• Latest
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi

Freedom Pass/Data: Πώς θα λάβουν τα 50 GB οι εμβολιασμένοι 15 – 17 ετών

21 Σεπτεμβρίου 2021
Πάρε με Φεγγάρι να χαρείς: Εκδήλωση της Εφορείες Αρχαιοτήτων Κοζάνης

Πάρε με Φεγγάρι να χαρείς: Εκδήλωση της Εφορείες Αρχαιοτήτων Κοζάνης

21 Αυγούστου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επανεκλογή Νίκου Σαμαρά  στην Προεδρία του Περιφερειακού Συμβουλίου  και ανάδειξη νέου Προεδρείου και Περιφερειακής Επιτροπής

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

21 Αυγούστου 2026
ΔΕΥΑΚ

ΔΕΥΑΚ: Κυριακή 23 Αυγούστου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης

21 Αυγούστου 2026
Καμπάνια Δράσης για το Κλίμα: Η Εμπειρία του Δάσους Κουρί

Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 22 Αυγούστου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς

21 Αυγούστου 2026
Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

21 Αυγούστου 2026
Δυο τοπικές μπάντες την πρώτη ημέρα του 11ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης

Δυο τοπικές μπάντες την πρώτη ημέρα του 11ου Αντιρατσιστικού Φεστιβάλ Κοινωνικής Αλληλεγγύης Κοζάνης

21 Αυγούστου 2026
Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 54χρονος  για κατοχή ναρκωτικών

Πτολεμαΐδα: Συνελήφθη 54χρονος για κατοχή ναρκωτικών

21 Αυγούστου 2026
Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Σιάτιστας, σε ένα από τα σημεία όπου κήρυξε στην πόλη μας

Εορτή του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στον Ι.Ν. Προφήτη Ηλία Σιάτιστας, σε ένα από τα σημεία όπου κήρυξε στην πόλη μας

21 Αυγούστου 2026
Κοζάνη: Σύλληψη 2 ατόμων με ηρωίνη

Κοζάνη: Σύλληψη 2 ατόμων με ηρωίνη

21 Αυγούστου 2026
Δήμος Κοζάνης/44α Λασσάνεια: O 12ος Πίθηκος την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην περιοχή του ΟΣΕ

Δήμος Κοζάνης/44α Λασσάνεια: O 12ος Πίθηκος την Τετάρτη 2 Σεπτεμβρίου και ώρα 21:00 στην περιοχή του ΟΣΕ

21 Αυγούστου 2026
ΚΕΘΙ

Διεθνής Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Βίας λόγω Θρησκείας ή Πεποιθήσεων

21 Αυγούστου 2026
Το πρόγραμμα των 44ων Λασσανείων του Δήμου Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: 44α Λασσάνεια/Τροχιά 26 – Σινεμά στη Βιβλιοθήκη

21 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 21 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Freedom Pass/Data: Πώς θα λάβουν τα 50 GB οι εμβολιασμένοι 15 – 17 ετών

sierafm by sierafm
21 Σεπτεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κινητο τηλεφωνο ιντερνετ wifi
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Ποια στοιχεία είναι απαραίτητα για την υποβολή των αιτήσεων

Με τη μορφή δωρεάν λήψης των δεδομένων από το διαδίκτυο στο κινητό τους τηλέφωνο θα λάβουν τα 50 GB οι εμβολιασθέντες έφηβοι 15 – 17 ετών, όπως ορίζει η σχετική τροπολογία που κατατέθηκε σήμερα Τρίτη από το υπουργείο Υγείας.

Με αυτόν τον τρόπο, το Freedom Pass/Data, το οποίο είχε εξαγγείλει ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί από τους δικαιούχους είτε έχουν κινητό με συμβόλαιο είτε καρτοκινητό. Το «voucher», το οποίο δεν έχει αρχίσει να λειτουργεί ακομα, θα έχει ισχύ καταναλωσης των δεδομένων για τρεις μήνες, θα αφορά εφήβους οι οποίοι θα έχουν κάνει έστω και τη μία δόση του εμβολίου έως τις 31 Δεκεμβρίου, ενώ θα αντιστοιχεί ένα για καθε ΑΜΚΑ που θα δηλώνεται στην πλατφόρμα.

Αν και όπως επισημαίνεται στην έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους, η οποία συνοδεύει την τροπολογία, δεν υπάρχει εκτίμηση του κοστους δεδομένου ότι δεν εστάλησαν σχετικά στοιχεία από τα επισπεύδοντα υπουργεία, το συνολικό κόστος θα εξαρτηθεί από τον αριθμό των δικαιούχων αλλά και το κόστος της ειδικής ψηφιακής εφαρμογής που θα απαιτηθεί.

Πάντως, σε άλλο σημείο επισημαίνεται ότι από τη δράση αυτή δε θα προκληθεί περαιτέρω δαπάνη στον προυπολογισμό αφού για την υλοποίησή της θα χρησιμοποιηθεί η πίστωση των 50 εκατομμυρίων ευρώ, στην Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ) που θα «τρέξει» το πρόγραμμα, η οποία έχει προβλεφθεί ήδη από το καλοκαίρι με το αρχικό Freedom Pass που αφορούσε τους εμβολιασμένους νέους έως 25 ετών.

Αναλυτικά, σύμφωνα με την τροπολογία που εισήχθη προς ψήφιση στη Βουλή, προβλέπεται ότι δικαιούχοι του πακέτου των 50 GB θα είναι φυσικά πρόσωπα 15 – 17 ετών, οι οποίοι θα τα λάβουν μέσω συστήματος επιταγών (voucher) υπό την προυπόθεση ότι οι ανήλικοι χρήστες συνδέσεων κινητής τηλεφωνίας θα έχουν λάβει τουλάχιστον την πρώτη ή τη μοναδική δοση του εμβολίου κατά του κορονοιού έως τις 31/12/2021.

Η προσφορά θα πιστωθεί από την ΚτΠ σε κάθε εμβολιασθέντα αυτής της ηλικίας με τη μορφή παροχής δωρεάν πακέτου δεδομένων. Για το λόγο αυτό θα δημιουργηθεί ειδική εφαρμογή προσβάσιμη μέσω της Ενιαίας Ψηφιακής Πύλης του Δημοσίου (gov.gr).

Στόχος αυτής της δράσης «επιβράβευσης» των ανηλίκων που θα εμβολιαστούν είναι – σύμφωνα με την τροπολογία – η συμβολή στην ενίσχυση του τείχους ανοσίας κατά του ιού, ενώ κρίνεται πρόσφορο και αναγκαίο μέτρο μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και δεδομένης της κινητικότητας αυτής της ηλικιακής ομάδας (σχολεία, φροντιστήρια, κοινωνική ζωή) ώστε να περιοριστεί σε σημαντικό βαθμό η μετάδοση του κορονοιού.

Η διαδικασία

Δεδομένου ότι πρόκειται για ανήλικους χρήστες κινητής, τη διαδικασία θα αναλάβει είτε ένας εκ των γονέων ή ένας εκ των εχόντων την επιμέλεια του ανηλίκου, ο οποίος θα εισέλθει στην πλατφόρμα που θα δημιουργηθεί και χρησιμοποιώντας τους κωδικούς του για το taxisnet, θα υποβάλει την αίτηση έκδοσης του Freedom Pass/Data για συγκεκριμένο αριθμό κινητής τηλεφωνίας δηλώνοντας:

  • τον πάροχο κινητής τηλεφωνίας, στον οποίο είναι ενεργοποιημένος ο εν λόγω αριθμός.
  • Τον ΑΜΚΑ ή τον προσωρινό Αριθμό Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης ή τον προσωρινό αριθμό ασφάλισης και περίθαλψης Αλλοδαπών του εμβολιασθέντος ανηλίκου.
  • Τα στοιχεία επικοινωνίας του και ειδικότερα τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου του και προαιρετικά τη διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου.

Για την επαλήθευση των στοιχείων αυτών, το πληροφοριακό σύστημα της εφαρμογής θα διαλειτουργεί τόσο με το εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών κατά του Κορονοιού όσο και με το φορολογικό μητρωο της ΑΑΔΕ.

Και μέσω των ΚΕΠ

Η αίτηση για τη χορήγηση Freedom Pass/Data από έναν εκ των εχόντων την επιμέλεια του εμβολιασθέντος παιδιού και στα ΚΕΠ, ενώ το voucher δε δύναται να χορηγηθεί παραπάνω από μία φορά ανά ΑΜΚΑ.

Τα δεδομένα προσωπικού χαρακτήρα που θα καταχωρίζονται στην πλατφόρμα της δράσης – όπως επισημαίνεται – θα συλλέγονται και θα τυγχάνουν περαιτέρω επεξεργασίας μόνο για τους σκοπούς της δράσης, ενώ θα τηρούνται για περίοδο δύο ετών και στη συνέχεια θα διαγράφονται.

Μετά την ολοκλήρωση της αίτησης, και εφόσον πληρούνται οι απαραίτητες προυποθέσεις, τα στοιχεία του αριθμού στον οποίο θα χορηγηθεί το πακέτο των δεδομένων θα διαβιβάζονται στην εταιρία κινητής τηλεφωνίας. Το πακέτο Freedom Pass/Data θα παραμένει ενεργοποιημένο για διάρκεια τριων μηνών από την ενεργοποίησή του, ενώ μετά την πάροδο αυτού του διαστήματος θα απενεργοποιείται αυτόματα.

Ο χρόνος έναρξης της παραγωγικής λειτουργίας της δράσης δεν έχει γίνει ακόμα γνωστός καθώς γι΄αυτό θα εκδοθεί απόφαση των υπουργών Υγείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης, η οποία θα μπορεί να παρατείνει και το χρονικό διάστημα εφαρμογής της δράσης.

 

Πηγή: ethnos.gr

Tags: Freedom Pass/Data
Previous Post

Κορονοϊός – ΣτΕ: Δεν παραβιάζει τα προσωπικά δεδομένα το self test

Next Post

Αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει επειδή δε φορούσε μάσκα και τον σκότωσε

Next Post
ΒΕΝΖΙΝΗ

Αρνήθηκε να τον εξυπηρετήσει επειδή δε φορούσε μάσκα και τον σκότωσε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πάρε με Φεγγάρι να χαρείς: Εκδήλωση της Εφορείες Αρχαιοτήτων Κοζάνης
  • Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026
  • ΔΕΥΑΚ: Κυριακή 23 Αυγούστου, λόγω διακοπής ρεύματος, αρρυθμία και πιθανή διακοπή υδροδότησης Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Κοζάνης
  • Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 22 Αυγούστου 2026 λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς
  • Η Αναστασία Μουτσάτσου στα Μουσικά Κορέστεια

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr