• Latest
FuelPass, βενζινη

Fuel Pass 2: Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το επίδομα βενζίνης – Στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα

11 Αυγούστου 2022
Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο

Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο

12 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Επιστροφή στη δράση

12 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική: Δύσκολες αποστολές για Εορδαϊκό και Κοζάνη στη 13η Αγωνιστική!

12 Δεκεμβρίου 2025
Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

12 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, για το έργο της ανακατασκευής – εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σταδίου «Μίλτος Τεντόγλου»

Ξεκινά το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του ΔΑΚ Γρεβενών “Μίλτος Τεντόγλου

12 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

12 Δεκεμβρίου 2025
Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Σιάτιστας

Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Σιάτιστας

12 Δεκεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύνδεσης Διαβαθμικής Συνεργασίας με τον Δήμο Βοϊου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύνδεσης Διαβαθμικής Συνεργασίας με τον Δήμο Βοϊου

12 Δεκεμβρίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Κλείνουν οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

12 Δεκεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025

12 Δεκεμβρίου 2025
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς εγκληματική οργάνωση

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς εγκληματική οργάνωση

12 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: “Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών με μία καθαρή νίκη της ‘Ενότητας”

Μαλούτας: Η “Τηλεθέρμανση“ Δρεπάνου και άλλα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια…..

12 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Fuel Pass 2: Ξεκίνησαν οι πληρωμές για το επίδομα βενζίνης – Στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα

sierafm by sierafm
11 Αυγούστου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
FuelPass, βενζινη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τα χρήματα από την κρατική επιδότηση των καυσίμων άρχισαν να βλέπουν στους τραπεζικούς λογαριασμούς τους από το απόγευμα της Τετάρτης, οι δικαιούχοι που είχαν υποβάλει την αίτηση για το Fuel Pass 2. Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, το μεγαλύτερο μέρος των πολιτών έχει ήδη λάβει το ποσό ή την άυλη κάρτα εξαργύρωσης στα πρατήρια βενζίνης, ενώ η διαδικασία αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί μέχρι το βράδυ ή το αργότερο μέχρι αύριο για τους κατόχους των ΙΧ.

Εξάλλου, περισσότερες από 2 εκατομμύρια αιτήσεις Fuel Pass 2 έχουν υποβληθεί για την αντιμετώπιση της αύξησης του κόστους στα καύσιμα, σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης. Συγκεκριμένα, έχουν υποβληθεί συνολικά 1.544.633 αιτήσεις για κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό και 581.087 για έκδοση άυλης ψηφιακής κάρτας, υπό την προϋπόθεση ότι ο χρήστης διαθέτει κατάλληλο έξυπνο τηλέφωνο.

Εως χθες, είχαν εγκριθεί και αποσταλεί στις τράπεζες για πληρωμή 333.010 αιτήσεις δικαιούχων, για το ποσό των 23.867.235 ευρώ. Εξ αυτών, οι 221.377 αιτήσεις αφορούν καταθέσεις σε τραπεζικούς λογαριασμούς, στους οποίους έχει ήδη καταβληθεί το ποσό των 14.811.345 ευρώ. Με τη μορφή της άυλης χρεωστικής κάρτας, έως και εχθές, είχαν αποσταλεί στις τράπεζες 111.633 εγκρίσεις συνολικού ύψους 9.055.890 ευρώ.

Απαραίτητη η υποβολή φορολογικής δήλωσης

Αξίζει να σημειωθεί πως όσοι έχουν υποβάλει αίτημα για να λάβουν τα χρήματα από το vouchers.gov.gr και πληρούν τις προϋποθέσεις των εισοδηματικών κριτηρίων, θα πρέπει πρώτα να κάνουν την φορολογική τους δήλωση για το οικονομικό έτος 2020-2021. Αν δεν την έχουν υποβάλει, το σύστημα τους «πετάει» και δεν τους επιτρέπει να μπουν στο Fuel Pass βγάζοντας το μήνυμα «FuelPass 2 | Δεν έχετε υποβάλει φορολογική δήλωση για το οικ. έτος 2021. Για να υποβάλλετε αίτηση Fuel Pass 2 θα πρέπει να έχετε υποβάλει πρώτα την φορολογική σας δήλωση για το οικονομικό έτος 2021».

Πίστωση για Ιούλιο – Αύγουστο – Σεπτέμβριο

Οχήματα

  • 100€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής (νησιά)
  • 85€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (νησιά)
  • 80€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας (υπόλοιπη Ελλάδα)
  • 65€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (υπόλοιπη Ελλάδα)

Μηχανές

  • 70€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής (νησιά)
  • 55€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (νησιά)
  • 60€ με τη χρήση ψηφιακής χρεωστικής κάρτας (υπόλοιπη Ελλάδα)
  • 45€ με κατάθεση σε τραπεζικό λογαριασμό (υπόλοιπη Ελλάδα)

Πώς κάνετε αίτηση για βενζίνη στο gov.gr

Μπαίνετε στην ηλεκτρονική πλατφόρμα vouchers.gov.gr και επιλέγετε το Fuel Pass. Εισέρχεστε με τους κωδικούς Taxisnet.

Στη συνέχεια, η πλατφόρμα θα σας ζητήσει να συμπληρώσετε και επικαιροποιήσετε τα στοιχεία σας:

  • Διεύθυνση email
  • Αριθμό κινητού τηλεφώνου
  • Αριθμό προσωπικού τραπεζικού λογαριασμού
  • Επίδομα χωρίς αίτηση στο gov.gr
  • Επίσης, οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλλουν την αίτησή τους από τα κατά τόπους Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών (Κ.Ε.Π.) κατά τις ημερομηνίες που προβλέπονται για τον ΑΦΜ τους.

Ερχεται και τρίτο πακέτο επιδότησης

Την ίδια ώρα, όπως όλα δείχνουν, η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο να υπάρξει και ένα τρίτο πακέτο επιδότησης των καυσίμων που θα αφορά το τελευταίο τρίμηνο του 2022. Στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης εκτιμούν ότι αν τους επόμενους μήνες τα έσοδα του κράτους συνεχίσουν να παρουσιάζουν θετική εικόνα, όπως συμβαίνει από την αρχή του 2022, τότε είναι σχεδόν βέβαιο ότι θα δοθεί και Fuel Pass 3 παρά το γεγονός πως το τελευταίο διάστημα παρατηρείται μια αποκλιμάκωση των τιμών η οποία, όμως, είναι μικρή και σε καμία περίπτωση δεν φθάνει για να καλύψει τη «χασούρα» που έχουν υποστεί τα νοικοκυριά.

Υπενθυμίζεται πως πριν από μερικές ημέρες ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, σε συνέντευξη που παραχώρησε, επιβεβαίωσε την κατάθεση συμπληρωματικού προϋπολογισμού τονίζοντας ότι μέσα από αυτό το δημοσιονομικό πλαίσιο ανοίγει ο δρόμος για νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στήριξης των ελληνικών νοικοκυριών. Ο κ. Σταϊκούρας άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει Fuel Pass 3 το φθινόπωρο: «Το Fuel Pass 2 τελειώνει τον Σεπτέμβριο. Θα πρέπει τότε να αξιολογήσουμε ποια θα είναι η πορεία των καυσίμων εκείνη την περίοδο, και οι εκτιμήσεις μέχρι το τέλος του έτους και ανάλογα θα πράξουμε. «Είναι πολύ νωρίς τώρα για να σας πω αν θα υπάρξει Fuel Pass 3. Σε κάθε περίπτωση ο δημοσιονομικός χώρος θα επιστρέψει στην κοινωνία» ξεκαθάρισε.

Ο υπουργός άφησε, παράλληλα, ανοικτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί το επίδομα θέρμανσης, λέγοντας ότι «προφανώς το πετρέλαιο θέρμανσης είναι ένα από τα στοιχεία που συνεκτιμούμε, όπως και πολλά άλλα μέτρα. Αλλά δεν μπορώ να σας πω από τώρα για το φθινόπωρο». Πρόσθεσε δε, ότι «στις αρχές του Σεπτεμβρίου θα δούμε πώς κινείται η οικονομία, πώς θα εξελιχθεί το ΑΕΠ το β’ τρίμηνο και τις ανάγκες του δ’ τριμήνου. Ούτως ή άλλως τον Σεπτέμβριο θα υπάρξουν ανακοινώσεις. Τυχαίνει να είναι τότε χρονικά και η ΔΕΘ».

Πηγή: Reader.gr

Tags: Fuel Pass
Previous Post

Επίθεση με καυστικό υγρό: Κινδυνεύει να χάσει την όραση στο δεξί της μάτι η 49χρονη

Next Post

Της ζήτησαν να πληρώσει το ρόφημά της κι έδειρε τις υπαλλήλους καφετέριας

Next Post
ΕΣΤΙΑΣΗ,καταστήματα εστιατορια

Της ζήτησαν να πληρώσει το ρόφημά της κι έδειρε τις υπαλλήλους καφετέριας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Επιστροφή στη δράση
  • Γ’ Εθνική: Δύσκολες αποστολές για Εορδαϊκό και Κοζάνη στη 13η Αγωνιστική!
  • Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού
  • Ξεκινά το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του ΔΑΚ Γρεβενών “Μίλτος Τεντόγλου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr