• Latest
κινητο τηλεφωνο

H νέα ταυτότητα στο κινητό: Βιβλιάριο υγείας, δίπλωμα οδήγησης και ταυτοποίηση γίνονται ψηφιακά

4 Δεκεμβρίου 2021
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Έναντι καλωσορίσματος του Υπουργού Υγείας στο νομό μας

23 Ιουλίου 2026
φρουτα λαχανικα

Υψηλή αρτηριακή πίεση: 5 φρούτα που βοηθoύν στη ρύθμισή της

23 Ιουλίου 2026
ΟΔΗΓΟΣ ΠΟΤΟ

Οδηγούσε μεθυσμένος ανάποδα και συγκρούστηκε με ταξί!

23 Ιουλίου 2026
«Βαρύ» πρόστιμο για τη σαβούρα που παράτησαν στο πεζοδρόμιο

«Βαρύ» πρόστιμο για τη σαβούρα που παράτησαν στο πεζοδρόμιο

23 Ιουλίου 2026
51χρονος έσφαξε τον ανιψιό του

Έκρυβαν ναρκωτικά στα κεραμίδια Δημοτικού Σχολείου

23 Ιουλίου 2026

Σοκ στην Ιταλία: Κατηγορούνται ότι έβαζαν φωτιά σε γάτες για να ξεκινήσουν πυρκαγιές

23 Ιουλίου 2026
φεγγαρι

Πανσέληνος Ιουλίου 2026: Πότε θα δούμε το «Φεγγάρι του Ελαφιού»

23 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Δολοφονία δικηγόρου Σταύρου Γεωργίου: Συνελήφθη 28χρονος Αιγύπτιος – Τα αποτυπώματα και τα βίντεο που τον έβαλαν στο «μικροσκόπιο»

23 Ιουλίου 2026
Θρίλερ στον αέρα: Τροφική δηλητηρίαση έπαθαν και οι τρεις πιλότοι

Θρίλερ στον αέρα: Τροφική δηλητηρίαση έπαθαν και οι τρεις πιλότοι

23 Ιουλίου 2026
καιρος

Αλλάζει απότομα ο καιρός – Πού και πότε θα «χτυπήσει» κακοκαιρία

23 Ιουλίου 2026
ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ

Χαμός σε πτήση: 12 επιβάτες πιάστηκαν στα χέρια

23 Ιουλίου 2026
Γαλατινιώτικα 2026 – Το πρόγραμμα

Γαλατινιώτικα 2026 – Το πρόγραμμα

22 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 23 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

H νέα ταυτότητα στο κινητό: Βιβλιάριο υγείας, δίπλωμα οδήγησης και ταυτοποίηση γίνονται ψηφιακά

sierafm by sierafm
4 Δεκεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
κινητο τηλεφωνο
0
SHARES
9
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σύμφωνα με τoν υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκο Πιερρακάκη, στο wallet θα προστεθούν υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης και η ταυτότητα – Το 2022 ξεκινάει με το ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας.

Η ψηφιακή μεταφορά των προσωπικών εγγράφων κάθε πολίτη είναι ένα… όνειρο δεκαετιών που φαίνεται να γίνεται πραγματικότητα. Για το επόμενο βήμα που έχει να κάνει με την αξιοποίηση του wallet στα κινητά τηλέφωνα, όπως ήδη έχει γίνει για τα ψηφιακά πιστοποιητικά κορονοϊού, έκανε λόγο ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Τα Νέα».

Όπως δήλωσε θα προστεθούν υπηρεσίες όπως το δίπλωμα οδήγησης, βιβλιάριο υγείας και ταυτότητα: «Η ταυτοποίηση, η ταυτότητά μας ουσιαστικά, θα πρέπει να περάσει στα κινητά μας τηλέφωνα. Αυτό συμβαίνει ήδη για τα πιο πολλά, ακόμα και για τη μεταφορά χρημάτων. Και συμβαίνει με μεγαλύτερη ασφάλεια από ό,τι συνέβαινε στην κατάσταση που προσπαθούμε σήμερα να υπερβούμε, της υπερβολικής γραφειοκρατίας και της διαρκούς χρήσης πιστοποιητικών στο χαρτί».

Το 2022 ξεκινάει με ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας

Ο υπουργός υπογράμμισε πως «…όταν ο διαγωνισμός των νέων ταυτοτήτων ολοκληρωθεί, θα μπορούμε να λέμε ότι η ταυτότητά μας θα έχει περάσει πλήρως και στο κινητό μας». Ο κ. Πιερρρακάκης τόνισε ότι το πρώτο τρίμηνο του 2022 όλα τα παιδιά θα αποκτήσουν ηλεκτρονικό βιβλιάριο υγείας, ενώ «τον Ιανουάριο, ξεκινάμε τη χορήγηση 656.500 ψηφιακών υπογραφών σε επαγγελματίες, λογιστές, δικηγόρους, συμβολαιογράφους, δημοσίους υπαλλήλους, σε πολίτες που θα το ζητήσουν», ενώ όσον αφορά στον τομέα της ταυτοποίησης ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε ότι «…ακολουθούμε μια στρατηγική ψηφιοποίησης της ταυτοποίησης, δηλαδή της παροχής υπηρεσιών με πολύ αυξημένο επίπεδο ασφαλείας από το σπίτι μας ή από τη δουλειά μας, από το κινητό, τον υπολογιστή ή το τάμπλετ».

«Ξεκινήσαμε το Μάρτιο του 2020 με την ψηφιοποίηση της εξουσιοδότησης και της υπεύθυνης δήλωσης, ίσως δυο πιο συχνές υπηρεσίες του ελληνικού κράτους, που είχαν τη διάσταση του γνησίου της υπογραφής στον πυρήνα τους. Συνεχίσαμε πριν από λίγες εβδομάδες με το γνήσιο της υπογραφής σε οποιοδήποτε έγγραφο, καθώς και στα ιδιωτικά συμφωνητικά», συμπλήρωσε ο κ. Πιερρακάκης.

Μάλιστα, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά «...η πρόσβαση στις υπηρεσίες αυτές γίνεται με πρόσθετες μέριμνες ασφαλείας». Τέλος, μιλώντας για τον χώρο της δικαιοσύνης επεσήμανε ότι «…στο Σχέδιο Ελλάδα 2.0 υπάρχει ένα μεγάλο κομμάτι που αφορά έργα για την επιτάχυνση της Δικαιοσύνης μέσω της ψηφιοποίησης τα οποία ήδη έχουν ξεκινήσει να δημοπρατούνται και αισιοδοξούμε ότι θα αναβαθμίσουν την καθημερινότητα των δικαστηρίων στον βαθμό που μπορούν».

Πηγή: Reader.gr

Tags: ΚΙΝΗΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ
Previous Post

Τα κρούσματα του Σαββάτου 4/12 στη Δυτική Μακεδονία – 5157 κρούσματα στη χώρα, 88 θάνατοι και 697 διασωληνωμένοι

Next Post

Εθνική Τράπεζα: Επικίνδυνο SMS με link υποκλοπής που αποστέλλεται σε κινητά κατόχων κάρτας

Next Post
απατη

Εθνική Τράπεζα: Επικίνδυνο SMS με link υποκλοπής που αποστέλλεται σε κινητά κατόχων κάρτας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: Έναντι καλωσορίσματος του Υπουργού Υγείας στο νομό μας
  • Υψηλή αρτηριακή πίεση: 5 φρούτα που βοηθoύν στη ρύθμισή της
  • Οδηγούσε μεθυσμένος ανάποδα και συγκρούστηκε με ταξί!
  • «Βαρύ» πρόστιμο για τη σαβούρα που παράτησαν στο πεζοδρόμιο
  • Έκρυβαν ναρκωτικά στα κεραμίδια Δημοτικού Σχολείου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr