• Latest
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Lockdown: Οι ημερομηνίες – κλειδιά για το άνοιγμα και οι διαφωνίες

30 Μαρτίου 2021
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

27 Ιουνίου 2025
Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

27 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

27 Ιουνίου 2025
Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

27 Ιουνίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

27 Ιουνίου 2025
Ο Δήμος Γρεβενών στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κ16 – Υψηλού επιπέδου φιλοξενία και συνεργασία με μέλλον.

Ο Δήμος Γρεβενών στο πλευρό της Εθνικής Ομάδας Βόλεϊ Κ16 – Υψηλού επιπέδου φιλοξενία και συνεργασία με μέλλον.

27 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 και ώρες 10:00 έως 22:00 στο Άλσος Κουρί λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς  καθώς και σε άλλα δασικά οικοσυστήματα

Δήμος Κοζάνης: Απαγόρευση κυκλοφορίας το Σάββατο 28 Ιουνίου 2025 και ώρες 10:00 έως 22:00 στο Άλσος Κουρί λόγω υψηλού κινδύνου πυρκαγιάς καθώς και σε άλλα δασικά οικοσυστήματα

27 Ιουνίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Συνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 2-7-2025 για τον ισολογισμό

27 Ιουνίου 2025
ΣΥΡΙΖΑ

Τα εκλογικά κέντρα του ΣΥΡΙΖΑ στην Κοζάνη, χωρίς εκλογικό το Βόιο

27 Ιουνίου 2025
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Κοζάνη και Φλώρινα σε υψηλό κίνδυνο πυρκαγιάς. Που απαγορεύεται η κυκλοφορία

27 Ιουνίου 2025
Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το  Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα  «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

Ολοκληρώθηκε με εξαιρετική επιτυχία το Τουρνουά Ποδοσφαίρου, με κεντρικό μήνυμα «Κόκκινη Κάρτα στα Ναρκωτικά …. Σκοράρω στη Ζωή»

27 Ιουνίου 2025
αστυνομια, συλληψη

4 συλλήψεις στο πλαίσιο αστυνομικών ελέγχων για την καταπολέμηση της διάδοσης των ναρκωτικών, σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

27 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 27 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Lockdown: Οι ημερομηνίες – κλειδιά για το άνοιγμα και οι διαφωνίες

sierafm by sierafm
30 Μαρτίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβέρνηση προτάσσει το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ η επαναλειτουργία των σχολείων συνδέεται και με τα self test. Ποιοι διαφωνούν με χαλάρωση του lockdown.

Αποφασισμένη να προχωρήσει στο άνοιγμα του λιανεμπορίου από την ερχόμενη Δευτέρα 5 Απριλίου φέρεται η κυβέρνηση στο πλαίσιο του σχεδίου για σταδιακή χαλάρωση του lockdown, λαμβάνοντας υπόψη της και ότι σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις αυτό επιθυμεί και η πλειοψηφία των πολιτών.

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσκόπηση της Pulse (ΣΚΑΪ), αν και η κοινή γνώμη είναι μοιρασμένη όσον αφορά στη συνέχιση ή χαλάρωση του lockdown (το 35% των πολιτών επιθυμεί άμεση άρση των μέτρων κατά του κορονοϊού και το 34% μικρή παράταση και επανεξέταση των δεδομένων), η πλειοψηφία θεωρεί ότι προτεραιότητα πρέπει να δοθεί στο άνοιγμα του λιανεμπορίου.

Υπό συζήτηση είναι ακόμη εάν τα εμπορικά καταστήματα θα λειτουργήσουν με click away ή με παρουσία πελατών κατόπιν μηνύματος στο νέο πενταψήφιο 13032.

Τα σχολεία πιθανότερο είναι τελικά να μην ανοίξουν από την ερχόμενη εβδομάδα όπως είχε προαναγγείλει η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, αλλά σε δεύτερο χρόνο και συγκεκριμένα από τη Δευτέρα 12 Απριλίου. Και αυτό ώστε στο μεταξύ να έχει προλάβει το κράτος να προμηθευτεί και να διανείμει τα self test, καθώς οι μαθητές θα πρέπει να υπόκεινται σε εβδομαδιαίο έλεγχο, ενώ προχωρά παράλληλα με fast track διαδικασίες ο εμβολιασμός των εκπαιδευτικών.

Εξετάζεται επίσης το ενδεχόμενο να αρθούν από την ερχόμενη εβδομάδα οι περιορισμοί στους κωδικούς 2 και 6 για μετακίνηση από δήμο σε δήμο, ώστε να αντιμετωπιστεί η δυσφορία και η κόπωση των πολιτών.

Το θέμα της εστίασης θα συζητηθεί σε δεύτερη φάση, ενώ η άρση της απαγόρευσης μετακινήσεων από περιφέρεια σε περιφέρεια θα εξετασθεί για το Πάσχα, όπως φάνηκε ουσιαστικά να προαναγγέλλει χθες η Ντόρα Μπακογιάννη με μία δήλωση που προκάλεσε αίσθηση, αν και επιστήμονες όπως ο πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος υποστηρίζουν ότι: “Θα πρέπει να θυσιάσουμε το Πάσχα για να έχουμε καλύτερο καλοκαίρι”.

Ενώ άλλοι επιστήμονες όπως ο καθηγητής Περιβαλλοντικής Μηχανικής ΑΠΘ, Δημοσθένης Σαρηγιάννης, υποστηρίζουν ότι θα ήταν προτιμότερο να ανοίξουν τα λύκεια στις 5 Απριλίου και ότι είναι λάθος να ανοίξει το λιανεμπόριο, καθώς αναμένεται κλιμάκωση των κρουσμάτων στις αρχές του μήνα.

Δεν είναι όμως μόνο οι επιστήμονες διχασμένοι ως προς το τι πρέπει να ανοίξει πρώτα και πότε, αλλά και τα μέλη της κυβέρνησης. Ο υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας είναι σαφώς πιο επιφυλακτικός ως προς το άνοιγμα προτού ξεκινήσει η αποκλιμάκωση και εκτιμά ότι τα μικρά εμπορικά καταστήματα θα έπρεπε να ανοίξουν πρώτα. Η κ. Κεραμέως σταθερά επιμένει για ανοιχτά σχολεία και τα υπουργεία Οικονομικών και Ανάπτυξης προτάσσουν το άνοιγμα του λιανεμπορίου, σε δεύτερο χρόνο της εστίασης και στα μέσα Μαϊου και τυπικά του τουρισμού, καθώς ο προϋπολογισμός κινδυνεύει πλέον να εκτροχιαστεί. Η εξίσωση δεν είναι εύκολη και οι οριστικές αποφάσεις αναμένεται καλώς εχόντων των πραγμάτων να ληφθούν και να ανακοινωθούν αύριο.

Πηγή: News247.gr

Tags: LOCKDOWN
Previous Post

Δημοσκόπηση Pulse: Χαλάρωση του lockdown ζητούν οι κουρασμένοι πολίτες – Σημάδια φθοράς για ΝΔ

Next Post

Ριφιφί στο Ψυχικό: Εμπλοκή τρίτων εξετάζουν οι αρχές

Next Post
ΘΥΡΙΔΑ ΘΥΡΙΔΕΣ

Ριφιφί στο Ψυχικό: Εμπλοκή τρίτων εξετάζουν οι αρχές

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη
  • Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025
  • Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας
  • Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς
  • Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr