• Latest
gov.gr, υπολογιστης

mAIgov.gr: Έτσι λειτουργεί ο νέος ψηφιακός βοηθός στο Δημόσιο

13 Δεκεμβρίου 2023
ΟΜΟΡΦΙΑ

Οκτώ συνήθειες που «φωνάζουν» υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη

20 Ιουνίου 2026
Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπάρτακου

Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπάρτακου

19 Ιουνίου 2026
Αποκεφαλίζουνε τους δράκους, STOP της  Ράνιας Στυλιάδου

Αποκεφαλίζουνε τους δράκους, STOP της Ράνιας Στυλιάδου

19 Ιουνίου 2026
Χαρείτε, σωθήκαμε! Έρχεται το τρένο της Καλαμπάκας! …( Χρήστος Ι. Κολοβός)

Για την ανατίναξη εκσκαφέων στο λιγνιτωρυχείο Μαυροπηγής

19 Ιουνίου 2026
Πολυτίμη Φαρμάκη

4η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας το 2026

19 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Συνεδριάσεις Λογοδοσίας και Απολογισμού

19 Ιουνίου 2026
καθαριστριες, σχολειο

Δήμος Κοζάνης: Προσλήψεις Διμήνων στην Καθαριότητα

19 Ιουνίου 2026
FORESTIVAL: Η μεγάλη γιορτή του Δάσους στη Δυτική Μακεδονία  27 και 28 Ιουνίου 2026 | Fiesta Voio Μικρόκαστρο Κοζάνης

FORESTIVAL: Η μεγάλη γιορτή του Δάσους στη Δυτική Μακεδονία 27 και 28 Ιουνίου 2026 | Fiesta Voio Μικρόκαστρο Κοζάνης

19 Ιουνίου 2026
Σύλληψη δυο ατόμων στη λίμνη Βεγορίτιδα για παράνομη αλιεία

Έγκριση διοργάνωσης διασυλλογικού αγώνα αθλητικής αλιείας με φελλό, στην τεχνητή λίμνη Πολυφύτου, με την επωνυμία 1st Polyfytos Pairs Cup, στις 27 και 28 Ιουνίου 2026

19 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος σε Τσάφο: Γιατί περιφρονείτε έτσι τον κόσμο της Δυτ. Μακεδονίας; Σεβαστείτε τουλάχιστον τους ανθρώπους και την ιστορία του τόπου

19 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Έγκλημα κατά της δημόσιας περιουσίας και της ενεργειακής ασφάλειας της χώρας» – Δήλωση για την καταστροφή των εκσκαφέων στο Ορυχείο Μαυροπηγής

19 Ιουνίου 2026
Καστοριά: Συνελήφθη και 40χρονος διακινητής ναρκωτικών

Καστοριά: Συνελήφθη και 40χρονος διακινητής ναρκωτικών

19 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 20 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

mAIgov.gr: Έτσι λειτουργεί ο νέος ψηφιακός βοηθός στο Δημόσιο

sierafm by sierafm
13 Δεκεμβρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
gov.gr, υπολογιστης
0
SHARES
26
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στον αέρα βρίσκεται ο πρώτος «Ψηφιακός Βοηθός» -«mAigov» Τεχνητής Νοημοσύνης, ο οποίος στόχο έχει να διευκολύνει την καθημερινότητα των πολιτών, απλουστεύοντας και επιταχύνοντας τη διάδρασή τους με το Δημόσιο Τομέα.

Η πρώτη μεγάλης κλίμακας εφαρμογή Τεχνητής Νοημοσύνης (ΤΝ) για το ελληνικό Δημόσιο παρουσιάστηκε σε ειδική εκδήλωση από τον υπουργό Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Δημήτρη Παπαστεργίου, τον υφυπουργό Κωνσταντίνο Κυρανάκη και τον Γενικό Γραμματέα Πληροφοριακών Συστημάτων και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημοσθένη Αναγνωστόπουλο.

Το mAigov εγκαινιάζεται σε πιλοτική «Beta» λειτουργία.

Οι πολίτες μπορούν να «συνομιλήσουν» με τον «Ψηφιακό Βοηθό» τόσο από το κινητό τους τηλέφωνο, όσο και από τον ηλεκτρονικό τους υπολογιστή. Υποβάλλουν το ερώτημά τους σε φυσική γλώσσα, γραπτά ή φωνητικά, ώστε ο «Ψηφιακός Βοηθός» να τους βοηθήσει να εντοπίσουν με τρόπο απλό και φιλικό την υπηρεσία που ψάχνουν, ενώ στο τέλος της «συνομιλίας» έχουν τη δυνατότητα να αξιολογήσουν την εφαρμογή.

Η απάντηση επί του παρόντος δίνεται μόνο γραπτά, αλλά σε επόμενο στάδιο θα μπορεί να είναι και φωνητική ώστε το σύστημα να γίνει πιο συμπεριληπτικό για όλες τις κατηγορίες πολιτών.

Η αναζήτηση πραγματοποιείται στις -έως σήμερα- 1610 υπηρεσίες του gov.gr και τις 3270 διοικητικές διαδικασίες του Εθνικού Μητρώου Διοικητικών Διαδικασιών «MITOS», ενώ στις πρώτες 2,5 ώρες λειτουργίας της εφαρμογής είχαν ήδη υποβληθεί 3.800 ερωτήματα.

Οπως επεσήμανε ο υπουργός, το μοντέλο έχει συλλογιστική και απαντάει με βάση τα στοιχεία που καταχωρούνται. Λαμβάνει υπόψη την αρχική ερώτηση, αντιλαμβάνεται και greeklish, ενώ διατηρεί στη μνήμη του τη συνομιλία κατά τη διάρκεια της συνεδρίας, διασφαλίζοντας τη βέλτιστη εμπειρία για κάθε χρήστη.

Το mAigov Beta παρέχει -αυτή τη στιγμή- τη δυνατότητα εξυπηρέτησης έως 240 συνομιλιών στα ελληνικά ανά λεπτό. O χρόνος αλληλεπίδρασης κάθε πολίτη με το σύστημα δεν υπερβαίνει τα 5 λεπτά ανά συνεδρία, αλλά μπορεί να ανανεωθεί. Με στόχο να διασφαλιστεί μια καλή εμπειρία για τον τελικό χρήστη,  αλλά και η διαθεσιμότητα της υπηρεσίας για όσο το δυνατόν μεγαλύτερο αριθμό πολιτών, ειδικά το πρώτο διάστημα όπου αναμένεται αυξημένο ενδιαφέρον, το σύστημα του mAigov  περιλαμβάνει εξειδικευμένο μηχανισμό αναμονής (queueing). Μόλις καλυφθεί ο μέγιστος αριθμός ταυτόχρονων εξυπηρετούμενων χρηστών, ο αμέσως επόμενος οδηγείται σε ουρά αναμονής μέχρι να μπορέσει να εξυπηρετηθεί.

Οπως εξήγησε ο κ. Παπαστεργίου, οι συνομιλίες θα διατηρούνται για διάστημα είκοσι ημερών στο G-Cloud, ενώ σε καμία περίπτωση το σύστημα δε θα λαμβάνει ή θα τηρεί προσωπικά δεδομένα των χρηστών. Σε περίπτωση τέτοιας ερώτησης ή εισαγωγής προσωπικών δεδομένων, π.χ. ΑΦΜ ή ονόματος, θα τα αφαιρεί από μόνο του.

Θα πρέπει, πάντως, να σημειωθεί ότι το σύστημα δεν έχει λάβει κάποια έγκριση από την Αρχή Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα ούτε έχει γίνει κάποια μελέτη εκτίμησης αντικτύπου, καθώς, όπως επεσήμανε ο υπουργός δεν εκτιμήθηκε ότι κάτι τέτοιο είναι απαραίτητο, αφού σε κανένα στάδιο της διαδικασίας δε συλλέγονται προσωπικά δεδομένα.

Από την πλευρά του ο κ. Κυρανάκης τόνισε ότι με τον ψηφιακό βοηθό θα καταστεί πιο εύκολος ο εντοπισμός των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πολίτες κατά τη διεπαφή τους με τον δημόσιο τομέα, ώστε να ακολουθήσουν στοχευμένες βελτιώσεις.

Για την υλοποίηση του έργου έχουν αξιοποιηθεί πόροι με χρηματοδότηση από το Ταμείο Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, οι οποίοι προβλέπονται για την ενίσχυση του ψηφιακού μετασχηματισμού της χώρας. Αφορούν σε σύμβαση του ΥΨηΔ για cloud services, και την παρακολουθεί η Κοινωνία της Πληροφορίας (ΚτΠ ΜΑΕ)

Ανάδοχος του έργου είναι ο ΟΤΕ με υπεργολάβους την Accenture και τη UBITECH η οποία έκανε την υλοποίηση, ενώ τεχνολογικός πάροχος είναι η Microsoft με την τεχνολογία Azure Open AI.

Το πρώτο chatbot του ελληνικού Δημοσίου σχεδιάστηκε χρησιμοποιώντας τεχνολογίες αιχμής που βασίζονται σε μοντέλα τεχνητής νοημοσύνης και υπολογιστικού νέφους και υλοποιήθηκε σύμφωνα με το Πρότυπο Υπεύθυνης Τεχνητής Νοημοσύνης της Microsoft (Microsoft Responsible AI Standard) διασφαλίζοντας μεταξύ άλλων διαφάνεια, ισότητα και σεβασμό προς την ιδιωτικότητα των χρηστών και την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR).

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: GOV.GRmAIgov.gr
Previous Post

Καλλιόπη Βέττα: Ο Ελληνικός Τουρισμός πρέπει να ενισχυθεί ώστε να υπάρξει αναδιοργάνωση, με στήριξη των ανθρώπων, της οικονομίας και της ποιότητας ζωής κατοίκων και επισκεπτών

Next Post

Αγώνας Μπάσκετ στη Μνήμη του Γιάννη & Αλέξανδρου 26 Δεκεμβρίου 2023

Next Post
Αγώνας Μπάσκετ στη Μνήμη του Γιάννη & Αλέξανδρου 26 Δεκεμβρίου 2023

Αγώνας Μπάσκετ στη Μνήμη του Γιάννη & Αλέξανδρου 26 Δεκεμβρίου 2023

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Οκτώ συνήθειες που «φωνάζουν» υψηλή συναισθηματική νοημοσύνη
  • Συνεδρίασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Σπάρτακου
  • Αποκεφαλίζουνε τους δράκους, STOP της Ράνιας Στυλιάδου
  • Για την ανατίναξη εκσκαφέων στο λιγνιτωρυχείο Μαυροπηγής
  • 4η συνεδρίαση της Επιτροπής Περιβάλλοντος της Περιφέρειας  Δυτικής  Μακεδονίας το 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr