• Latest
MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Οκτώ φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 882,4 MW στη Μακεδονία έλαβαν οριστική προσφορά σύνδεσης με το δίκτυο

MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Οκτώ φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 882,4 MW στη Μακεδονία έλαβαν οριστική προσφορά σύνδεσης με το δίκτυο

15 Απριλίου 2025
Βόιο:  Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες

Βόιο: Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες

16 Ιανουαρίου 2026
Έναρξη κατασκευής μονάδας ΣΗΘΥΑ για την κάλυψη των αναγκών τηλεθέρμανσης της Δ. Μακεδονίας

ΔΕΗ: Με γοργούς ρυθμούς «θερμαίνεται» η νέα μονάδα ΣΗΘΥΑ στη Δυτική Μακεδονία – Η επένδυση των 80 εκατ. που διασφαλίζει την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων

16 Ιανουαρίου 2026
Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα

Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα

16 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Μποδοσάκειου»

16 Ιανουαρίου 2026
Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

16 Ιανουαρίου 2026
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2026

16 Ιανουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 19χρονος έκλεψε το ταμείο. Εξιχνιάσθηκε η υπόθεση

16 Ιανουαρίου 2026
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 19/1

16 Ιανουαρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

16 Ιανουαρίου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Κουκουλόπουλος σε Μιχαηλίδου: «Πόσες φορές πρέπει να σας ζητήσουμε να επεκταθεί το Πρόγραμμα Δημογραφικής Ανάπτυξης στη Δυτική Μακεδονία χωρίς άδικες εξαιρέσεις;»

16 Ιανουαρίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η οδική ασφάλεια είναι πολυπαραγοντικό ζήτημα, απαιτεί γνώση, εκπαίδευση και πρόληψη κι όχι μόνο ποινικοποίηση»

16 Ιανουαρίου 2026
κρυο καιρος θερμομετρο

Αλλάζει ο καιρός ξανά από το Σαββατοκύριακο: Έρχονται χιόνια, ισχυροί άνεμοι και παγετός

16 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 17 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Οκτώ φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 882,4 MW στη Μακεδονία έλαβαν οριστική προσφορά σύνδεσης με το δίκτυο

sierafm by sierafm
15 Απριλίου 2025
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
MORE και ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Οκτώ φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 882,4 MW στη Μακεδονία έλαβαν οριστική προσφορά σύνδεσης με το δίκτυο
0
SHARES
23
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οκτώ φωτοβολταϊκοί σταθμοί συνολικής ισχύος 882,4 MW της MORE, θυγατρικής του Ομίλου Motor Oil, και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, 100% θυγατρικής του Ομίλου ΔΕΗ, έλαβαν οριστική προσφορά σύνδεσης με το δίκτυο, ένα καθοριστικό βήμα στη διαδικασία αδειοδότησης.

Συγκεκριμένα, οι δύο εταιρείες θα κατασκευάσουν έξι φωτοβολταϊκά πάρκα συνολικής ισχύος 742,4 MW στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, ένα φωτοβολταϊκό πάρκο ισχύος 92 MW στο Κιλκίς και ένα ακόμα ισχύος 48 MW στην Περιφερειακή Ενότητα Σερρών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κοινά έργα 300 MW των δύο εταιρειών έχουν ήδη λάβει όρους σύνδεσης, ενώ το προσεχές διάστημα αναμένεται να λάβουν Οριστική Προσφορά Σύνδεσης και άλλα έργα 311 MW των δυο εταιρειών.

Η παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια θα αξιοποιηθεί για την ενίσχυση της Ελληνικής βιομηχανίας, μέσω διμερών συμβάσεων αγοράς ενέργειας (PPAs), αλλά και για τη στήριξη των αγροτών που συμμετέχουν στο πρόγραμμα «ΓΑΙΑ», το ειδικό αγροτικό τιμολόγιο που στοχεύει στην ενίσχυση της αγροτικής δραστηριότητας μέσω της παροχής φθηνών τιμολογίων ρεύματος.

Σημειώνεται ότι οι φωτοβολταϊκοί σταθμοί στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης δεν συμπεριλαμβάνονται στα φωτοβολταϊκά συνολικής ισχύος 2.130 MW, που ήδη κατασκευάζει ο Όμιλος ΔΕΗ στη Δυτική Μακεδονία στα πρώην λιγνιτικά πεδία.

Η MORE υλοποιεί ένα στοχευμένο επενδυτικό σχέδιο για την ανάπτυξη έργων Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας μεγάλης κλίμακας στην Ελλάδα και την ευρύτερη περιοχή. Εστιάζει σε τεχνολογίες όπως τα φωτοβολταϊκά, τα αιολικά και η αποθήκευση ενέργειας συγκροτώντας ένα ισχυρό και διαρκώς εξελισσόμενο παραγωγικό χαρτοφυλάκιο που την κατατάσσει ήδη μεταξύ των μεγαλύτερων και ταχύτερα αναπτυσσόμενων παραγωγών ΑΠΕ στην Ελλάδα.

Για τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες, η συνεργασία για την κατασκευή των φωτοβολταϊκών σταθμών είναι ένα ακόμα βήμα στην ανάπτυξη ΑΠΕ, τόσο οργανικά όσο και μέσω συνεργασιών, στην Ελλάδα και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, συμβάλλοντας καθοριστικά στην επίτευξη του στόχου του Ομίλου ΔΕΗ για έργα Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας συνολικής ισχύος 11,8 GW  έως το 2027.

Αυτή η συνεργασία, μεταξύ της MORE και της ΔΕΗ Ανανεώσιμες, αναδεικνύει τη στρατηγική τους στόχευση στην ενίσχυση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, προάγοντας την ενεργειακή μετάβαση και τη βιώσιμη ανάπτυξη στην Ελλάδα.

Σχετικά με τη MORE: 

Η Motor Oil Renewable Energy (ΜΟRE) είναι θυγατρική εταιρεία του Ομίλου Motor Oil, η οποία δραστηριοποιείται στις καθαρότερες μορφές ενέργειας. Το 2022 η MORE ήρθε σε συμφωνία για την εξαγορά του δεύτερου μεγαλύτερου χαρτοφυλακίου αιολικής ενέργειας στην Ελλάδα. Η εξαγορά αυτή προστέθηκε στα ήδη υπάρχοντα αιολικά και φωτοβολταϊκά πάρκα της MORE, συγκροτώντας ένα σημαντικότατο χαρτοφυλάκιο έργων σε λειτουργία και προς ανάπτυξη. Ως αποτέλεσμα, η MORE είναι ένας από τους μεγαλύτερους παραγωγούς ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην Ελλάδα, ενώ πρόσφατα επέκτεινε τις δραστηριότητες της στη Ρουμανία. Ταυτόχρονα, η MORE αναπτύσσει ένα μεγάλο χαρτοφυλάκιο μονάδων αποθήκευσης με μπαταρίες (Battery Energy Storage).

Σχετικά με τη ΔΕΗ Ανανεώσιμες: 

Η ΔΕΗ Ανανεώσιμες είναι 100% θυγατρική εταιρεία του Ομίλου ΔΕΗ και δραστηριοποιείται πρωτοποριακά, σε εθνικό και σε ευρωπαϊκό επίπεδο, στην αιολική και ηλιακή ενέργεια από την δεκαετία του ’80. Καινοτομεί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην ευρύτερη περιοχή της νοτιοανατολικής Ευρώπης με την δραστηριοποίησή της σε όλες τις τεχνολογίες ΑΠΕ καθώς και σε συστήματα αποθήκευσης με μπαταρίες. O Όμιλος ΔΕΗ διαθέτει σήμερα ένα συνολικό χαρτοφυλάκιο έργων ΑΠΕ εγκατεστημένης ισχύος 3 GW (εκτός των μεγάλων υδροηλεκτρικών), εκ των οποίων τα 1,6 GW στην Ελλάδα. Επίσης, βρίσκεται σε εξέλιξη η κατασκευή του εμβληματικού φωτοβολταϊκού έργου ισχύος 550 MW στην περιοχή του πρώην λιγνιτωρυχείου της Πτολεμαΐδας, που αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα φωτοβολταϊκά πάρκα στην Ευρώπη. Στόχος του επενδυτικού σχεδίου του Ομίλου ΔΕΗ είναι οι μονάδες παραγωγής καθαρής ενέργειας να ανέλθουν στα 11,8 GW μέχρι το 2027.

Tags: ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΑ
Previous Post

Βαφή αυγών: Τι πρέπει να προσέξετε – Οι οδηγίες που δίνει ο ΕΦΕΤ

Next Post

Ο “γιατρός” της άρπαξε 11.000 ευρώ – Ήταν “εγκλωβισμένος” σε χώρα της Αφρικής

Next Post
ΓΙΑΤΡΟΣ

Ο “γιατρός” της άρπαξε 11.000 ευρώ – Ήταν “εγκλωβισμένος” σε χώρα της Αφρικής

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: Έκοψε την βασιλόπιτα με τους προέδρους των Κοινοτήτων ο Χρήστος Ζευκλής. Φωτογραφίες
  • ΔΕΗ: Με γοργούς ρυθμούς «θερμαίνεται» η νέα μονάδα ΣΗΘΥΑ στη Δυτική Μακεδονία – Η επένδυση των 80 εκατ. που διασφαλίζει την λειτουργία των τηλεθερμάνσεων
  • Οι «καβαλάρηδες του Κρόκου» στο μοναστήρι του Αγίου Νικάνορα
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να λυθούν άμεσα τα προβλήματα στελέχωσης στο Ακτινολογικό Τμήμα του Μποδοσάκειου»
  • Συνάντηση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας Μακεδονίας – Θράκης (ΚΟ.ΜΑ.Θ) με τον Υφυπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλαφάτη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr