• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Oι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας καταθέτουν προτάσεις μέτρων

24 Μαρτίου 2020
ΕΠΣ Κοζάνης: Με τεσσάρα πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας από την Άρδασσα

Γ’ Εθνική: Χρυσό τρίποντο για την Κοζάνη – «Λύγισε» στο τέλος ο Εορδαϊκός – Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής

26 Οκτωβρίου 2025
Έρχεται τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για όλες τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις

Έρχεται τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για όλες τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις

26 Οκτωβρίου 2025
Καστοριά: ΙΧ με τέσσερις επιβαίνοντες χτύπησε σε δέντρο και κατέληξε στη λίμνη

Καστοριά: ΙΧ με τέσσερις επιβαίνοντες χτύπησε σε δέντρο και κατέληξε στη λίμνη

26 Οκτωβρίου 2025
Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο Μέγαρο Γκιουλέ. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο Μέγαρο Γκιουλέ. Βίντεο και φωτογραφίες

26 Οκτωβρίου 2025

Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Στα πέναλτι πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας

26 Οκτωβρίου 2025
Στη Σιάτιστα δύο λεωφορεία από την Κύπρο.  Κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των ηρώων. Βίντεο και φωτογραφίες

Στη Σιάτιστα δύο λεωφορεία από την Κύπρο. Κατέθεσαν στεφάνι στο μνημείο των ηρώων. Βίντεο και φωτογραφίες

26 Οκτωβρίου 2025
Η Σιάτιστα τίμησε τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο ανήμερα της Εορτής.  Βίντεο και φωτογραφίες

Η Σιάτιστα τίμησε τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο ανήμερα της Εορτής. Βίντεο και φωτογραφίες

26 Οκτωβρίου 2025
Ο Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας καλεί τα μέλη του σε Γενική Συνέλευση

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Πρόσκληση σε Εκλογοαπολογιστική συνέλευση

26 Οκτωβρίου 2025
χρημα

Επιδοτήσεις σε ΜμΕ έως 200.000 ευρώ: Παράταση έως 11 Νοεμβρίου για τις αιτήσεις

26 Οκτωβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Άγνωστοι εισέβαλαν σε κομμωτήριο και επιτέθηκαν με σφυριά στον ιδιοκτήτη

26 Οκτωβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Το μαζικό SMS του Υπουργείου Μεταφορών και η ατομική ευθύνη

26 Οκτωβρίου 2025
Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο

Η Σιάτιστα γιορτάζει τον Πολιούχο Άγιο Δημήτριο

26 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 27 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Oι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας καταθέτουν προτάσεις μέτρων

sierafm by sierafm
24 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με βάση τις εξελίξεις και την κρισιμότητα της κατάστασης οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας δηλώνουν ότι  είναι ανάγκη εδώ και τώρα να γίνουν από τις δημοτικές αρχές όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων των δήμων και των δημοτών.

Επιμένουμε ότι οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού πρέπει να συνοδεύονται από σειρά μέτρων τόσο με ευθύνη του κεντρικού κράτους όσο και της Τοπικής Διοίκησης. Η συνεχιζόμενη επίκληση της ατομικής ευθύνης θέλει ουσιαστικά να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης (και των προηγούμενων) για τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού.

Oι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας καταθέτουμε ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους Δήμους.

Για το λόγο αυτό αποστέλλουν σχετικό αίτημα προς τους δημάρχους υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

  • Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα σε ωδεία, σχολές, κολυμβητήρια κ.α. των Δήμων για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά.
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) και της τηλεθέρμανση για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχες καθαρίστριες. Να πληρωθούν άμεσα όλες οι καθαρίστριες που πλέον αξιοποιούνται στην καθαριότητα και των Δήμων και να μην περιμένουν την χρηματοδότηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
  • Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.
  • Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους. Οι απολυμάνσεις να αφορούν και τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και να μην περιοριστούν στις πόλεις.
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους. Καμία επιπλέον καθυστέρηση στην μονιμοποίηση των εργαζομενων.
  • Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
  • Νε διεκδικήσουν έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την στήριξη οικογενειών που δεν έχουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν τα παιδία τους την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Εξασφάλιση Η/Υ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμερών, μικροφώνων, ψηφιακών γραφίδων και απαραίτητων προγραμμάτων. Τώρα να εξασφαλιστεί ένα δωρεάν tablet για κάθε μαθητή.
  • Να πιέσουν οι Δήμοι να λυθεί το πρόβλημα των φοιτητών με τις εστίες. Πολλοί φοιτητές εργάζονται στην περιοχή και οι γονείς τους στους τόπους κατοικίας ανηκούν στις ευπαθείς ομάδες. Να εξαντλήσουν τα περιθώρια για φιλοξενία των φοιτητών.
Tags: ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Previous Post

Κορονοϊός: Τι αλλάζει για σούπερ μάρκετ και καταστήματα που πωλούν τρόφιμα – Το ωράριο λειτουργίας

Next Post

Παρέμβαση του Μιχάλη Παπαδόπουλου για την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας

Next Post

Παρέμβαση του Μιχάλη Παπαδόπουλου για την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γ’ Εθνική: Χρυσό τρίποντο για την Κοζάνη – «Λύγισε» στο τέλος ο Εορδαϊκός – Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής
  • Έρχεται τρίτο και τελευταίο πρόγραμμα 21 εκατ. ευρώ για όλες τις γουνοποιητικές επιχειρήσεις
  • Καστοριά: ΙΧ με τέσσερις επιβαίνοντες χτύπησε σε δέντρο και κατέληξε στη λίμνη
  • Σιάτιστα: Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια στο Μέγαρο Γκιουλέ. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Κύπελλο ΕΠΣ Κοζάνης: Στα πέναλτι πέρασε ο Μακεδονικός Σιάτιστας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
  2. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  3. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  4. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr