• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Oι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας καταθέτουν προτάσεις μέτρων

24 Μαρτίου 2020
ΕΠΣ Κοζάνης: Πρωταθλητής ο Μακεδονικός Σιάτιστας – Όλα θα κριθούν στο φινάλε στα play-out 

ΕΠΣ Κοζάνης: Πρωταθλητής ο Μακεδονικός Σιάτιστας – Όλα θα κριθούν στο φινάλε στα play-out 

24 Μαΐου 2026
Πρωταθλητής ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Ανεβαίνει στη Γ Εθνική

Μακεδονικός Σιάτιστας: Τα πανηγύρια και το μάγκικο πρωτάθλημα. Βίντεο

24 Μαΐου 2026
Πρωταθλητής ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Ανεβαίνει στη Γ Εθνική

Αιμοδοτικός σύλλογος Σιάτιστας: Συγχαίρει τον Μακεδονικό Σιάτιστας για την άνοδο στην Γ’ Εθνικη

24 Μαΐου 2026
kardia, καρδια, εμφραγμα

Καούρα ή καρδιακή προσβολή; Πώς θα καταλάβετε τι σας συμβαίνει

24 Μαΐου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Αυτοκίνητο παρέσυρε ποδηλάτη και τον εγκατέλειψε

24 Μαΐου 2026
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Καλούμε όλους τους αγρότες, κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους την Τρίτη 26/05 στις 11:00 στην Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας στην ΖΕΠ με τα αγροτικά τους μηχανήματα

24 Μαΐου 2026
Openday:  Γνωριμία Εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

Openday: Γνωριμία Εγγραφές στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

24 Μαΐου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

30χρονος σκότωσε τον 67χρονο πατέρα του

24 Μαΐου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Επίδομα παιδιού: Τα κριτήρια για την έκτακτη ενίσχυση των 150 ευρώ

24 Μαΐου 2026
παιδι

Κακοποίηση 3χρονης: Ερευνούν άλλους δύο θανάτους παιδιών της οικογένειας

24 Μαΐου 2026
Πρωταθλητής ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Ανεβαίνει στη Γ Εθνική

Πρωταθλητής ο Μακεδονικός Σιάτιστας. Ανεβαίνει στη Γ Εθνική

24 Μαΐου 2026
Τιμή και Μνήμη στη Δαμασκηνιά Βοΐου: Πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο για τους Πεσόντες της Μάχης της Οσνίτσανης

Τιμή και Μνήμη στη Δαμασκηνιά Βοΐου: Πραγματοποιήθηκε το Ετήσιο Μνημόσυνο για τους Πεσόντες της Μάχης της Οσνίτσανης

24 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 25 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Oι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας καταθέτουν προτάσεις μέτρων

sierafm by sierafm
24 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
2
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με βάση τις εξελίξεις και την κρισιμότητα της κατάστασης οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας δηλώνουν ότι  είναι ανάγκη εδώ και τώρα να γίνουν από τις δημοτικές αρχές όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων των δήμων και των δημοτών.

Επιμένουμε ότι οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού πρέπει να συνοδεύονται από σειρά μέτρων τόσο με ευθύνη του κεντρικού κράτους όσο και της Τοπικής Διοίκησης. Η συνεχιζόμενη επίκληση της ατομικής ευθύνης θέλει ουσιαστικά να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης (και των προηγούμενων) για τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού.

Oι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας καταθέτουμε ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους Δήμους.

Για το λόγο αυτό αποστέλλουν σχετικό αίτημα προς τους δημάρχους υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

  • Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα σε ωδεία, σχολές, κολυμβητήρια κ.α. των Δήμων για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά.
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) και της τηλεθέρμανση για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχες καθαρίστριες. Να πληρωθούν άμεσα όλες οι καθαρίστριες που πλέον αξιοποιούνται στην καθαριότητα και των Δήμων και να μην περιμένουν την χρηματοδότηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
  • Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.
  • Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους. Οι απολυμάνσεις να αφορούν και τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και να μην περιοριστούν στις πόλεις.
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους. Καμία επιπλέον καθυστέρηση στην μονιμοποίηση των εργαζομενων.
  • Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
  • Νε διεκδικήσουν έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την στήριξη οικογενειών που δεν έχουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν τα παιδία τους την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Εξασφάλιση Η/Υ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμερών, μικροφώνων, ψηφιακών γραφίδων και απαραίτητων προγραμμάτων. Τώρα να εξασφαλιστεί ένα δωρεάν tablet για κάθε μαθητή.
  • Να πιέσουν οι Δήμοι να λυθεί το πρόβλημα των φοιτητών με τις εστίες. Πολλοί φοιτητές εργάζονται στην περιοχή και οι γονείς τους στους τόπους κατοικίας ανηκούν στις ευπαθείς ομάδες. Να εξαντλήσουν τα περιθώρια για φιλοξενία των φοιτητών.
Tags: ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Previous Post

Κορονοϊός: Τι αλλάζει για σούπερ μάρκετ και καταστήματα που πωλούν τρόφιμα – Το ωράριο λειτουργίας

Next Post

Παρέμβαση του Μιχάλη Παπαδόπουλου για την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας

Next Post

Παρέμβαση του Μιχάλη Παπαδόπουλου για την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΠΣ Κοζάνης: Πρωταθλητής ο Μακεδονικός Σιάτιστας – Όλα θα κριθούν στο φινάλε στα play-out 
  • Μακεδονικός Σιάτιστας: Τα πανηγύρια και το μάγκικο πρωτάθλημα. Βίντεο
  • Αιμοδοτικός σύλλογος Σιάτιστας: Συγχαίρει τον Μακεδονικό Σιάτιστας για την άνοδο στην Γ’ Εθνικη
  • Καούρα ή καρδιακή προσβολή; Πώς θα καταλάβετε τι σας συμβαίνει
  • Αυτοκίνητο παρέσυρε ποδηλάτη και τον εγκατέλειψε

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr