• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Oι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας καταθέτουν προτάσεις μέτρων

24 Μαρτίου 2020
Βόιο: Ολοκληρώθηκε το γήπεδο 5χ5 στον Αυγερινό

Βόιο: Ολοκληρώθηκε το γήπεδο 5χ5 στον Αυγερινό

14 Ιουλίου 2026
Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γεράκης ιδιοκτήτης του ΙΚΤΕΟ Αυτοδιάγνωση

Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γεράκης ιδιοκτήτης του ΙΚΤΕΟ Αυτοδιάγνωση

14 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: Πίσω από τη βιτρίνα των 12 δισ. στις άμεσες ξένες επενδύσεις, κρύβεται απλά ένας εταιρικός μετασχηματισμός

14 Ιουλίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Ανώτατη αξιολόγηση για έντεκα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

14 Ιουλίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Ξεκινά η Αποκατάσταση των όψεων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Ξεκινά η Αποκατάσταση των όψεων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων

14 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Α΄ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου – 17 & 18 Ιουλίου

Δήμος Βοΐου: Α΄ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλίου – 17 & 18 Ιουλίου

14 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας ~ Σύλλογος Γυναικών Τσοτυλίου

Δήμος Βοΐου: Πανηγύρι της Αγίας Μαρίνας ~ Σύλλογος Γυναικών Τσοτυλίου

14 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Έκθεση Αγιογραφίας & Ψηφιδωτού

Δήμος Βοΐου: Έκθεση Αγιογραφίας & Ψηφιδωτού

14 Ιουλίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Φλώρινα: Δύο συλλήψεις για κλοπή από εταιρία και για παράβαση της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

14 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Καλοκαιρινή γιορτή ~ ΚΔΑΠ Γαλατινής

Δήμος Βοΐου: Καλοκαιρινή γιορτή ~ ΚΔΑΠ Γαλατινής

14 Ιουλίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Συλλυπητήριο μήνυμα για την απώλεια της μητέρας της Μαρίας Αντωνιάδου

14 Ιουλίου 2026
Κοζάνη: Στο ΣτΕ οι δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το χωροταξικό των ΑΠΕ

Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 15 Ιουλίου 2026

14 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 14 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Oι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας καταθέτουν προτάσεις μέτρων

sierafm by sierafm
24 Μαρτίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
2
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με βάση τις εξελίξεις και την κρισιμότητα της κατάστασης οι εκλεγμένοι της Λαϊκής Συσπείρωσης στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας δηλώνουν ότι  είναι ανάγκη εδώ και τώρα να γίνουν από τις δημοτικές αρχές όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την προστασία των εργαζομένων των δήμων και των δημοτών.

Επιμένουμε ότι οι υποδείξεις του ΕΟΔΥ για την αντιμετώπιση των κρουσμάτων του κορονοϊού πρέπει να συνοδεύονται από σειρά μέτρων τόσο με ευθύνη του κεντρικού κράτους όσο και της Τοπικής Διοίκησης. Η συνεχιζόμενη επίκληση της ατομικής ευθύνης θέλει ουσιαστικά να κρύψει τις τεράστιες ευθύνες της κυβέρνησης (και των προηγούμενων) για τις τραγικές ελλείψεις του συστήματος Υγείας που ήταν γνωστές πριν την εμφάνιση του κορονοϊού.

Oι εκλεγμένοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης» στους Δήμους της Δυτικής Μακεδονίας καταθέτουμε ολοκληρωμένο πλαίσιο μέτρων για τη στήριξη της λαϊκής οικογένειας, των μικροεπαγγελματιών και την προστασία των εργαζομένων στους Δήμους.

Για το λόγο αυτό αποστέλλουν σχετικό αίτημα προς τους δημάρχους υπογραμμίζοντας ότι δεν πρέπει να την πληρώσει για μια ακόμη φορά ο λαός.

Συγκεκριμένα διεκδικούμε:

  • Απαλλαγή από τα τροφεία στους βρεφικούς και παιδικούς σταθμούς, δίδακτρα σε ωδεία, σχολές, κολυμβητήρια κ.α. των Δήμων για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά.
  • Απαλλαγή από την υποχρέωση καταβολής του τέλους κατάληψης κοινοχρήστου χώρου για όλο το διάστημα που θα παραμείνουν κλειστά τα καταστήματα.
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη για το επόμενο εξάμηνο, καθώς και από την καταβολή μισθωμάτων για όσους μισθώνουν δημοτική περιουσία και σήμερα έχουν κλείσει την επιχείρησή τους (κυλικεία, δημοτικά αναψυκτήρια κ.λπ.).
  • Απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη και φόρους (τέλη καθαριότητας και ηλεκτροφωτισμού, τέλος παρεπιδημούντων, φόρος ηλεκτροδοτούμενων) και της τηλεθέρμανση για τα καταστήματα και επιχειρήσεις για το διάστημα που παραμένουν κλειστά.
  • Άρση κάθε μέτρου αναγκαστικής είσπραξης για χρέη προς το Δήμο, επαγγελματιών και ιδιωτών, όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών. Να σταματήσουν εδώ και τώρα όλες οι διαδικασίες που βρίσκονται σε εξέλιξη.
  • Εξασφάλιση των αποδοχών των εργαζομένων με συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε δομές του Δήμου, των ΝΠΔΔ και των ΝΠΙΔ, που έχει ανασταλεί η λειτουργία τους. Να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχες καθαρίστριες. Να πληρωθούν άμεσα όλες οι καθαρίστριες που πλέον αξιοποιούνται στην καθαριότητα και των Δήμων και να μην περιμένουν την χρηματοδότηση του Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ.
  • Εξασφάλιση μέσων προστασίας για τους εργαζόμενους του Δήμου.
  • Διενέργεια απολυμάνσεων σε δημοτικά κτίρια, στο αμαξοστάσιο, σε απορριμματοφόρα, σε κάδους, καθώς σε κοινόχρηστους πολυσύχναστους χώρους. Οι απολυμάνσεις να αφορούν και τους πρώην Καποδιστριακούς Δήμους και να μην περιοριστούν στις πόλεις.
  • Να στελεχωθεί επαρκώς η υπηρεσία “Βοήθεια στο Σπίτι” προκειμένου να εξασφαλιστούν οι υγειονομικές και άλλες καθημερινές ανάγκες ιδιαίτερα των ηλικιωμένων που ζουν μόνοι τους. Καμία επιπλέον καθυστέρηση στην μονιμοποίηση των εργαζομενων.
  • Διασύνδεση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας και αλληλεγγύης του Δήμου με τις δομές ΠΦΥ που υπάρχουν στο Δήμο, προκειμένου να εξασφαλίζεται εκτός των άλλων, η συνταγογράφηση αναγκαίων φαρμάκων, ιδιαίτερα για ανήμπορους κατοίκους που δεν έχουν οικογενειακό γιατρό.
  • Νε διεκδικήσουν έκτακτη χρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών για την στήριξη οικογενειών που δεν έχουν τα μέσα για να παρακολουθήσουν τα παιδία τους την εξ αποστάσεως εκπαίδευση. Δωρεάν σύνδεση γρήγορου internet για όλους τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Εξασφάλιση Η/Υ για μαθητές και εκπαιδευτικούς, καμερών, μικροφώνων, ψηφιακών γραφίδων και απαραίτητων προγραμμάτων. Τώρα να εξασφαλιστεί ένα δωρεάν tablet για κάθε μαθητή.
  • Να πιέσουν οι Δήμοι να λυθεί το πρόβλημα των φοιτητών με τις εστίες. Πολλοί φοιτητές εργάζονται στην περιοχή και οι γονείς τους στους τόπους κατοικίας ανηκούν στις ευπαθείς ομάδες. Να εξαντλήσουν τα περιθώρια για φιλοξενία των φοιτητών.
Tags: ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Previous Post

Κορονοϊός: Τι αλλάζει για σούπερ μάρκετ και καταστήματα που πωλούν τρόφιμα – Το ωράριο λειτουργίας

Next Post

Παρέμβαση του Μιχάλη Παπαδόπουλου για την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας

Next Post

Παρέμβαση του Μιχάλη Παπαδόπουλου για την τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Βόιο: Ολοκληρώθηκε το γήπεδο 5χ5 στον Αυγερινό
  • Έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γεράκης ιδιοκτήτης του ΙΚΤΕΟ Αυτοδιάγνωση
  • Π. Κουκουλόπουλος: Πίσω από τη βιτρίνα των 12 δισ. στις άμεσες ξένες επενδύσεις, κρύβεται απλά ένας εταιρικός μετασχηματισμός
  • Ανώτατη αξιολόγηση για έντεκα προγράμματα σπουδών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας:  Ξεκινά η Αποκατάσταση των όψεων του Ιερού Καθεδρικού Ναού Αγίας Κυριακής Σερβίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr