• Latest
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Opinion Poll: Ευρύ προβάδισμα 17,4% για τη ΝΔ – Σε σωστή κατεύθυνση προχωρά η χώρα λέει το 53%

31 Μαΐου 2021
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Επίσκεψη στην λαϊκή αγορά Κοζάνης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Επίσκεψη στην λαϊκή αγορά Κοζάνης

7 Ιουλίου 2026
Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης καλεί στο συλλαλητήριο

Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης καλεί στο συλλαλητήριο

7 Ιουλίου 2026
Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης

Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο

7 Ιουλίου 2026
Την Πέμπτη η κηδεία της Βάγιας Νέστορα-Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι ένοικοι της οικοδομής. Βίντεο

Την Πέμπτη η κηδεία της Βάγιας Νέστορα-Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι ένοικοι της οικοδομής. Βίντεο

7 Ιουλίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ξενάγηση στους νέους του Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας  που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Δήμος Κοζάνης: Ξενάγηση στους νέους του Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας  που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

7 Ιουλίου 2026
Το Συμβούλιο Διοίκησης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έκανε αποδεκτή την παραίτηση του Αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Διασφάλισης Ποιότητας

Νέα έργα ενεργειακής αναβάθμισης ενισχύουν τις υποδομές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

7 Ιουλίου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Είναι κοινή παραδοχή πλέον από όλους ότι η μετάβαση έχει αποτύχει και πρέπει να αναθεωρηθεί»

7 Ιουλίου 2026
Στοιχεία ΔΕΣΦΑ για την κατανάλωση φυσικού αερίου το α΄ εξάμηνο του 2026

Στοιχεία ΔΕΣΦΑ για την κατανάλωση φυσικού αερίου το α΄ εξάμηνο του 2026

7 Ιουλίου 2026
Η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δ. Μακεδονίας και το Πανεπιστήμιο Δ. Μακεδονίας σας προσκαλούν στην εκδήλωση του έργου “RRI-LEADERS: Leadership for Territorial Development through Responsible Science and Innovation”

Κάλεσμα της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας για συμμετοχή στο Πανδυτικομακεδονικό Συλλαλητήριο της 9ης Ιουλίου 2026

7 Ιουλίου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ: προώθηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης

ΔΙΑΔΥΜΑ: προώθηση της ανακύκλωσης και της επαναχρησιμοποίησης

7 Ιουλίου 2026
Το Βόιο στο επίκεντρο του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού Διάλογος για νέες αναπτυξιακές προοπτικές

Το Βόιο στο επίκεντρο του γαστρονομικού και οινικού τουρισμού Διάλογος για νέες αναπτυξιακές προοπτικές

7 Ιουλίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Βέττα: Η κυβέρνηση σχεδιάζει να εκχωρήσει σε Ανώνυμη Εταιρεία τις αρμοδιότητες, τα δικαιώματα και την περιουσία του ΟΔΑΠ, μαζί με τη διαχείριση της περιουσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και των εσόδων του από τα μνημεία και μουσεία της χώρας

7 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 8 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Opinion Poll: Ευρύ προβάδισμα 17,4% για τη ΝΔ – Σε σωστή κατεύθυνση προχωρά η χώρα λέει το 53%

sierafm by sierafm
31 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο γρήγορος ρυθμός με τον οποίο διεξάγεται το πρόγραμμα εμβολιασμών, η σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα με το άνοιγμα των δραστηριοτήτων και η επακόλουθη αισιοδοξία που δημιουργείται για την επόμενη ημέρα στην οικονομία αποτελούν τους παράγοντες βάσει των οποίων η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη διατηρεί το προβάδισμα έναντι του ΣΥΡΙΖΑ και μάλιστα με άνοδο των ποσοστών της, σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση της Opinion Poll.

Στην πρόθεση ψήφου η κυβέρνηση προηγείται με διαφορά 17,4% έναντι του ΣΥΡΙΖΑ, συγκεντρώνοντας ποσοστό 37,3% έναντι 19,9% του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 6,7%, το ΚΚΕ με 5,3%, η Ελληνική Λύση με 4,2%  και το ΜέΡΑ με ποσοστό 3,1%.

Σύμφωνα με την έρευνα, οι πολίτες πιστώνουν θετικά στην κυβέρνηση τις εξελίξεις τόσο σε ό,τι αφορά την διαχείριση της πανδημίας, όσο και στην απόφασή της να ανοίξει οικονομικές δραστηριότητες. Ταυτόχρονα ο Κυριάκος Μητσοτάκης συνεχίζει να διατηρεί την ισχυρή δυναμική του στη δημοφιλία αλλά και στο ερώτημα για τον «καταλληλότερο για πρωθυπουργό» καθώς ο Αλέξης Τσίπρας έρχεται τρίτος και στις δύο περιπτώσεις

Τα ποσοστά του κ. Μητσοτάκη παραμένουν σε ιδιαίτερα υψηλά επίπεδα, της τάξης του 60%, όσον αφορά την ικανοποίηση των πολιτών για το έργο του ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο ερώτημα «ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για Πρωθυπουργό» καταλαμβάνει την τρίτη θέση πίσω από την απάντηση «Κανένας».


Η πλειοψηφία των πολιτών θεωρεί ότι η χώρα οδεύει σε σωστή κατεύθυνση (53%). Αντίθετη άποψη έχει το 47%. Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας στον τομέα αυτό το ισοζύγιο που είναι 7% είναι το μεγαλύτερο για το 2021. Τον Ιανουάριο ήταν 1%, τον Μάρτιο -1% και τον Απρίλιο 5%.

Στα ίδια επίπεδα κινείται και το ποσοστό ικανοποίησης για την συνολική διαχείριση της πανδημίας με το 53% των ερωτηθέντων να δηλώνουν πολύ και λίγο ικανοποιημένοι έναντι 47% που δηλώνουν λίγο και καθόλου.

Όπως αναφέρεται η ικανοποίηση τον Ιανουάριο ήταν 51%, ενώ το ισοζύγιο εξελίχθηκε ως εξής: Τον Ιανουάριο 3%, τον Απρίλιο 3.3%.

Αυξημένη είναι και η ικανοποίηση από τα μέτρα που έχει λάβει η κυβέρνηση για την στήριξη επιχειρήσεων και εργαζομένων στην περίοδο της πανδημίας με το 49% να δηλώνει πολύ ή αρκετά ικανοποιημένο και το 47% να έχει αντίθετη άποψη. Αξιοσημείωτο είναι πως τον Απρίλιο η θετική αίσθηση ήταν της τάξεως του 40.1%.

Επίσης το 49% των ερωτηθέντων εκφράζει θετική άποψη για το κυβερνητικό έργο, ποσοστό που είναι το μεγαλύτερο που έχει καταγραφεί στις έρευνες της εν λόγω εταιρείας μέσα στο 2021.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί ένα επιπλέον ποιοτικό στοιχείο, η θετική άποψη που καταγράφεται για το πρόσωπο του πρωθυπουργού στο χώρο του κέντρου σε ποσοστό της τάξης του με 57.8% και στο ΚΙΝΑΛ με 69.2% γεγονός που αναδεικνύει και την κυριαρχία του Κυριάκου Μητσοτάκη και στον χώρο αυτό.

Ως προς την αντιπολίτευση παρατηρείται συνολική αποδοκιμασία σε όλες τις πλευρές για τον τρόπο με τον οποίο λειτούργησε και λειτουργεί την περίοδο της πανδημίας.

Και είναι ενδεικτικό πως πολύ και αρκετά ικανοποιημένο από την αντιπολιτευτική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ δηλώνει το 12.1%, του ΚΙΝΑΛ το 11.7%, του Κ.Κ.Ε το 12.4%, της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΛΥΣΗΣ το 7.8% και του ΜΕΡΑ 25 το 8.3%.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας ο πρωθυπουργός συσπειρώνει γύρω του τον χώρο της Δεξιάς και Κεντροδεξιάς, ενώ ταυτοχρόνως συγκεντρώνει το 71.1% των προτιμήσεων του Κέντρου και το 41.9% του χώρου της Κεντροαριστεράς.

Μάλιστα το 81.8% των πρώην ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και το 27.8% των ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ έχουν θετική άποψη για το έργο του πρωθπυουργού.

Εκλογές στο ΚΙΝΑΛ: Τρίτη η Φώφη Γεννηματά

Η δημοσκόπηση ασχολείται σε ξεχωριστό κεφάλαιο με τις διεργασίες στο ΚΙΝΑΛ, όπου με βάση τα συμπεράσματά της αποτυπώνεται η προτίμηση των ψηφοφόρων του κόμματος και συνολικά αυτών που δηλώνουν πως θα λάβουν μέρος στις εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας τον προσεχή Νοέμβριου στο πρόσωπο αλλά και στα όσα πρεσβεύει ως σχέδιο για την επόμενη ημέρα ο Ανδρέας Λοβέρδος.

Αξίζει να σημειωθεί πως η Φώφη Γεννηματά εμφανίζεται στην τρίτη θέση με τον Νίκο Ανδρουλάκη να καταλαμβάνει τη δεύτερη μεταξύ αυτών που έχουν εκφράζει την πρόθεσή τους να θέσουν υποψηφιότητα για την προεδρία του τρίτου κόμματος της σημερινής Βουλής.

Σύμφωνα με τα συμπεράσματα της έρευνας το ΚΙΝΑΛ εμφανίζεται καθηλωμένο δύο χρόνια σε ποσοστά από 6% έως 7% γεγονός που δημιουργεί ρεύμα αλλαγής ως προς την ηγεσίας του κόμματος.

Στη δημοσκόπηση αναφέρεται ότι :

Το 24% αισθάνεται ότι τον ενδιαφέρουν οι εκλογές για την νέα ηγεσία του ΚΙΝΑΛ και σκέφτονται να ψηφίσουν.
Το 26% της κοινής γνώμης, το 55% όσων ψήφισαν ΚΙΝΑΛ και το 40% όσων σκέφτονται να ψηφίσουν στις εσωκομματικές εκλογές θα προτιμούσαν να επανέλθει ο τίτλος του ΠΑΣΟΚ, ενώ το 51% της κοινής γνώμης, το 33% των πρώην ψηφοφόρων και το 37% όσων σκέφτονται να ψηφίσουν θεωρούν ότι η συζήτηση για το όνομα δεν έχει καμια ιδιαίτερη αξία και ουσία.
Το 54% της κοινής γνώμης, το 65% των πρώην ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ και το 75% όσων σκέφτονται να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές θεωρούν απαραίτητη την αλλαγή της σημερινής ηγεσίας.

Σοβαρό προβάδισμα τόσο στην κοινή γνώμη, όσο και στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, αλλά και σε όσους σκέφτονται να συμμετέχουν στις εσωκομματικές εκλογές, έχει η υποψηφιότητα του Α. Λοβέρδου με ποσοστά 27.3%, 37.1% και 38.8% αντίστοιχα. Στην κοινή γνώμη δεύτερη έρχεται η Φ. Γεννηματά με 15% και ακολουθούν οι Ν.Ανδρουλάκης με 11.5%, ο Π. Γερουλάνος με 8.7% και ο Χ. Καστανίδης με 6.7%.

Στους πρώην ψηφοφόρους του ΚΙΝΑΛ, στην δεύτερη θέση είναι ο Ν. Ανδρουλάκης με 22% και ακολουθούν Φ. Γεννηματά 19.7%, Π. Γερουλάνος 9.1%, Χ. Καστανίδης 3.8%.
Ανάμεσα σ΄αυτούς που σκέφτονται να συμμετάσχουν στις εκλογές, 2ος έρχεται ο Ν. Ανδρουλάκης με 17.9% και ακολουθούν Φ. Γεννηματά 15.7%, Π. Γερουλάνος 10%, Χ. Καστανίδης 5.9%.
Στην δημοφιλία προηγείται και πάλι ο Α. Λοβέρδος στην κοινή γνώμη με 39.4% και ακολουθούν Ν.Ανδρουλάκης με 37.1%, Φ. Γεννηματά 34.2%, Π.Γερουλάνος με 28.2% και Χ. Καστανίδης.
Μεταξύ των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ τα ποσοστά γίνονται Ν. Ανδρουλάκης 69.7%, Α. Λοβέρδος 69%, Φ.Γεννηματά 59.1%, Π. Γερουλάνος 48.5%, Χ.Καστανίδης 33.4%.
Ανάμεσα σ΄ αυτούς που σκέφτονται να συμμετέχουν, η δημοφιλία διαμορφώνεται: Α.Λοβέρδος 58%, Ν.Ανδρουλάκης 54%, Φ.Γεννηματά 42.4%%, Π. Γερουλάνος 38.1%%, Χ.Καστανίδης 28.2%.

Πηγή: tanea.gr

Tags: ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Previous Post

“Παγίδα” μέσω instagram έστησε 44χρονος σε ανήλικη – Συγκλονίζει η καταγγελία για βιασμό

Next Post

Κομισιόν: Χωρίς καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους, πώς θα ταξιδεύουμε

Next Post
ταξιδι διακοπες

Κομισιόν: Χωρίς καραντίνα για τους πλήρως εμβολιασμένους, πώς θα ταξιδεύουμε

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Επίσκεψη στην λαϊκή αγορά Κοζάνης
  • Το Νομαρχιακό Τμήμα ΑΔΕΔΥ Κοζάνης καλεί στο συλλαλητήριο
  • Αγωνιστική Κίνηση Γυναικών Κοζάνης: Συμμετοχή στο συλλαλητήριο
  • Την Πέμπτη η κηδεία της Βάγιας Νέστορα-Σε κατάσταση σοκ παραμένουν οι ένοικοι της οικοδομής. Βίντεο
  • Δήμος Κοζάνης: Ξενάγηση στους νέους του Θερινού Σχολείου Ελληνικής Γλώσσας  που φιλοξενεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr