• Latest
Power Pass, δεη

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά επιδότησης- Ξεκινά αύριο η πληρωμή

14 Ιουλίου 2022
Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)

28 Ιουνίου 2025
καιρος

Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ

28 Ιουνίου 2025
Αποκαλύψεις για τον αστυνομικό της Βουλής: «Τα παιδιά δεν εξετάστηκαν ποτέ ιατροδικαστικά»

Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video

28 Ιουνίου 2025
βια, κακοποιηση

Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι

28 Ιουνίου 2025
νοσοκομειο

Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

28 Ιουνίου 2025
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος

Ανεύρυσμα ανέπτυξε η 18χρονη που κατέρρευσε σε γυμναστήριο στη Λάρισα – Προετοιμαζόταν για να εξεταστεί στα αθλήματα στις Πανελλήνιες

28 Ιουνίου 2025
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

27 Ιουνίου 2025
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του τόμου «ΤΑΞΙΔΙ: Συλλογικό οδοιπορικό λέξεων & εικόνων» στην Κοζάνη

27 Ιουνίου 2025
Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

Σταθερά υψηλές επιδόσεις του Κολλεγίου Ανατόλια στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2025

27 Ιουνίου 2025
Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

Πρόγραμμα Επισκέψεως Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου στην Ι.Μ. Αγίου Αθανασίου Εράτυρας

27 Ιουνίου 2025
Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

Νεκρή αρκούδα εντοπίστηκε στους Αμπελόκηπους Καστοριάς

27 Ιουνίου 2025
Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

Υπογραφή Σύμβασης του έργου: «ΣΤΕΓΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΟΡΟΦΗΣ ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΙΝΙΣΗ WC ΥΠΟΓΕΙΟΥ ΣΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΜΕΓΑΡΟ ΚΟΖΑΝΗΣ»

27 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 28 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Power Pass: Αναρτήθηκαν τα ποσά επιδότησης- Ξεκινά αύριο η πληρωμή

sierafm by sierafm
14 Ιουλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Power Pass, δεη
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ξεκινά από αύριο, Παρασκευή 15/07, η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη μέρους της αύξησης του κόστους κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος σε λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος οικιακών καταναλωτών του εσωτερικού, που έχουν εκδοθεί κατά τη χρονική περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022. Η δράση πραγματοποιείται με τη συνεργασία των Υπουργείων Οικονομικών, Ψηφιακής Διακυβέρνησης και Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

Αναλυτικά ενημερωτικά εκκαθάρισης αναρτώνται σταδιακά από χθες το βράδυ στη σχετική πλατφόρμα του Power Pass, που υλοποιήθηκε από την Κοινωνία της Πληροφορίας Μ.Α.Ε. (ΚτΠ Μ.Α.Ε.), εποπτευόμενο φορέα του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης σε συνεργασία με την Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ) και τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων Δημόσιας Διοίκησης. Παράλληλα, αποστέλλεται και ενημερωτικό e-mail για την ανάρτησή τους στους δικαιούχους.

Το ποσό της ενίσχυσης και ο καταμερισμός ανά δικαιούχο υπολογίζεται από την ΚτΠ Μ.Α.Ε., με βάση τα δεδομένα που έχουν αντληθεί από τους προμηθευτές ή και τους διαχειριστές ηλεκτρικής ενέργειας και την ΑΑΔΕ, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα στο άρθρο 36 του ν. 4936/2022 (A΄ 105) και τη σχετική Κοινή Υπουργική Απόφαση 3365/2022 (ΦΕΚ 2827/Β΄) όπως ισχύει.

Συνολικά έχουν υποβληθεί 2.952.778 αιτήσεις, που αφορούν 2.530.597 φυσικά πρόσωπα. Σημειώνεται ότι ένας δικαιούχος είχε το δικαίωμα να υποβάλει αίτηση πέραν της κύριας κατοικίας και για μισθωμένη κατοικία εξαρτώμενου τέκνου που σπουδάζει στο εσωτερικό.

Από τα 2,5 εκατ. φυσικά πρόσωπα, αναρτώνται άμεσα ενημερωτικά εκκαθάρισης για τα περίπου 1,9 εκατ. και τα οποία αναμένεται να πληρωθούν αύριο, Παρασκευή, με το ποσό να ανέρχεται σε περίπου 230 εκατ. ευρώ.

Για τα υπόλοιπα φυσικά πρόσωπα συνεχίζεται ο έλεγχος των στοιχείων και όσα εξ αυτών είναι δικαιούχοι αναμένεται να πληρωθούν την ερχόμενη εβδομάδα, μετά την έκδοση των σχετικών ενημερωτικών εκκαθαριστικών. Υπενθυμίζεται ότι απαραίτητη προϋπόθεση για τη λήψη της ενίσχυσης είναι η συνολική αύξηση των λογαριασμών ρεύματος που έχουν εκδοθεί εντός της χρονικής περιόδου αναφοράς να υπερβαίνει τα 30 ευρώ. Με βάση τα μέχρι στιγμής στοιχεία, υπολογίζεται ότι το συνολικό ποσό της έκτακτης οικονομικής βοήθειας για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 31 Μαΐου 2022, ανέρχεται σε περίπου 260 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι έχει ήδη μεταφερθεί από τις Γενικές Κρατικές Δαπάνες του Υπουργείου Οικονομικών, ποσό ύψους 280 εκατ. ευρώ στο Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και κατόπιν στην ΚτΠ Μ.Α.Ε., προκειμένου να ολοκληρωθούν οι πληρωμές.

Λαμβάνοντας υπόψη ότι ήδη έχουν δεσμευτεί 280 εκατ. ευρώ για την υλοποίηση του μέτρου και ότι, για ορισμένους συμπολίτες μας, εκδόθηκαν εκκαθαριστικοί λογαριασμοί εντός Ιουνίου 2022 που αφορούν τη χειμερινή περίοδο κατανάλωσης με σημαντική επιβάρυνση, η Κυβέρνηση προχωρά σε επέκταση του μέτρου και για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου.

Πιο συγκεκριμένα, με βάση τις αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην πλατφόρμα Power Pass και χωρίς να απαιτείται υποβολή νέας αίτησης, το επόμενο διάστημα θα ληφθούν από τους παρόχους ενέργειας τα στοιχεία για τους λογαριασμούς που έχουν εκδοθεί εντός Ιουνίου. Οι λογαριασμοί του Ιουνίου θα συσχετιστούν με τις δηλώσεις κύριας κατοικίας και φοιτητικής κατοικίας που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι για τον μήνα Μάιο στην πλατφόρμα.

Κατόπιν, θα επανυπολογιστεί το σύνολο της ενίσχυσης για την περίοδο από 1η Δεκεμβρίου έως 30 Ιουνίου, και το επιπλέον ποσό θα καταβληθεί στους τραπεζικούς λογαριασμούς που έχουν ήδη δηλώσει οι δικαιούχοι, έως τα τέλη Αυγούστου ή το αργότερο αρχές Σεπτεμβρίου. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που ένας δικαιούχος ξεπερνά τα 30 ευρώ επιβάρυνση για το σύνολο της περιόδου 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, θα λάβει τη συνολική ενίσχυση, δηλαδή θα γίνει επανυπολογισμός του ποσού για το σύνολο της περιόδου. Αντίστοιχα, η συνολική ενίσχυση για την περίοδο 1η Δεκεμβρίου 2021 έως 30 Ιουνίου 2022, δεν μπορεί να ξεπερνά τα 600 ευρώ.

Το ΥΠΟΙΚ αναφέρει: “Η Κυβέρνηση λαμβάνει, επεκτείνει και διευρύνει μέτρα στήριξης, αξιοποιώντας στον μέγιστο δυνατό βαθμό τα διαθέσιμα δημοσιονομικά περιθώρια και εργαλεία, για να βοηθήσει τους πολίτες να αντιμετωπίσουν τις μεγάλες αυξήσεις στο κόστος της ενέργειας.”

Πηγή: aftodioikisi.gr

Tags: Power Pass
Previous Post

Σύλληψη 41χρονου στη Φλώρινα, διότι σε βάρος του εκκρεμούσαν  Ένταλμα Σύλληψης και καταδικαστική απόφαση

Next Post

Πόσες σχολικές καθαρίστριες προσλαμβάνονται ανά Δήμο (απόφαση)

Next Post
καθαριστριες, σχολειο

Πόσες σχολικές καθαρίστριες προσλαμβάνονται ανά Δήμο (απόφαση)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Χιόνισε στην πιο ξηρή έρημο του κόσμου (φωτο)
  • Έκτακτο δελτίο καιρού: Από τον καύσωνα σε μπουρίνια, πτώση θερμοκρασίας και ανέμους 9 μποφόρ
  • Πήγαν για κατάθεση, έστησαν γλέντι και χόρευαν τσιφτετέλι μέσα στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας – video
  • Άγριος καβγάς ζευγαριού με κατηγορίες για ομόφυλη σχέση – Πέταξε γλάστρες και χαλιά από το μπαλκόνι
  • Πέθανε 70χρονος από αιμορραγικό πυρετό Κριμαίας – Κονγκό στην Ελασσόνα

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr