• Latest
ΔΕΗ

Power Pass – Χρήστος Σταϊκούρας: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα έως τις 15 Ιουλίου

5 Ιουλίου 2022
3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

8 Ιουνίου 2026
Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

8 Ιουνίου 2026
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

8 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

8 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring

8 Ιουνίου 2026
Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

8 Ιουνίου 2026
γατάκια

«Καμπάνα» 270.300 ευρώ σε 55χρονο για εγκατάλειψη εννέα νεογέννητων γάτων

8 Ιουνίου 2026

Προσπάθησαν να περάσουν με drone λάμες, γάντια αναρρίχησης και κινητά στις φυλακές – Ετοίμαζαν απόδραση

8 Ιουνίου 2026
απατη

Απάτη σε βάρος ηλικιωμένης – Παρίσταναν τους λογιστές και της πήραν 26 χρυσές λίρες και 2.000 ευρώ

8 Ιουνίου 2026
καιρός

Με 30άρια αλλά και τοπικές βροχές ξεκινά η εβδομάδα! Δείτε αναλυτική πρόγνωση

8 Ιουνίου 2026
Απάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Αναστάσιου Ραφαηλίδη στην ανακοίνωση της Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ Δυτικής Μακεδονίας.

Αναστάσιος Ραφαηλίδης: «2,5 Χρόνια Αντιπεριφέρεια Διαφάνειας, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης & Ψηφιακού Μετασχηματισμού»

8 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Εκδήλωση Ενίσχυσης Ικανοτήτων «Σχεδιασμός και υλοποίηση πράσινων και γαλάζιων υποδομών για κλιματικά ανθεκτικές πόλεις»

Δήμος Κοζάνης: Εκδήλωση Ενίσχυσης Ικανοτήτων «Σχεδιασμός και υλοποίηση πράσινων και γαλάζιων υποδομών για κλιματικά ανθεκτικές πόλεις»

8 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 8 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Power Pass – Χρήστος Σταϊκούρας: Στους λογαριασμούς των δικαιούχων τα χρήματα έως τις 15 Ιουλίου

sierafm by sierafm
5 Ιουλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ
0
SHARES
4
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο – Τι δήλωσε πριν από λίγο ο Χρήστος Σταϊκούρας

Μέχρι τις 15 Ιουλίου θα έχουν καταβληθεί τα ποσά που θα προκύψουν από το Power Pass για τις αποζημιώσεις από τις επιπλέον χρεώσεις στο ηλεκτρικό ρεύμα έως και τα 600 ευρώ, σύμφωνα με τα όσα τόνισε πριν από λίγο ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας μιλώντας στην τηλεόραση του Open.

Παράλληλα ο υπουργός άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες παρεμβάσεις από τον Σεπτέμβριο, προκειμένου να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια. Σημείωσε ότι η δημοσιονομική εικόνα είναι θετική και τα πρώτα στοιχεία δείχνουν ότι μπορεί να δημιουργηθεί και νέος δημοσιονομικός χώρος.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε «βρήκαμε δημοσιονομικό χώρο και δίνουμε αυτό το «μαξιλαράκι» πίσω στους πολίτες σε επιδοτήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια. Τώρα δημιουργείται ένας νέος χώρος για τις παρεμβάσεις που θα γίνουν από το Σεπτέμβριο» υπογράμμισε.

Παράλληλα σημείωσε ότι αν και κανείς δεν γνωρίζει την πορεία των αυξήσεων σε φυσικό αέριο και καύσιμα εκτιμά ότι θα παραμένουν σε υψηλά επίπεδα οπότε τα 6 δισ. ευρώ πρέπει να γίνουν περισσότερα.

Αναφερόμενος στην εισφορά αλληλεγγύης ο Χρ. Σταικούρας υποστήριξε πως «έχουμε υποχρέωση να την καταργήσουμε για τους δημόσιους υπαλλήλους και τους συνταξιούχους. Είναι μια δέσμευσή μας για την οποία πρέπει να εξοικονομήσουμε 450 εκατ. ευρώ ώστε να εφαρμοστεί».

Ανέφερε επίσης ότι οι παρεμβάσεις αυτές γίνονται γιατί τα έσοδα είναι πάνω από τις αρχικές εκτιμήσεις γεγονός που επιτρέπει «να ενισχύσουμε το διαθέσιμο εισόδημα των πολιτών».

Έσπευσε πάντως να διευκρινίσει ότι «οι ανάγκες είναι απεριόριστες ενώ οι πόροι περιορισμένοι γι΄αυτό θα βοηθήσουμε στοχευμένα όσους έχουν ανάγκη. Δεν υπάρχουν λεφτόδεντρα, προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο δυνατό».

Σε ό,τι αφορά την επιστρεπτέα προκαταβολή  τόνισε ότι μέσα στην εβδομάδα θα αναρτηθούν τα εκκαθαριστικά και θα γνωρίζουν οι πολίτες τι θα πρέπει να επιστρέψουν στο κράτος και μένει να αποφασίσουν οι ίδιοι εάν θα το πληρώσουν εφάπαξ με έκπτωση 15% ή σε 96 δόσεις.

Ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «το μέτρο το πήγαμε αρκετά πίσω. Ήταν 8,3 δισ. ευρώ. Εκτιμούμε ότι θα επιστραφούν περίπου 3 δισ. Αρκετές επιχειρήσεις το 2021 είχαν πολύ καλές επιδόσεις. Οπότε τα κουρέματα ήταν πολύ λιγότερα. Σημειώστε ότι συνολικά οι επιχειρήσεις το 2021, είχαν υψηλότερο τζίρο από το 2021».

Τέλος, απαντώντας σε ερώτημα εάν θα υπάρξουν αύριο ανακοινώσεις για νέα επιταγή ακρίβειας σημείωσε ότι «δεν θα ανακοινωθεί τίποτα αύριο, μόλις ανακοινώσαμε τα μέτρα για τα καύσιμα. Οι πολίτες δεν έχουν δει ακόμα στο πορτοφόλι τους την παρέμβαση για στην ενέργεια, θα το δει έως 15 Ιουλίου. Βήμα βήμα. Αυτή την στιγμή προέχει οι πολίτες να δουν στους λογαριασμούς τους 600 εκατ. ευρώ, από τα καύσιμα και την επιδότηση ρεύματος».

Πηγή: protothema.gr

Tags: POWER PASS
Previous Post

Κορονοϊός: Πιθανά τα νέα μέτρα – Υποχρεωτική χρήση μάσκας βλέπουν Εξαδάκτυλος και Καπραβέλος

Next Post

ΠΕΔ: Διαδικτυακή Συνάντηση με τίτλο ”ΣΥΝ-Δημιουργία Στρατηγικών Μετάβασης”

Next Post
ΠΕΔ

ΠΕΔ: Διαδικτυακή Συνάντηση με τίτλο ''ΣΥΝ-Δημιουργία Στρατηγικών Μετάβασης''

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα
  • Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria
  • Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών
  • Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr