• Latest
ΥΠΝΟΣ

Tι δείχνει η κάθε στάση στον ύπνο – Τι πρέπει να προσέξετε

2 Οκτωβρίου 2021
Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη

30 Ιουνίου 2025
Κινηματογράφος Σινεμά

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Πολίτης Κέιν»

30 Ιουνίου 2025
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν

Καστοριά: Καραντίνα λόγω καταρροϊκού πυρετού σε 12 κοπάδια

30 Ιουνίου 2025
Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-

Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-

30 Ιουνίου 2025
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

30 Ιουνίου 2025
ΚΚΕ

Κοινοβουλευτική παρέμβαση του ΚΚΕ για να στελεχωθεί άμεσα με όλο το απαραίτητο μόνιμο προσωπικό το Γενικό Νοσοκομείο “Μποδοσάκειο”

30 Ιουνίου 2025
Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

Olympus Marathon: Στο βάθρο ο Δημήτρης Σελέτης. Βίντεο

30 Ιουνίου 2025
Αγώνας ποδοσφαίρου Γυναικών στο δημοτικό στάδιο Σιάτιστας

Συνάντηση για το τουρνουά ποδοσφαίρου που διοργανώνει ο Μακεδονικός Σιάτιστας

30 Ιουνίου 2025
ΔΙΑΔΥΜΑ

Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη στη Λιθιά Καστοριάς

30 Ιουνίου 2025
Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

Εγγραφές και ανανεώσεις εγγραφών στο Εσπερινό Γυμνάσιο Κοζάνης με Λυκειακές τάξεις

30 Ιουνίου 2025
Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

Εγκαίνια του νέου Κοινοτικού Καταστήματος και Ιατρείου στα Ίμερα Σερβίων

30 Ιουνίου 2025
18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

18η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι

30 Ιουνίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 30 Ιουνίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Tι δείχνει η κάθε στάση στον ύπνο – Τι πρέπει να προσέξετε

sierafm by sierafm
2 Οκτωβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΥΠΝΟΣ
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Όλοι έχουμε μία αγαπημένη στάση ύπνου. Διαφορετικές στάσεις ύπνου έχουν όμως και διαφορετικά οφέλη, ιδίως σε περιπτώσεις που δυσκολευόμαστε να κοιμηθούμε, αντιμετωπίζουμε πόνους ή έχουμε κάποιο άλλο πρόβλημα υγείας.

Η στάση διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην καλύτερη ποιότητα του ύπνου, ο οποίος αποτελεί καθοριστικό παράγοντα για τη συνολική κατάσταση της υγείας μας.

Ας δούμε τα πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα κάθε στάσης ύπνου σύμφωνα με τις παρατηρήσεις των ειδικών και τις συμβουλές που δίνουν για κάθε μια από αυτές.

Εμβρυϊκή θέση

Δεν είναι τυχαία η πιο συνηθισμένη στάση ύπνου. Η εμβρυϊκή στάση έχει πολλά οφέλη. Όχι μόνο είναι ιδανική για τον πόνο στην στη μέση ή κατά την εγκυμοσύνη, αλλά μπορεί να βοηθήσει και στη μείωση του ροχαλητού.

Έχει, όμως, και μερικά μειονεκτήματα. Βεβαιωθείτε ότι η στάση του σώματός σας είναι σχετικά χαλαρή για να μην περιοριστεί η αναπνοή σας καθώς κοιμάστε. Επίσης, εάν έχετε προβλήματα με πόνο στις αρθρώσεις ή δυσκαμψία, ο ύπνος σε μία «σφιχτή» εμβρυϊκή θέση μπορεί να σας κάνει να ξυπνήσετε με πόνο.

Εάν θέλετε να κάνετε την εμβρυϊκή στάση ύπνου πιο άνετη, βεβαιωθείτε ότι το σώμα σας είναι χαλαρό καθώς μαζεύετε τα χέρια και τα πόδια σας προς την κοιλιά. Κρατήστε τα πόδια σας σχετικά εκτεταμένα και μπορείτε ακόμη και να δοκιμάσετε να κοιμηθείτε με ένα μαξιλάρι ανάμεσα στα γόνατά σας.

Στο πλάι

Ο ύπνος στο πλάι είναι μία πολύ καλή επιλογή, καθώς όχι μόνο μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του ροχαλητού, αλλά βοηθά και τη διαδικασία της πέψης και μπορεί και να μειώσει τα συμπτώματα από τις καούρες.

Από την άλλη όμως ο ύπνος στο πλάι μπορεί να προκαλέσει δυσκαμψία στους ώμους και ενόχληση στη γνάθο από την πλευρά που κοιμάστε.

Η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού χαμηλά ανάμεσα στα πόδια σας μπορεί να βοηθήσει να ευθυγραμμίσετε καλύτερα τους γοφούς σας για να αποφύγετε τον πόνο στην πλάτη. Έαν ο ύπνος στο πλάι είναι η αγαπημένη σας στάση, φροντίστε να επιλέξετε ένα καλό μαξιλάρι για να αποφύγετε πόνο στον αυχένα και την πλάτη.

Μπρούμυτα

Ο ύπνος μπρούμυτα δεν είναι και η καλύτερη επιλογή. Ενώ είναι καλή στάση σε ό,τι αφορά το ροχαλητό και την υπνική άπνοια, τα οφέλη της περιορίζονται εκεί.

Ο ύπνος μπρούμυτα μπορεί να προκαλέσει πόνο τόσο στον αυχένα, όσο και στη μέση. Μπορεί επίσης να προσθέσει πολλή περιττή πίεση στους μύες και τις αρθρώσεις σας, με αποτέλεσμα να ξυπνάτε με πόνο ή κουρασμένοι. Η τοποθέτηση ενός μαξιλαριού χαμηλά κάτω από την κοιλιά σας μπορεί να βοηθήσει στη μείωση του πόνου.

Για να αποφύγετε την πρόσθετη πίεση στον αυχένα σας δοκιμάστε να κοιμηθείτε με ένα λεπτό μαξιλάρι ή χωρίς καθόλου μαξιλάρι. Μπορείτε, επίσης, να δοκιμάσετε να γλιστρήσετε ένα μαξιλάρι κάτω από τη λεκάνη σας για να μειώσετε ενδεχόμενο πόνο στη μέση.

Ανάσκελα

Αυτή η στάση ύπνου προσφέρει τα μεγαλύτερα οφέλη για την υγεία. Όχι μόνο προστατεύει τη σπονδυλική στήλη, αλλά μπορεί επίσης να βοηθήσει στην ανακούφιση του πόνου του ισχίου και του γόνατος.

Από την άλλη, όμως, σαφώς δεν ενδείκνυται για το ροχαλητό και την υπνική άπνοια. Επίσης, μπορεί να είναι μία στάση που θα δυσκολέψει όσους αντιμετωπίζουν πόνο στη μέση, και γι’ αυτό είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε πως το σώμα υποστηρίζεται σωστά.

Δοκιμάστε να κοιμηθείτε με ένα μαξιλάρι κάτω από τα γόνατα για να μειώσετε τον πόνο στην μέση και να ανακουφίσετε τη σπονδυλική στήλη από την πίεση. Εάν νιώθετε δυσφορία, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα επιπλέον μαξιλάρι για να διευκολύνετε την αναπνοή.

Πηγή: ygeiamou.gr

Tags: ΥΠΝΟΣ
Previous Post

Μητέρα κακοποιούσε σεξουαλικά τις δύο κόρες της

Next Post

ΣΕΠΦΕ: Διερεύνηση για σύνδεση στο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ φωτοβολταϊκών

Next Post
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΩΤΟΒΟΛΤΑΙΚΩΝ

ΣΕΠΦΕ: Διερεύνηση για σύνδεση στο δίκτυο ΔΕΔΔΗΕ φωτοβολταϊκών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας Με το Erasmus + στη Ρώμη
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Θερινό σινεμά «Πολίτης Κέιν»
  • Καστοριά: Καραντίνα λόγω καταρροϊκού πυρετού σε 12 κοπάδια
  • Νεκρή σε φοβερό τροχαίο έξω από τη Λάρισα η 23χρονη Μαρία Ζησοπούλου με καταγωγή από την Κοζάνη-
  • Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας: Η Φλώρινα έγινε καμβάς – Έκθεση πτυχιακών εργασιών του ΤΕΕΤ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr