• Latest
ψηφιακο πορτοφολι

Tα ψηφιακά πορτοφόλια ήρθαν για να μείνουν: Τι είναι και τι πλεονεκτήματα έχουν

23 Ιουλίου 2022
ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΕΣ, ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Πανελλήνιες 2026: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι βάσεις

9 Ιουνίου 2026
Τα παιδιά του Κ. Τζιωρτζιώτη (Βιολάντα) ίδρυσαν νέα εταιρεία μπισκότων στη Σιάτιστα

Τα παιδιά του Κ. Τζιωρτζιώτη (Βιολάντα) ίδρυσαν νέα εταιρεία μπισκότων στη Σιάτιστα

8 Ιουνίου 2026
Παραιτήθηκε ο Νίκος Μαντώς από τη διοίκηση του Μακεδονικού Σιάτιστας. Βολές κατά προσώπων!

Παραιτήθηκε ο Νίκος Μαντώς από τη διοίκηση του Μακεδονικού Σιάτιστας. Βολές κατά προσώπων!

8 Ιουνίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Π. Κουκουλόπουλος: Να έρθει στη Βουλή η έρευνα Πανεπιστημίου που επικαλέστηκε ο Υπουργός Υγείας για τους καρκινοπαθείς στην περιφέρειά μας

8 Ιουνίου 2026
Νίκος Ανδρουλάκης

Ν. Ανδρουλάκης: Μας κοροϊδεύουν και σας κοροϊδεύουν αυτοί που μετατρέπουν την Πτολεμαΐδα V σε μονάδα φυσικού αερίου

8 Ιουνίου 2026
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα

ΟΠΕΚΕΠΕ: Στη φυλακή δύο από τους κατηγορούμενους, σε Κοζάνη και Αγρίνιο, για παράνομες επιδοτήσεις

8 Ιουνίου 2026
3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας

3ο Δημοτικό Σχολείο Σιάτιστας: Ευχαριστήριο στο Κουκουλίδειο Ίδρυμα

8 Ιουνίου 2026
Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

Μουσική, αερόστατα και εντυπωσιακά θεάματα στο Beer Festival Kastoria

8 Ιουνίου 2026
Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

Ορκωμοσία νέου μόνιμου υπαλλήλου στον Δήμο Γρεβενών

8 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 189- τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος

8 Ιουνίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Η τεχνητή νοημοσύνη στην υπηρεσία των ανθρώπων κι όχι εργαλείο για την όξυνση των ανισοτήτων»

Καλλιόπη Βέττα: «Να θεσμοθετηθούν ανταποδοτικά τέλη από τα μεγάλα Υδροηλεκτρικά  έργα» – Κατάθεση ερώτησης – Συζήτηση επίκαιρης ερώτησης για τα λάθη του monitoring

8 Ιουνίου 2026
Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

Μουσική Συναυλία και Τουρνουά Ποδοσφαίρου από την Διεύθυνση Αστυνομίας Κοζάνης  για την «Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών και της Διακίνησής τους»

8 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 9 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Tα ψηφιακά πορτοφόλια ήρθαν για να μείνουν: Τι είναι και τι πλεονεκτήματα έχουν

sierafm by sierafm
23 Ιουλίου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ψηφιακο πορτοφολι
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ολοένα και περισσότεροι καταναλωτές χρησιμοποιούν το ηλεκτρονικό τους πορτοφόλι για την πραγματοποίηση πληρωμών.

Τα ψηφιακά πορτοφόλια ή απλά «wallets» παρέχουν τη δυνατότητα ανέπαφων συναλλαγών με χρήση φορητής συσκευής (έξυπνο κινητό ή έξυπνο ρολόι- smartphone ή smartwatch), αντικαθιστώντας το πλαστικό της φυσικής κάρτας.

Με απλά βήματα, ο κάτοχος της κάρτας μπορεί να την εντάξει στο wallet που τον διευκολύνει – ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα της συσκευής που διαθέτει (Android ή iOS) – και να πραγματοποιεί τις καθημερινές συναλλαγές του μέσα από τη συσκευή του, απολύτως ανέπαφα και χωρίς χρήση PIN, καθώς ταυτοποιείται με βιομετρικά στοιχεία, όπως το δαχτυλικό αποτύπωμα (fingerprint), η αναγνώριση προσώπου (Face ID) ή με τη χρήση κωδικού της φορητής συσκευής.

Ποια όμως είναι τα συγκριτικά πλεονεκτήματα των ψηφιακών πορτοφολιών σε σχέση με άλλους τρόπους συναλλαγών;

Αρχικά, τα wallets παρέχουν αξιοσημείωτη διευκόλυνση, απλοποιώντας την καθημερινότητα του σύγχρονου καταναλωτή, που πλέον δε χρειάζεται να έχει πάντα μαζί του το πορτοφόλι και μπορεί να πραγματοποιεί οποιαδήποτε συναλλαγή χαμηλού ή υψηλού ποσού – από τον πρωινό καφέ έως και αγορές οικιακού εξοπλισμού – σε οποιονδήποτε έμπορο με τερματικό contactless POS, χρησιμοποιώντας απλώς το smartphone ή το smartwatch.

Πέρα όμως από την απλούστευση των συναλλαγών, πολύ σημαντικός είναι και ο παράγοντας της ασφάλειας, καθώς τα wallets «θωρακίζονται» από τη σύγχρονη τεχνολογία tokenization, η οποία προστατεύει την κάρτα πληρωμής από την εμφάνιση του αριθμού της, καθώς στη θέση του δημιουργείται ένας μοναδικός κρυπτογραφημένος αριθμός (token), αποκλειστικά για την πραγματοποίηση της εκάστοτε συναλλαγής.

Ως εκ τούτου, οι συναλλαγές που πραγματοποιούνται μέσω wallets, αξιοποιώντας τη δύναμη του tokenization, είναι περισσότερο ασφαλείς και προστατεύουν ευρύτερα από τους κινδύνους υποκλοπής των στοιχείων της κάρτας (π.χ. κλοπή πορτοφολιού / κλοπή πλαστικού κάρτας, αντιγραφή στοιχείων της κάρτας από την πλαστική μορφή της, κ.ο.κ.).

Οι νέες τεχνολογίες που ενσωματώνουν τα wallets και οι συσκευές που τα υποστηρίζουν, εξασφαλίζουν ευκολία, ταχύτητα και κυρίως την ασφάλεια των συναλλαγών, καθιστώντας τα ψηφιακά πορτοφόλια ένα καθημερινό εργαλείο που κερδίζει την εμπιστοσύνη ολοένα και περισσότερων χρηστών.

Μπορεί όμως το ηλεκτρονικό πορτοφόλι να ενσωματώσει όλες τις χρεωστικές, πιστωτικές και προπληρωμένες κάρτες ενός καταναλωτή ανεξάρτητα από την τράπεζα που έχει εκδοθεί η κάρτα;

Είναι στη διακριτική ευχέρεια κάθε τράπεζας, να επιλέγει ποιες κάρτες – που η ίδια εκδίδει – θα μπορούν να εντάξουν οι πελάτες της στα ψηφιακά πορτοφόλια που εκείνη διαθέτει προς χρήση.

Το πρώτο ηλεκτρονικό πορτοφόλι στην ελληνική αγορά το εισήγαγε ήδη από το 2014 η Alpha Bank, το οποίο μετεξελίχθηκε στο αναβαθμισμένο myAlpha Wallet. Σήμερα η Alpha Bank παρέχει πρώτη στους πελάτες της, κατόχους καρτών Visa και Mastercard, τα Garmin Pay, Apple Pay, Google PayTM και, πρόσφατα, το Xiaomi Pay. Παράλληλα, γίνονται ενισχυμένες προσπάθειες ενημέρωσης και εκπαίδευσης του καταναλωτικού κοινού, γύρω από τα οφέλη της χρήσης των wallets, με ενέργειες όπως η καμπάνια επικοινωνίας #memiakinisi.

Σύμφωνα με στοιχεία από την Alpha Bank, που έχει το μεγαλύτερο μερίδιο αγοράς στο συγκεκριμένο τομέα, αναφορικά με τα δημογραφικά στοιχεία των χρηστών των wallets, αναμενόμενο είναι ότι αυτά υιοθετούνται περισσότερο από τις νεαρότερες ηλικιακές ομάδες, που έχουν μια ανεπτυγμένη σχέση με την ψηφιακή τεχνολογία και τις έξυπνες φορητές συσκευές. Ένα αρκετά ενδιαφέρον στοιχείο, όμως, που ίσως προκαλεί ευχάριστη έκπληξη, είναι ότι παρατηρείται και ένας ικανοποιητικός βαθμός διείσδυσης σε μεγαλύτερους ηλικιακά καταναλωτές (45 ετών και άνω) κάτι που αποδεικνύει ότι σημειώνεται πρόοδος στην ευρύτερη διάχυση της τεχνολογίας και στην ψηφιακή μετάβαση της κοινωνίας, στην κατεύθυνση μιας κουλτούρας ανέπαφων συναλλαγών στη χώρα.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Previous Post

Κοζάνη: Συνελήφθη 30χρονος για κατοχή κοκαΐνης και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Next Post

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού με τον καύσωνα να «χτυπά» με 42αρια -Οδηγίες και tips για την προστασία σας

Next Post
ΚΑΥΣΩΝΑΣ ΚΑΙΡΟΣ

Σε ισχύ το έκτακτο δελτίο καιρού με τον καύσωνα να «χτυπά» με 42αρια -Οδηγίες και tips για την προστασία σας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πανελλήνιες 2026: Πότε θα ανακοινωθούν τα αποτελέσματα και οι βάσεις
  • Τα παιδιά του Κ. Τζιωρτζιώτη (Βιολάντα) ίδρυσαν νέα εταιρεία μπισκότων στη Σιάτιστα
  • Παραιτήθηκε ο Νίκος Μαντώς από τη διοίκηση του Μακεδονικού Σιάτιστας. Βολές κατά προσώπων!
  • Π. Κουκουλόπουλος: Να έρθει στη Βουλή η έρευνα Πανεπιστημίου που επικαλέστηκε ο Υπουργός Υγείας για τους καρκινοπαθείς στην περιφέρειά μας
  • Ν. Ανδρουλάκης: Μας κοροϊδεύουν και σας κοροϊδεύουν αυτοί που μετατρέπουν την Πτολεμαΐδα V σε μονάδα φυσικού αερίου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr