• Latest
ταξιδι διακοπες

Voucher για φθηνές διακοπές: Τι αλλάζει με τις επιδοτήσεις σε Κοινωνικό Τουρισμό και Τουρισμό για Όλους

23 Μαΐου 2023
Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό

30 Μαΐου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης – Τρεις τραυματίες

30 Μαΐου 2026
Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση

29 Μαΐου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Γράφει ο  Γ. Ζιμπιλίδης

Τσοτύλι: Την Τρίτη 9/6/2026 ο ειδικός γαστρεντερολόγος Ελευθεριαδης Νικόλαος, θα δέχεται στο ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη

29 Μαΐου 2026
Όλες οι αλλαγές σε επίδομα παιδιού, επίδομα ενοικίου, ελάχιστο εγγυημένο και ανεργίας

Ποιοι και πότε θα λάβουν τα 150 ευρώ για το έκτακτο επίδομα παιδιού

29 Μαΐου 2026
Chios και Kythira Pass 2026: Ξεκινούν σήμερα οι αιτήσεις για voucher διακοπών έως 300 ευρώ

Ύποπτα «παιχνίδια» με κρατήσεις δωματίων Κοινωνικού Τουρισμού -Τι συμβαίνει

29 Μαΐου 2026
πονος

Καρκίνος θυρεοειδούς: Τα συμπτώματα και τι πρέπει να γνωρίζετε

29 Μαΐου 2026
απατη

Έκλεινε Airbnb, νοίκιαζε το σπίτι και γινόταν καπνός με το ενοίκιο – 21 απάτες σε δύο μέρες

29 Μαΐου 2026
Άγιο Όρος: Δόκιμος μοναχός δέχτηκε επίθεση στο Αντιπροσωπείο της Μονής Εσφιγμένου

Υποψήφιος μοναχός άφησε το Άγιο Όρος για να παντρευτεί καθηγήτρια από το Κίεβο

29 Μαΐου 2026

Εορτάζει και πανηγυρίζει η ιστορική Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Βυθού Boΐου

29 Μαΐου 2026
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΔΔΗΕ: Αποφοίτηση για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Σύγχρονα Ηλεκτρικά Δίκτυα Διανομής»

Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και ΔΕΔΔΗΕ: Αποφοίτηση για τον πρώτο κύκλο του προγράμματος «Σύγχρονα Ηλεκτρικά Δίκτυα Διανομής»

29 Μαΐου 2026
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες της Π.Ε. Κοζάνης πληρώνουν τα σφάλματα του monitoring και της κυβερνητικής ολιγωρίας και ανεπάρκειας

29 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 30 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Voucher για φθηνές διακοπές: Τι αλλάζει με τις επιδοτήσεις σε Κοινωνικό Τουρισμό και Τουρισμό για Όλους

sierafm by sierafm
23 Μαΐου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ταξιδι διακοπες
0
SHARES
61
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter
Με αλλαγές και νέους δικαιούχους ετοιμάζονται να κάνουν πρεμιέρα τα δυο προγράμματα επιδοτήσεων διακοπών και συγκεκριμένα ο Κοινωνικός Τουρισμός και ο Τουρισμός για Όλους.

Σημαντικές αλλαγές περιλαμβάνει φέτος το πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού της ΔΥΠΑ που αφορά 300.000 εργαζόμενους και ανέργους και 25.000 συνταξιούχους σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews. Ειδικότερα μέσα στο επόμενο διάστημα θα βγει η σχετική ΚΥΑ και στην συνέχεια εντός Ιουνίου θα ξεκινήσει η υποβολή των αιτήσεων.

Σύμφωνα με τις αποκλειστικές πληροφορίες του Dnews για πρώτη φορά στο πρόγραμμα του κοινωνικού τουρισμού θα μπορούν να συμμετέχουν εργαζόμενοι με ενεργή σύμβαση εργασίας και εργαζόμενοι που το 2022 είχαν έστω και ένα ένσημο.
Δικαιούχοι είναι επίσης οι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ της ΔΥΠΑ κατά την ημερομηνία λήξης υποβολής αιτήσεων.

Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος, δεν πρέπει να έλαβε Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού πέρσι (πρόγραμμα 2021-2022) και να μην λάβει φέτος συναφή παροχή από άλλο φορέα (π.χ. «Τουρισμός Για Όλους» του Υπουργείου Τουρισμού).

Παράλληλα θα προβλέπεται αύξηση της επιδότησης κατά 20% όχι μόνο για τον Αύγουστο που προβλεπόταν πέρσι αλλά και για τις γιορτές Χριστουγέννων και Πάσχα.

Οι δικαιούχοι μπορούν να πραγματοποιήσουν από μία (1) έως έξι (6) διανυκτερεύσεις. Στις νήσους Λέσβο, Χίο, Λέρο, Κω, καθώς και στον νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δέκα (10) διανυκτερεύσεις, στη Νήσο Σάμο και στους Δήμους Ιστιαίας – Αιδηψού και Μαντουδίου- Λίμνης – Αγ. Άννας του ν. Ευβοίας μπορούν να πραγματοποιήσουν έως δώδεκα (12) διανυκτερεύσεις.

Οι δικαιούχοι και οι πάροχοι τουριστικών καταλυμάτων υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση συμμετοχής σε συγκεκριμένες ημερομηνίες που ορίζονται στη Δημόσια Πρόσκληση. Οι δικαιούχοι στις αιτήσεις τους δηλώνουν και τα ωφελούμενα μέλη τους.

Πότε ξεκινά ο Τουρισμός για Όλους

Tο πρόγραμμα «Τουρισμός για Όλους» θα ξεκινήσει για το 2023 με νέο γύρο αιτήσεων μέσω του vouchers.gov.gr και όσοι καλύπτουν τα εισοδηματικά κριτήρια, θα μπορούν να μπουν στην πρώτη κλήρωση που θα μοιράσει τις επιταγές, οι οποίες θα έχουν ισχύ από τις αρχές Ιουλίου.

Όπως γίνεται κάθε χρόνο, οι αιτήσεις θα γίνουν αμέσως μόλις «τρέξει» η διαδικασία αιτήσεων για το πρόγραμμα «Κοινωνικός Τουρισμός 2023», ενώ και φέτος αναμένεται η πλατφόρμα να ανοίγει κλιμακωτά, ανάλογα με τον λήγοντα αριθμό του ΑΦΜ.

Πότε θα ξεκινήσει η διαδικασία;

Πέρσι οι αιτήσεις γίνονταν από τα μέσα Ιουλίου. Φέτος, υπάρχουν πληροφορίες ότι θα γίνουν νωρίτερα, δηλαδή προς τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο, αυτό μένει να φανεί από τις επίσημες ανακοινώσεις που θα κάνει το υπουργείο Τουρισμού. Η κλήρωση θα γίνει περίπου μία εβδομάδα μετά τις αιτήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι οι δικαιούχοι των περσινών voucher, θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσουν μέχρι τις 30 Ιουνίου, ώστε στη συνέχεια να γίνει η πρώτη κλήρωση από την οποία θα αναδειχτούν οι νέοι δικαιούχοι για το καλοκαίρι του 2023. Τα voucher των 150 ευρώ μπαίνουν σε άυλη κάρτα στο κινητό και οι δικαιούχοι μπορούν να τα εξαργυρώσουν σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και διαμονή.

Όταν η πλατφόρμα ανοίξει για τον ΑΦΜ σας, θα μπορείτε να μπείτε με τους κωδικούς TAXISNet στο vouchers.gov.gr.

Ακολουθήστε τα βήματα:

Καταχωρίζετε τα στοιχεία επικοινωνίας και, ειδικότερα, το e-mail και τον αριθμό του κινητού τηλεφώνου τα οποία, στη συνέχεια, πιστοποιείτε.
Δηλώνετε ότι δεν έχετε επιλεγεί ως δικαιούχος – ωφελούμενος στο πλαίσιο άλλου προγράμματος κοινωνικού τουρισμού ή πρόγραμμα τος ενίσχυσης εσωτερικού τουρισμού που υλοποιείται κατά την ίδια χρονική περίοδο. Τα προγράμματα αυτά αναφέρονται ρητά στην πλατφόρμα.

Δηλώνετε ότι το χρηματικό ποσό που πιστώνεται στη χρεωστική κάρτα, θα χρησιμοποιηθεί αποκλειστικά από τον ίδιο τον δικαιούχο για την κάλυψη δαπανών διαμονής του ιδίου και των ωφελούμενών του και δεν είναι δυνατή οποιαδήποτε μεταφορά σε τρίτο πρόσωπο ή η ανάληψή του.
Καταχωρίζετε το χρηματοπιστωτικό ίδρυμα επιλογής σας, από το οποίο θα εκδοθεί η κάρτα, και αιτείστε την έκδοση της άυλης ψηφιακής χρεωστικής κάρτας και την πίστωση του σχετικού ποσού.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: VOUCHERΔΙΑΚΟΠΕΣ
Previous Post

Πράσινο-μωβ σε φόντο μαύρο (Στέφανος Πράσσος)

Next Post

Έρχονται ανατροπές στις αντικειμενικές αξίες και νέα κίνητρα για τις e-αποδείξεις

Next Post
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Έρχονται ανατροπές στις αντικειμενικές αξίες και νέα κίνητρα για τις e-αποδείξεις

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γιατί νιώθουμε ναυτία μετά το φαγητό
  • Ισχυρή έκρηξη σε εργοστάσιο ανακύκλωσης – Τρεις τραυματίες
  • Δήμος Βοΐου: Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε η τρίτη ημέρα των εκδηλώσεων «ΠΕΛΕΚΟΝ 2026» στη Σιάτιστα – Τιμήθηκε ο Παύλος Γερουλάνος ως απόγονος της οικογένειας Μανούση
  • Τσοτύλι: Την Τρίτη 9/6/2026 ο ειδικός γαστρεντερολόγος Ελευθεριαδης Νικόλαος, θα δέχεται στο ιατρείο του Γ. Ζιμπιλίδη
  • Ποιοι και πότε θα λάβουν τα 150 ευρώ για το έκτακτο επίδομα παιδιού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr