• Latest
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Έκκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη σωτηρία και υλοποίηση του σημαντικότερου από περιβαλλοντικής απόψεως έργου της Περιφέρειας.

9 Ιουλίου 2021
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 13 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Έκκληση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για τη σωτηρία και υλοποίηση του σημαντικότερου από περιβαλλοντικής απόψεως έργου της Περιφέρειας.

sierafm by sierafm
9 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

            Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, μέσω της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της ΠΕ Κοζάνης,  ανέλαβε την υλοποίηση δυο εξαιρετικής σπουδαιότητας έργων για την  Εορδαία και τη Δυτική Μακεδονία.

Πρόκειται  για τα έργα:

  1. Εσωτερικό δίκτυο  αποχέτευσης  λυμάτων οικισμών  Καρυοχωρίου,  Προαστίου  και Ασβεστόπετρας και εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων  οικισμών  Καρυοχωρίου,  Αγίου Χριστοφόρου,  Προαστίου,  Ασβεστόπετρας  και περιοχής  κόμβου  ΑΕΒΑΛ  στην  Ε.Ε.Λ. Πτολεμαΐδας με προϋπολογισμό 8.211.968 €.
  2. Εσωτερικό δίκτυο αποχέτευσης λυμάτων οικισμών Ανατολικού, Πενταβρύσου,και Εξωτερικό δίκτυο μεταφοράς λυμάτων οικισμών Ανατολικού, Πενταβρύσου και Περδίκκα στην Ε.Ε.Λ. Πτολεμαϊδας με προϋπολογισμό 5.157.960 €.

Κύριος των έργων, τα οποία είναι ενταγμένα στο Ε.Π. Δυτικής Μακεδονίας ΕΣΠΑ 2014-2020 και συγχρηματοδοτούνται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ) της Ευρωπαϊκής Ένωσης, είναι η Δ.Ε.Υ.Α. Εορδαίας.

Η σπουδαιότητα των δυο έργων, πέραν του οικονομικού οφέλους για την περιοχή, καθώς πρόκειται για έργα συνολικού προϋπολογισμού 13.369.928€, είναι πρωτίστως οικολογική.

            Η απουσία αποχετευτικών δικτύων στους εν λόγω οικισμούς, τα οποία θα μετέφεραν τα λύματα στον βιολογικό καθαρισμό της Εορδαίας,  έχει σαν αποτέλεσμα, πέραν των υγειονομικών συνεπειών για τους οικισμούς και τους κατοίκους τους, την περιβαλλοντική επιβάρυνση και υποβάθμιση της λίμνης Βεγορίτιδας. Η λίμνη αποτελεί τον τελικό αποδέκτη του συνόλου των ανεπεξέργαστων λυμάτων των παραπάνω οικισμών.  

            Παρά την τεράστια οικολογική και υγειονομική σημασία του τόσο για την Εορδαία όσο και για την ΠΕ Φλώρινας, το έργο παραμένει από το 2006 σε στασιμότητα.

            Σήμερα, έχοντας φτάσει κυριολεκτικά στο παρά πέντε για να χαθεί η μοναδική αυτή ευκαιρία για τον τόπο μας, καλούμαστε όλοι να σταθούμε αρωγοί στην προσπάθεια που καταβάλλουν η ΠΕ Κοζάνης, η Δ.Ε.Υ.Α.Ε και οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων.

             Η υλοποίηση δυο τόσο σπουδαίων έργων που θα αποσυμφορήσει περιβαλλοντικά ένα πραγματικό στολίδι, όπως η λίμνη Βεγορίτιδα, αποτελεί τεράστια ιστορική ευθύνη όλων μας.

Με ευθύνη της ΠΕ Κοζάνης, της Δ.Ε.Υ.Α.Ε. και την καθοριστική συνδρομή των Προέδρων, έχει δρομολογηθεί η συλλογή όλων των αναγκαίων υπευθύνων δηλώσεων των ιδιοκτητών γης από όπου θα διέλθουν οι αγωγοί των δικτύων, απαραίτητης προϋπόθεση για τη δημοπράτηση του έργου.

Οι ιδιοκτήτες των ακινήτων, θα πρέπει να γνωρίζουν ότι τα δίκτυα οδεύουν κυρίως παράλληλα με δρόμους  επαρχιακούς ή αγροτικούς. Για την όδευση των δικτύων απαιτείται (σε κάποιες ελάχιστες ιδιοκτησίες) η σύσταση δουλείας διέλευσης. Οι ενέργειες για σκοπό αυτό έχουν ξεκινήσει ήδη.  Για την επίσπευση των χρονοβόρων διαδικασιών πρέπει να συλλεγούν άμεσα οι υπεύθυνες δηλώσεις.

Με τα χρονικά περιθώρια να είναι πλέον περισσότερο από ασφυκτικά, καλώ προσωπικά όλους τους ιδιοκτήτες να αναλογιστούν την κρισιμότητα της κατάστασης και να σπεύσουν προς υπογραφή των δηλώσεων.

Οποιαδήποτε ολιγωρία ή και αδιαφορία, μπορεί να αποβεί κυριολεκτικά μοιραία για το έργο και την περιοχή μας.

Γνωρίζοντας την ποιότητα, το ήθος και την αγάπη που τρέφουν οι κάτοικοι των οικισμών για τα χωριά τους, είμαι απόλυτα βέβαιος, πως θα ανταποκριθούν με θέρμη στο κάλεσμα που τους απευθύνουμε.

Τέλος, θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους Προέδρους των Τοπικών Κοινοτήτων, για την άμεση ανταπόκρισή τους και την προσπάθεια που καταβάλλουν για την ενημέρωση των ιδιοκτητών.

Tags: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Previous Post

Πορεία υλοποίησης και πληρωμών σχεδίων βελτίωσης στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας – Οδηγίες προς τους εξεταζομένους στο Ειδικό Πανελλαδικό Μάθημα

Next Post
μουσικο σχολειο σιατιστας

Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας - Οδηγίες προς τους εξεταζομένους στο Ειδικό Πανελλαδικό Μάθημα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr