• Latest
«Έφυγε» ο Τζίμης Πανούσης…

«Έφυγε» ο Τζίμης Πανούσης…

13/01/18 22:01
KASAPIDIS

The Maintenance projects of the Road Networks in P.E.. Grevena – The Works Contracts, signed by the Regional Governor of Western Macedonia George Kasapidis

23/05/22 11:50
Consul of Serbia KDBK

Municipality of Kozani: Serbian Consul Jasmina Milacic Visits Coventry Library

23/05/22 11:47
scam

Internet scams: These are the most common tricks of the trade – How to protect yourself

23/05/22 11:27
tennis club Kozani

Damage to the facilities of the tennis club Kozani in "Kouri"- Let the great wound of regeneration close now

23/05/22 11:20
DEYAK

"Augeia" program with the participation of DEYAK

23/05/22 11:12
ship olympia suede

Mr. missed the opportunity. Mitsotakis… of G.. Goudiou

23/05/22 10:56
PPC

HEDNO: 393 indefinite recruitments

23/05/22 10:55
CHARIOTEER

Ascension Festival 2022 in Galatini 31 May, 1 and 2 June

23/05/22 10:19
BRIDGE OF LIFE blood donation

Bridge of Life: Blood donation By appointment & Mask in D.D.. Caesarea.

23/05/22 10:07
MAMATSIO HOSPITAL KOZANI

Ε.Ι.Ν.ΔΥ.Μ: Free public health is dying late in Western Macedonia

23/05/22 10:03
  • Listen Live
  • The Station
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Program
  • Range
  • Advertise
  • Contact
Monday, May 23, 2022
  • Login
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
No Result
View All Result
  • GREECE-WORLD
  • LOCAL NEWS
  • SPORTS
  • RIGHT
  • HEALTH-NUTRITION
  • interviews
  • VIDEOS
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
No Result
View All Result
Home GREECE-WORLD

«Έφυγε» ο Τζίμης Πανούσης…

by sierafm
13/01/18 22:01
in GREECE-WORLD, SUGGESTED, LATEST NEWS
0
«Έφυγε» ο Τζίμης Πανούσης…
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

tioukalia


Ο ανατρεπτικός καλλιτέχνης πέθανε από ανακοπή καρδιάς

Θρήνος στον καλλιτεχνικό κόσμο στην είδηση του θανάτου του πασίγνωστου καλλιτέχνη Τζίμη Πανούση.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες ο 64χρονος γνωστός τραγουδοποιός και ηθοποιός υπέστη νωρίς το μεσημέρι του Σαββάτου καρδιακό επεισόδιο.

Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο διάσημος μουσικός/ τραγουδοποιός μεταφέρθηκε εσπευσμένα στον Ερυθρό Σταυρό όπου παρά τις προσπάθειες ανάνηψης δεν κατάφερε να επανέλθει στη ζωή.

Ο Τζίμης Πανούσης είχε στις αρχές του περασμένου Δεκεμβρίου καταρρεύσει επί σκηνής στην διάρκεια παράστασής του και είχε μεταφερθεί σε νοσοκομείο όπου παρέμεινε μερικές ημέρες.

Ποιος ήταν ο πάντα ανατρεπτικός Τζίμης Πανούσης

Ο Τζίμης Πανούσης γεννήθηκε στις 12 February 1954 από μικρασιάτες πρόσφυγες γονείς -τον Θεόδωρο και τη Φωτεινή- στην Αθήνα και μεγάλωσε στο Χολαργό. The 1973 βρήκε από αγγελία δουλειά σε περιοδεύοντα θίασο. Στη συνέχεια εγκατέλειψε το θίασο για να δουλέψει ως υπάλληλος στην Εθνική Τράπεζα από την οποία παραιτήθηκε σε σύντομο χρονικό διάστημα. Ένας άνθρωπος με την ιδιοσυγκρασία του «Τζιμάρα» Δεν θα μπορούσε να αντέξει πολύ ως υπάλληλος τράπεζας.

Οι πρώτες του προσπάθειες στο χώρο της μουσικής έγιναν με το σχήμα «Χαρούμενη Κουδουνίστρα» όταν ακόμα ήταν στο Γυμνάσιο. Στα μέσα με τέλη της δεκαετίας του 1970 σχηματίστηκαν οι Μουσικές Ταξιαρχίες από τον Τζίμη Πανούση (voice, lyrics, music) και τους Σπύρο Πάζιο (guitar, synthesizer, strings), Γιάννη Δρόλαπα (electric guitar), Βαγγέλη Βέκιο (drums) και Δημήτρη Δασκαλοθανάση (bass).

ÐÑÅÌÉÅÑÁ ÔÇÓ ÐÁÑÁÓÔÁÓÇÓ ÔÏÕ ÔÆÉÌÇ ÐÁÍÏÕÓÇ ÓÔÏ LUNA DARK.ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ï ÔÆÉÌÇÓ ÐÁÍÏÕÓÇÓ ÓÅ ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÏ ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÁÑÁÓÔÁÓÇ (ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ ÊÙÓÔÁÓ/EUROKINISSI)

Στη συνέχεια προστέθηκε και ο Van Svarnas (saxophone). Η πρώτη τους εμφάνιση σε κοινό έγινε το 1980 in the “Skylab” στην Πλάκα, ενώ η πρώτη τους δισκογραφική δουλειά είναι ο δίσκος Μουσικές Ταξιαρχίες που κυκλοφόρησε από την MINOS-EMI το 1982. Earlier (the 1980) είχε κυκλοφορήσει μία ανεξάρτητη παραγωγή σε κασέτα, το «Disco Tsoutsouni».
Ακολούθησαν οι δίσκοι Αν η Γιαγιά μου είχε Ρουλεμαν (1984) και Hard Core (ζωντανή ηχογράφηση, 1985).

The 1983 οι Μουσικές Ταξιαρχίες καμουφλάρονται κάτω από το όνομα Alamana’s Bridge (= Γέφυρα της Αλαμάνας) και συμμετέχουν στο δίσκο-συλλογή ελληνικού ροκ Made in Greece Vol.1, παρά τις αντιρρήσεις της τότε δισκογραφικής τους εταιρείας. Από τον επόμενο δίσκο «Κάγκελα Παντού» (1986) ο Πανούσης αποφασίζει να συνεχίσει μόνος του.

The 1987 κυκλοφορεί ο τελευταίος δίσκος από την MINOS-EMI «Χημεία και Τέρατα». Οι επόμενοι δύο δίσκοι «Δουλειές του Κεφαλιού» / The Greatest Kitsch Live! (1990) και «Ο Ρομπέν των Χαζών» (ζωντανή ηχογράφηση, 1992) κυκλοφορούν από την Music Box International, while the “Vivere Pericolosamente” από την Warner το 1993.

Η επόμενη δισκογραφική του δουλειά κυκλοφόρησε εφτά χρόνια μετά, the 2000, με τίτλο «Με Λένε Πόπη» (ζωντανή ηχογράφηση). Κυκλοφόρησε επίσης μαζί με το περιοδικό Μετρό το 2002 το ολιγόλεπτο CD «Δείγμα Δωρεάν» με ακυκλοφόρητα τραγούδια από τις τελευταίες παραστάσεις του.

At 20 Γενάρη του 2009 κυκλοφόρησε ένα διπλό DVD με ζωντανή κινηματογράφηση της παράστασης «Της Πατρίδας μου η Σημαία», που δόθηκε το 2008 στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο.

ÐÑÅÌÉÅÑÁ ÔÇÓ ÐÁÑÁÓÔÁÓÇÓ ÔÏÕ ÔÆÉÌÇ ÐÁÍÏÕÓÇ ÓÔÏ LUNA DARK.ÓÔÇ ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ Ï ÔÆÉÌÇÓ ÐÁÍÏÕÓÇÓ ÓÅ ÓÔÉÃÌÉÏÔÕÐÏ ÁÐÏ ÔÇÍ ÐÁÑÁÓÔÁÓÇ (ÊÁÔÙÌÅÑÇÓ ÊÙÓÔÁÓ/EUROKINISSI)

in the spring of 2015 οι Μουσικές Ταξιαρχίες επανενώθηκαν για μια σειρά εμφανίσεων στο Κύτταρο μετά από 30 χρόνια απουσίας.

Στις αρχές Δεκεμβρίου ο Τζίμης Πανούσης είχε υποστεί ανακοπή καρδιάς και μεταφέρθηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο όπου και νοσηλεύτηκε για λίγες ημέρες. Οι σκηνές που είχαν ακολουθήσει με το κοινό να χειροκροτεί και να ζητωκραυγάζει τη στιγμή που τον μεταφέρουν εκτός σκηνής, είχαν συγκινήσει.

Tags: ΠΑΝΟΥΣΗΣ
ShareTweet

Related Posts

No Content Available

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

CAPTCHA
Refresh

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

tioukalia



 


λαζαριδου

 

 

Facebook Twitter
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
The upgrade was subsidized by the "Digital Step" program

Website Translation

EnglishΕλληνικά
 Edit Translation

Listen to us live

Contact

[email protected], [email protected]
Directorate-General (Samaras Vassilis)
Tel.Fax:2465023300
Voulgaropoulou 3
Siatista, Kozani

Copyright © Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • GREECE-WORLD
  • LOCAL NEWS
  • SPORTS
  • RIGHT
  • HEALTH-NUTRITION
  • interviews
  • VIDEOS

Copyright © Sierafm.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This site uses cookies to enhance your experience. Suppose you are okay with that, but you can opt out if you wish.