• Latest
σπιτια αυθαιρετα

Αλλαγές στο νόμο Κατσέλη – Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη ενταχθεί

22 Μαρτίου 2019
Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

3 Δεκεμβρίου 2025
Οι αγρότες του Φιλώτα, κλείνουν το τελωνείο της Νίκης

Μπλόκο Φιλώτα: Πότε θα κλείσει ο δρόμος

3 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Ανήλικος έβαζε φωτιά σε θυροτηλέφωνα

3 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση υποδομών κι έμφαση στην εκπαίδευση, όχι μόνο καταστολή και πρόστιμα» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

3 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 36χρονος στην πόλη της Κοζάνης, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

3 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

3 Δεκεμβρίου 2025
ευαγγελιο εκκλησια

Πανήγυρη Παρεκκλησίου Αγίας Βαρβάρας πλησίον Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

3 Δεκεμβρίου 2025
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Θείες λειτουργίες στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Σιάτιστας

3 Δεκεμβρίου 2025

Πώς θα έρχονται οι κλήσεις από τις νέες κάμερες στο κινητό μας τηλέφωνο -Ποια είναι η διαδικασία

3 Δεκεμβρίου 2025
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Σφίγγει ο κλοιός για όσους κλέβουν ρεύμα με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων

3 Δεκεμβρίου 2025
καιρος

Η ανάλυση του νέου κύματος κακοκαιρίας: Πώς θα κινηθεί, οι περιοχές που θα πλήξει

3 Δεκεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

​Στάθης Κωνσταντινίδης: «Την πενταετία 2021-2025 εγκρίθηκαν 966 θέσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Για το 2026 υποβλήθηκαν συνολικά 293 αιτήματα εκ των οποίων εγκρίθηκαν τα 242, με το κριτήριο της εντοπιότητας και για την Π.Ε. Κοζάνης!»

3 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αλλαγές στο νόμο Κατσέλη – Τι θα γίνει με όσους έχουν ήδη ενταχθεί

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σπιτια αυθαιρετα
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περιθώριο ενός έτους θα έχουν για να ενταχθούν στο νέο πλαίσιο προστασίας της κατοικίας οι δανειολήπτες, οι οποίοι θα πρέπει να έχουν γυρίσει στο «κόκκινο» έως τις 31 Δεκεμβρίου 2018 -χωρίς αυτό, ωστόσο, να αποτελεί θέσφατο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του insider.gr, οι Θεσμοί πιέζουν αυτό το κριτήριο ένταξης να αλλάξει στις 30 Οκτωβρίου 2018 -ημερομηνία κατά την οποία το στεγαστικό ή επιχειρηματικό δάνειο που συνδέεται με πρώτη κατοικία θα πρέπει να παρουσιάζει τουλάχιστον 90 ημέρες καθυστέρησης.

Η νέα ρύθμιση, η οποία θα κατατεθεί σήμερα στη Βουλή ώστε να ψηφιστεί την Τετάρτη με τη διαδικασία του κατεπήγοντος, όπως αποκάλυψε το insider.gr., θα εκπνέει τον Μάρτιο ή τον Ιούνιο του 2020 και αναμένεται να είναι επιλέξιμοι 150.000 περίπου «κόκκινοι» οφειλέτες.

Τα νέα κριτήρια ένταξης, όπως διαμορφώθηκαν τα τελευταία 24ωρα σύμφωνα με πηγές με γνώση των διαδικασιών, είναι τα εξής:

• Αντικειμενική αξία πρώτης κατοικίας 250.000 ευρώ για τα στεγαστικά δάνεια και 175.000 ευρώ για τα επιχειρηματικά. Στο σημείο αυτό η κυβέρνηση υποχώρησε υπό τις πιέσεις των Θεσμών, οι οποίοι έχουν διατυπώσει ισχυρές ενστάσεις ως προς την ένταξη των επιχειρηματικών δανείων στην προστασία.

• Το υπόλοιπο οφειλής παραμένει στις 130.000 ευρώ.

• Το σύνολο της κινητής περιουσίας (δηλ. καταθέσεις) διαμορφώνεται στις 10.000 ευρώ, αισθητά χαμηλότερα από την πρόταση της κυβέρνησης για 50.000 ευρώ.

• Η ακίνητη περιουσία δεν πρέπει να υπερβαίνει το 100% του υπολοίπου οφειλής. Εάν, για παράδειγμα, ένας οφειλέτης χρωστά 100.000 ευρώ, τα ακίνητα που έχει στην κατοχή του δεν μπορεί να υπερβαίνουν αυτή την αξία.

• Δεν αλλάζουν τα εισοδηματικά κριτήρια. Το ετήσιο εισόδημά του να μην ξεπερνά τις 12.500 ευρώ για τον άγαμο και τις 21.000 ευρώ για ζευγάρι, προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μέχρι τα τρία (μέγιστη κάλυψη έως 36.000 ευρώ).

• Όσο αφορά στο κούρεμα της οφειλής, αυτό θα αφορά στο ποσό υπολοίπου οφειλής που υπερβαίνει το 120% της εμπορικής αξίας του ακινήτου.

• Η κρατική επιδότηση δόσης θα έχει διάρκεια 25 έτη, όπως είχε συμφωνηθεί αρχικά.

• Θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση στην πλατφόρμα οι οφειλέτες που έχουν ήδη φτάσει στο δικαστήριο του Νόμου Κατσέλη και η αίτησή τους απορρίφθηκε. Αποκλείονται, ωστόσο, αυτοί για τους οποίους το δικαστήριο έχει αποφανθεί ότι «δολίως» δεν εξυπηρέτησαν τις οφειλές τους -όσοι δηλαδή έχουν τη «βούλα» του στρατηγικού κακοπληρωτή.

Τι θα συμβεί με όσους έχουν ήδη υπαχθεί στον Νόμο

Όσοι βρίσκονται ήδη υπό την προστασία του Νόμου Κατσέλη είναι το «κλειδί» της επιτυχίας νέου πλαισίου, αφού αποτελούν την πλειονότητα της περιμέτρου των 150.000 οφειλετών που πληρούν τα κριτήρια του νέου νόμου.

Πάντως, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, δεν μπορεί να υποχρεωθεί κάποιος που προστατεύεται ήδη να μεταπηδήσει στην ηλεκτρονική πλατφόρμα. Θα μπορεί, όμως, να υποβάλλει τα στοιχεία του και να λάβει την πρόταση της ρύθμισης από την τράπεζα προκειμένου να αποφασίσει εάν τον συμφέρει να αποποιηθεί την προηγούμενη προστασία και να ενταχθεί στο νέο καθεστώς.

Η τράπεζα θα πρέπει να απαντήσει στο αίτημά του εντός ενός μήνα -περιθώριο πολύ «στενό» που συνιστά μεγάλη πρόκληση για τα πιστωτικά ιδρύματα. Η διαδικασία βέβαια θα είναι πλήρως αυτοματοποιημένη, τόσο ως προς τα κριτήρια της ένταξης όσο και ως προς τη διαμόρφωση της τελικής ρύθμισης.

Σε περίπτωση που ένας οφειλέτης δεν συμφωνεί με τη ρύθμιση που του προτείνεται, θα μπορεί να ακολουθήσει τη δικαστική οδό. Για να απολαμβάνει, όμως, την προστασία μέχρι την εκδίκαση της υπόθεσής του, θα πρέπει να καταβάλλει το 50% της μηνιαίας δόσης του στην τράπεζα.

Τι θα γίνει με όσους «κοκκινίσουν» το 2019

Η προστασία αφορά μόνο τα δάνεια που κατέστησαν ληξιπρόθεσμα εντός του 2018, ωστόσο, εξαίρεση αποτελούν οι οφειλέτες με αναπηρία άνω του 67% ή όσοι έμειναν άνεργοι το 2019 και παρουσιάζουν σοβαρή αδυναμία πληρωμής, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες.

Πηγή:insider.gr

Tags: ΣΠΙΤΙΑ
Previous Post

Ποινή φυλάκισης 18 μηνών στη Δήμητρα Λιάνη – Παπανδρέου για χρέη στο Δημόσιο

Next Post

Μπορεί το σχολείο να διαπαιδαγωγήσει, όταν οι γονείς αντιδιαπαιδαγωγούν;

Next Post
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΦΩΝΕΣ

Μπορεί το σχολείο να διαπαιδαγωγήσει, όταν οι γονείς αντιδιαπαιδαγωγούν;

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες
  • Μπλόκο Φιλώτα: Πότε θα κλείσει ο δρόμος
  • Φλώρινα: Ανήλικος έβαζε φωτιά σε θυροτηλέφωνα
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση υποδομών κι έμφαση στην εκπαίδευση, όχι μόνο καταστολή και πρόστιμα» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Συνελήφθη 36χρονος στην πόλη της Κοζάνης, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr