• Latest

Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ: Το Καστελόριζο έχει τα ίδια δικαιώματα στην ΑΟΖ με την ηπειρωτική χώρα

23 Ιουλίου 2020
ΣΥΝΤΑΞΗ

Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992

12 Μαΐου 2026
ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΟ, ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση

12 Μαΐου 2026
Οχιά φιδι

Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα

12 Μαΐου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»

13 Μαΐου 2026
Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

12 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

Καλλιόπη Βέττα: Οι δενδροκαλλιεργητές της Π.Ε. Κοζάνης βρίσκονται σε απόγνωση περιμένοντας μάταια τις αποζημιώσεις για τις καταστροφές του 2024 και του 2025

12 Μαΐου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Το «φαινόμενο του αφρού» στη Λίμνη Πολυφύτου δεν αποτελεί κίνδυνο για τη δημόσια υγεία ή το οικοσύστημα  

12 Μαΐου 2026
ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

ΑΡΣΙΣ Κοζάνης: Αναζητούμε Φωτογραφίες & Ιστορίες της Πλατείας Ηρώων

12 Μαΐου 2026
Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

Καστοριά: «Παραμύθι… αλλιώς»/ Μια παράσταση βασισμένη στο «Παραμύθι δίχως όνομα» της Π. Δέλτα

12 Μαΐου 2026
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στη Γαλατινή λόγω βλάβης

12 Μαΐου 2026
φυσικο αεριο

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Προσοχή σε δήθεν επιδοτήσεις για εγκατάσταση φυσικού αερίου

12 Μαΐου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Δύο 17χρονες έπεσαν από ταράτσα πολυκατοικίας

12 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 13 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ: Το Καστελόριζο έχει τα ίδια δικαιώματα στην ΑΟΖ με την ηπειρωτική χώρα

sierafm by sierafm
23 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Θα ήθελα να ξεκαθαρίσω ότι ο όρος “αμφισβητούμενα” αναφέρεται απλώς σε περιοχές όπου περισσότερες από μία χώρες προβάλλουν θαλάσσιες διεκδικήσεις», τόνισε σε δήλωσή του στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο Αμερικανός πρέσβης στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ.

Ο κ. Πάιατ προχώρησε στη δήλωση αυτή στο περιθώριο εκδήλωσης στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης για την υποδοχή και προώθηση δυνάμεων της 101ης Αερομεταφερόμενης Ταξιαρχίας των ΗΠΑ στο πλαίσιο της ΝΑΤΟϊκής άσκησης «Atlantic Resolve», επίκεντρο της οποίας είναι η Ρουμανία.

Κληθείς να σχολιάσει την αναφορά σε «αμφισβητούμενα νερά» στην ανακοίνωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τις εξελίξεις στο Καστελλόριζο, ο κ. Πάιατ πρόσθεσε ότι «οι Ηνωμένες Πολιτείες γενικά δεν παίρνουν θέση σε διαφορές θαλάσσιων συνόρων άλλων κρατών, αλλά ως ζήτημα μιας μακροπρόθεσμης πολιτικής ενθαρρύνουμε τα κράτη να επιλύουν τις διαφορές τους ειρηνικά και σύμφωνα με το Διεθνές Δίκαιο. Έχω επίσης επισημάνει πολλές φορές, και θα το επαναλάβω και σήμερα, ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες τηρούν τις αρχές του Διεθνούς Ναυτικού Δικαίου, βάσει των οποίων τα νησιά, συμπεριλαμβανομένου του Καστελλόριζου, έχουν ακριβώς την ίδια υφαλοκρηπίδα και δικαιώματα ΑΟΖ όπως και κάθε περιοχή στην ηπειρωτική χώρα».

Ο υπουργός ‘Αμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, μιλώντας νωρίτερα από το βήμα της εκδήλωσης ανέφερε για το ίδιο θέμα ότι «μετά τη λεκτική βελτίωση (σ.σ. από αμερικανικής πλευράς) είναι σαφές πλέον ότι το Στέιτ Ντιπάρτμεντ στέλνει μήνυμα ότι σε όλη αυτή την υπόθεση το πρόβλημα είναι η Τουρκία. Η Τουρκία αμφισβητεί, η Τουρκία είναι το πρόβλημα και αυτό ξεκαθαρίζει πλέον το κείμενο».

Εξάλλου, στην ομιλία του στο πλαίσιο της εκδήλωσης, ο κ. Πάιατ τόνισε «το σαφές μήνυμα από την Ουάσινγκτον και από την Ευρώπη, που προτρέπει τις τουρκικές αρχές να σταματήσουν επιχειρήσεις που αυξάνουν την ένταση στην περιοχή, όπως σχέδια έρευνας για φυσικούς πόρους σε περιοχές στις οποίες η Ελλάδα και η Κύπρος αξιώνουν δικαιοδοσία στην Ανατολική Μεσόγειο».

«Αυτός είναι ένας πολύπλοκος στρατηγικός χώρος», σημείωσε ο Αμερικανός πρέσβης και πρόσθεσε: «Θέλουμε οι φίλοι και οι σύμμαχοί μας στην περιοχή να προσεγγίσουν την ανάπτυξη πόρων σε πνεύμα συνεργασίας, που παρέχει τη βάση για μια διαρκή ενεργειακή ασφάλεια και αμοιβαία οικονομική ευημερία.

Μονομερείς προκλητικές ενέργειες αντιτίθενται σε αυτόν τον στόχο. Επιτρέψτε μου λοιπόν να είμαι ξεκάθαρος: Μια ισχυρότερη και ασφαλέστερη Ελλάδα είναι προς το συμφέρον της Αμερικής και όπως ο υπουργός (Άμυνας των ΗΠΑ) Έσπερ συζήτησε με τον υπουργό Παναγιωτόπουλο, αυτή την εβδομάδα, η συνεργασία μας εμβαθύνει μια πολύ σημαντική διμερή σχέση και ενισχύει τη συμμαχία του ΝΑΤΟ που προωθεί την ευημερία και την ασφάλεια σε αυτήν τη στρατηγική περιοχή για όλους τους πολίτες μας».

Ερωτηθείς από το ΑΠΕ-ΜΠΕ στο περιθώριο της εκδήλωσης για το αν θεωρεί πως θα υπάρξει αποκλιμάκωση της κρίσης, ο κ. Πάιατ εξέφρασε την ελπίδα πως θα υπάρχει συνέχεια στα σήματα που δείχνουν ότι υπάρχει μια τέτοια προοπτική.

«Γνωρίζω ότι αυτή είναι η ελπίδα του πρωθυπουργού Μητσοτάκη, το ακούσαμε από τον υπουργό Άμυνας μόλις τώρα και σίγουρα οι Ηνωμένες Πολιτείες συμμερίζονται αυτήν την ελπίδα και χρησιμοποιούμε τα διπλωματικά μας εργαλεία για την προώθηση αυτού του στόχου», ανέφερε χαρακτηριστικά

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΑΟΖΕΛΛΑΔΑΗΠΑΤΟΥΡΚΙΑ
Previous Post

Πανελλαδικές 2021: Αυτή είναι η εξεταστέα ύλη

Next Post

Κορονοϊός: 33 κρούσματα την Πέμπτη. Καμπανάκι για την Αττική

Next Post
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Κορονοϊός: 33 κρούσματα την Πέμπτη. Καμπανάκι για την Αττική

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σύνταξη στο Δημόσιο -Γιατί είναι “τυχεροί” όσοι προσλήφθηκαν μεταξύ 1983-1992
  • 77χρονος αυτοτραυματίστηκε με όπλο – Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση
  • Στη ΜΕΘ 57χρονος – Τον δάγκωσε οχιά, ενώ μάζευε ξύλα
  • ΔΕΥΑΒ: Σχετικά με την ανακοίνωση της ΠΕ Κοζάνης, που αφορά στην υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για την « Προμήθεια υλικών και εξαρτημάτων γα την υδροδότηση κτηνοτροφικών μονάδων και οικισμών του Δήμου Βοΐου»
  • Εκδήλωση – Ανοιχτή συζήτηση Π. Κουκουλόπουλου: «Πτολεμαΐδα V – Το τελευταίο οχυρό. 1,5 δισεκατομμύριο λόγοι να σπάσουμε το λουκέτο Στάσση»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  2. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  3. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  4. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  5. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr