Τα οφέλη του που έχουν τα αμύγδαλα για την υγεία μας έχουν τεκμηριωθεί εδώ και αιώνες και σύγχρονες έρευνες τα επιβεβαιώνουν στο έπακρο.
See details:
Τα αμύγδαλα μειώνουν την χοληστερίνη
Μείωση του κινδύνου καρκίνου του παχέος εντέρου
Ερευνητές από το πανεπιστήμιο της Καλιφόρνια πραγματοποίησαν έρευνα για τις επιπτώσεις της κατανάλωσης αμυγδάλων σε various types of cancer και απέδειξαν ότι η μεγαλύτερη επίδραση αφορούσε τον καρκίνο του ορθού. According to the authors of the study, τα αποτελέσματα έδειξαν ότι «η κατανάλωση αμυγδάλων μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου του παχέος εντέρου, through a lipid they contain ”. This research was published in the scientific journal Cancer Letters.
Reducing the risk of cardiovascular disease
The almonds, μαζί με τους υπόλοιπους nuts και σπόρους εν γένει, συνδέονται συχνά με βελτιωμένα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και με την καλύτερη υγεία της καρδιάς.
Evidence suggests that eating almonds may help reduce coronary heart disease.
Research published in the medical journal Circulation, έδειξε ότι όταν τα αμύγδαλα χρησιμοποιούνται ως σνακ στη διατροφή των υπερλιπιδαιμικών ατόμων, can significantly reduce the risk factors for coronary heart disease, due to their lean content (proteins and fiber) and monounsaturated ingredients.
Source: iatropedia