• Latest
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ

Ανακοίνωση για εργατικό ατύχημα στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

1 Ιουνίου 2020
Πασχάλης Χαρούμενος: Να θανατώνονται οι επικίνδυνες αρκούδες ή «να τις πάμε στην Πάρνηθα»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Έναρξη λειτουργιάς των Παιδικών Σταθμών και των ΚΔΑΠ

Συγχώνευση νηπιαγωγείων στη Σιάτιστα προτείνει η Αθμια Εκπαίδευση Κοζάνης

21 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

Δήμος Βοΐου: Στα 9,7 εκατομμύρια ο ισολογισμός του 2021. Βίντεο

21 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

21 Νοεμβρίου 2025
ποδοσφαιρο

Αναβολή όλων των Πρωταθλημάτων της ΕΠΣ Κοζάνης λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

21 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

21 Νοεμβρίου 2025
Κακοκαιρία από το βράδυ της Δευτέρας (09-09-24) με ισχυρές βροχές και καταιγίδες με μεγάλη συχνότητα κεραυνών και χαλαζοπτώσεις

Δήμος Γρεβενών: Οδηγίες Προστασίας για Καταιγίδες-Πλημμύρες

21 Νοεμβρίου 2025
Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

Η νέα εποχή της Βασιλίτσας: Επίσημη παρουσίαση στο Δημοτικό Συμβούλιο Γρεβενών του επενδυτικού σχεδίου της D Group για την «Βασίλισσα των Χιονοδρομικών Κέντρων»

21 Νοεμβρίου 2025
Κλειστή η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας, λόγω κατολίσθησης

Κλειστή η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας, λόγω κατολίσθησης

21 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 22 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ανακοίνωση για εργατικό ατύχημα στην κατασκευή της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V

sierafm by sierafm
1 Ιουνίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Άλλο ένα εργατικό ατύχημα ήρθε να προστεθεί στα δεκάδες που έχουν συμβεί στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.

Συνάδελφος εργαζόμενος σε εργολαβία υδραυλικών τραυματίστηκε στον ώμο και έχει κατάγματα στην σπονδυλική στήλη όταν «βρέθηκε στο κενό» από ύψος 4 μέτρων σε ακάλυπτό, μη περιφραγμένο ούτε σηματοδοτημένο φρεάτιο. Ο συνάδελφος είναι καλά στην υγεία του και καθαρά από τύχη δεν διατρέχει κίνδυνο η ζωή του.

Το σημείο του εργατικού ατυχήματος ήταν στον γενικότερο χώρο του εργοταξίου και                 η ευθύνη βαραίνει την ανάδοχο του έργο μεγαλοκατασκευαστική ΤΕΡΝΑ.

Κάθε φορά που ένας εργαζόμενος τραυματίζεται ή χάνει τη ζωή του στο μεροκάματο, το μόνιμο τροπάρι αρμόδιων και αναρμόδιων είναι πως «φταίει η κακιά η ώρα». Μετά, ξεκινάει ο επιμερισμός των ευθυνών. Από τις οποίες, σχεδόν πάντα, μένει απ’ έξω η εργοδοσία και πολύ περισσότερο το κράτος, οι μηχανισμοί του, η κυβέρνηση και η πολιτική της. Στις περισσότερες των περιπτώσεων, η ευθύνη καταλήγει στους εργαζόμενους που εμπλέκονται σε ένα εργατικό «ατύχημα».

Σήμερα στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V, σε ένα εργοτάξιο μεγάλης έκτασης (περισσότερα από 800 στρέμματα) και περισσότερων από 100 ανεγερμένων κτιριακών εγκαταστάσεων,  οι τεχνικοί ασφαλείας και της ανάδοχου εταιρίας και των εργολάβων δεν επαρκούν, παρά τις προσπάθειες τους, για να καλύψουν τις ανάγκες στο καθημερινό έλεγχο των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας. Οι στελέχωση του μηχανισμού ασφαλείας αντιμετωπίζετε από την ΤΕΡΝΑ ως κόστος.

Η εντατικοποίηση της εργασίας, η απλήρωτη και αδήλωτη υπερωρία, οι ελλείψεις ακόμα και σε Ατομικά Μέσα Προστασίας είναι καθημερινότητα για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαιδας V.  Ως Συνδικάτο είχαμε επισημάνει πως οι έλεγχοι από το αρμόδιο σώμα Επιθεώρησης Εργασίας πρέπει να είναι ακόμα πιο συχνοί για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο. Αυτό που διαπιστώνουμε όμως είναι πως η κυβέρνηση και οι μεγαλοκατασκευαστές αντιμετωπίζουν τα μέσα προστασίας, την ασφάλεια των εργαζομένων ως κόστος και κοιτάνε με κάθε τρόπο να απαλλαγούν από τις υποχρεώσεις τους απέναντι στους εργαζόμενους. Ακόμα και την αρμόδια Επιθεώρηση Εργασίας την έχουν ξεγυμνώσει από το απαραίτητο προσωπικό για αυτούς τους ελέγχους.

Ως Συνδικάτο απαιτήσαμε να γίνουν μια σειρά από εντατικούς ελέγχους στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V μετά και την επανέναρξη των εργασιών στο εργοτάξιο λόγο πανδημίας αλλά ως σήμερα δεν έχουν παρθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας.

Η κυβέρνηση σήμερα επιδιώκει αξιοποιώντας την κατάσταση που δημιουργήθηκε με την πανδημία να φορτώσει στις πλάτες μας την νέα οικονομική καπιταλιστική κρίση. Η πανδημία του κορονοϊού επιτάχυνε την εκδήλωσή της έπειτα από μία αναιμική ανάκαμψη της οικονομίας και ξεμπρόστιασε  παλιούς και νέους κυβερνώντες που από το πρωί μέχρι το βράδυ μας λιβάνιζαν για την «επιστροφή στην κανονικότητα».

Μία κανονικότητα που, από πρώτο χέρι, διαπιστώσαμε ότι κανένα από τα προβλήματά μας δεν έλυσε, αντίθετα, έγινε  αφετηρία για να προστεθούν και από πάνω νέα αντεργατικά μέτρα που θωρακίζουν το σήμερα και το αύριο των συμφερόντων και  απαιτήσεων του κεφαλαίου.

Καλούμε κάθε συνάδελφο να οργανωθεί στο Συνδικάτο, να συμμετέχει και αυτός οργανωμένα στην διεκδίκηση και πάλη για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας, για αξιοπρεπής μισθούς και όρους εργασίας.

Διεκδικούμε:

  1. Προσλήψεις περισσότερων τεχνικών ασφαλείας για την τήρηση των μέτρων υγιεινής και ασφάλειας στο εργοτάξιο της κατασκευής της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V.
  2. Τη στελέχωση και την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού στους ελεγκτικούς μηχανισμούς σε Επιθεώρηση Εργασίας και ΙΚΑ, να γίνονται πιο τακτικοί ελέγχει στο εργοτάξιο.
  3. Άμεση στελέχωση του ιατρείου αλλά και όποιον άλλων χώρων έχουν διαμορφωθεί της Μονάδας ΑΗΣ Πτολεμαΐδας V με νοσηλευτικό και ιατρικό προσωπικό. Διασφάλιση της ύπαρξης του απαραίτητου εξοπλισμού.
  4. Παροχή με ευθύνη των εργοδοτών νέων ΜΑΠ για την αντικατάσταση των φθαρμένων και παλιών ΜΑΠ που αποτελούν εστίες μόλυνσης και είναι ακατάλληλα πλέον.
  5. Ούτε σκέψεις για απολύσεις εργαζομένων, αυστηρή τήρηση του ωραρίου και καταβολή με βάση τα προβλεπόμενά των υπερωριών.
  6. Κατάργηση των πρόσφατων αντεργατικών ΠΝΠ της κυβέρνησης.

Ευχόμαστε περαστικά στον συνάδελφο και ταχεία ανάρρωση. Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να μην υποκύπτουν σε πιέσεις και εκβιασμούς της εργοδοσίας και να καταγγέλλουν περιστατικά ασυδοσίας στο συνδικάτο.

 

 

 

Tags: ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΝΟΜΟΥ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Δήμος Κοζάνης-Πρόγραμμα SYMBI: Στη βάση δεδομένων του Εργαλείου Βελτίωσης των Περιφερειακών Πολιτικών της Ευρώπης τα παραδείγματα καλών πρακτικών για την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Τζόκερ: Έπαιξε σύστημα 50 ευρώ και άγγιξε τα 9.300.000! Άλλος ήταν ο πιο τυχερός της βραδιάς

Next Post
ΤΖΟΚΕΡ

Τζόκερ: Έπαιξε σύστημα 50 ευρώ και άγγιξε τα 9.300.000! Άλλος ήταν ο πιο τυχερός της βραδιάς

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Επιστολή προς τον ΕΛΓΑ με στόχο την προστασία της αγροτικής παραγωγής λόγω των έντονων καιρικών φαινομένων
  • ΣΥΡΙΖΑ: Συλλυπητήρια στο Θόδωρο Καρυπίδη
  • Δήμος Βοΐου. Όλη η τακτική συνεδρίαση της Παρασκευής 21 Νοεμβρίου. Βίντεο
  • Παπαγούσιας- Ζιμπιλίδης. Κόντρα με απειλή μηνύσεων. Βίντεο
  • Συγχώνευση νηπιαγωγείων στη Σιάτιστα προτείνει η Αθμια Εκπαίδευση Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr