• Latest
ΕΛΣΤΑΤ

Απογραφή: Πότε λήγει η προθεσμία για την αυτοαπογραφή -Τι ισχύει για όσους τη «χάσουν»

9 Δεκεμβρίου 2021
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας

30 Αυγούστου 2026
ΥΠΝΟΣ

Ο κανόνας του οκτάωρου ύπνου είναι ξεπερασμένος – Πόσο πραγματικά χρειάζεστε, σύμφωνα με νέα μελέτη

30 Αυγούστου 2026
ειδικοι φρουροι

Συνελήφθη Ειδικός Φρουρός για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 16χρονης

30 Αυγούστου 2026
Πρώτη νύχτα γάμου στο… νοσοκομείο!

Στη ΜΕΘ 30χρονος μετά από τσίμπημα αράχνης

30 Αυγούστου 2026
χρημα

Κατώτατος Μισθός: Νωρίτερα η αύξηση για ιδιωτικούς & δημοσίους υπαλλήλους

30 Αυγούστου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Θερινές εκπτώσεις: Αντίστροφη μέτρηση για το τέλος τους – Οι «παγίδες» στις τιμές

30 Αυγούστου 2026
αυτοκινητο οδηγος

Έστησε κινηματογραφική απάτη με αυτοκίνητο για να μην πληρώνει τις δόσεις

30 Αυγούστου 2026
ΔΙΟΔΙΑ

«Καμπανάκι» για την κατάσταση στην Εγνατία & τις αυξήσεις διοδίων -Οι αντιδράσεις Δήμου

30 Αυγούστου 2026
σκονη καιρος

Καιρός: Μετά τον καύσωνα έφτασε η αφρικανική σκόνη

30 Αυγούστου 2026
Επισκέψεις κυβερνητικών κλιμακίων στη Δυτική Μακεδονία ενόψει ΔΕΘ

ΔΕΘ: Τα 6+2 μέτρα που διαμορφώνουν το οικονομικό πακέτο της κυβέρνησης

30 Αυγούστου 2026
χρημα

Πανάκριβο «λάθος» – Πρόστιμο 1.367 ευρώ για απόρριψη υπολειμμάτων καπνίσματος

29 Αυγούστου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Το ΠΑΣΟΚ για την Περιοδεία Μητσοτάκη στο Νομό Κοζάνης

29 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 30 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Απογραφή: Πότε λήγει η προθεσμία για την αυτοαπογραφή -Τι ισχύει για όσους τη «χάσουν»

sierafm by sierafm
9 Δεκεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΛΣΤΑΤ
0
SHARES
7
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Λίγες ημέρες περιθώριο έχουν οι πολίτες που επιθυμούν να αυτοαπογραφούν, στο πλαίσιο της Απογραφής Πληθυσμού που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ για το 2021.

Η αρχική προθεσμία για την αυτοαπογραφή έληγε στις 26 Νοεμβρίου, όμως η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε παράταση. Βάσει του νέου χρονοδιαγράμματος, η προθεσμία για την αυτοαπογραφή (*δείτε οδηγίες για την αυτοαπογραφή εδώ) λήγει σε τέσσερις ημέρες από σήμερα και, συγκεκριμένα, στις 13 Δεκεμβρίου.

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική. Γι’ αυτό και οι πολίτες που δεν θα αυτοαπογραφούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, θα περάσουν από συνέντευξη κατ’ οίκον. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το σπίτι τους στους απογραφείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαντήσουν στις ερωτήσεις για την Απογραφή, οι οποίες μπορούν να γίνουν στην είσοδο του σπιτιού.
Απογραφή: Τι ισχύει με τα προσωπικά δεδομένα -Η ΕΛΣΤΑΤ εξηγεί

Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε και έναν αναλυτικό οδηγό για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων:
Απογραφή 2021: Πού πάνε τα δεδομένα μου;

Η ΕΛΣΤΑΤ συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα στα πλαίσια διαφόρων διαδικασιών, όπως η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων για τη διενέργεια των Απογραφών. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν επεξεργάζεται ποτέ προσωπικά δεδομένα για σκοπό άλλο από εκείνον που τα έχει συλλέξει.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και των επεξεργασιών για τις οποίες είναι υπεύθυνη, δεν διαβιβάζονται σε καμία άλλη δημόσια Υπηρεσία ή ιδιωτική εταιρεία ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε χώρες εκτός ΕΕ ή σε διεθνείς Οργανισμούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των απογραφόμενων σε τρίτους, για σκοπούς άμεσης προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών.
Ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα μου;

Στις εφαρμογές που αφορούν στις Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών, καθώς και στις σχετικές βάσεις δεδομένων, έχουν πρόσβαση μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα, περιλαμβανομένων των διαχειριστών αυτών, που ορίζονται με απόφαση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Τα εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν πρόσβαση μόνο στα αναγκαία πεδία των εφαρμογών και των βάσεων δεδομένων και μόνο για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο για τη διεκπεραίωση των εργασιών τους.
Πού αποθηκεύονται τα δεδομένα μου;

Τα δεδομένα που θα συλλεγούν στο πλαίσιο των Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού -Κατοικιών αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή σε εξυπηρετητές (servers) της ΕΛΣΤΑΤ, σε ασφαλές περιβάλλον.

Τα έντυπα ερωτηματολόγια που θα συμπληρωθούν με στοιχεία των απογραφόμενων φυλάσσονται ασφαλώς σε χώρο φύλαξης έντυπου υλικού σε κτίρια της ΕΛΣΤΑΤ και διατηρούνται εκεί για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, το έντυπο υλικό καταστρέφεται με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Σε ποιον ανήκουν οι servers όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα που παρέχω στην ΕΛΣΤΑΤ;

Τα δεδομένα που θα συλλεγούν στο πλαίσιο των Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού -Κατοικιών αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή σε εξυπηρετητές (servers) της ΕΛΣΤΑΤ, σε ασφαλές περιβάλλον.
Σε ποιον θα δοθούν τα δεδομένα μου; Θα δώσετε τα στοιχεία μου στην εφορία; Στην ΕΕ; Σε υπουργεία; Στη στρατολογία;

Η ΕΛΣΤΑΤ συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα στα πλαίσια διάφορων επεξεργασιών, όπως η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων για τη διενέργεια των Απογραφών. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν επεξεργάζεται ποτέ προσωπικά δεδομένα για σκοπό άλλο από εκείνον που τα έχει συλλέξει.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και των επεξεργασιών για τις οποίες είναι υπεύθυνη, δεν διαβιβάζονται σε καμία άλλη δημόσια Υπηρεσία ή ιδιωτική εταιρεία ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε χώρες εκτός ΕΕ ή σε διεθνείς Οργανισμούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των απογραφόμενων σε τρίτους για σκοπούς άμεσης προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών.

Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα όργανα της ΕΕ και των διεθνών Οργανισμών, κάθε ενδιαφερόμενος χρήστης και φορέας έχει πρόσβαση μόνο σε συγκεντρωτικούς στατιστικούς πίνακες και όχι σε προσωπικά δεδομένα.
Πώς γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων; Ποια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για την επεξεργασία των δεδομένων;

Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίοι έχουν υπογράψει δήλωση τήρησης στατιστικού απορρήτου.
Πού θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα μου;

Τα δεδομένα όλων των ερωτηματολογίων συγκεντρώνονται, τυγχάνουν σχετικής επεξεργασίας και ακολούθως από αυτά παράγονται συγκεντρωτικοί πίνακες με πληροφορίες για τα δημογραφικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΑΠΟΓΡΑΦΗΕΛΣΤΑΤ
Previous Post

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Τι αλλάζει από τις 10 Δεκεμβρίου

Next Post

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε φρούτα

Next Post
φρουτα λαχανικα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε φρούτα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Παρουσιάστηκε το ολοκληρωμένο τουριστικό προϊόν της Δυτικής Μακεδονίας
  • Ο κανόνας του οκτάωρου ύπνου είναι ξεπερασμένος – Πόσο πραγματικά χρειάζεστε, σύμφωνα με νέα μελέτη
  • Συνελήφθη Ειδικός Φρουρός για προσβολή της γενετήσιας αξιοπρέπειας 16χρονης
  • Στη ΜΕΘ 30χρονος μετά από τσίμπημα αράχνης
  • Κατώτατος Μισθός: Νωρίτερα η αύξηση για ιδιωτικούς & δημοσίους υπαλλήλους

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr