• Latest
ΕΛΣΤΑΤ

Απογραφή: Πότε λήγει η προθεσμία για την αυτοαπογραφή -Τι ισχύει για όσους τη «χάσουν»

9 Δεκεμβρίου 2021
Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

3 Δεκεμβρίου 2025
Οι αγρότες του Φιλώτα, κλείνουν το τελωνείο της Νίκης

Μπλόκο Φιλώτα: Πότε θα κλείσει ο δρόμος

3 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Ανήλικος έβαζε φωτιά σε θυροτηλέφωνα

3 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση υποδομών κι έμφαση στην εκπαίδευση, όχι μόνο καταστολή και πρόστιμα» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

3 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 36χρονος στην πόλη της Κοζάνης, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

3 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

3 Δεκεμβρίου 2025
ευαγγελιο εκκλησια

Πανήγυρη Παρεκκλησίου Αγίας Βαρβάρας πλησίον Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

3 Δεκεμβρίου 2025
“Ευχαριστώ” του Πολιτιστικού Συλλόγου Κωσταραζίου προς Δήμο Βοΐου και αυτοδιοικητικούς παράγοντες

Θείες λειτουργίες στον Ι.Ν. Αγίου Μηνά Σιάτιστας

3 Δεκεμβρίου 2025

Πώς θα έρχονται οι κλήσεις από τις νέες κάμερες στο κινητό μας τηλέφωνο -Ποια είναι η διαδικασία

3 Δεκεμβρίου 2025
Από την Τρίτη 1/4 το θερινό ωράριο για το μειωμένο τιμολόγιο ρεύματος

Σφίγγει ο κλοιός για όσους κλέβουν ρεύμα με διασταυρώσεις φορολογικών στοιχείων

3 Δεκεμβρίου 2025
καιρος

Η ανάλυση του νέου κύματος κακοκαιρίας: Πώς θα κινηθεί, οι περιοχές που θα πλήξει

3 Δεκεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

​Στάθης Κωνσταντινίδης: «Την πενταετία 2021-2025 εγκρίθηκαν 966 θέσεις στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Για το 2026 υποβλήθηκαν συνολικά 293 αιτήματα εκ των οποίων εγκρίθηκαν τα 242, με το κριτήριο της εντοπιότητας και για την Π.Ε. Κοζάνης!»

3 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Απογραφή: Πότε λήγει η προθεσμία για την αυτοαπογραφή -Τι ισχύει για όσους τη «χάσουν»

sierafm by sierafm
9 Δεκεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΛΣΤΑΤ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Λίγες ημέρες περιθώριο έχουν οι πολίτες που επιθυμούν να αυτοαπογραφούν, στο πλαίσιο της Απογραφής Πληθυσμού που διενεργεί η ΕΛΣΤΑΤ για το 2021.

Η αρχική προθεσμία για την αυτοαπογραφή έληγε στις 26 Νοεμβρίου, όμως η ΕΛΣΤΑΤ ανακοίνωσε παράταση. Βάσει του νέου χρονοδιαγράμματος, η προθεσμία για την αυτοαπογραφή (*δείτε οδηγίες για την αυτοαπογραφή εδώ) λήγει σε τέσσερις ημέρες από σήμερα και, συγκεκριμένα, στις 13 Δεκεμβρίου.

Η συμμετοχή στην απογραφή είναι υποχρεωτική. Γι’ αυτό και οι πολίτες που δεν θα αυτοαπογραφούν μέσω της ηλεκτρονικής εφαρμογής μέχρι τις 13 Δεκεμβρίου, θα περάσουν από συνέντευξη κατ’ οίκον. Υπενθυμίζεται ότι οι πολίτες δεν είναι υποχρεωμένοι να δείξουν το σπίτι τους στους απογραφείς. Το μόνο που χρειάζεται είναι να απαντήσουν στις ερωτήσεις για την Απογραφή, οι οποίες μπορούν να γίνουν στην είσοδο του σπιτιού.
Απογραφή: Τι ισχύει με τα προσωπικά δεδομένα -Η ΕΛΣΤΑΤ εξηγεί

Η ΕΛΣΤΑΤ δημοσιοποίησε και έναν αναλυτικό οδηγό για την ασφάλεια των προσωπικών δεδομένων:
Απογραφή 2021: Πού πάνε τα δεδομένα μου;

Η ΕΛΣΤΑΤ συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα στα πλαίσια διαφόρων διαδικασιών, όπως η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων για τη διενέργεια των Απογραφών. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν επεξεργάζεται ποτέ προσωπικά δεδομένα για σκοπό άλλο από εκείνον που τα έχει συλλέξει.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και των επεξεργασιών για τις οποίες είναι υπεύθυνη, δεν διαβιβάζονται σε καμία άλλη δημόσια Υπηρεσία ή ιδιωτική εταιρεία ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε χώρες εκτός ΕΕ ή σε διεθνείς Οργανισμούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των απογραφόμενων σε τρίτους, για σκοπούς άμεσης προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών.
Ποιος έχει πρόσβαση στα δεδομένα μου;

Στις εφαρμογές που αφορούν στις Απογραφές Κτιρίων και Πληθυσμού-Κατοικιών, καθώς και στις σχετικές βάσεις δεδομένων, έχουν πρόσβαση μόνο εξουσιοδοτημένα άτομα, περιλαμβανομένων των διαχειριστών αυτών, που ορίζονται με απόφαση του Προέδρου της ΕΛΣΤΑΤ. Τα εξουσιοδοτημένα άτομα έχουν πρόσβαση μόνο στα αναγκαία πεδία των εφαρμογών και των βάσεων δεδομένων και μόνο για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο για τη διεκπεραίωση των εργασιών τους.
Πού αποθηκεύονται τα δεδομένα μου;

Τα δεδομένα που θα συλλεγούν στο πλαίσιο των Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού -Κατοικιών αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή σε εξυπηρετητές (servers) της ΕΛΣΤΑΤ, σε ασφαλές περιβάλλον.

Τα έντυπα ερωτηματολόγια που θα συμπληρωθούν με στοιχεία των απογραφόμενων φυλάσσονται ασφαλώς σε χώρο φύλαξης έντυπου υλικού σε κτίρια της ΕΛΣΤΑΤ και διατηρούνται εκεί για όσο χρονικό διάστημα προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις. Μετά την παρέλευση αυτού του διαστήματος, το έντυπο υλικό καταστρέφεται με τις προβλεπόμενες διαδικασίες.
Σε ποιον ανήκουν οι servers όπου αποθηκεύονται τα δεδομένα που παρέχω στην ΕΛΣΤΑΤ;

Τα δεδομένα που θα συλλεγούν στο πλαίσιο των Απογραφών Κτιρίων και Πληθυσμού -Κατοικιών αποθηκεύονται σε ηλεκτρονική μορφή σε εξυπηρετητές (servers) της ΕΛΣΤΑΤ, σε ασφαλές περιβάλλον.
Σε ποιον θα δοθούν τα δεδομένα μου; Θα δώσετε τα στοιχεία μου στην εφορία; Στην ΕΕ; Σε υπουργεία; Στη στρατολογία;

Η ΕΛΣΤΑΤ συλλέγει και επεξεργάζεται προσωπικά δεδομένα στα πλαίσια διάφορων επεξεργασιών, όπως η συλλογή και επεξεργασία δεδομένων για τη διενέργεια των Απογραφών. Η ΕΛΣΤΑΤ δεν επεξεργάζεται ποτέ προσωπικά δεδομένα για σκοπό άλλο από εκείνον που τα έχει συλλέξει.

Τα προσωπικά δεδομένα που συλλέγει, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων της και των επεξεργασιών για τις οποίες είναι υπεύθυνη, δεν διαβιβάζονται σε καμία άλλη δημόσια Υπηρεσία ή ιδιωτική εταιρεία ή στην Ευρωπαϊκή Ένωση ή σε χώρες εκτός ΕΕ ή σε διεθνείς Οργανισμούς. Σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να κοινοποιήσει τα προσωπικά δεδομένα των απογραφόμενων σε τρίτους για σκοπούς άμεσης προώθησης προϊόντων ή υπηρεσιών.

Οι δημόσιοι και ιδιωτικοί φορείς της Ελλάδας και του εξωτερικού, τα όργανα της ΕΕ και των διεθνών Οργανισμών, κάθε ενδιαφερόμενος χρήστης και φορέας έχει πρόσβαση μόνο σε συγκεντρωτικούς στατιστικούς πίνακες και όχι σε προσωπικά δεδομένα.
Πώς γίνεται η επεξεργασία των δεδομένων; Ποια μέτρα ασφαλείας λαμβάνονται για την επεξεργασία των δεδομένων;

Η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται από εξουσιοδοτημένους υπαλλήλους της ΕΛΣΤΑΤ, οι οποίοι έχουν υπογράψει δήλωση τήρησης στατιστικού απορρήτου.
Πού θα χρησιμοποιηθούν τα δεδομένα μου;

Τα δεδομένα όλων των ερωτηματολογίων συγκεντρώνονται, τυγχάνουν σχετικής επεξεργασίας και ακολούθως από αυτά παράγονται συγκεντρωτικοί πίνακες με πληροφορίες για τα δημογραφικά και οικονομικά χαρακτηριστικά του πληθυσμού της χώρας.

Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΑΠΟΓΡΑΦΗΕΛΣΤΑΤ
Previous Post

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Τι αλλάζει από τις 10 Δεκεμβρίου

Next Post

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε φρούτα

Next Post
φρουτα λαχανικα

Τι συμβαίνει στο σώμα σας όταν δεν τρώτε φρούτα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες
  • Μπλόκο Φιλώτα: Πότε θα κλείσει ο δρόμος
  • Φλώρινα: Ανήλικος έβαζε φωτιά σε θυροτηλέφωνα
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση υποδομών κι έμφαση στην εκπαίδευση, όχι μόνο καταστολή και πρόστιμα» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης
  • Συνελήφθη 36χρονος στην πόλη της Κοζάνης, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr