• Latest
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ

Γιώργος Αμανατίδης: «Η Κυβέρνηση αποκαθιστά το επενδυτικό κενό και θέτει τέλος στην επενδυτική απραξία»

4 Δεκεμβρίου 2021
Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Βίντεο και φωτογραφίες

Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Ιανουαρίου 2026
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη

10 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους

10 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα

10 Ιανουαρίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

10 Ιανουαρίου 2026
Νίκος  Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Νίκος Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

10 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Αφιέρωμα στο Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο επί τη συμπληρώσει 7 ετών από την κοίμηση του

10 Ιανουαρίου 2026
Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

10 Ιανουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

10 Ιανουαρίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Βαθιά ευγνωμοσύνη στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης – Επιστολή εκπαιδευτικού από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

10 Ιανουαρίου 2026
Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου.  Βίντεο

Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου. Βίντεο

10 Ιανουαρίου 2026
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμα και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας – Πού και πότε θα χιονίσει

10 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Γιώργος Αμανατίδης: «Η Κυβέρνηση αποκαθιστά το επενδυτικό κενό και θέτει τέλος στην επενδυτική απραξία»

sierafm by sierafm
4 Δεκεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η  παράταξη της ΝΔ διαχρονικά αλλά και η Κυβέρνηση από τότε που ανέλαβε την ευθύνη Διακυβέρνησης της χώρας μας, έθεσαν ως προτεραιότητα τη χάραξη φιλοεπενδυτικής πολιτικής, τη διαμόρφωση του κατάλληλου επενδυτικού περιβάλλοντος και την αύξηση των στρατηγικών και ιδιωτικών επενδύσεων.

Έργο διόλου εύκολο αν αναλογιστούμε την ζημιά που προκάλεσε στα συναφή θέματα η περίοδος διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ.

Με τις παλινωδίες, την ασυνεπή στρατηγική που χαρακτηρίζει την Αξιωματική Αντιπολίτευση κατάφερε, γιατί περί κατορθώματος πρόκειται, να προκαλέσει την πλήρη έλλειψη εμπιστοσύνης των επενδυτών, αποθαρρύνοντας οποιαδήποτε προοπτική επένδυσης.

Αντί λοιπόν να διευκολύνουν όσους επιθυμούσαν να επενδύσουν στην χώρα μας, τους απωθούσαν.

Η Κυβέρνηση της ΝΔ, διαθέτοντας την πολιτική βούληση και εργαζόμενη μεθοδικά και ορθολογικά, κατάφερε να αντιστρέψει το αρνητικό κλίμα που είχε δημιουργηθεί. Περίτρανη απόδειξη τα επίσημα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, βάσει των οποίων εκτιμάται αύξηση των επενδύσεων στην χώρα μας 12,9% το 2021 και προβλεπόμενη αύξηση 15,1% το 2022.

Μπορούμε όμως να πάμε ακόμα καλύτερα. Με τις επιπλέον παρεμβάσεις στο Νομοσχεδίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων που ψηφίστηκε την Τρίτη 30 Νοεμβρίου 2021 από τη Βουλή των Ελλήνων στοχεύουμε να καταστήσουμε την Ελλάδα πόλο έλξης επενδυτικών κεφαλαίων.

Πώς θα το πετύχουμε αυτό;

Καταρχάς αντικαθιστώντας την πολυνομία που ίσχυε μέχρι σήμερα από την παράλληλη εφαρμογή των νομοθετικών πλαισίων περί στρατηγικών επενδύσεων, του Ν.4608/2019 και του Ν.3894/2010. Είχαν παρατηρηθεί περιπτώσεις διαφορετικής ρύθμισης επί των ίδιων ζητημάτων, με αποτέλεσμα να υπάρχει αδυναμία κατανόησης από τους εν δυνάμει επενδυτές. Επιπρόσθετα, η γραφειοκρατία που διέπει την Δημόσια Διοίκηση και η σύγχυση που επικρατεί λόγω των διάσπαρτων αρμοδιοτήτων μεταξύ των Υπηρεσιών του Δημοσίου δημιουργούσε σημαντικότατες καθυστερήσεις στις διαδικασίες έγκρισης, αδειοδότησης και εν τέλει υλοποίησης των επενδύσεων.

Ειδικότερα αναφέρω κάποιες σημαντικές αλλαγές:

  • Εισάγονται νέες κατηγορίες στρατηγικών επενδυτών που δίνουν έμφαση σε σύγχρονους τομείς της οικονομίας. Παράλληλα μειώνεται το μέγεθος του συνολικού προϋπολογισμού που απαιτείται ώστε να χαρακτηριστεί μια επένδυση στρατηγική. Επίσης παρέχονται, εκτός των φορολογικών, κεφαλαιακά κίνητρα, κίνητρο χωροθέτησης και κίνητρο ταχείας αδειοδότησης.
  • Προστίθενται νέοι τομείς επιχειρηματικής δραστηριότητας στις κατηγορίες των στρατηγικών επενδύσεων (αγροδιατροφή, έρευνα και ανάπτυξη, βιοτεχνολογία, διαχείριση απορριμμάτων και αποβλήτων).
  • Περιλαμβάνονται ειδικές προβλέψεις για την επίσπευση των διαδικασιών αδειοδότησης και ελέγχου υλοποίησης των στρατηγικών επενδύσεων, αναθέτοντας σε ιδιωτικούς φορείς τμήμα της αδειοδοτικής διαδικασίας και της επίβλεψης της διεκπεραίωσης τους.
  • Εμπλουτίζεται το νομοθετικό πλαίσιο των στρατηγικών επενδύσεων με νέες χρήσεις γης, ώστε το κίνητρο χωροθέτησης να ωφελήσει νέες οικονομικές δραστηριότητες ενώ ενισχύονται επενδύσεις στις περιοχές απολιγνιτοποίησης. Οι στρατηγικές επενδύσεις που υλοποιούνται στον Νομό Κοζάνης μπορούν να λάβουν το 100% της ενισχυόμενης δαπάνης.
  • Καθορίζεται με σαφήνεια ο ορισμός, ο τρόπος ίδρυσης και ο τρόπος λειτουργίας των Εταιρειών – Tεχνοβλαστών, ενισχύοντας τη διασύνδεση της έρευνας με την επιχειρηματικότητα, με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων και υπηρεσιών με την προσέλκυση συναφών επενδύσεων.
  • Εισάγεται η κατηγορία Στρατηγικών Επενδύσεων υπό τον τίτλο «Εμβληματικές Επενδύσεις Εξαιρετικής Σημασίας», που προωθούν την πράσινη οικονομία, την καινοτομία, την έρευνα και την τεχνολογία. Οι επενδύσεις αυτές έχουν δυνατότητα να χρηματοδοτηθούν από το Ταμείο Ανάκαμψης, λαμβάνοντας φορολογικά ή κεφαλαιακά κίνητρα, με την προϋπόθεση ότι το πέρας της επένδυσης δεν θα ξεπερνά την 31η Δεκεμβρίου 2025.
  • Καθορίζεται το κίνητρο ταχείας αδειοδότησης στρατηγικών επενδύσεων και παρέχεται η δυνατότητα στον φορέα της επένδυσης να αξιοποιήσει το Μητρώο Πιστοποιημένων Αξιολογητών (ΜΠΑ) του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
  • Επανακαθορίζονται οι φορείς υποδοχής των επενδυτικών σχεδίων, ανά την Επικράτεια. Οι Διευθύνσεις Αναπτυξιακού Προγραμματισμού των Περιφερειών θα επεξεργάζονται σχέδια ύψους έως και 1.000.000€, ενώ για όλα τα λοιπά σχέδια αρμόδια είναι πλέον η Γενική Διεύθυνση Ιδιωτικών Επενδύσεων του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων. Η ρύθμιση αυτή αποσκοπεί στην αποφόρτιση των Διευθύνσεων των Περιφερειών από έναν σημαντικό όγκο αιτήσεων, προκειμένου να επιταχυνθεί η διεκπεραίωση των επενδυτικών σχεδίων αρμοδιότητάς τους, που αφορούν κατά κύριο λόγο μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.
  • Προβλέπεται η δυνατότητα χορήγησης προσωρινής άδειας εγκατάστασης στις αλλοδαπές εταιρείες, προκειμένου να ξεκινήσουν άμεσα τη δραστηριότητά τους, όταν η ισχύουσα διάρκεια που απαιτείται για την έκδοση άδειας υπολογίζεται στον ένα με ενάμιση χρόνο.
  • Επιπρόσθετα, το Νομοσχέδιο και πλέον νόμος, προωθεί την πράσινη ανάπτυξη, καθώς στις κατηγορίες των στρατηγικών επενδύσεων δίνεται προτεραιότητα σε μονάδες ηλεκτρικής ενέργειας όπως π.χ. τα συστήματα παραγωγής «πράσινου» υδρογόνου.

Τέλος, εξαιρετικής σημασίας για το Νομό Κοζάνης αποτελεί η παροχή κινήτρων στους υποψήφιους στρατηγικούς επενδυτές που επιθυμούν να επενδύσουν σε περιοχές που εντάσσονται στα Εδαφικά Σχέδια Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης. Στρατηγικές επενδύσεις λοιπόν που θα πραγματοποιούνται σε περιοχές Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης θα υπόκεινται σε απομείωση 25% επί του συνολικού προϋπολογισμού της επένδυσης, ώστε να καταστούν πιο ελκυστικές σε αυτές τις περιοχές.

Από την πρώτη στιγμή που ξέσπασε η οικονομική κρίση όλοι, ανεξαρτήτως πολιτικής ταυτότητας και ιδεολογίας, αναγνωρίσαμε ότι η αύξηση των επενδύσεων στην χώρα μας κρίνεται επιβεβλημένη.

Προς αυτή την κατεύθυνση η Κυβέρνηση της ΝΔ και ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, δεν μένουν μόνο στις προεκλογικές εξαγγελίες αλλά τις υλοποιούν.

Στόχος μας είναι η εισροή κεφαλαίων στην ελληνική οικονομία για την δημιουργία νέων και ποιοτικών θέσεων εργασίας, την επιστροφή των νέων από το εξωτερικό και την ενίσχυση της βιώσιμης και κοινωνικά δίκαιης ανάπτυξης.

Για να δημιουργήσουμε την Ελλάδα της εξωστρέφειας, την Ελλάδα που ονειρευόμαστε και ένα καλύτερο μέλλον, επ΄ ωφελεία της ευημερίας των πολιτών.

Γιώργος Αμανατίδης

Βουλευτής Ν. Κοζάνης-ΝΔ

Tags: ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
Previous Post

Συνελήφθη 20χρονος σε περιοχή της Εορδαίας Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Next Post

ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Κοζάνης: Χάσμα χωρίζει τον Τσίπρα από την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Next Post
ΝΔ-ΔΕΕΠ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΕΕΠ (ΝΟΔΕ) Κοζάνης: Χάσμα χωρίζει τον Τσίπρα από την αλήθεια και την πραγματικότητα.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους
  • Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα
  • Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr