• Latest
ΓΡΙΠΗ

Γρίπη & κρυολόγημα: Οι βιταμίνες που σας προστατεύουν & οι τροφές που τις περιέχουν

21 Οκτωβρίου 2020
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

169 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

8 Δεκεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ ΓΙΑΤΡΟΣ

Κύκλωμα διέπραττε κακουργηματικές απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ

8 Δεκεμβρίου 2025
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Πότε λήγει η προθεσμία – Κλιμακωτά τα πρόστιμα

8 Δεκεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας “Σπάρτακου” για τις αρχαιρεσίες

8 Δεκεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Δήμος Καστοριάς: Εορταστικό Πρόγραμμα “8 με 8” (8 Δεκεμβρίου 2025 – 8 Ιανουαρίου 2026)

8 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της «Πανδώρας» την Κυριακή 14/12

Δήμος Κοζάνης: Η Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της «Πανδώρας» την Κυριακή 14/12

8 Δεκεμβρίου 2025
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Γέφυρα Ζωής: 38η Αιμοδοσία στο Τσοτύλι 

8 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια  – Σας περιμένουμε!

Δήμος Κοζάνης: Art Vibe Festival Christmas Edition στις 13 και 14 Δεκεμβρίου 2025 στις πλατείες Λασσάνη και Αλώνια  – Σας περιμένουμε!

8 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Αλλαγή χώρου διεξαγωγής της αιμοδοσίας του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ” Ο Άγιος Παντελεήμων”

Σιάτιστα: Αλλαγή χώρου διεξαγωγής της αιμοδοσίας του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών ” Ο Άγιος Παντελεήμων”

8 Δεκεμβρίου 2025
SL2: Σπουδαία νίκη με ανατροπή πέτυχε η Κοζάνη κόντρα στον ΠΑΟΚ Β’

Γ’ Εθνική: Πήρε το ντέρμπι η Κοζάνη

7 Δεκεμβρίου 2025
ΜΠΛΟΚΟ ΑΓΡΟΤΩΝ

Μπλόκο Κόμβου Φιλώτα Δήμου Αμυνταίου. Κλείσιμο δρόμου και τη Δευτέρα

7 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σέρβια άναψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους

Τα Σέρβια άναψαν το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους

7 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 8 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Γρίπη & κρυολόγημα: Οι βιταμίνες που σας προστατεύουν & οι τροφές που τις περιέχουν

sierafm by sierafm
21 Οκτωβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΓΡΙΠΗ
0
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Για την πρόληψη των κρυολογημάτων, οι ειδικοί συμβουλεύουν να αποφεύγετε να αγγίζετε τα μάτια και τη μύτη σας, καθώς έτσι μεταφέρονται τα μικρόβια από το ένα άτομο στο άλλο.

 Είναι επίσης σημαντικό να κοιμάστε καλά, καθώς η έλλειψη ύπνου και η κούραση δυσκολεύουν τον οργανισμό να αντιμετωπίσει τις ιώσεις.
Οι βιταμίνες και τα μέταλλα είναι θρεπτικά συστατικά απαραίτητα για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Οι περισσότεροι άνθρωποι λαμβάνουν επαρκείς ποσότητες μέσω της διατροφής, όταν αυτή είναι ισορροπημένη.

Ωστόσο, κατά τη διάρκεια του χειμώνα, υπάρχει ο κίνδυνος ανεπάρκειας συγκεκριμένων βιταμινών λόγω της αλλαγής του καιρού.

 Δείτε ποιες βιταμίνες χρειάζεστε για να ανταπεξέλθετε στις απαιτήσεις του χειμώνα:

Βιταμίνη D: Πρόκειται για τη βιταμίνη από την έλλειψη της οποίας πάσχουν πολλοί άνθρωποι κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου και του χειμώνα. Η απουσία ηλιακού φωτός, που είναι η πιο αποτελεσματική πηγή βιταμίνης D, προκαλεί πτώση των επιπέδων της και συμπτώματα, όπως η μυϊκή αδυναμία, η ανεξήγητη κόπωση και η αδυναμία συγκέντρωσης. Η έλλειψη βιταμίνης D μπορεί μακροπρόθεσμα να οδηγήσει σε οστεομαλακία και ραχίτιδα, δύο μεταβολικές παθήσεις των οστών. Τα λιπαρά ψάρια, ο κρόκος του αυγού και το κόκκινο κρέας, είναι καλές πηγές βιταμίνης D, αλλά συχνά δεν είναι αρκετές. Οι ειδικοί συστήνουν σε όσους κινδυνεύουν από ανεπάρκεια της συγκεκριμένης βιταμίνης, να λαμβάνουν συμπλήρωμα βιταμίνης D καθημερινά (10 mg) και ιδιαίτερα από τον Οκτώβριο μέχρι και τον Μάρτιο.

 Βιταμίνη Β: Υπάρχουν οκτώ βιταμίνες του συμπλέγματος Β -Β1, Β2, Β3, Β5, Β6, Β7, Β9 και Β12- που είναι απαραίτητες για την καλή λειτουργία του οργανισμού. Ο ρόλος της Β12 όμως, είναι κρίσιμος κατά τους ψυχρούς μήνες. Η βιταμίνη Β12, η οποία υπάρχει στο κρέας, το γάλα και το τυρί, είναι απαραίτητη για την παραγωγή ερυθρών αιμοσφαιρίων και νεύρων. Έχει αποδειχθεί ότι βοηθά όσους υποφέρουν από άγχος ή κατάθλιψη. Γι’ αυτό είναι απαραίτητη κατά τη διάρκεια του χειμώνα, όταν οι άνθρωποι κινδυνεύουν περισσότερο από συμπτώματα κατάθλιψης ή εποχικής συναισθηματικής διαταραχής.

Βιταμίνη C: Αν και, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες, η βιταμίνη C δεν μειώνει τον κίνδυνο κρυολογήματος, μπορεί να συμβάλλει στη μείωση της έντασης των συμπτωμάτων και την ταχύτερη ανάρρωση. Γι’ αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντική για όσους έχουν την τάση να αρρωσταίνουν συχνά κατά τη διάρκεια του χειμώνα. Η λήψη επαρκών ποσοτήτων βιταμίνης C βοηθά στην προστασία και τη διατήρηση της υγείας των κυττάρων, την υγεία του δέρματος και των αιμοφόρων αγγείων, των οστών και του χόνδρου, αλλά και την επούλωση των πληγών. Η ανεπάρκεια βιταμίνης C μπορεί να οδηγήσει σε σκορβούτο, μία σπάνια κατάσταση που προκαλεί πόνο στις αρθρώσεις, κόπωση, κόκκινα σημάδια στο δέρμα και αιμορραγία των ούλων. Καλές πηγές βιταμίνης C είναι τα πορτοκάλια, οι κόκκινες και πράσινες πιπεριές, οι φράουλες, το μπρόκολο, τα λαχανάκια Βρυξελλών και οι πατάτες. Αν είστε μεταξύ 19 και 64 χρειάζεστε 40mg την ημέρα.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΓΡΙΠΗ
Previous Post

Το εποχικό επίδομα που δίνει «τσέπη» 1.000 ευρώ -Ποιοι μπορούν το πάρουν

Next Post

Το σωστό password που δεν μπορούν να σπάσουν οι χάκερ (φωτο)

Next Post
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Το σωστό password που δεν μπορούν να σπάσουν οι χάκερ (φωτο)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • 169 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • Κύκλωμα διέπραττε κακουργηματικές απάτες σε βάρος του ΕΟΠΥΥ
  • Τέλη Κυκλοφορίας 2026: Πότε λήγει η προθεσμία – Κλιμακωτά τα πρόστιμα
  • Ανακοίνωση της Αγωνιστικής Συνεργασίας “Σπάρτακου” για τις αρχαιρεσίες
  • Δήμος Καστοριάς: Εορταστικό Πρόγραμμα “8 με 8” (8 Δεκεμβρίου 2025 – 8 Ιανουαρίου 2026)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr