• Latest
σχολειο

Γυμνάσια -Λύκεια: Πότε η πιθανή ημερομηνία -Τι θα γίνει με μετακίνηση εκτός νομού & εστίαση

19 Ιανουαρίου 2021
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Σε αδιέξοδο εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων, ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης

20 Νοεμβρίου 2025
Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025

Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο

Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο

20 Νοεμβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Νοεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

20 Νοεμβρίου 2025
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

20 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Η Ολυμπιακή Φλόγα στα Γρεβενά. Η Πόλη υποδέχεται το κορυφαίο σύμβολο του Ολυμπισμού!!!

20 Νοεμβρίου 2025
Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

20 Νοεμβρίου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

20 Νοεμβρίου 2025
καιρος βροχη

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

20 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις

20 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Γυμνάσια -Λύκεια: Πότε η πιθανή ημερομηνία -Τι θα γίνει με μετακίνηση εκτός νομού & εστίαση

sierafm by sierafm
19 Ιανουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
σχολειο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γυμνάσια -Λύκεια: Πότε η πιθανή ημερομηνία -Τι θα γίνει με μετακίνηση εκτός νομού & εστίαση

Σε σταδιακή άρση των περιορισμών που έχουν επιβληθεί λόγω κορωνοϊού και με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα της χώρας, προχωράει η κυβέρνηση.

Στόχος της κυβέρνησης αποτελεί η βήμα- βήμα επανεκκίνηση της οικονομίας ώστε να μην υπάρξει μεγάλη επιβάρυνση του επιδημιολογικού φορτίου και να μην πιεστεί το σύστημα υγείας. «Κρίσιμη» ημερομηνία σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες θεωρείται η 1η Φεβρουαρίου.

Μητσοτάκης: Όχι συνωστισμός

Όπως είπε ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Νέας Δημοκρατίας, έχουμε επιδείξει καλά επιδημιολογικά δεδομένα τις τελευταίες εβδομάδες, τα οποία επέτρεψαν και στους ειδικούς την Παρασκευή να εισηγηθούν το άνοιγμα του λιανεμπορίου ουσιαστικά σε ολόκληρη τη χώρα, το οποίο ξεκίνησε σήμερα. «Αυτό το κρίσιμο στοίχημα πρέπει να το κερδίσουμε όλες και όλοι, με συμπεριφορές υπευθυνότητας και σοβαρότητας.

Θα είναι δραματικό εάν αναγκαστούμε να διαχειριστούμε πάλι καταστάσεις συνωστισμών στα καταστήματα, στους μεγάλους εμπορικούς δρόμους, και πιστεύω ότι θα επιδείξουμε όλοι την απαραίτητη συμμόρφωση με τις υποδείξεις των ειδικών, ώστε να μπορέσουμε να ανοίξουμε το λιανεμπόριο με τρόπο οργανωμένο, να στηρίξουμε την οικονομία, να στηρίξουμε τα καταστήματα -ειδικά τα πιο μικρά καταστήματα τα οποία περιμένουν με τόση προσμονή την εποχή των εκπτώσεων- χωρίς αυτή η κίνηση να οδηγήσει σε μία νέα αύξηση των κρουσμάτων»  τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης  .

Μετακίνηση από νομό σε νομό

Το άνοιγμα δημοτικών και νηπιαγωγείων της προηγούμενης εβδομάδας ακολούθησε άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ την Παρασκευή η επιτροπή των ειδικών ρίχνει στο τραπέζι το ενδεχόμενο της   άρσης των μετακινήσεων από νομό σε νομό   που αποτελεί προϋπόθεση για  το άνοιγμα των χιονοδρομικών κέντρων  που αποτελεί πρόθεση της κυβέρνησης,  όπως αποκάλυψε ο υπουργός Ανάπτυξης  ,είναι η λειτουργία τους να είναι το επόμενο βήμα στη χαλάρωση των μέτρων.

Οι σχετικές ανακοινώσεις να αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας. Παράλληλα,  εξετάζεται το άνοιγμα επιπλέον δραστηριοτήτω, όπως τα πρακτορεία του ΟΠΑΠ, οι σχολές οδηγών, το ψάρεμα και το κυνήγι.

Άνοιγμα γυμνασίων – λυκείων

Στο μεταξύ το άνοιγμα των γυμνασίων και των λυκείων, που εκτιμάται ότι θα είναι ενιαίο, δηλαδή δεν θα προηγηθεί η Γ’ λυκείου), σε περίπτωση που συνεχιστεί η καλή επιδημιολογική πορεία της χώρας, θα πραγματοποιηθεί στο τέλος του μήνα με αρχές Φεβρουαρίου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κυβερνητικός εκπρόσωπος εξήγησε πως  το άνοιγμα γυμνασίων και λυκείων  δεν μπορεί να αποφασιστεί άμεσα καθώς  χρειάζεται να αποτιμηθεί τοεπιδημιολογικό αποτύπωμα του ανοίγματος της αγοράς  . «Πρέπει να περάσει ένα χρονικό διάστημα, να συλλέξουμε στοιχεία και να δούμε ποια είναι η επίδραση του ανοίγματος του λιανεμπορίου σε σχέση με το άνοιγμα των δημοτικών. Θέλουμε ν’ ανοίγουμε με ασφάλεια, λαμβάνοντας αποφάσεις εβδομάδα-εβδομάδα, μετά τις εισηγήσεις των ειδικών. Θα χρειαστεί μία περίοδος να συλλέξουμε τα δεδομένα, με τις νέες συνθήκες που έχουν προκύψει με το άνοιγμα λιανεμπορίου και των δημοτικών σχολείων και στη συνέχεια, αφού πάρουμε τις εισηγήσεις των ειδικών, να πάρουμε και τις ανάλογες αποφάσεις», υποστήριξε.

Μάλιστα, σύμφωνα με τον Χρήστο Ταραντίλη,η πρώτη εβδομάδα επαναλειτουργίας των δημοτικών σχολείων, των νηπιαγωγείων, των βρεφονηπιακών σταθμών και των σχολείων ειδικής αγωγής πήγε εξαιρετικά καλά «καθώς δεν χρειάστηκε να κλείσουν παρά μόνο 3 στα 10.000 τμήματα σε όλη την επικράτεια. Αισιόδοξα ήταν και τα αποτελέσματα από τον εθελοντικό έλεγχο των εκπαιδευτικών μας, καθώς την πρώτη εβδομάδα εντοπίστηκαν μόλις 7 κρούσματα στα περίπου 5.000 τεστ που έγιναν, δηλαδή ένα ποσοστό θετικότητας, μόλις 0,14%».

Όσον αφορά την  εστίαση  , παίρνει αναβολή επ’ αόριστον.  Οι όποιες αποφάσεις θα μετατεθούν για τον Φεβρουάριο  , ενώ σε πρώτη φάση θα επιτρέπεται η λειτουργία μόνο των εξωτερικών χώρων των μαγαζιών (με θερμάστρες).

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΣΧΟΛΕΙΑ
Previous Post

FORUM: Στρατηγική σύνδεση της παραγωγικής βάσης της χώρας με τον τουρισμό live στο ITNNEWS.GR

Next Post

Κορωνοϊός, γρίπη, κρυολόγημα: Οι διαφορές στα συμπτώματα

Next Post
κορονοιος, γριπη

Κορωνοϊός, γρίπη, κρυολόγημα: Οι διαφορές στα συμπτώματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: Σε αδιέξοδο εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων, ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης
  • Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025
  • Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο
  • 58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr