• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Δάνεια: «Δώρο» οι τόκοι του α’ τριμήνου της χρονιάς σε μικρές επιχειρήσεις – Ποιοι επιδοτούνται

26 Φεβρουαρίου 2021
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Δήμος Καστοριάς υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

26 Νοεμβρίου 2025
Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς

Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς

26 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 34χρονος για ναρκωτικά τα οποία είχε κρυμμένα στα υποδήματα του

26 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Nα μην συγχωνευτεί το Γυμνάσιο του Τρανοβάλτου και να μπει τέλος στην εξελισσόμενη υποβάθμιση της Π.Ε. Κοζάνης»

26 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Νεκρός στρατιώτης από έκρηξη χειροβομβίδας – Άλλος ένας παλεύει για τη ζωή του

26 Νοεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Ημερίδα με θέμα «Αστυνομία και Κοινωνία . Μαζί ενάντια στην Ενδοοικογενειακή Βία», της Διεύθυνσης Αστυνομίας Καστοριάς.

26 Νοεμβρίου 2025
ΑΡΣΙΣ

Η ΑΡΣΙΣ υλοποιεί το πρόγραμμα HELIOS+ στη Δυτική Μακεδονία

26 Νοεμβρίου 2025
Τέσσερα χρόνια ΔΕΗ blue – «Οδηγεί» το μέλλον της ηλεκτροκίνησης συμβάλλοντας σημαντικά στην μετάβαση προς τη βιώσιμη κινητικότητα

Χειμερινές φορτίσεις με επιβραβεύσεις και προνόμια από τη ΔΕΗ blue και τη Visa

26 Νοεμβρίου 2025
Παραιτήθηκε η Καλλιόπη Σεμερτζιδου απο τη θέση της Συντονίστριας της ΝΔ Κοινοτικών Πόρων και Γυναικείας Επιχειρηματικότητας

«Δεν έχω Ferrari, ένα μοτοποδήλατο έχω μόνο», λέει η Σεμερτζίδου στην Εξεταστική για τον ΟΠΕΚΕΠΕ

26 Νοεμβρίου 2025
σχολειο

Δημοτικά σχολεία: Τέλος η βαριά σχολική τσάντα – Η μεγάλη αλλαγή

26 Νοεμβρίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Γιατί παχαίνουμε μετά τα 50 – Πώς θα «ξυπνήσουμε» το μεταβολισμό μας

26 Νοεμβρίου 2025
Ανήλικος «χτυπήθηκε» από ρεύμα – Προσπάθησε να κλέψει μετασχηματιστή

Επιλογή ασφαλιστικής κατηγορίας στον e-ΕΦΚΑ για το 2026: Πότε θα ανοίξει η πλατφόρμα και τι πρέπει να γνωρίζετε για τις νέες εισφορές

26 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δάνεια: «Δώρο» οι τόκοι του α’ τριμήνου της χρονιάς σε μικρές επιχειρήσεις – Ποιοι επιδοτούνται

sierafm by sierafm
26 Φεβρουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Δώρο» τους τόκους των δανείων τους, κάνει το κράτος σε ενήμερους επιχειρηματίες: Η σχετική απόφαση υπεγράφη από τον υφυπουργό Ανάπτυξης Γιάννη Τσακίρη και έτσι «άναψε πράσινο φως» για 3μηνη επιδότηση των τόκων επιχειρηματικών δανείων. Βεβαίως οι ενδιαφερόμενοι για να εξασφαλίσουν την ποσά που τους αναλογούν θα πρέπει να σπεύσουν να υποβάλουν αιτήσεις, καθώς η διαδικασία ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα.

Νέο πρόγραμμα επιδότησης τόκων επιχειρηματικών δανείων -στα πρότυπα του μοντέλου που είχε υιοθετηθεί από τον Μάρτιο έως και τον Αύγουστο- «ενεργοποίησε» το υπουργείο Ανάπτυξης. Η επιδότηση αφορά σε ενήμερα επιχειρηματικά δάνεια και θα «καλύπτει» τους τόκους που τους αντιστοιχούν για το τρίμηνο Ιανουάριος- Φεβρουάριος- Μάρτιος. Οι επιχειρήσεις που αφορά είναι σε Μικρές και Μεσαίες Επιχειρήσεις, με ετήσιο τζίρο μέχρι 50 εκατ. ευρώ και απασχολούμενο προσωπικό έως 250 άτομα.

Ποιοι τόκοι καλύπτονται
Ο συνολικός προϋπολογισμός του μέτρου στήριξης των δανειακών υποχρεώσεων των επιχειρήσεων θα ανέλθει σε 200 εκατ. ευρώ, και αφορά σε τόκους δανείων καθώς και την αναλογούσα εισφορά του ν. 128/75 τακτής λήξης, ομολογιακών δανείων, κοινοπρακτικών δανείων και συμβάσεων πίστωσης (ανοικτών αλληλόχρεων λογαριασμών), καθώς επίσης και τιτλοποιημένων δανείων και πιστώσεων (άρθρο 10 του ν. 3156/2003), δανείων και πιστώσεων που έχουν μεταβιβαστεί λόγω πώλησης καθώς και δανείων τη διαχείριση των οποίων έχει αναλάβει ειδικός εκκαθαριστής, με διαχειριστή είτε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μετέχει στη Δράση, είτε εταιρεία διαχείρισης απαιτήσεων ή ειδικό εκκαθαριστή που έχουν αναθέσει εγγράφως την υλοποίηση των απαιτούμενων ενεργειών σε χρηματοπιστωτικό ίδρυμα που μετέχει στη δράση.

Ποια δάνεια αφορά
Τα δάνεια πρέπει να ήταν ενήμερα την 30.09.2020 (δηλαδή να μην υπερβαίνουν τις 90 ημέρες καθυστέρησης με σημείο αναφοράς την 30.09.2020). Επιλέξιμα καθίστανται και τα δάνεια, τα οποία δεν ήταν ενήμερα την 30.9.2020 αλλά κατέστησαν ενήμερα πριν την υποβολή της αίτησης χρηματοδότησης. Οι σχετικές δανειακές / πιστωτικές συμβάσεις πρέπει να έχουν συναφθεί πριν από την 01.01.2021 και δεν καλύπτονται οι τόκοι δανείων που έχουν χορηγηθεί με τη συμμετοχή του Ταμείου Επιχειρηματικότητας ΙΙ και του Ταμείου Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων Covid – 19 της Ελληνικής Αναπτυξιακής Τράπεζας.

Ποιοι είναι οι δικαιούχοι της επιδότησης τόκων
Διευκρινίζεται ότι η δράση αφορά στην κάλυψη τόκων υφιστάμενων ενήμερων δανείων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις που νομίμως λειτουργούν στη χώρα οι οποίες

  • δραστηριοποιούνται σε οποιονδήποτε τομέα δραστηριότητας πλην των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην πρωτογενή παραγωγή γεωργικών προϊόντων, στον τομέα της αλιείας και της υδατοκαλλιέργειας, στην παρασκευή, επεξεργασία και εμπορία καπνού, καθώς και σε συγκεκριμένους κωδικούς αριθμούς δραστηριότητας (ΚΑΔ) χρηματοπιστωτικών και ασφαλιστικών δραστηριοτήτων. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών πριν την 01.01.2020 ο έλεγχος γίνεται βάσει του ΚΑΔ με τα μεγαλύτερα έσοδα. Για επιχειρήσεις με έναρξη εργασιών εντός του 2020 ο έλεγχος γίνεται βάσει του κύριου ΚΑΔ δραστηριότητας.
  • παρουσιάζουν μείωση του κύκλου εργασιών τους το έτος 2020 σε ποσοστό 20% τουλάχιστον σε σχέση με τον κύκλο εργασιών του 2019. Η ανωτέρω προϋπόθεση δεν ισχύει για τις επιχειρήσεις που έχουν ιδρυθεί εντός του 2020.

Το συνολικό ποσό της δημόσιας χρηματοδότησης που δύναται να λάβει η κάθε επιχείρηση (συνολικές Covid επιδοτήσεις συμπεριλαμβανομένης της ενίσχυσης του Β’ Κύκλου Επιδότησης Τόκων) δεν δύναται σε ονομαστική αξία να υπερβαίνει το ανώτατο όριο των 1.800.000 ευρώ.

Η διαδικασία υποβολής αιτήσεων
Η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Διαχείρισης Κρατικών Ενισχύσεων ξεκινά την Δευτέρα 1 Μαρτίου και ώρα 12:00 και λήγει στις 7 Μαΐου και ώρα 15:00. Προκειμένου να υπάρχει ομαλή ροή υποβολής των αιτήσεων, η έναρξη δυνατότητας υποβολής δίνεται σταδιακά με βάση το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του δυνητικού λήπτη, ένα ψηφίο ανά ημέρα. Από την 11η ημέρα και μέχρι και την ημερομηνία λήξης της προθεσμίας υποβολής δύνανται να υποβάλλουν αίτηση το σύνολο των ληπτών ανεξαρτήτως ΑΦΜ.

Γράφει ο Βαγγέλης Δουράκης

Διαβάστε περισσότερα στο enikonomia.gr

Tags: ΔΑΝΕΙΑ
Previous Post

Κορωνοϊός – Η εξομολόγηση από το πρώτο κρούσμα στην Ελλάδα: Αισθανόμουν μελλοθάνατη

Next Post

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Σχέδιο για επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ σε μονάδες αποθήκευσης ηλ. ενέργειας

Next Post
ΔΕΗ, Ανανεώσιμες

ΔΕΗ Ανανεώσιμες: Σχέδιο για επενδύσεις άνω των 500 εκατ. ευρώ σε μονάδες αποθήκευσης ηλ. ενέργειας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ο Δήμος Καστοριάς υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα
  • Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς
  • Συνελήφθη 34χρονος για ναρκωτικά τα οποία είχε κρυμμένα στα υποδήματα του
  • Καλλιόπη Βέττα: «Nα μην συγχωνευτεί το Γυμνάσιο του Τρανοβάλτου και να μπει τέλος στην εξελισσόμενη υποβάθμιση της Π.Ε. Κοζάνης»
  • Νεκρός στρατιώτης από έκρηξη χειροβομβίδας – Άλλος ένας παλεύει για τη ζωή του

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr