• Latest
Λαϊκή Συσπείρωση

Δήλωση του Θανάση Χαστά για την επικείμενη συγχώνευση των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.

11 Φεβρουαρίου 2019
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης:Αναβολή πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ Κατηγορίας για το Σαββατοκύριακο

6 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Εγνατία Οδός: Που απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων

6 Δεκεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Σπάρτακος: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας

6 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

6 Δεκεμβρίου 2025
Ώρα 12:15: Οι αγρότες με τα τρακτέρ στα διόδια της Σιάτιστας – Βίντεο με τη στιγμή που “σπάνε” το μπλόκο της Αστυνομίας

Ώρα 12:15: Οι αγρότες με τα τρακτέρ στα διόδια της Σιάτιστας – Βίντεο με τη στιγμή που “σπάνε” το μπλόκο της Αστυνομίας

6 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο Φιλώτα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή

Μπλόκο Φιλώτα: Κάλεσμα σε συγκέντρωση την Κυριακή

6 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Πτολεμαΐδα: 59χρονος έκλεψε γεωργικά μηχανήματα

6 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: 53χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Το Σωματείο Εργαζομένων στο Γ.Ν. Πτολεμαΐδας «Μποδοσάκειο» στο πλευρό των αγροτών

6 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Όλοι αύριο Σάββατο στις 11 στη Σιάτιστα

5 Δεκεμβρίου 2025
ΟΓΕ

Ομάδα Γυναικών Σιάτιστας: Αλληλεγγύη στο Δίκαιο Αγώνα των Αγροτοκτηνοτρόφων

5 Δεκεμβρίου 2025

Ψήφισμα  του Συλλόγου Λογιστών – Φοροτεχνικών Βοΐου για τις Κινητοποιήσεις των Αγροτών

5 Δεκεμβρίου 2025
Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Νέα υπηρεσία (shelf check) απέκτησε η Μανούσεια Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

5 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 7 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Δήλωση του Θανάση Χαστά για την επικείμενη συγχώνευση των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία.

sierafm by sierafm
11 Φεβρουαρίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Λαϊκή Συσπείρωση
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σας  κάνουμε γνωστή  τη δήλωση του Θανάση Χαστά, Γραμματέα της Επιτροπής Περιοχής Δυτικής Μακεδονίας και Υποψήφιο Περιφερειάρχη με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» για την επικείμενη συγχώνευση των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης στη Δυτική Μακεδονία:

«Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για την επικείμενη συγχώνευση των ιδρυμάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης (ΑΕΙ και ΤΕΙ) στη Δυτική Μακεδονία, βρίσκονται μακριά τόσο από τις ανάγκες των φοιτητών-σπουδαστών και των εργαζομένων στα ιδρύματα, όσο και από τις λαϊκές ανάγκες, συνολικά. Αποτελούν συνέχεια του σχεδίου «Αθηνά» της κυβέρνησης των ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και κινούνται στις ίδιες «ράγες», στις κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συμφερόντων του κεφαλαίου. Η σχεδιαζόμενη συγχώνευση δεν θα οδηγήσει σε ουσιαστική επιστημονική και τεχνική αναβάθμιση των σπουδών, καθώς γίνεται με κριτήριο την εξοικονόμηση πόρων και την ευθυγράμμιση με τις επιταγές της περιφερειακής και κλαδικής καπιταλιστικής ανάπτυξης, την οποία πληρώνει ακριβά ο λαός και τα παιδιά του, με χτύπημα στα δικαιώματά τους.

Ως Λαϊκή Συσπείρωση δεν είμαστε αντίθετοι με οποιαδήποτε μορφή αναδιάρθρωσης στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, καθώς γνωρίζουμε πολύ καλά ότι τα εμπόδια με τα οποία έρχονται αντιμέτωποι οι ίδιοι οι φοιτητές-σπουδαστές και οι οικογένειές τους είναι τεράστια. Το κριτήριο όμως, της όποιας αναδιάρθρωσης θα πρέπει να είναι το συμφέρον της κοινωνίας και των φοιτητών και όχι τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων. Άλλωστε, το ΚΚΕ και η νεολαία του, η ΚΝΕ, μέσα στα ιδρύματα διαχρονικά πάλευα και παλεύουν για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν προς όφελος των κοινωνικών αναγκών και όχι του κεφαλαίου.

Το πραγματικό ερώτημα σήμερα δεν είναι αν θα εξασφαλιστεί ένα «ισχυρό, ανταγωνιστικό ίδρυμα» στη Δυτική Μακεδονία, όπως διατρανώνουν από κοινού το Υπουργείο και οι βουλευτές τόσο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και της ΝΔ ή διάφοροι τοπικοί παράγοντες. Το πραγματικό ερώτημα είναι αν οι συγχωνεύσεις δίνουν απάντηση στις πραγματικές αγωνίες των φοιτητών-σπουδαστών και των εργαζομένων στα ιδρύματα. Είναι ξεκάθαρο πως τα σχέδια της κυβέρνησης δε δίνουν απάντηση στο αν οι φοιτητές θα σπουδάζουν χωρίς εμπόδια και φραγμούς, αν οι σπουδές τους θα είναι σύγχρονες και ολοκληρωμένες, ώστε να μάθουν πλήρως το αντικείμενό τους, αν θα βρουν δουλειά πάνω στο αντικείμενο που σπούδασαν, αν θα στελεχωθεί το ίδρυμα με τους αναγκαίους μόνιμους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους.

Οι εξελίξεις επιβεβαιώνουν τους προβληματισμούς που είχαμε θέσει από την πρώτη στιγμή, επιβεβαιώνουν τους προβληματισμούς πολλών φοιτητών και σπουδαστών, εργαζομένων και εκπαιδευτικών. Όχι μόνο δεν λύνονται τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στα ιδρύματα, αλλά αντίθετα αξιοποιούνται ως όχημα για να προωθηθούν οι κατευθύνσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης για «ανταγωνιστικά» Πανεπιστήμια που σημαίνουν υποβάθμιση των πτυχίων και περαιτέρω σύνδεση της Ανώτατης Εκπαίδευσης με τους εκμεταλλευτικούς στόχους του κεφαλαίου.

Οι φοιτητές-σπουδαστές, οι οικογένειές τους, το επιστημονικό και διοικητικό προσωπικό των ιδρυμάτων είναι ανάγκη να αξιοποιήσουν την πείρα τους και να βγάλουν συμπεράσματα για τις εξελίξεις, καθώς τα σχέδια των αναδιαρθρώσεων είναι δεμένα άμεσα με τα σχέδια για την «ανάπτυξη» που διατυμπανίζουν τόσο η κυβέρνηση, όσο και διάφοροι τοπικοί παράγοντες, βουλευτές, δήμαρχοι κλπ. Άλλωστε στο περιβόητο “περιφερειακό αναπτυξιακό συνέδριο”, στο οποίο παρέλασαν όλοι τους, παρουσιάστηκαν οι κατευθυντήριες γραμμές για μια ανάπτυξη των καπιταλιστικών κερδών πάνω στις πλάτες του λαού και των παιδιών του. Να απομονώσουν τις δυνάμεις που σχεδιάζουν τη ζωή και το μέλλον των φοιτητών με κριτήρια μακριά από τις σύγχρονες ανάγκες τους. Είναι προκλητικές οι δηλώσεις των διάφορων εκλεγμένων, ιδιαίτερα των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, για το παζάρι του αριθμού των τμημάτων σε κάθε πόλη, που αντιμετωπίζουν τα ακαδημαϊκά ιδρύματα ως «μαγαζιά» και τους φοιτητές ως «πελάτες», μακριά από κάθε συζήτηση για τους όρους σύγχρονης φοίτησης, την εξασφάλιση εργασίας με δικαιώματα.

Η Λαϊκή Συσπείρωση στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας έχει σταθερά στον προσανατολισμό της την πάλη για: αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης στο ύψος των αναγκών, για πρόσληψη μόνιμου εκπαιδευτικού προσωπικού, για την ενίσχυση της φοιτητικής μέριμνας, για ολοκληρωμένη επιστημονική μόρφωση σε κάθε αντικείμενο σπουδών. Καμιά αποσύνδεση του πτυχίου από το επάγγελμα. Ένα πτυχίο ανά επιστημονικό αντικείμενο, με πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα. Όχι στα διετή προγράμματα κατάρτισης, που θα παρέχουν τζάμπα εργατικό δυναμικό στις επιχειρήσεις, μέσω πρακτικής άσκησης και μαθητείας! Να μην προχωρήσουν οι συγχωνεύσεις Τμημάτων με ετερόκλητα αντικείμενα και αδιευκρίνιστα πεδία επαγγελματικής εφαρμογής».

Από το Γραφείο Τύπου της Ε.Π. Δυτ. Μακεδονίας

Κοζάνη 11/2/2019

Tags: ΛΑΙΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ
Previous Post

Σε στάση αναμονής οι αγρότες Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας Πού έχουν στήσει τα μπλόκα τους

Next Post

Το Κουκουλίδειο ίδρυμα χρηματοδοτεί την ανακαίνιση των WC του 2ου δημοτικού Σιάτιστας

Next Post
2ο Δημοτικό

Το Κουκουλίδειο ίδρυμα χρηματοδοτεί την ανακαίνιση των WC του 2ου δημοτικού Σιάτιστας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΠΣ Κοζάνης:Αναβολή πρωταθλημάτων Α΄ και Β΄ Κατηγορίας για το Σαββατοκύριακο
  • Εγνατία Οδός: Που απαγορεύεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων λόγω αγροτικών κινητοποιήσεων
  • Σπάρτακος: Συμπαράσταση στον δίκαιο αγώνα των αγροτών μας
  • Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες
  • Ώρα 12:15: Οι αγρότες με τα τρακτέρ στα διόδια της Σιάτιστας – Βίντεο με τη στιγμή που “σπάνε” το μπλόκο της Αστυνομίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr