• Latest
ΕΚΛΟΓΕΣ

Δείτε πως θα εκλέγονται οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες! Όλο το νομοσχέδιο

27 Απριλίου 2018
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο πανελλαδικό συμβολικό κλείσιμο των Δημοτικών Υπηρεσιών που κάλεσε για την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 η ΚΕΔΕ

15 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Αλλάζουν τα κουφώματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

Σιάτιστα: Αλλάζουν τα κουφώματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο

15 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Η εκδήλωση με θέμα Παιδιά και Διαδίκτυο. Βίντεο

Νεάπολη: Η εκδήλωση με θέμα Παιδιά και Διαδίκτυο. Βίντεο

15 Δεκεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών, Χριστουγεννιάτικες Δράσεις 2025–2026

15 Δεκεμβρίου 2025
Ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση της Τ.Κ  Μηλιάς: Υπογραφή σύμβασης μελέτης για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του  Κέντρο Παλαιοντολογίας

Ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση της Τ.Κ  Μηλιάς: Υπογραφή σύμβασης μελέτης για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του  Κέντρο Παλαιοντολογίας

15 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Συμμετοχή του Δήμου Βοΐου στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των ΟΤΑ

15 Δεκεμβρίου 2025

Δήμος Κοζάνης: Το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης

15 Δεκεμβρίου 2025
Πυροσβεστική

Ο Εορτασμός των προστατών της Πυροσβεστικής

15 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Αποκλειστικά με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του gov.gr η έκδοση Βεβαίωσης Μόνιμης Κατοικίας

Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία των Δήμων όλης της χώρας

15 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

ΣΕΕΝ: Αναχώρηση Λεωφορείων για το μπλόκο της Σιάτιστας

15 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: «Χριστούγεννα στην Κοζάνη»

Δήμος Κοζάνης: Χριστουγεννιάτικες δράσεις των Δημοτικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

15 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Δείτε πως θα εκλέγονται οι Δήμαρχοι και οι Περιφερειάρχες! Όλο το νομοσχέδιο

sierafm by sierafm
27 Απριλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΚΛΟΓΕΣ
5
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σήμερα στις 4 το μεσημέρι απέστειλε το Υπουργείο  Εσωτερικών στην ΕΝΠΕ, την ΚΕΔΕ και στους εκπροσώπους των εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης το σχέδιο νόμου με τίτλο: «Μεταρρύθμιση του θεσμικού πλαισίου της Τοπικής Αυτοδιοίκησης –Εμβάθυνση της Δημοκρατίας – Ενίσχυση της Συμμετοχής –Βελτίωση της οικονομικής και αναπτυξιακής λειτουργίας των ΟΤΑ [Πρόγραμμα ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ I»] – Ρυθμίσεις για τον εκσυγχρονισμό του πλαισίου οργάνωσης και λειτουργίας των ΦΟ.ΔΣ.Α – Ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη, ταχύτερη και ενιαία άσκηση των αρμοδιοτήτων σχετικά με την απονομή ιθαγένειας και την πολιτογράφηση – Λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας ΥΠΕΣ».

Το σχέδιο νόμου διαρθρώνεται σε τέσσερα (4) Μέρη, στο πρώτο εκ των οποίων συμπεριλαμβάνονται, μεταξύ άλλων, πρόταση κατηγοριοποίησης των Δήμων με βάση τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά τους, διατάξεις σχετικές με τα όργανα διοίκησης της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης, καθώς και το νέο εκλογικό σύστημα για την ανάδειξη των δημοτικών και περιφερειακών αρχών.

 Θεσπίζεται δηλαδή το σύστημα της απλής αναλογικής ως το σύστημα εκείνο που στο χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης θα οδηγήσει στην αναζήτηση και επίτευξη συναίνεσης, σύγκλισης και συνεργασίας ανάμεσα στις παρατάξεις που μετέχουν στα όργανα διοίκησης, ενώ παράλληλα θα κινητοποιήσει πολίτες και υγιείς δυνάμεις, οι οποίες μέχρι σήμερα αποκλείονταν λόγω των στρεβλώσεων του ισχύοντος πλειοψηφικού εκλογικού συστήματος από τη συμμετοχή στα κοινά σε τοπικό και περιφερειακό επίπεδο.

Με την παρούσα νομοθετική πρόταση αποσυνδέεται η εποπτεία των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης από τις Αποκεντρωμένες Διοικήσεις, διασφαλίζεται το υψηλό επίπεδο και η επιστημονική επάρκεια των Εποπτών ΟΤΑ, καθώς επίσης αναπροσδιορίζεται το εύρος του ελέγχου νομιμότητας.  Ενισχύονται επίσης οι θεσμοί συμμετοχής και δημοσίου διαλόγου στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θεσπίζεται το πλαίσιο για τη διεξαγωγή δημοτικού και περιφερειακού δημοψηφίσματος. Επιπλέον περιλαμβάνονται ρυθμίσεις για την ενίσχυση της αναπτυξιακής δράσης και τη βελτίωση της οικονομικής λειτουργίας των ΟΤΑ.

Θεσπίζονται ομοίως όργανα και διαδικασία καταγραφής, αξιολόγησης και ανακαθορισμού των αρμοδιοτήτων σε επίπεδο τοπικής αυτοδιοίκησης, αποκεντρωμένων διοικήσεων και κεντρικής διοίκησης, αρμοδιότητες οι οποίες όχι μόνο είναι κατάσπαρτες σε εκατοντάδες κανονιστικά κείμενα αλλά ενίοτε είναι ανορθολογικά, και ως εκ τούτου αναποτελεσματικά, απονεμημένες. Ενισχύεται ο λόγος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο νομοθετικό έργο, καθώς θα συμμετέχει σε όργανο το οποίο θα γνωμοδοτεί για διατάξεις σχεδίων νόμων που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, απονέμοντας π.χ μια νέα αρμοδιότητα σε αυτή.

Με το Μέρος Δεύτερο επιχειρείται η ενίσχυση των Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φ.Ο.Δ.Σ.Α.) με τη θέσπιση νέων κανόνων λειτουργίας σε πλήρη εναρμόνιση με το κοινοτικό και συνταγματικό περιβαλλοντικό κεκτημένο και στοχεύοντας στην πρόληψη της δημιουργίας αποβλήτων, στη μείωση της παραγωγής και σε μία, εν γένει, περιβαλλοντικά ενδεδειγμένη διαχείριση που θα καλύπτει το σύνολο της χώρας και θα συμβάλει στην εξοικονόμηση φυσικών πόρων και στην προστασία της ανθρώπινης υγείας και του περιβάλλοντος.

Με το Μέρος Τρίτο προτείνονται ρυθμίσεις για την αποτελεσματικότερη και ταχύτερη άσκηση των αρμοδιοτήτων που σχετίζονται με την απονομή της ιθαγένειας και την πολιτογράφηση, ενώ στο Μέρος Τέταρτο θεσπίζονται λοιπές διατάξεις αρμοδιότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Οι απόψεις και προτάσεις που θα υποβληθούν θα ληφθούν υπόψη για τη βελτίωση των προτεινόμενων ρυθμίσεων.

Επισημαίνεται, ότι οι διατάξεις του Μέρους Δεύτερου έχουν ήδη υποβληθεί σε δημόσια διαβούλευση από την 25.1.2018 και  για επαρκές χρονικό διάστημα. Ως εκ τούτου δεν αποτελούν μέρος της διαβούλευσης», καταλήγει το υπουργείο Εσωτερικών.

Πάντως, η πρώτη αντίδραση των αιρετών ήταν αρνητική. ΚΕΔΕ και ΕΝΠΕ τόνισαν ότι το μόνο που φέρνει το νομοσχέδιο είναι η απλή αναλογική.

Κάντε κλικ και δείτε όλο το νομοσχέδιο

ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ I

Tags: ΚΛΕΙΣΘΕΝΗΣ
Previous Post

Σε εκτέλεση το έργο διευκόλυνσης προσβασιμότητας σε κοινόχρηστους χώρους και κτήρια της Κοζάνης για άτομα με περιορισμένη κινητικότητα

Next Post

Η Γαλατινή και πάλι στο DEAL!!! Δείτε το νέο παίχτη.. Βίντεο

Next Post

Η Γαλατινή και πάλι στο DEAL!!! Δείτε το νέο παίχτη.. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο πανελλαδικό συμβολικό κλείσιμο των Δημοτικών Υπηρεσιών που κάλεσε για την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 η ΚΕΔΕ
  • Σιάτιστα: Αλλάζουν τα κουφώματα στο 1ο Δημοτικό Σχολείο
  • Σιάτιστα: Το 1ο Δημοτικό Σχολείο άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Νεάπολη: Η εκδήλωση με θέμα Παιδιά και Διαδίκτυο. Βίντεο
  • Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών, Χριστουγεννιάτικες Δράσεις 2025–2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr