• Latest
ΔΕΗ

ΔΕΗ: Έρχονται νέα τιμολόγια – Ποιοι καταναλωτές θα λάβουν φθηνότερους λογαριασμούς

23 Ιουνίου 2020
Νεάπολη: Εκδήλωση με θέμα  Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

Νεάπολη: Εκδήλωση με θέμα  Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ

18 Νοεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Κοζάνη: Στον Άγιο Νικόλαο λείψανο του Αγίου Νεκταρίου

18 Νοεμβρίου 2025
Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»

18 Νοεμβρίου 2025
Μαζί για την Κοζάνη: «Kαι χθες μας θυμίσατε κ. Μαλούτα και ποιος είστε και τι δεν κάνατε!»

Δήμος Κοζάνης: Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη για τη θέρμανση Δρεπάνου

18 Νοεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 21/11/2025

18 Νοεμβρίου 2025
Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

Δυτική Μακεδονία: Στο «φουλ» οι μηχανές της Περιφέρειας για την ανάπτυξη δικτύου επιχειρήσεων αμυντικού εξοπλισμού

18 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

Δήμος Γρεβενών: Συντονισμός φορέων για ασφαλή χειμερινή περίοδο.

18 Νοεμβρίου 2025
μουσικο σχολειο σιατιστας

Σιάτιστα: Κατάληψη στο Μουσικό Σχολείο

18 Νοεμβρίου 2025
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Π. Ματιάκης (Πρόεδρος Δ.Ε.Υ.Α Κοζάνης): Τηρούμε το λόγο μας και εξασφαλίζουμε τη θέρμανση του Δρεπάνου.

18 Νοεμβρίου 2025
Σύσκεψη του ΥΜΑΘ με τους τρεις Περιφερειάρχες της Μακεδονίας και της Θράκης

Σύσκεψη του ΥΜΑΘ με τους τρεις Περιφερειάρχες της Μακεδονίας και της Θράκης

18 Νοεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για το θέμα της οικιακής θέρμανσης του Δρεπάνου  

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύσκεψη για το θέμα της οικιακής θέρμανσης του Δρεπάνου  

18 Νοεμβρίου 2025
ΑΛΑΤΙ

4 απλοί τρόποι για να μειώσετε το αλάτι και γιατί αυτό είναι πολύ σημαντικό

18 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 18 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΔΕΗ: Έρχονται νέα τιμολόγια – Ποιοι καταναλωτές θα λάβουν φθηνότερους λογαριασμούς

sierafm by sierafm
23 Ιουνίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ
2
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πτώση τιμών προς όφελος των καταναλωτών. Η ΔΕΗ θέτει σε ισχύ ίσως και εντός της εβδομάδας τη νέα τιμολογιακή πολιτική της. Η εταιρεία, σύμφωνα με πληροφορίες, προχωρά στην κατάργηση της διαφορετικής και υψηλότερης χρέωσης της κλίμακας των καταναλώσεων άνω των 2.000 kWh και καθιερώνει ενιαίο τιμολόγιο για τα νοικοκυριά και τους πελάτες της χαμηλής τάσης.

Το πρώτο βήμα των εκπτώσεων το έκανε η ΔΕΗ στην περίοδο της εφαρμογής των μέτρων προστασίας από τον κορωνοϊό. Τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης τέθηκαν σε εφαρμογή από τις 26 Μαρτίου και τρέχουν έως και την Παρασκευή 26 Ιουνίου.

Ανάμεσα σε αυτά ήταν και η χρέωση με 0,11058 ευρώ ανά kWh των καταναλώσεων άνω των 2.000 kWh όπως και εκείνων κάτω από αυτό το όριο.

Πριν τις 26 Μαρτίου το δεύτερο κλιμάκιο τιμολογούταν με 0,11936 ευρώ. Οι πελάτες της εταιρείας με μεσαίες και μεγάλες καταναλώσεις με τον τρόπο αυτό απόλαυσαν και απολαμβάνουν μέχρι την Παρασκευή έκπτωση της τάξης του 8% για τις καταναλώσεις της τρίμηνης περιόδου.

Όπως προαναφέρθηκε και σύμφωνα με πληροφορίες, η δημόσια εταιρεία σίγουρα θα συνεχίσει την ενιαία χρέωση για όλες τις καταναλώσεις. Και μάλιστα με τη χαμηλότερη τιμή των 0,11058 ευρώ ανά kWh.

Η ΔΕΗ αναμένεται να συνεχίσει την εκπτωτική πολιτική της συνέπειας των πληρωμών η οποία σήμερα είναι στο 5%, χωρίς να αποκλείεται και προσαρμογή της εμπορικής πολιτικής στα δεδομένα της αγοράς.

Η εταιρεία, λένε οι πληροφορίες, θα συνεχίζει να δίνει έμφαση και στην περαιτέρω ψηφιοποίηση των υπηρεσιών της, ενώ τα νέα προϊόντα που ετοιμάζει για τους πελάτες της θα είναι στοχευμένα στους συνεπείς.

Η νέα εμπορική πολιτική της ΔΕΗ ευνοήθηκε και από τη μείωση των δαπανών που έγραψε στο πρώτο τρίμηνο αλλά και στο δεύτερο ιδίως λόγω της δραστικής μείωσης της λιγνιτικής παραγωγής καθώς και των χαμηλότερων τιμών του φυσικού αερίου.

Νέα τιμολογιακή πολιτική θέτει σε ισχύ από τις 27 Ιουνίου η ΔΕΗ, από τη στιγμή δηλαδή που λήγει η περίοδος των έκτακτων μέτρων που εισήγαγε η επιχείρηση για την κρίση του κορωνοϊού.

Χωρίς να είναι γνωστή η νέα γκάμα των τιμολογίων που θα ανακοινώσει η ΔΕΗ, πληροφορίες αναφέρουν ότι η δημόσια εταιρεία ουσιαστικά θα συνεχίσει μέρος των εκπτώσεων που παρέχει από τις 26 Μαρτίου και οι οποίες λήγουν στις 26 Ιουνίου. Πιο συγκεκριμένα θα εξακολουθεί να δίνει την έκπτωση 8% για τις καταναλώσεις άνω των 2.000 kWh.

Υπενθυμίζεται ότι η εταιρία στο τρίμηνο αυτό, κατά το οποίο έλαβε τα έκτακτα μέτρα οικονομικής ελάφρυνσης για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων του lockdown, κατήργησε την υψηλή χρέωση των 0,11936 ευρώ ανά κιλοβατώρα για τις καταναλώσεις άνω των 2.000 kWh. Έτσι τόσο αυτό το κλιμάκιο όσο και εκείνο κάτω των 2.000 kWh χρεώνεται με την τιμή των 0,11058 ευρώ ανά kWh.

Αντίστοιχη τιμολογιακή πολιτική εφαρμόζουν και οι ανταγωνιστές της δημόσιας εταιρείας. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι τα νέα προϊόντα της ΔΕΗ θα στοχεύσουν σε συγκεκριμένους πελάτες και θεωρείται δεδομένο ότι αυτοί θα είναι οι συνεπείς.

Οι ανεξάρτητοι προμηθευτές ρεύματος έχουν εδώ και τουλάχιστον έναν μήνα που παρέχουν μεγάλες εκπτώσεις επί των τιμολογίων ρεύματος με αποτέλεσμα η κιλοβατώρα να πέφτει στα επίπεδα των νυχτερινών χρεώσεων. Οι εκπτώσεις αυτές αφορούν τους νέους πελάτες κι εφόσον είναι συνεπείς στις πληρωμές τους.

Πτώση του κόστους ενέργειας!

Το τρίμηνο της πανδημίας έχει οδηγήσει σε μεγάλη πτώση του κόστους ενέργειας, όπως του φυσικού αερίου και της χονδρεμπορικής τιμής ρεύματος με αποτέλεσμα οι εταιρείες παροχής να έχουν το περιθώριο της μετακύλισης του οφέλους στους καταναλωτές, δεδομένου μάλιστα ότι δεν υπήρξε κάποια μεγάλης έκτασης αύξηση της ανεισπραξιμότητας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Χρηματιστηρίου Ενέργειας για τον μήνα Μάιο η μέση  Οριακή Τιμή Συστήματος (χονδρεμπορική τιμή ηλεκτρισμού)  έκλεισε στα 34,27 ευρώ ανά Μεγαβατώρα, όταν πέρυσι τον ίδιο μήνα ήταν στα 65,91 ευρώ ανά Μεγαβατώρα. Πρόκειται για πτώση της τάξης του 48%. Η τιμή αυτή αντανακλά το κόστος παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των θερμικών μονάδων αλλά και των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας που συμμετέχουν στο σύστημα.

Αξίζει να τονιστεί πως για τον μήνα Μάιο το 50,1% του μίγματος της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας κατείχαν οι μονάδες με φυσικό αέριο και οι ΑΠΕ με 38,54%. Οι πανάκριβες λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ που κάποτε κατείχαν τα σκήπτρα στην παραγωγή περιόρισαν δραστικά τη συμμετοχή τους στο μίγμα της ηλεκτροπαραγωγής (3,46%). Η πτώση τους ήταν της τάξης του 87% σε σχέση με τον αντίστοιχο περσινό μήνα. Το υπόλοιπο 7,9% το έδωσαν οι υδροηλεκτρικοί σταθμοί.

Πηγή:aftodioikisi.gr

Tags: ΔΕΗ
Previous Post

Σύψας: Δεν τελειώσαμε με την πανδημία, ο ιός είναι γύρω μας

Next Post

ΟΑΕΔ: Αρχίζει αύριο η καταβολή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας

Next Post
ΟΑΕΔ

ΟΑΕΔ: Αρχίζει αύριο η καταβολή της δίμηνης παράτασης των επιδομάτων ανεργίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Εκδήλωση με θέμα  Επαναχρησιμοποίηση και Ανακύκλωση στην πράξη από τη ΔΙΑΔΥΜΑ
  • Κοζάνη: Στον Άγιο Νικόλαο λείψανο του Αγίου Νεκταρίου
  • Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  • Δήμος Κοζάνης: Δήλωση του Δημάρχου Γιάννη Κοκκαλιάρη για τη θέρμανση Δρεπάνου
  • Συνεδριάζει η Επιτροπή Περιβάλλοντος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας την Παρασκευή 21/11/2025

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr