• Latest

Δημοσιεύματα υπέρ της Γούνας μετά το Συνέδριο (Truth about Fur and Animal Rights )που πραγματοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

11 Φεβρουαρίου 2020
Σιάτιστα: Υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου εκ των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Κυριακή 8 Μαρτίου

Σιάτιστα: Υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου εκ των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Κυριακή 8 Μαρτίου

6 Μαρτίου 2026
Πτολεμαΐδα – Δημ. Νατσιός: Άθλιο παιχνίδι οι διεργασίες για την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας

Kοζάνη: Εκδήλωση της «Νίκης» για απολιγνιτοποίηση και Προσωπικό Αριθμό

6 Μαρτίου 2026
8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών

6 Μαρτίου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δράση ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας

6 Μαρτίου 2026
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους Εμπορικών Συλλόγων για τη Δράση ενίσχυσης των ΜμΕ

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους Εμπορικών Συλλόγων για τη Δράση ενίσχυσης των ΜμΕ

6 Μαρτίου 2026
Δεύτερο Νηπιαγωγείο Σιάτιστας- Παπανικολάου. Δράση για την ημέρα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

Δεύτερο Νηπιαγωγείο Σιάτιστας- Παπανικολάου. Δράση για την ημέρα ενάντια στον σχολικό εκφοβισμό

6 Μαρτίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Πτολεμαΐδα: Μπήκαν σε καφετέρια δύο ανήλικοι κι εκλεψαν χρηματικό ποσό

6 Μαρτίου 2026
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για την  Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος για την Πανελλήνια Ημέρα κατά της Σχολικής Βίας και του Εκφοβισμού

6 Μαρτίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γρεβενά: Εξιχνιάσθηκε απάτη με λεία 2.500 ευρώ

6 Μαρτίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή 08-03-2026

6 Μαρτίου 2026
Γιάννης Κοκκαλιάρης: Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών για το αύριο της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, υλοποιώντας με ευθύνη, σχέδιο και συνέπεια όλα τα έργα που χρειάζονται και απαιτούνται

Γιάννης Κοκκαλιάρης: Κάνουμε πράξη τις δεσμεύσεις μας έναντι των πολιτών για το αύριο της Τηλεθέρμανσης Κοζάνης, υλοποιώντας με ευθύνη, σχέδιο και συνέπεια όλα τα έργα που χρειάζονται και απαιτούνται

6 Μαρτίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Είναι κοινωνικά και αναπτυξιακά δίκαιο οι επωφελείς εθνικά συμφωνίες για την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου σε θαλάσσιες περιοχές της χώρας, να χρηματοδοτήσουν την επόμενη ημέρα της Δίκαιης Μετάβασης». (βίντεο)

6 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 6 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δημοσιεύματα υπέρ της Γούνας μετά το Συνέδριο (Truth about Fur and Animal Rights )που πραγματοποίησε η Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας

sierafm by sierafm
11 Φεβρουαρίου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
17
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΠΕ ΜΠΕ

Η παραπληροφόρηση σχετικά με τα δικαιώματα των ζώων έχει επιπτώσεις στον κλάδο γουνοποιίας και η ελληνική ομοσπονδία συμπράττει με ευρωπαικές και διεθνείς οργανώσεις για την εκπόνηση δράσεων ενημέρωσης τόσο για την εκτροφή των γουνοφόρων ζώων, όσο και για τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας ολόκληρης της βιομηχανίας και του τελικού προιόντος. 

Όπως αναφέρθηκε σε ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Η αλήθεια για τη Γούνα και τα δικαιώματα των Ζώων», που πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα, στο κτίριο της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας, από την Ελληνική Ομοσπονδίας Γούνας και το Ευρωπαϊκό Τμήμα της Παγκοσμίας Ομοσπονδίας Γούνας η γουνοποιίας συνεισφέρει στην κυκλική οικονομία και εφαρμόζει πολιτική ορθολογικής χρήσης πόρων. Επίσης η γούνα προέρχεται από πιστοποιημένες και ελεγχόμενες πηγές και υπογραμμίστηκε ότι η φυσική γούνα βιοαποικοδομεί με την ίδια ταχύτητα με ένα φύλλο σε αντίθεση με την ψεύτικη πλαστική γούνα που καταλήγει σε χώρο υγειονομικής ταφής.

Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας σημείωσε στην ομιλία του ότι, οι συνθήκες εκτροφής στις ελληνικές μονάδες, που ανέρχονται σε 104 σε Καστοριά και Σιάτιστα, είναι πλήρως εναρμονισμένες με τις ευρωπαικές προδιαγραφές, ενώ από την σφαγή και επεξεργασία των γουνοδερμάτων, δεν προκύπτουν αναξιοποίητα κατάλοιπα. Το δε τελικό προιόν αποτελεί το ακριβώς αντίθετο της έννοιας του Fast Fashion, καθώς έχει εξ ορισμού μακροβιότητα, μεταποιείται και κληρονομείται στις επόμενες γενιές.

Ο κ. Κοσμίδης ανέφερε ακόμη ότι η αγορά γούνας εμφανίζει χαρακτηριστική κυκλικότητα. Ειδικότερα, οι εξαγωγές το 2014 – χρονιά όπου οι πωλήσεις του κλάδου κατέγραψαν τη σημαντικότερη ανάπτυξη των τελευταίων ετών – ανήλθαν στα 450 εκατ. ευρώ, πραγματοποιώντας ωστόσο «βουτιά» τα επόμενα χρόνια.

Ο ίδιος συνέχισε πως η ελληνική γουνοποιία έχει περάσει αρκετές περιόδους ύφεσης, με ισχυρότερη εκείνη της εποχής 1985-1990, ωστόσο κατάφερνε να ανακάμψει και να αναπροσαρμοστεί, καταφέρνοντας έως και σήμερα να συντηρεί 1.500 επιχειρήσεις που σχετίζονται με την παραγωγή γούνας και ακόμη 1.500 ανεξάρτητους τεχνίτες, ενώ υπάρχει στην ίδια περιοχή και βιομηχανία παραγωγής ζωωοτροφής. Δηλαδή, ο κλάδος, ο οποίος εδράζεται αποκλειστικά στη Δυτική Μακεδονία, είναι πλήρως καθετοποιημένος (από την εκτροφή και την επεξεργασία, έως τη βαφή και τη ραφή γουναρικών), «ενώ διατηρεί τα σκήπτρα σε ότι αφορά την ποιότητα των τελικών προιόντων» όπως υπογράμμισε.

Ο κ. Κοσμίδης τόνισε μεταξύ των άλλων: «Όλα αυτά τα χρόνια ο κλάδος μας έχει συμβάλει στην εθνική οικονομία και έχει πραγματοποιήσει μεγάλες δωρεές σε όλη τη χώρα, αλλά και στο εξωτερικό. Παρόλα αυτά δέχεται επίθεση από διάφορες ομάδες προστασίας δικαιωμάτων των ζώων και μέσω παραπληροφόρησης προσπαθούν να πετύχουν διαφόρων ειδών απαγορεύσεις εις βάρος της ελληνικής γουνοποιίας. Καθήκον μας είναι να ενημερώνουμε για την αλήθεια σχετικά με την γούνα, προκειμένου ο κόσμος να έχει υπεύθυνη πληροφόρηση».

Όπως αναφέρθηκε στην εκδήλωση, οι σημαντικότεροι πελάτες της ελληνικής γουνοποιίας, ο οποίος είναι 100% εξαγωγικός, παραμένουν οι ρώσοι, οι ουκρανοί αλλά και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ενώ υπάρχουν σημαντικές πωλήσεις και στην κινεζική αγορά, παρά το γεγονός ότι η χώρα αυτή αποτελεί τον ηγέτη στην παραγωγή γούνας και δερμάτων ελέγχοντας το 85% της παγκόσμιας αγοράς. «Αν και η ελληνική παραγωγή αντιπροσωπεύει μόλις το 3% της παγκόσμιας αγοράς, καταφέρνει λόγω ποιότητας και σχεδιασμού, να αποκτήσει μια έστω μικρή θέση σε μια δυναμικά αναπτυσσόμενη αγορά» είπε ο κ. Κοσμίδης.

Ωστόσο, όπως αναφέρθηκε, η υπερπαραγωγή γουναρικών τα προηγούμενα χρόνια έχει δημιουργήσει υψηλό απόθεμα στους τελικούς πελάτες με αποτέλεσμα οι ετήσιες πωλήσεις του κλάδου να σημειώνουν πτώση διεθνώς.

Σημαντική επίδραση στις εξαγωγές έχει επιφέρει επίσης το εμπάργκο της ΕΕ στη Ρωσία, η οποία είναι ο βασικότερος πελάτης της ελληνικής γουνοποιίας. Επιπροσθέτως η πτώση του τουριστικού ρεύματος από Ρωσία και Ουκρανία στην Ελλάδα, έχει επίσης επηρεάσει την εγχώρια αγορά γούνας.

Πέραν των παραπάνω, όπως υπογραμμίστηκε, ο κλάδος έχει να αντιμετωπίσει την επιθετικότητα των οικολογικών οργανώσεων κατά του προιόντος, αλλά και την ευρύτερη αντίληψη πως η γούνα αποτελεί ένα πολυτελές προιόν, ένα status symbol, που αποτρέπει το μέσο καταναλωτή να πλησιάσει την αγορά της.

Σ’ αυτό το πλαίσιο, λοιπόν, η ελληνική ομοσπονδία συμπράττει με ευρωπαικές και διεθνείς οργανώσεις για την εκπόνηση δράσεων ενημέρωσης τόσο για την εκτροφή των γουνοφόρων ζώων, όσο και για τα χαρακτηριστικά βιωσιμότητας ολόκληρης της βιομηχανίας και του τελικού προιόντος.

Στην ημερίδα, ομιλητές ήταν επίσης ο υπεύθυνος  Επικοινωνίας της  Παγκόσμιας  Ομοσπονδίας  Γούνας (IFF) Neville Thurlbeck, η  γενική διευθύντρια  της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας  Γούνας  (Fur Europe) Mette Lykke Nielsen, ο νομικός σύμβουλος της  Ε.Ο.Γ. Γιάννης Καραβιδάς και ο καθηγητής  του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Δημήτριος Μπακαλούδης ενώ παραβρέθηκαν και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας της περιφέρειας Κοζάνης και πρώην υπουργός Μιχάλης Παπαδόπουλος.

ΕΘΝΟΣ ΚΛΙΚ ΕΔΩ    

CAPITAL

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

EYRO2DAY

 

 

Tags: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΓΟΥΝΑΣ
Previous Post

Νέα έρευνα αποκαλύπτει πόσες ώρες ύπνου χρειάζεστε ανάλογα με την ηλικία σας

Next Post

Αντίθετοι 20 πρόεδροι των χωριών της Νεάπολης στη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών. Ψήφισμα

Next Post

Αντίθετοι 20 πρόεδροι των χωριών της Νεάπολης στη δημιουργία κλειστού κέντρου μεταναστών. Ψήφισμα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Υποδοχή τεμαχίου Ιερού Λειψάνου εκ των Αγίων Τεσσαράκοντα Μαρτύρων την Κυριακή 8 Μαρτίου
  • Kοζάνη: Εκδήλωση της «Νίκης» για απολιγνιτοποίηση και Προσωπικό Αριθμό
  • 8 Μαρτίου: Παγκόσμια Ημέρα για τα Δικαιώματα των Γυναικών
  • Δράση ενημέρωσης για την πρόληψη και αντιμετώπιση της ενδοοικογενειακής βίας
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας Συνάντηση του Περιφερειάρχη με εκπροσώπους Εμπορικών Συλλόγων για τη Δράση ενίσχυσης των ΜμΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr