• Latest
ΠΑΣΟΚ

ΔΗΣΥ: Τροπολογία για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής

13 Οκτωβρίου 2017
Η 1η Συνάντηση – Εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου Μετρονόμος

Η 1η Συνάντηση – Εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου Μετρονόμος

12 Δεκεμβρίου 2025
2nd Secret Santa Swap Party από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και το Δήμο Κοζάνης 

2nd Secret Santa Swap Party από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και το Δήμο Κοζάνης 

12 Δεκεμβρίου 2025
Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας

12 Δεκεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη αγρότισσα για αναρτήσεις στα social media – Προέτρεπε σε επιθέσεις κατά προσώπων

12 Δεκεμβρίου 2025
Ημερίδα με θέμα «Παιδιά και Διαδίκτυο» διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου ο Δήμος Βοΐου

Ημερίδα με θέμα «Παιδιά και Διαδίκτυο» διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου ο Δήμος Βοΐου

12 Δεκεμβρίου 2025
Αγρότες

Αγροτικές ενισχύσεις: Αναλυτικά οι οδηγίες του ΥΠΑΑΤ για διορθώσεις και ενστάσεις

12 Δεκεμβρίου 2025
ΠΑΙΔΙΚΟΣ ΣΤΑΘΜΟΣ

Νηπιαγωγός κατηγορείται για κακοποίηση νηπίων με ειδικές ανάγκες – «Κλωτσούσε και μούτζωνε τα παιδιά»

12 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Τα τηλέφωνα που τους «έκαψαν» και το τρίτο πρόσωπο – Απολογούνται ο ανιψιός και ο επιχειρηματίας για το διπλό φονικό στη Φοινικούντα

12 Δεκεμβρίου 2025
χρημα

Το επίδομα μετεγκατάστασης μέχρι 10.000 ευρώ επεκτείνεται σε 6 Περιφέρειες – Καστοριά και Φλώρινα

12 Δεκεμβρίου 2025
Βράβευση Αρχιφυλάκων Αστυνομικού Τμήματος Βοΐο από την “Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι – ΝΕΜΕΣΙΣ”

Βράβευση Αρχιφυλάκων Αστυνομικού Τμήματος Βοΐο από την “Πανελλήνια Ομοσπονδία για το περιβάλλον, τα ζώα, το κυνήγι – ΝΕΜΕΣΙΣ”

12 Δεκεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΗΣΥ: Τροπολογία για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής

sierafm by sierafm
13 Οκτωβρίου 2017
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΠΑΣΟΚ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Τροπολογία στο σχετικό με τη μετεγκατάσταση της Ακρινής άρθρο κατέθεσε η Δημοκρατική Συμπαράταξη (ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ) που αποτυπώνει το πνεύμα και το γράμμα της πρόσφατης λαϊκής συνέλευσης.

Το σχετικό νομοσχέδιο εισάγεται για συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια την Τρίτη και Τετάρτη 17-18 Οκτωβρίου. Η τροπολογία κατατέθηκε εμπρόθεσμα και υπογράφεται από όλους τους Βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Κ.Ο. ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗ ΠΑ.ΣΟ.Κ. – ΔΗΜ.ΑΡ.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Στο Σχέδιο Νόμου «Έλεγχος και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος»

Θέμα : “Αναδιατύπωση άρθρου 147 του Σχεδίου Νόμου για την τροποποίηση του ν. 3937/2011”

Αιτιολογική Έκθεση
Με το άρθρο 28 ν. 3937/2011 προβλέφθηκε η μετεγκατάσταση των οικισμών Ακρινής Δήμου Κοζάνης και Αναργύρων Δήμου Φλώρινας.

Η μετεγκατάσταση των οικισμών αυτών, που γειτνιάζουν με ορυχεία και εδάφη που διαθέτουν λιγνιτοφόρα κοιτάσματα, καθώς και με χώρους εκτεταμένων αποθέσεων, λόγω της δραστηριότητας της ΔΕΗ Α.Ε., κρίθηκε αναγκαία για λόγους δημόσιας ωφέλειας και προστασίας της ασφάλειας και της ποιότητας ζωής των κατοίκων.

Ωστόσο, έκτοτε εκκρεμεί η έκδοση των σχετικών Προεδρικών Διαταγμάτων, με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα στην καθημερινότητά τους και οι οικισμοί να απειλούνται με ερήμωση. Με την παρούσα τροπολογία, αναδιατυπώνεται το άρθρο 147 του Σχεδίου Νόμου ώστε οι προβλεπόμενες σε αυτό διαδικασίες για την απαλλοτρίωση και την μετεγκατάσταση των οικισμών να τεθούν σε σαφές χρονοδιάγραμμα και να μην υπάρξουν νέες καθυστερήσεις.

Για το λόγο αυτό, προτείνεται η ακόλουθη ρύθμιση :

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Το άρθρο 147 του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας «Έλεγχος και Προστασία του Δομημένου Περιβάλλοντος» αναδιατυπώνεται ως εξής :

Άρθρο 147
Τροποποίηση του ν. 3937/2011 (Α’ 60)

1. Η παρ. 2 του άρθρου 28 του ν. 3937/2011 αντικαθίσταται ως εξής:

«2. Για το σκοπό αυτόν η ΔΕΗ Α.Ε., κατ’ ανάλογη εφαρμογή των προβλεπομένων επί μεταφοράς οικισμών εγκατεστημένων πάνω σε εδάφη με λιγνιτοφόρα κοιτάσματα, αναλαμβάνει την υποχρέωση να υποβάλει στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας, σε αποκλειστική προθεσμία δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου αντίστοιχη ρύθμιση με την προβλεπόμενη στην παράγραφο 2 του παρόντος άρθρου για την απαλλοτρίωση του οικισμού της Ακρινής και σχέδιο μετεγκατάστασης των δυο οικισμών, το οποίο εγκρίνεται με προεδρικό διάταγμα με πρόταση των Υπουργών Εσωτερικών, Οικονομικών, Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Υποδομών και Μεταφορών και στο οποίο διαλαμβάνονται, τα σχετικά μέτρα και όλες οι αναγκαίες διαδικασίες και τεχνικές λύσεις για την αγορά, ανταλλαγή ή και αναγκαστική απαλλοτρίωση των αναγκαίων γηπέδων, η αποκατάσταση των εκτάσεων που θα απελευθερωθούν με τη μεταφορά των υφιστάμενων οικισμών, καθώς και κάθε άλλη αναγκαία λεπτομέρεια, θα συνοδεύεται δε από τα αναγκαία τοπογραφικά διαγράμματα.»

2. Στο άρθρο 28 του ν. 3937/2011 προστίθενται παράγραφοι 3 και 4 ως εξής:
«3. Ειδικότερα, κηρύσσεται με απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας η αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού Αναργύρων του Δήμου Αμυνταίου Νομού Φλώρινας, όπως αυτός έχει οριοθετηθεί με την υπ’ αρ. 4012/1986 απόφαση του Νομάρχη Φλώρινας (Δ’ 1109), για λόγους διακινδύνευσης των ιδιοκτησιών, της ζωής και της υγείας των κατοίκων του οικισμού που προκλήθηκαν από τα κατολισθιτικά φαινόμενα της 10ης Ιουνίου 2017 στο Ορυχείου Αμυνταίου του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας της ΔΕΗ, σύμφωνα με το αρ. 128 παρ. 2 του Μεταλλευτικού Κώδικα (Ν.Δ. 210/73, Α’ 277). Η αναγκαστική απαλλοτρίωση συντελείται υπέρ και δαπάνη του Ελληνικού Δημοσίου και διεξάγεται λόγω του επείγοντος χαρακτήρα της κατά παρέκκλιση των διατάξεων των άρ. 128 έως 138 του Μεταλλευτικού Κώδικα (Ν.Δ. 210/73, Α’ 277) για τα παρακάτω ειδικώς οριζόμενα, ως ακολούθως:
(α) Εντός προθεσμίας τεσσάρων (4) μηνών από την έναρξη ισχύος του παρόντος, η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας συντάσσει (i) κτηματολογικούς πίνακες, όπου εμφανίζονται οι φερόμενοι ιδιοκτήτες των απαλλοτριούμενων ακινήτων, το εμβαδό εκάστου εξ αυτών και όλα τα προσδιοριστικά στοιχεία των επ’ αυτών υφιστάμενων κατασκευών ή καλλιεργειών (ii) κτηματολογικά σχεδιαγράμματα όπου απεικονίζονται οι προς απαλλοτρίωση εκτάσεις και ιδιοκτησίες και διαβιβάζει αμφότερα στην αρμόδια Επιθεώρηση Μεταλλείων του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας.

(β) Ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Επιθεώρησης Μεταλλείων διαβιβάζει αμελλητί αντίγραφα των υπό στοιχείων (i) και (ii) της προηγούμενης παραγράφου προς το Δήμο Αμυνταίου για υποβολή τυχόν ενστάσεων και παρατηρήσεων σχετικά με τα ονόματα των ιδιοκτητών, την τοποθεσία, το είδος και την έκταση των προς απαλλοτρίωση ιδιοκτησιών.

Ο Δήμος Αμυνταίου οφείλει εντός αποκλειστικής προθεσμίας δέκα (10) ημερών από την παραλαβή των εγγράφων ή μετά παρέλευσιν μηνός από της αποστολής των κατά την παραγρ. 1 εγγράφων να απαντήσει στον Προϊστάμενο της αρμόδιας Επιθεώρησης Μεταλλείων.

(γ) Ο Προϊστάμενος της αρμόδιας Επιθεώρησης Μεταλλείων κατόπιν ελέγχου που διενεργεί, επιφέρει, βάσει των παρασχεθεισών πληροφοριών και υποβληθεισών ενστάσεων τις απαραίτητες διορθώσεις και συντάσσει σχετική έκθεση, εντός αποκλειστικής προθεσμίας είκοσι (20) ημερών από την παραλαβή των ανωτέρω, την οποία, συνοδευόμενη από τον πλήρη φάκελο, υποβάλλει στον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, εισηγούμενος την κήρυξη της απαλλοτρίωσης,
(δ) Ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας εκδίδει απόφαση αναγκαστικής απαλλοτρίωσης, εντός αποκλειστικής προθεσμίας τριάντα (30) ημερών από την παραλαβή των ανωτέρω, η οποία δημοσιεύεται στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

Κατά τα λοιπά, εφαρμόζονται αναλόγως τα άρθρα 128 έως 138 του Μεταλλευτικού Κώδικα.
4. Με κοινή απόφαση του Υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας και του καθ’ ύλην αρμόδιου Υπουργού, που εκδίδεται εντός αποκλειστικής προθεσμίας δύο (2) μηνών από τη δημοσίευση του παρόντος νόμου, ρυθμίζονται ειδικότερα θέματα που αφορούν στη κοινωνική αποκατάσταση και οικονομική στήριξη των κατοίκων του οικισμού των Αναργύρων μέχρι τη συντέλεση της αναγκαστικής απαλλοτρίωσης.».
3. Οι παράγραφοι 3 και 4 του άρθρου 28 του ν. 3937/2011 αναριθμούνται σε 5 και 6 αντίστοιχα.

Αθήνα, 10 Οκτωβρίου 2017
Οι προτείνοντες Βουλευτές

Tags: ΔΗΣΥ
Previous Post

Από 0,94 έως 1,15 ευρώ το λίτρο θα πωλείται το πετρέλαιο θέρμανσης στην Αττική, 1,20 στην υπόλοιπη Χώρα.

Next Post

Συνελήφθη 25χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Next Post
ΣΥΛΛΗΨΗ

Συνελήφθη 25χρονος σε περιοχή της Κοζάνης για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Η 1η Συνάντηση – Εργαστήριο στο πλαίσιο του έργου Μετρονόμος
  • 2nd Secret Santa Swap Party από τη ΔΙΑΔΥΜΑ και το Δήμο Κοζάνης 
  • Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαΐδας
  • Συνελήφθη αγρότισσα για αναρτήσεις στα social media – Προέτρεπε σε επιθέσεις κατά προσώπων
  • Ημερίδα με θέμα «Παιδιά και Διαδίκτυο» διοργανώνει τη Δευτέρα 15 Δεκεμβρίου ο Δήμος Βοΐου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr