• Latest

Εδαφικές μετατοπίσεις στα Βαλκάνια με ορίζοντα 2020 στη Daylimail

10 Οκτωβρίου 2017
Συγχαρητήριο Μήνυμα Δημάρχου Γρεβενών για την 18η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού

Παρέμβαση Δημάρχου Γρεβενών για τις επενδύσεις ΑΠΕ στο Δήμο και την απώλεια σημαντικού έργου στο Παλαιοχώρι

28 Νοεμβρίου 2025
ΣΥΛΛΗΨΗ

Πτολεμαΐδα: Έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψε ότι υπήρχε μέσα

28 Νοεμβρίου 2025
Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Φλώρινας συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα:  «Από τη βία στη στήριξη»

Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Φλώρινας συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα:  «Από τη βία στη στήριξη»

28 Νοεμβρίου 2025
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Για τα προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στη Φλώρινα

28 Νοεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 01-12-2025 έως 07-12-2025)

28 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Νέες Εξελίξεις στη Φορολογική και Εργασιακή Νομοθεσία»

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Νέες Εξελίξεις στη Φορολογική και Εργασιακή Νομοθεσία»

28 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Αλλαγή της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΠ Νεάπολης λόγω προσωρινής βλάβης

Δήμος Βοΐου: Αλλαγή της τηλεφωνικής γραμμής του ΚΕΠ Νεάπολης λόγω προσωρινής βλάβης

28 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση ενδιαφερόμενων φορέων στο πλαίσιο του έργου Interreg Europe “Just Femme – Γυναικεία Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα σε Περιοχές Δίκαιης Μετάβασης”

Δήμος Κοζάνης: Συνάντηση ενδιαφερόμενων φορέων στο πλαίσιο του έργου Interreg Europe “Just Femme – Γυναικεία Απασχόληση και Επιχειρηματικότητα σε Περιοχές Δίκαιης Μετάβασης”

28 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια

Εξαρθρώθηκε εγκληματική οργάνωση για λαθρεμπόριο φρέον από την Αλβανία στην Ελλάδα 

28 Νοεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

14χρονη πήγε σε αστυνομικό τμήμα με νεκρό βρέφος σε σακούλα – Τη χτύπησε άσχημα η μητέρα της και απέβαλε

28 Νοεμβρίου 2025
Κτηματολόγιο

Στο Κτηματολόγιο οι πολεοδομίες: Ψηφιακά θα διεκπεραιώνονται οι υποθέσεις – Αναλυτικά όλες οι αλλαγές

28 Νοεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω τέλεσης αγώνα αυτοκινήτου με την επωνυμία «9η Ανάβαση Ελασσόνας» 

28 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 28 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Εδαφικές μετατοπίσεις στα Βαλκάνια με ορίζοντα 2020 στη Daylimail

sierafm by sierafm
10 Οκτωβρίου 2017
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μπορεί να κινείται στη σφαίρα φανταστικών σεναρίων γεωπολιτικής ανάλυσης και προσέγγισης χθεσινό δημοσίευμα της Βρατανικής daylimail για τα Βαλκάνια, ωστόσο όμως εμπεριέχει και ορισμένα στοιχεία με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Προκαλεί εντύπωση ότι για πρώτη φορά δημοσίευμα δυτικού τύπου που αναφέρεται σε εδαφικές αλλαγές και αποσταθεροποιήσεις των υφισταμένων συνόρων στην περιοχή, με επίκεντρο τους αλβανικούς πληθυσμούς και στόχο τον προσωρινό κατευνασμό τους, βρίσκει επιφάνεια σε αλβανικά ΜΜΕ και ειδικά το “Lexo.al” ιστολόγιο που σαφώς πρόσκειται στον Αλβανό Πρωθυπουργό Έντι Ράμα και το ΣΚ.

Η ανάλυση της Βρετανικής πολιτικής ιστοσελίδας αναφέρεται σε εξελίξεις αποσταθεροποίησης στη Βαλκανική (της Ελλάδας συμπεριλαμβανομένης) που υποτίθεται ότι θα ξεκινήσουν άμεσα και θα οδηγήσουν σε ριζικές αλλαγές τόσο στις εσωτερικές πολιτικές ελίτ αλλά και σε ανακατατάξεις συνόρων.

Για την Αλβανία διαβλέπει μάλιστα ένα σενάριο που μέχρι σήμερα δεν έχει καθόλου προσεχθεί και έχει σχέση μάλλον με τα κοιτάσματα πετρελαίου που ορίζουν εν πολλοίς τις Βρετανικές θέσεις και προσανατολισμούς. Συγκεκριμένα βλέπει εντός του 2020 ίδρυση δύο αλβανικών κρατικών οντοτήτων: το ένα έως το Γενούσιο (Σκουμπίνι) με την προσάρτηση και περιοχών της πΓΔΜακεδονίας που κατοικούνται από Αλβανούς αλλά και εδαφών της Ελληνικής επικράτειας που θα διεκδικηθούν από ένοπλες οργανώσεις κατά το δημοσίευμα. Το άλλο αλβανικό κράτος θα εκτείνεται βορειότερα του Γενουσίου και έως το Σατζάκ συμπεριλαμβάνοντας ότι απομένει από Αλβανία, Κόσοβο, εδάφη του Μαυροβουνίου και της Κοιλάδας του Πρέσεβο της Σερβίας.

Όλο αυτό μπορεί να μοιάζει σενάριο επιστημονικής φαντασίας… ωστόσο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζει η αναφορά στον διαβόητο Φεστίμ Λιάτο φερόμενο ως Πρόεδρος της «Δημοκρατίας της Τσαμουριάς». Ο αναλυτής της Daylimail αναφέρει ότι ο συγκεκριμένος κινείται με βάση οδηγίες των Αμερικανών ενώ έχει στρατολογηθεί απ’ την Ισραηλινή “Mosad”. Σ’ αυτόν αποκλειστικά Αμερικανοί και Ισραηλινοί φέρεται να έχουν διαρρεύσει το σενάριο αυτό των εδαφικών ανακατατάξεων. Εξ άλλου αναφέρει ως έδρα του συγκεκριμένου για τη συγκέντρωση και εκπαίδευση του Απελευθερωτικού Στρατού Τσαμουριάς την πόλη Στρούγκα στα Δυτικά Σκόπια και τα σύνορα με την Αλβανία. Κάνει λόγο μάλιστα για παρουσία πρώην αξιωματικών των Αμερικανών στη Βάση του Μπόντστιλ στο Κόσοβο που ασχολούνται με τη συγκρότηση του συγκεκριμένου ένοπλου σχήματος που αριθμεί κατά το δημοσίευμα πλέον των 2200 ανδρών…

Συνδυάζοντας το συγκεκριμένο δημοσίευμα με μια άλλη ανάρτηση στα μέσα του Αυγούστου στο Reuters και Newsweek με υπογραφή του David Lawder περί επισκέψεως του Λιάτο Φεστίμ στο Βατικανό και την Ιταλική Γερουσία, μπορούν να γίνουν μερικές υποθέσεις: μπορεί να είναι μια απ’ τις συνηθισμένες δημοσιογραφικές καμπάνιες του Λιάτο, όπου πληρώνει για καταχωρημένες αναρτήσεις. Μπορεί όμως τα πράγματα να είναι και διαφορετικά. Δημοσιεύματα τέτοιας φύσης σε μεγάλα ΜΜΕ λειτουργούν πολλές φορές ως λείανση του εδάφους για μελλοντικά προκαταρτισμένα σχέδια γεωπολιτικής. Κάποιοι φροντίζουν να τροφοδοτούν τη δυτική κοινή γνώμη με σενάρια αποσταθεροποίησης στα Δυτικά Βαλκάνια και μας ενδιαφέρει άμεσα καθώς προσπαθούν να εμπλέξουν την Ελλάδα σε μια ιστορία εδαφικών διαφορών με την Αλβανία στο αντίστροφο της πραγματικότητας.

Ενδεχομένως ακόμη να υφίστανται πίσω από το Λιάτο Φεστίμ ισχυρότερα κέντρα που αδυνατώντας να επιβάλουν όντως αλλαγή υφιστάμενης κατάστασης να καταφέρουν όμως μεθόριες περιοχές και με ενδιαφέρουσα εθνολογική και θρησκευτική σύνθεση του πληθυσμού να τις κρατούν σε μόνιμη χλιαρή ένταση και αστάθεια.

Πηγή:http://tachydromos.org

Tags: ΧΑΡΤΗΣ
Previous Post

Πώς θα δίνετε σωστές συμβουλές στο παιδί

Next Post

Ο άνθρωπος προκάλεσε 728 σεισμούς, τους έξι στην Ελλάδα. Δέστε ποιός είναι ο ισχυρότερος ανθρωπογενής σεισμός στη χώρα μας.

Next Post
ΣΕΙΣΜΟΣ

Ο άνθρωπος προκάλεσε 728 σεισμούς, τους έξι στην Ελλάδα. Δέστε ποιός είναι ο ισχυρότερος ανθρωπογενής σεισμός στη χώρα μας.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Παρέμβαση Δημάρχου Γρεβενών για τις επενδύσεις ΑΠΕ στο Δήμο και την απώλεια σημαντικού έργου στο Παλαιοχώρι
  • Πτολεμαΐδα: Έσπασε το τζάμι αυτοκινήτου και έκλεψε ότι υπήρχε μέσα
  • Στελέχη του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Φλώρινας συμμετείχαν σε ημερίδα με θέμα:  «Από τη βία στη στήριξη»
  • ΚΚΕ: Για τα προβλήματα στη λειτουργία του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΠΔΜ) στη Φλώρινα
  • Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την επόμενη εβδομάδα (από 01-12-2025 έως 07-12-2025)

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr