Εθνική Τράπεζα: 2.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων & «νέο αίμα» με πρακτική άσκηση

Εθνική Τράπεζα: 2.000 αποχωρήσεις υπαλλήλων & «νέο αίμα» με πρακτική άσκηση

Αποχωρήσεις 2.000 υπαλλήλων σχεδιάζει η Εθνική Τράπεζα προσεχώς και παράλληλα συνεχίζει να αναζητά νέα στελέχη από την αγορά…

Στην πρώτη επαφή που είχε με δημοσιογράφους ο πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης, 14 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων του, μίλησε για όλα. Για το νέο πρόγραμμα της εθελούσιας που θα μπει στα σκαριά με στόχο να φύγουν ακόμα 2.000 υπάλληλοι. Για την ενδυνάμωση της ηγετικής ομάδας, με νέο αίμα από την αγορά, που θα «τρέξει» τον στρατηγικό μετασχηματισμό της.

Παραδέχθηκε ότι το ΔΣ της Εθνικής ήταν αρχικά «διχασμένο» σχετικά με το project του στρατηγικού μετασχηματισμού. «Μίλησα με το κάθε μέλος χωριστά», είπε, διότι πρέπει να προχωρήσουμε και κυρίως να «πειστεί ο κόσμος της τράπεζας ότι ο μετασχηματισμός της είναι απαραίτητος» για τη θέση της ΕΤΕ στην επόμενη μέρα.

Και εδώ ακριβώς ο κ. Μιχαηλίδης αναφέρθηκε σε θέματα αξιοκρατίας, εκπαίδευσης, όπως και στις 2.000 νέες αποχωρήσεις προσωπικού…

Αλλά και στην αναζήτηση του στελέχους –από την αγορά- που θα τεθεί επικεφαλής του στρατηγικού μετασχηματισμού…

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Εθνικής Τράπεζας, η τράπεζα θα αναζητήσει άλλα 2-3 στελέχη από την αγορά, που θα αναλάβουν θέσεις ευθύνης.

Διετές πρόγραμμα πρακτικής άσκησης

Παράλληλα, η Εθνική Τράπεζα ξεκίνησε σήμερα ένα ακόμη διετές πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για 100 αριστούχους πτυχιούχους Ελληνικών πανεπιστημίων, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κρατικών Υποτροφιών.

Οι 100 αριστούχοι, οι οποίοι είναι υπότροφοι του ΙΚΥ και θα συνεχίσουν τις μεταπτυχιακές τους σπουδές για δύο χρόνια, θα απασχολούνται και θα εκπαιδεύονται για το αντίστοιχο διάστημα στην Εθνική Τράπεζα.

Αμέσως μετά την ολοκλήρωση του διετούς κύκλου σπουδών και άσκησης, θα προσληφθούν στην Εθνική Τράπεζα τουλάχιστον για δύο χρόνια πλήρους απασχόλησης. Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν γνώσεις και εμπειρία, μέσα από εναλλαγές θέσεων σε καταστήματα αλλά και κεντρικές μονάδες της τράπεζας, όπως προβλέπει το συγκεκριμένο πρόγραμμα.

Mε πληροφορίες από το mononews.gr


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΤΡΑΠΕΖΑ

Άλλες ειδήσεις

To 80% των ασθενών λένε ψέματα στο γιατρό τους!

Όταν κάποιος πάει σε ένα γιατρό για κάποιο πρόβλημα υγείας, υποτίθεται ότι θα πρέπει -για το δικό του καλό- να

Άναψε το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Κρόκο

Με μια όμορφη εκδήλωση, με επίκεντρο τα παιδιά, άναψε την Πέμπτη το απόγευμα το νέο Χριστουγεννιάτικο δέντρο στον Κρόκο, παρουσία

Ποιος χυμός καταπολεμά την αϋπνία

Τι μπορείτε να πίνετε αν δεν μπορείτε να κοιμηθείτε. Η αϋπνία είναι ένα συχνό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί άνθρωποι. Διάφοροι

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.