• Latest
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ

Ειδικό πρόγραμμα στήριξης για περιοχές με σκληρό lockdown

20 Ιανουαρίου 2021

Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο

7 Νοεμβρίου 2025
Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας

7 Νοεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

7 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 8 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ειδικό πρόγραμμα στήριξης για περιοχές με σκληρό lockdown

sierafm by sierafm
20 Ιανουαρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
lockdown, ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έξτρα επιδοτήσεις μέσω ΕΣΠΑ στις επιχειρήσεις σε Θεσσαλονίκη, Κοζάνη, Βοιωτία – Ζεστό χρήμα σε λιανεμπόριο και εστίαση.

Ειδικό πρόγραμμα του ΕΣΠΑ που θα επιδοτεί τις επιχειρήσεις των περιοχών όπου επιβλήθηκε lockdown για μεγάλο χρονικό διάστημα συνοδεύει την επανεκκίνηση  της δραστηριότητας του λιανικού εμπορίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Αδωνις Γεωργιάδης δρομολογεί τη συγκεκριμένη δράση προκειμένου να στηριχθούν μικρά καταστήματα λιανικής, επιχειρήσεις εστίασης και άλλες οικονομικές δραστηριότητες σε μέρη της χώρας τα οποία μπήκαν σε καθεστώς καραντίνας εξαιτίας της πανδημίας. Τέτοιες περιοχές είναι η Κοζάνη, η Βοιωτία, ενδεχομένως η Θεσσαλονίκη κ.ά.

Το πακέτο της ενίσχυσης με κοινοτικά κονδύλια θα επιδιώξει να ανακουφίσει οικονομικά τις χιλιάδες των επιχειρήσεων που δεν μπόρεσαν να λειτουργήσουν για μεγάλο χρονικό διάστημα έναντι των υπολοίπων της χώρας που ήταν ανοικτές.

Πέραν της ειδικής δράσης η οποία ετοιμάζεται αυτή την περίοδο από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων έχει ενεργοποιήσει σειρά άλλων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ ή χρηματοδοτικών εργαλείων τα οποία μπορούν να αξιοποιήσουν οι επιχειρήσεις που έχουν πληγεί από τα lockdown.

Επιχορήγηση

Ετσι, ανοικτό είναι το πρόγραμμα που προβλέπει την ενίσχυση όλων των επιχειρήσεων εστίασης για την αγορά μίας θερμαντικής συσκευής ανά 10 τετραγωνικά μέτρα εξωτερικού χώρου και έως 100 ευρώ εκάστη (χωρίς ΦΠΑ). Το μέγιστο ποσό επιχορήγησης, ανά χώρο εστίασης, δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 5.000 ευρώ.

Επίσης, στο τέλος Ιανουαρίου αναμένεται να βγει στον «αέρα» η νέα δράση του ΕΣΠΑ που προβλέπει την επιχορήγηση των μικρών και μεσαίων εμπορικών επιχειρήσεων για τη δημιουργία e-shop ή την αναβάθμισή του.

Μέσω της δράσης που φέρει τον τίτλο «e-λιανικό» κάθε επιχείρηση που θα υποβάλει αίτηση μπορεί να λάβει έως και 5.000 ευρώ ως επιδότηση για ηλεκτρονικό κατάστημα που ήδη έχει στήσει.

Σε πρώτη φάση, από το πρόγραμμα θα διατεθούν συνολικά 80 εκατ. ευρώ, κάτι που σημαίνει ότι θα επιχορηγηθούν τουλάχιστον 16.000 μικρές και μεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις, ωστόσο στον σχεδιασμό του υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων είναι η αύξηση του προϋπολογισμού στην περίπτωση που αυτός δεν αρκεί για να καλυφθεί το σύνολο των αιτήσεων.

«Εξυπνα» εργαλεία

Για το 2021 το υπουργείο Ανάπτυξης έχει προγραμματίσει την ενεργοποίηση και νέων «έξυπνων» χρηματοδοτικών εργαλείων για την ενίσχυση και άλλων επιχειρηματικών κλάδων που δοκιμάζονται. Κυρίαρχο ρόλο σε αυτά θα παίξει η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα, η οποία από τον Απρίλιο του 2020 έως σήμερα μόχλευσε 2,78 δισ. ευρώ από κοινοτικούς και εθνικούς πόρους που κατευθύνθηκαν στα δύο χρηματοδοτικά προϊόντα της – ΤΕΠΙΧ ΙΙ και Ταμείο Εγγυοδοσίας COVID-19 –, δημιουργώντας μέσω του τραπεζικού συστήματος συνολική ρευστότητα ύψους 8,6 δισ. ευρώ.

Ειδικότερα, έως σήμερα έχουν διοχετευθεί:

Σε 17.804 μικρομεσαίες επιχειρήσεις 2 δισ. ευρώ μέσω του ΤΕΠΙΧ ΙΙ. Αναμένεται η εκταμίευση επιπλέον 600 εκατ. ευρώ με τελικούς δικαιούχους 20.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Σε 521 μεγάλες (μέσος όρος δανείου: 4,2 εκατ. ευρώ) και 9.620 μικρομεσαίες επιχειρήσεις (μέσος όρος δανείου: 255.000 ευρώ) 4,6 δισ. μέσω του Ταμείου Εγγυοδοσίας COVID-19. Αναμένεται η εκταμίευση επιπλέον 1,4 δισ. ευρώ σε μικρομεσαίες κυρίως επιχειρήσεις, καθώς προχωρεί σταθερά η συμβασιοποίηση των υπόλοιπων εγκεκριμένων δανείων.

Πηγή:tovima.gr

Tags: LOCKDOWN
Previous Post

Τσιόδρας: Ο κορονοϊός ήρθε για να μείνει – Έως 18 ώρες την ημέρα φοράω μάσκα

Next Post

Τα πρώτα και βασικά συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης

Next Post
ηλικια, ομορφια

Τα πρώτα και βασικά συμπτώματα της περιεμμηνόπαυσης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Η Δυτική Μακεδονία σβήνει. Η συνέντευξη τύπου στο συνέδριο της ΚΕΔΕ. Βίντεο
  • Βιωματικό Εργαστήρι για Ενήλικες στη Βιβλιοθήκη Σιάτιστας
  • Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού
  • Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr