ΑΙΜΟΔΟΣΊΑ
ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΣ ΞΥΛΟ ΒΙΑ
επιδομα παιδιου χρημα
ΑΑΔΕ, Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων
ΚΥΛΙΚΕΙΟ ΣΧΟΛΕΙΟ
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Γενική Συνέλευση της Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας (ΕΝΕΚΔΥΜ)
ΣΥΛΛΗΨΗ
καραβι ολυμπια καστορια
αστυνομια
49η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς.  Το πρόγραμμα
Όλγα Μαρκογιαννάκη: «Θέλω να γίνω η φωνή σας στην ευρωβουλή»

Ενσωματωμένες στα κινητά οι νέες ταυτότητες

Οι νέες ταυτότητες θα δίνουν πιστοποιητικά από το σπίτι.

Ενσωματωμένες στα κινητά θα είναι οι νέες ταυτότητες.

Στην αποκάλυψη αυτή προέβη ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, εξηγώντας πως όποιος επιθυμεί, θα μπορεί να τις ενσωματώνει στο κινητό του, ενώ θα έχουν έναν αριθμό που θα αντικαθιστά ΑΦΜ και ΑΜΚΑ, ο οποίος θα δίνεται από τη γέννηση.

Η νέα ταυτότητα «θα έχει πάνω της έναν ψηφιακό reader με τον οποίο θα μπορείς να κάνεις διάφορες δουλειές. Θα υπάρχει υποδομή για να έχουμε την ταυτότητα στο κινητό μας. Με μία εφαρμογή στο κινητό όπου θα μπορείς να έχεις και εκεί την ταυτότητά σου».

Πιστωτικές κάρτες θα θυμίζουν οι νέες ταυτότητες

«Θα μοιάζει πολύ με την πιστωτική. Θα έχει έναν αριθμό, τον ενιαίο που θα αντικαθιστά τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ. Ο αριθμός θα λαμβάνεται στη γέννηση και θα ισχύει για όλη σου τη ζωή», είπε ο κ. Πιερρακάκης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ και τόνισε πως «θα είναι πολύ πιο ασφαλής από τη σημερινή ταυτότητα».

Ο κ. Πιερρακάκης πρόσθεσε πως στις νέες ταυτότητες θα προστεθεί μια σειρά από «υπηρεσίες υψηλής ασφάλειας, θα μπορείς να κάνεις πράγματα από το σπίτι σου όπως εξουσιοδότηση, υπεύθυνη δήλωση. Υπάρχουν κάποια πράγματα που απαιτούν πολύ μεγαλύτερη ασφάλεια για να τα κάνεις από το σπίτι του. Αυτά θα μπορείς να τα κάνεις με τη νέα ταυτότητα».

Ξεκίνησε ο διαγωνισμός

Ο διαγωνισμός για τις νέες ταυτότητες έχει ξεκινήσει από τις 20 Δεκεμβρίου και «πιστεύουμε ότι θα έχει ολοκληρωθεί και η υλοποίηση των νέων ταυτοτήτων στα τέλη του 2021, αρχές του 2022. Τότε θα έχουμε τις ταυτότητες στα χέρια μας», πρόσθεσε.

Ο κ. Πιερρακάκης σημείωσε, αναφορικά με το κόστος των νέων ταυτοτήτων, πως «έχουμε κρατήσει το ίδιο κόστος με αυτό που υπήρχε επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και προσθέσαμε μια σειρά από πράγματα μέσα στον υφιστάμενο διαγωνισμό».

Όπως είπε τέλος ο κ. Πιερρακάκης, στον προηγούμενο διαγωνισμό προβλεπόταν ότι οι φωτογραφίες στις ταυτότητες ήταν ασπρόμαυρες και σκοπός ήταν να «πάμε σε καλύτερες λύσεις, όπως της εσθονικής και της γερμανικής ταυτότητας για την ασφάλεια και προσθέσαμε ψηφιακή υποδομή. Όλο αυτό έγινε με το ίδιο κόστος, δεν ανέβηκε».

Πηγή:insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Nako