• Latest
ΚΑΡΚΙΝΟΣ

Επαναστατική θεραπεία: Γενετικά τροποποιημένος ιός που σκοτώνει τον καρκίνο δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε ασθενείς

24 Μαΐου 2022
Πραγματοποιήθηκε στα Κομνηνά η εκδήλωση με τίτλο : «Ποντιακές Μνήμες στην Εορδαία»

Πραγματοποιήθηκε στα Κομνηνά η εκδήλωση με τίτλο : «Ποντιακές Μνήμες στην Εορδαία»

18 Σεπτεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Δυτική Μακεδονία δεν ξεχνά την επέτειο του πρωθυπουργικού “δώρου”»

18 Σεπτεμβρίου 2025
Αναδιαμορφώνοντας τον κόσμο με την βοήθεια του AI

Πρόταση ανάπτυξης τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης στην Δ. Μακεδονία

18 Σεπτεμβρίου 2025
ZAG COPIER – Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σου με ποιότητα και αξιοπιστία

ZAG COPIER – Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σου με ποιότητα και αξιοπιστία

18 Σεπτεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η Προμήθεια Προκατασκευασμένων Αιθουσών στη Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών

18 Σεπτεμβρίου 2025
Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo

18 Σεπτεμβρίου 2025
Νίκος Παπαγεωργίου

Τριετές Μνημόσυνο για τον Μεγάλο Ευεργέτη Νικόλαο Παπαγεωργίου

18 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Το σκάνδαλο των αγροτικών επιδοτήσεων από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. επηρεάζει δυστυχώς, εκτός από τους αγρότες, και αμέτοχους συμπολίτες μας

18 Σεπτεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

18 Σεπτεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Δευτέρα 22 Σεπτεμβρίου 2025

18 Σεπτεμβρίου 2025
Αγιασμός και έναρξη χορευτικών τμημάτων στον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης

Αγιασμός και έναρξη χορευτικών τμημάτων στον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης

18 Σεπτεμβρίου 2025
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο

Τεχνικό Επιμελητήριο: Επιστημονική Αναδιάρθρωση και Παράταση των Προγραμμάτων «Εξοικονομώ»: Εξισορρόπηση Θεσμικών και Τεχνικών Απαιτήσεων

18 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Επαναστατική θεραπεία: Γενετικά τροποποιημένος ιός που σκοτώνει τον καρκίνο δοκιμάζεται για πρώτη φορά σε ασθενείς

sierafm by sierafm
24 Μαΐου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΚΑΡΚΙΝΟΣ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας πειραματικός ιός που σκοτώνει τον καρκίνο χορηγήθηκε για πρώτη φορά σε ασθενή, με την ελπίδα ότι οι δοκιμές θα αποκαλύψουν τελικά στοιχεία για ένα νέο μέσο επιτυχούς καταπολέμησης των καρκινικών όγκων στο σώμα των ανθρώπων.

Τι είναι ο ογκολυτικός ιός

Το υποψήφιο φάρμακο, που ονομάζεται CF33-hNIS (ή αλλιώς Vaxinia), είναι αυτό που ονομάζεται ογκολυτικός ιός, ένας γενετικά τροποποιημένος ιός που έχει σχεδιαστεί για να μολύνει και να σκοτώνει επιλεκτικά τα καρκινικά κύτταρα, ενώ παράλληλα χαρίζεται στα υγιή.

Στην περίπτωση του CF33-hNIS, ο τροποποιημένος ιός της ευλογιάς λειτουργεί εισερχόμενος στα κύτταρα και αντιγράφοντας τον εαυτό του. Τελικά, το μολυσμένο κύτταρο σκάει, απελευθερώνοντας χιλιάδες νέα σωματίδια του ιού που δρουν ως αντιγόνα, διεγείροντας το ανοσοποιητικό σύστημα να επιτεθεί στα κοντινά καρκινικά κύτταρα.

Προηγούμενες έρευνες σε ζωικά μοντέλα έχουν δείξει ότι το φάρμακο μπορεί να αξιοποιήσει το ανοσοποιητικό σύστημα με αυτόν τον τρόπο για να κυνηγήσει και να καταστρέψει τα καρκινικά κύτταρα, αλλά μέχρι τώρα δεν έχουν γίνει δοκιμές σε ανθρώπους.

Αυτό μόλις άλλαξε: Αυτοί που ανέπτυξαν το φάρμακο- το κέντρο φροντίδας και έρευνας για τον καρκίνο City of Hope στο Λος Άντζελες και η εταιρεία βιοτεχνολογίας Imugene με έδρα την Αυστραλία – ανακοίνωσαν τώρα ότι η πρώτη κλινική δοκιμή σε ανθρώπους ασθενείς βρίσκεται σε εξέλιξη.

«Η προηγούμενη έρευνά μας έδειξε ότι οι ογκοκυτταρικοί ιοί μπορούν να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα να ανταποκριθεί στον καρκίνο και να τον σκοτώσει, καθώς και να διεγείρουν το ανοσοποιητικό σύστημα ώστε να ανταποκρίνεται καλύτερα σε άλλες ανοσοθεραπείες», λέει ο ογκολόγος και κύριος ερευνητής του City of Hope, Daneng Li. «Πιστεύουμε ότι το CF33-hNIS έχει τη δυνατότητα να βελτιώσει τα αποτελέσματα για τους ασθενείς μας».

Όπως αναφέρει το sciencealert, η αξιοποίηση της θεραπείας θα εξαρτηθεί πρώτα από την απόδειξη ότι το CF33-hNIS είναι ασφαλές για τους ανθρώπους να το λαμβάνουν, με την πρώτη φάση της δοκιμής να επικεντρώνεται στην ασφάλεια και την ανεκτικότητα του φαρμάκου.

Η παρέμβαση αναμένεται να συμπεριλάβει συνολικά 100 συμμετέχοντες, ο καθένας από τους οποίους θα είναι ενήλικας ασθενής με μεταστατικούς ή προχωρημένους συμπαγείς όγκους που έχει ήδη δοκιμάσει τουλάχιστον δύο προηγούμενες σειρές καθιερωμένης θεραπείας.

Μόλις εγγραφούν στη δοκιμή, τα άτομα αυτά θα λάβουν χαμηλές δόσεις της πειραματικής θεραπείας μέσω άμεσης ένεσης ή ενδοφλεβίως.

Εάν τα πρώτα αποτελέσματα είναι επιτυχή και το CF33-hNIS κριθεί ασφαλές και καλά ανεκτό, πρόσθετες δοκιμές θα διερευνήσουν τον τρόπο με τον οποίο το φάρμακο συνδυάζεται με την πεμπρολιζουμάμπη, μια υπάρχουσα θεραπεία αντισωμάτων που χρησιμοποιείται ήδη στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου.

Η έκδοση του ιού που δοκιμάζεται τώρα κλινικά παράγει τον συμπορευτή ιωδιούχου νατρίου του ανθρώπου (hNIS), μια πρωτεΐνη που επιτρέπει στους ερευνητές να απεικονίζουν και να παρακολουθούν τον ιικό πολλαπλασιασμό, καθώς και να επιτρέπουν έναν πρόσθετο τρόπο να βλάπτουν τα καρκινικά κύτταρα με την προσθήκη ραδιενεργού ιωδίου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούμε να ενθουσιαστούμε με τις ευρείες δυνατότητες που υπάρχουν εδώ– απλώς θα πρέπει να διατηρήσουμε τις προσδοκίες μας υπό έλεγχο, διότι τα πολλά υποσχόμενα αποτελέσματα σε προκλινικά πειράματα δεν εγγυώνται απαραίτητα παρόμοια επιτυχή αποτελέσματα σε μεταγενέστερες έρευνες που αφορούν ανθρώπους ασθενείς.

Εάν το φάρμακο αποδειχθεί ασφαλές και καλά ανεκτό, θα μπορούσαμε να έχουμε μπροστά μας ένα ισχυρό νέο εργαλείο για την καταπολέμηση των όγκων, το οποίο περιγράφεται ως «game-changer λόγω του πόσο ισχυρό είναι και λόγω της ικανότητάς του να στρατολογεί και να ενεργοποιεί ανοσοποιητικά κύτταρα», σύμφωνα με τη χειρουργική ογκολόγο Susanne Warner, η οποία προηγουμένως ηγήθηκε μιας ομάδας που μελέτησε τις επιδράσεις του CF33 στους όγκους σε ποντίκια.

«Ο ογκολυτικός ιός μας εκπαιδεύει το ανοσοποιητικό σύστημα να στοχεύσει ένα συγκεκριμένο καρκινικό κύτταρο», δήλωσε το 2020. «Αυτό σημαίνει ότι αν ένα παρόμοιο καρκινικό κύτταρο προσπαθήσει ποτέ να αναγεννηθεί, το ανοσοποιητικό σύστημα θα είναι έτοιμο και θα περιμένει να το κλείσει».

Κανείς δεν γνωρίζει ακόμη με βεβαιότητα αν ο CF33-hNIS θα κάνει τα ίδια θαύματα στους ανθρώπους, αλλά αν μπορέσει, θα γίνει μόλις η δεύτερη εγκεκριμένη από τον FDA θεραπεία με οκολυτικό ιό για τον καρκίνο, μετά από ένα φάρμακο που ονομάζεται Talimogene laherparepvec (T-VEC), μια τροποποιημένη έκδοση του ιού του απλού έρπητα, η οποία χρησιμοποιείται στη θεραπεία του μελανώματος.

Πηγή: ethnos.gr

Tags: ΚΑΡΚΙΝΟΣ
Previous Post

Αγρίνιο: Γαμπρός σκηνοθέτησε ληστεία και ο γάμος ματαιώθηκε – Πώς έφτασαν στα δικαστήρια με τη νύφη

Next Post

Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στην Εγνατία. Φωτογραφίες

Next Post

Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στην Εγνατία. Φωτογραφίες

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πραγματοποιήθηκε στα Κομνηνά η εκδήλωση με τίτλο : «Ποντιακές Μνήμες στην Εορδαία»
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Η Δυτική Μακεδονία δεν ξεχνά την επέτειο του πρωθυπουργικού “δώρου”»
  • Πρόταση ανάπτυξης τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης στην Δ. Μακεδονία
  • ZAG COPIER – Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σου με ποιότητα και αξιοπιστία
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η Προμήθεια Προκατασκευασμένων Αιθουσών στη Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr