• Latest

Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Lockdown στην κυβερνητική πολιτική και την αστυνομοκρατία

16 Νοεμβρίου 2020
αρκουδακι

Προσωρινό «λουκέτο» σε αρχαιολογικό χώρο στην Καστοριά – Αρκούδα έκανε… κατάληψη με τα αρκουδάκια της!

6 Ιουλίου 2025
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ

5 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς

5 Ιουλίου 2025
Δρομολόγια για το Stranafest

Δρομολόγια για το Stranafest

5 Ιουλίου 2025
αιωροπτερισμος παραπεντε αλεξιπτωτο

Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

5 Ιουλίου 2025
Google

B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

5 Ιουλίου 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

5 Ιουλίου 2025
Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 18χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε συνομήλικο του

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

5 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

5 Ιουλίου 2025
Ποδόσφαιρο

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Της έχει πάρει τον αέρα

5 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Εργατική Λέσχη Κοζάνης: Lockdown στην κυβερνητική πολιτική και την αστυνομοκρατία

sierafm by sierafm
16 Νοεμβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η κυβερνητική απόφαση για απαγόρευση των συγκεντρώσεων σε όλη την χώρα με απόφαση του αρχηγού της αστυνομίας δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την τήρηση υγειονομικών μέτρων προφύλαξης της κοινωνίας από την πανδημία. Το φανερώνουν ακόμη  και τα στοιχεία που η κυβέρνηση ανακοίνωσε, όπου σύμφωνα με αυτά, το 86% των περιπτώσεων μετάδοσης γίνονται σε κλειστούς χώρους, ενώ το 4% σε ανοιχτούς χώρους. Η επίδραση των πολιτικών συγκεντρώσεων που έγιναν όλη αυτή την περίοδο δεν ανιχνεύεται καν! Είναι μία απόφαση που μέχρι και η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων (ΕΔΕ) κρίνει ως αντισυνταγματική.

 

Είναι μία απόφαση καθαρά πολιτική που στοχεύει στο καθολικό πνίξιμο οποιασδήποτε φωνής που αντιτάσσεται σε αυτήν. Είναι μία απόφαση η οποία έρχεται να επιβεβαιώσει  το πόσο επικίνδυνη είναι η κυβερνητική πολιτική για την υγεία και τις ζωές όλων μας. Είναι μία πολιτική που διαμορφώνει τους όρους για ένα ακόμα ζοφερότερο μέλλον εντός και μετά την λήξη της πανδημίας.

 

Η πραγματική απειλή που συνιστά για την κοινωνία η ύπαρξη του κορωνοϊού από ότι φαίνεται όχι μόνο δεν αναχαιτίζει την ψήφιση αντιλαϊκών μέτρων από την κυβέρνηση της ΝΔ (υπηρέτη των συμφερόντων του κεφαλαίου), αλλά, αντίθετα, λειτουργεί ως ευκαιρία και ως πρόσχημα για την επίσπευση και την εντατικοποίηση της συρρίκνωσης εργατικών και κοινωνικών δικαιωμάτων και κατακτήσεων, που ξεκίνησε από τις προηγούμενες κυβερνήσεις, συμπεριλαμβανομένης φυσικά και αυτής του ΣΥΡΙΖΑ.

 

Ενδεικτικά, εν μέσω της πανδημίας, η κυβέρνηση επιβάλλει μέτρα που καταργούν στην ουσία το εργασιακό 8ωρο και τις πληρωμένες υπερωρίες. Εισάγει και ψηφίζει στη βουλή νομοσχέδια που αποψιλώνουν εντελώς τις συνδικαλιστικές ελευθερίες και τα συνδικαλιστικά δικαιώματα. Παγιώνει την ρατσιστική κυβερνητική ατζέντα στο προσφυγικό/μεταναστευτικό. Νομοθετεί την κατάργηση του δικαιώματος στις διαδηλώσεις και επιχειρεί έμπρακτα την καταστολή τους. Δίνει τέλος σε κάθε προστασία της κατοικίας. Καθιστά το περιβάλλον βορά στις πολυεθνικές που λυμαίνονται τον τομέα της ενέργειας. Παράλληλα, ενδυναμώνει τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές συμμαχίες με το ΝΑΤΟ και το Ισραήλ, συμβάλλοντας στην διαμόρφωση μιας ακόμα πιο εκρηκτικής και επικίνδυνης κατάστασης στην ευρύτερη γεωγραφική περιοχή μας, που συγκλονίζεται εδώ και χρόνια από ιμπεριαλιστικούς πολέμους, με ευθύνη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ.

 

Στα εκβιαστικά διλλήματα που μας θέτουν «lockdown ή ατομική ευθύνη» εμείς θα τους απαντήσουμε πως μόνο ο λαός θα σώσει τον λαό! Η μόνη ατομική ευθύνη που αναγνωρίζουμε για την πανδημία είναι η ευθύνη όσων με την πολιτική τους έφεραν το σύστημα υγείας και τις ζωές μας σε αυτή την κατάσταση.

 

Το Πολυτεχνείο θα τους στοιχειώνει, γιατί τα αιτήματά του είναι επίκαιρα και συναντιούνται με τους αγώνες του σήμερα, γιατί ενώνονται με τις φωνές των υγειονομικών και όλων  των εργαζομένων. Γιατί το ψωμί, παιδεία, ελευθερία, είναι τρία πολύτιμα αγαθά που το σάπιο σύστημά τους αδυνατεί να τα εξασφαλίσει για την πλειοψηφία της κοινωνίας. Αλλά φέτος η συγκέντρωση του Πολυτεχνείου πρέπει να γίνει και για την υγεία, όπου εν μέσω πανδημίας και μετά από 6 μήνες η κυβέρνηση αποφάσισε πως θα μοιράσει εκατομμύρια σε ΜΜΕ και σε εξοπλιστικά προγράμματα, ενώ ταυτόχρονα δεν έκανε τίποτα ουσιαστικό για την ενίσχυση του συστήματος υγείας.

Ως Εργατική Λέσχη Κοζάνης καλούμε όλους και όλες να δώσουν το παρόν στην συγκέντρωση ενάντια στην επικίνδυνη πολιτική της κυβέρνησης, για την επέτειο του Πολυτεχνείου.

Η συγκέντρωση θα γίνει με όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας όλων μας. Σε αντίθεση με την κυβέρνηση, ο λαός και θέλει και ξέρει να προστατεύει και να αυτό-προστατεύεται. Στην συγκέντρωση θα κατέβουμε όλοι-ες με μάσκες και με αυστηρή τήρηση αποστάσεων. Διότι ο λαός μόνο σώζει το λαό, με τον αγώνα του!

 

Όλες κι όλοι στη συγκέντρωση για την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου

Τρίτη 17.11. στις 5:00 μ.μ. στην κεντρική πλατεία Κοζάνης.

Tags: ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΚΟΖΑΝΗΣ
Previous Post

Γουνοφόρα: Και δεύτερη φάρμα με συμπτώματα

Next Post

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης: Κάλεσμα για το Πολυτεχνείο 2020

Next Post

ΑΝΤΑΡΣΥΑ Κοζάνης: Κάλεσμα για το Πολυτεχνείο 2020

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινό «λουκέτο» σε αρχαιολογικό χώρο στην Καστοριά – Αρκούδα έκανε… κατάληψη με τα αρκουδάκια της!
  • Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ
  • ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς
  • Δρομολόγια για το Stranafest
  • Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr