• Latest
Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

27 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

Πρώτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Πελοπόννησο – Θανατώθηκαν 106 ζώα

28 Μαΐου 2026
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην 43χρονη μετά τον θάνατο του 10χρονου

28 Μαΐου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

«Μαμούθ» απάτη με σπίτια και δουλειές: 27χρονος εξαπάτησε 94 πολίτες και άρπαξε πάνω από 85.000 ευρώ

28 Μαΐου 2026
Δήμος Κοζάνης: Κλειστή η πισίνα του Λιάπειου λόγω έκτακτης τεχνικής βλάβης

Δήμος Κοζάνης: Επαναλειτουργεί από σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου 2026 η κολυμβητική δεξαμενή στο Λιάπειο

28 Μαΐου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Τρεις δεσμεύσεις για τη Δυτική Μακεδονία στις 100 πρώτες μέρες διακυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ»

Κουκουλόπουλος σε Μιχαηλίδου: Γιατί τέτοια πολύμηνη καθυστέρηση στην υλοποίηση της θετικής απάντησης που μου δώσατε, για ένταξη όλων των νομών της Δυτ. Μακεδονίας στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης;

28 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Ο ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. φέρνει την κυβέρνηση μπροστά στις ευθύνες της για την αποτυχημένη ενεργειακή μετάβαση

28 Μαΐου 2026
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

Συνεδριάζει η Περιφερειακή Επιτροπή Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 02/06/2026

28 Μαΐου 2026
Η λειτουργία των τουριστικών δομών του Δήμου Καστοριάς για την εορταστική περίοδο 2025-2026

Ανοιχτές οι τουριστικές δομές του Δήμου Καστοριάς τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος

28 Μαΐου 2026
Συναντήσεις του Στάθη Κωνσταντινίδη για τον πρωτογενή τομέα

Συναντήσεις του Στάθη Κωνσταντινίδη για τον πρωτογενή τομέα

28 Μαΐου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις, το μέλλον τους ανήκει»

28 Μαΐου 2026
«Μετά-Τοπίο»: Ο πολιτισμός συνομιλεί με τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας

«Μετά-Τοπίο»: Ο πολιτισμός συνομιλεί με τη μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας

28 Μαΐου 2026
Σωστή Ακοή σημαίνει ποιότητα ζωής – Η βαρηκοΐα δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα ακοής .Του Χάρη Κάτανα Ειδικού Ακοοπροσθετιστή

Σωστή Ακοή σημαίνει ποιότητα ζωής – Η βαρηκοΐα δεν είναι μόνο ένα πρόβλημα ακοής .Του Χάρη Κάτανα Ειδικού Ακοοπροσθετιστή

28 Μαΐου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 28 Μαΐου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο

sierafm by sierafm
27 Νοεμβρίου 2025
in ΑΘΛΗΤΙΚΑ
0
Ευάγγελος Μαρινάκης: Εξέχων επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο
0
SHARES
58
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι ο μοναχογιός του Μιλτιάδη Μαρινάκη, επιφανούς εφοπλιστή και βουλευτή της Βουλής των Ελλήνων, και της Ειρήνης Μαρινάκη, το γένος Καρακατσάνη. Όπως και ο πατέρας του, έτσι και ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι παθιασμένος οπαδός του Ολυμπιακού Πειραιώς, της ποδοσφαιρικής ομάδας “Θρύλο” της γενέτειράς του, του Πειραιά.

Γεννημένος στις 30 Ιουλίου 1967, ο Βαγγέλης Μαρινάκης σπούδασε στο Λονδίνο μετά την ολοκλήρωση των σχολικών του σπουδών στην Ελλάδα, αποκτώντας πτυχίο και μεταπτυχιακό τίτλο στη διοίκηση επιχειρήσεων και τις διεθνείς σχέσεις, αντίστοιχα. Σήμερα είναι παγκοσμίως γνωστός ως πρόεδρος και ιδρυτής της Capital Maritime & Trading Corp, καθώς και ιδιοκτήτης τριών ποδοσφαιρικών συλλόγων, της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, της Nottingham Forest στο Ηνωμένο Βασίλειο, και της Rio Ave στην Πορτογαλία . Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης είναι επίσης γνωστός για τις εκτεταμένες φιλανθρωπικές του δραστηριότητες, αλλά και ως εκλεγμένο μέλος του δημοτικού συμβουλίου του Πειραιά.

Ξεκινώντας την εξαιρετικά επιτυχημένη επαγγελματική του πορεία, ο Ευάγγελος Μαρινάκης ακολούθησε τα βήματα του πατέρα του και ασχολήθηκε με τη διεθνή ναυτιλία. Εργάστηκε ως εμπορικός διευθυντής στην Capital Ship Management Corporation. Κατά τη διάρκεια της θητείας του στην εταιρεία, συνέβαλε στην ανάπτυξη και την επιτυχία πολλών επιχειρήσεων που σήμερα αποτελούν μέρος του ομίλου εταιρειών Capital Maritime. Από το 2007 έως το 2014, ο Ευάγγελος Μαρινάκης διετέλεσε πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Capital Product Partners LP και ίδρυσε την Crude Carriers Corporation, η οποία συγχωνεύθηκε με την Capital Product Partners LP το 2011.

Με την ίδρυση της Capital Maritime & Trading Corporation το 2005, ο Ευάγγελος Μαρινάκης έθεσε τα θεμέλια για μια εταιρεία που στις μέρες μας έχει εξελιχθεί σε σημαντικό παράγοντα της παγκόσμιας ναυτιλίας. Με την πάροδο των ετών, η εταιρεία επέκτεινε σημαντικά τις δραστηριότητές της και σήμερα διαθέτει έναν εκτεταμένο στόλο δεξαμενόπλοιων, πλοίων ξηρού φορτίου και πλοίων μεταφοράς εμπορευματοκιβωτίων. Σύμφωνα με τη Lloyd’s List, τον Νοέμβριο του 2022 ο Όμιλος Capital Group διέθετε στόλο αποτελούμενο από περίπου 100 πλοία, με εκτιμώμενη αξία γύρω στα 9 δισεκατομμύρια δολάρια. Το 2021 και τους πρώτους μήνες του 2022, η Capital Maritime & Trading Corp συμμετείχε σε 75 συναλλαγές συνολικής αξίας 5,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων. Αυτές περιλάμβαναν 47 αγορές πλοίων, συμπεριλαμβανομένων σημαντικών επενδύσεων σε πλοία με χαμηλότερες εκπομπές ρύπων.

Το 2023, η «πράσινη επανάσταση» της Capital Group επαινέθηκε από το Tradewinds, μετά την επένδυση 6,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων του Βαγγέλη Μαρινάκη σε έναν αναδυόμενο στόλο ενεργειακής μετάβασης που περιλαμβάνει τα μεγαλύτερα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου CO2 στον κόσμο. Σχολιάζοντας την επένδυση, ο Βαγγέλης Μαρινάκης επεσήμανε ότι το LNG μπορεί να συμβάλει σε σημαντική μείωση των εκπομπών CO2 άμεσα και με βεβαιότητα, χάρη στην δοκιμασμένη τεχνολογία πρόωσης, την αφθονία του καυσίμου και τις υποδομές. Αν και παραδέχτηκε ότι άλλα εναλλακτικά καύσιμα θα διαδραματίσουν σίγουρα κάποιο ρόλο στο μέλλον, ο Βαγγέλης Μαρινάκης τόνισε ότι η αναμονή για την ωρίμανση της τεχνολογίας και τη διαθεσιμότητα των άλλων εναλλακτικών καυσίμων μπορεί να σημαίνει απώλεια δεκαετιών στην πορεία προς την απανθρακοποίηση (decarbonisation), μια δέσμευση που η Capital Maritime & Trading Corp επιδιώκει με σταθερότητα.

Το 2014, ο Βαγγέλης Μαρινάκης κέρδισε στις δημοτικές εκλογές του Πειραιά με την ανεξάρτητη συμμαχία «Πειραιάς Νικητής». Ενώνοντας τις δυνάμεις του με τον δήμαρχο του Πειραιά και αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, Γιάννη Μώραλη, ο Βαγγέλης Μαρινάκης έθεσε στο επίκεντρο του προεκλογικού προγράμματος της πολιτικής συμμαχίας τη βελτίωση του βιοτικού επιπέδου των κατοίκων της περιοχής μέσω της αναβάθμισης των υποδομών, της τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης και της ανάδειξης του Πειραιά σε ανθούσα τουριστική πόλη.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καριέρας του, ο Ευάγγελος Μαρινάκης αξιοποίησε με συνέπεια τη θέση του ως επιφανής επιχειρηματίας και δημόσιο πρόσωπο για να επιφέρει θετικές αλλαγές στην κοινωνία. Δώρισε 168.590 ευρώ στον ιστότοπο της φιλανθρωπικής οργάνωσης GREECE DEBT FREE («Ελλάδα Χωρίς Χρέος») εκ μέρους της ΠΑΕ Ολυμπιακός Πειραιώς, μετά την οικονομική κρίση στην Ελλάδα, υποστηρίζοντας την αποστολή της για την εξάλειψη του εθνικού χρέους. Το 2013, ο Βαγγέλης Μαρινάκης διαπραγματεύτηκε μια συνεργασία μεταξύ του Ολυμπιακού Πειραιώς FC και της φιλανθρωπικής οργάνωσης για τα παιδιά UNICEF, με τον σύλλογο να παρέχει ζωτική χρηματοδότηση για προγράμματα παιδικού εμβολιασμού σε αναπτυσσόμενες χώρες.

Εκτός από το ρόλο του ως δημοτικός σύμβουλος, πρόεδρος ποδοσφαιρικών συλλόγων και εξέχουσα προσωπικότητα στη διεθνή ναυτιλία, ο Ευάγγελος Μαρινάκης είναι επίσης ιδιοκτήτης επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται σε διάφορους άλλους κλάδους, όπως η Abisso Holdings Limited, η One Channel και η Alter Ego Media SA.

Tags: ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ
Previous Post

Στην Άνω Κώμη η 35η Αιμοδοσία του 2025 από τη Γέφυρα Ζωής

Next Post

Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

Next Post
Συγκέντρωση αγροτών και κτηνοτρόφων στα Γρεβενά – Διαμαρτυρήθηκαν για κόστος παραγωγής, χαμηλές τιμές, καθυστερήσεις στις πληρωμές και σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ

Γρεβενά: Βγαίνουν στους δρόμους οι αγρότες με τα τρακτέρ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πρώτο κρούσμα ευλογιάς αιγοπροβάτων στην Πελοπόννησο – Θανατώθηκαν 106 ζώα
  • Δίωξη για ανθρωποκτονία από αμέλεια στην 43χρονη μετά τον θάνατο του 10χρονου
  • «Μαμούθ» απάτη με σπίτια και δουλειές: 27χρονος εξαπάτησε 94 πολίτες και άρπαξε πάνω από 85.000 ευρώ
  • Δήμος Κοζάνης: Επαναλειτουργεί από σήμερα Πέμπτη 28 Μαΐου 2026 η κολυμβητική δεξαμενή στο Λιάπειο
  • Κουκουλόπουλος σε Μιχαηλίδου: Γιατί τέτοια πολύμηνη καθυστέρηση στην υλοποίηση της θετικής απάντησης που μου δώσατε, για ένταξη όλων των νομών της Δυτ. Μακεδονίας στο Πρόγραμμα Μετεγκατάστασης;

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr