• Latest

Ζευκλής Χρήστος: Πρόσφυγες στην Νεάπολη

7 Νοεμβρίου 2018
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Σε αδιέξοδο εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων, ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης

20 Νοεμβρίου 2025
Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025

Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο

Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο

20 Νοεμβρίου 2025
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

20 Νοεμβρίου 2025
Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

20 Νοεμβρίου 2025
Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

Επίτιμος Διδάκτορας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ο Γιώργος Λιάνης

20 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Η Ολυμπιακή Φλόγα στα Γρεβενά. Η Πόλη υποδέχεται το κορυφαίο σύμβολο του Ολυμπισμού!!!

20 Νοεμβρίου 2025
Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

Τα ΚΕΠ του Δήμου Βοΐου εκσυχρονίζονται

20 Νοεμβρίου 2025
Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση “Co-Creating the Future: Νέες Ιδέες, Νέοι Άνθρωποι, Νέες Αγορές”

20 Νοεμβρίου 2025
καιρος βροχη

Νέο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού

20 Νοεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 21-23 Νοεμβρίου 2025

20 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (2-7 Σεπτεμβρίου 2024)

Δήμος Γρεβενών: Κλειστός δρόμος από Μικρολίβαδο προς Μοναχίτι προς λόγω φθορών στο οδόστρωμα από τις έντονες βροχοπτώσεις

20 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Ζευκλής Χρήστος: Πρόσφυγες στην Νεάπολη

sierafm by sierafm
7 Νοεμβρίου 2018
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
44
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο δημοτικό συμβούλιο τις 31-5-2018 που αφορούσε το έγγραφο του υπουργείου Αμύνης προς το δήμο Βοΐου https://goo.gl/zhfT6G ερμηνεύοντας  το περιεχόμενο της επιστολής προσπάθησα με την τοποθέτησή μου τότε να ξεκαθαρίσω ότι η απόφαση ήταν ήδη ειλημμένη και ότι θα έπρεπε σύσσωμη η ηγεσία του τόπου μας να ξεκινήσει έναν αγώνα αποτροπής της εφαρμογής της και και όχι να επαναπαυτεί σε παραπλανητικές δηλώσεις των διοικούντων.

Λυπάμαι που σήμερα πέντε μήνες μετά δεν έγινε καμία ενέργεια προς αυτή την κατεύθυνση και δηλώνουμε έκπληκτοι από μία εξέλιξη η οποία ήταν προαναγγελθείσα. Σήμερα ξανασυνεδριάζει το δημοτικό συμβούλιο προφανώς για να εκφράσει την αντίθεσή του σε αυτά που έχει δρομολογήσει το υπουργείο μετανάστευσης εν απουσία της τοπικής κοινωνίας.

Είναι ξεκάθαρο ότι το υπουργείο βρίσκεται σε μεγάλη πίεση από τον πληθυσμό των προσφύγων-μεταναστών που έχουν κατακλύσει τα νησιά μας και προβαίνει σε μία μεταφορά του προβλήματος στην Ηπειρωτική Ελλάδα σε περιοχές που υπάρχουν άδειες στρατιωτικές εγκαταστάσεις αλλά κυρίως θα έχουν τη μικρότερη αντίσταση από την τοπική κοινωνία. Και αυτή η περιοχή είναι η περιοχή της Νεάπολης Βοΐου και το Βόιο γενικότερα.

Διερωτώμενος γιατί πρέπει να είμαστε αντίθετοι σε μία τέτοια εξέλιξη κάνω τις έξης σκέψεις: Στο παρελθόν για την περιοχή Άνω Βοΐου υπήρξε πρόταση κατασκευής φυλακών η οποία αποκρούστηκε από την τότε τοπική κοινωνία και αρκετοί παράγοντες σήμερα χρόνια μετά εμφανίζονται μετανιωμένοι μιας και εγκατάσταση των φυλακών σε άλλο σημείο της περιφέρειάς μας δεν είχε αρνητικές επιπτώσεις(αρκετοί υποστηρίζουν το αντίθετο).

Σε μία καινούργια πρόκληση όπως είναι η εγκατάσταση στο Βόιο οικογενειών μεταναστών ίσως κάποιοι μεταξύ μας κάνοντας δεύτερες και τρίτες σκέψεις θα έλεγαν ότι η εγκατάσταση αυτή θα απέφερε οικονομικά οφέλη και κατά κάποιο τρόπο ζωντάνεμα μιας περιοχής πού πληθυσμιακά καταρρέει με την προϋπόθεση ότι θα λειτουργήσει η όλη εγκατάσταση υπέρ της τοπικής αγοράς . Δυστυχώς όμως τίποτα από αυτά δεν είναι εφικτό γιατί γνωρίζουμε πολύ καλά ότι δεν ζούμε σε ένα σύγχρονο ισχυρό κράτος το οποίο μπορεί να εγκαταστήσει έναν οικισμό καλά οργανωμένο – που δεν θα δημιουργήσει προβλήματα στον ήδη υπάρχον πληθυσμό – αλλά σε ένα κράτος το οποίο έχει να επιδείξει Αμυγδαλέζες και οικισμούς τύπου Μόρια.  Είναι  μαθηματικά σίγουρο οτι το ίδιο θα συμβεί και στην περίπτωση του στρατοπέδου Πόρτη. Καμία σχέση με την δομή φιλοξενίας κορασίδων του Πενταλόφου και πολύ περισσότερο με την εγκατάσταση στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου των Γρεβενών 750 ατόμων . Εδώ έχουμε να κάνουμε με την προσθήκη στην Νεάπολη των 2000 κατοίκων μιας καινούργιας γειτονιάς 1000 και πλέον ατόμων ανθρώπων απεγνωσμένων με μόνιμη την σκέψη της επιβίωσης και της απόδρασης προς την γειτονική Αλβανία και την Ευρώπη.  Προσπάθεια οποιουδήποτε παράγοντα να ωραιοποιήσει τα πράγματα πρέπει να πέσει στο κενό. Απλώς γιατί κανένας δεν μπορεί να εγγυηθεί το αντίθετο.

Στο σημερινό δημοτικό συμβούλιο πρέπει όλοι  λαός και εξουσία να αποφύγουμε αντεγκλήσεις και επίρριψη ευθυνών  και να εστιάσουμε στο να απαντήσουμε στα δύο καίρια ερωτήματα:

1. Θέλουμε μια “Μόρια” 1000 η και περισσοτέρων ταλαιπωρημένων ανθρώπων δίπλα από τη Νεάπολη;

2.Τι πρέπει να κάνουμε για να αποτρέψουμε αυτήν την εξέλιξη;

Προσωπική μου άποψη είναι ότι για το πρώτο η απάντηση είναι μονολεκτική: ΌΧΙ .

για να αποτραπεί αυτή η εξέλιξη δεν μπορώ να φανταστώ τίποτα διαφορετικό πάρα την μετάβαση περιφερειάρχη , δημάρχου και λοιπών κατευθείαν στο κέντρο λήψεως των αποφάσεων και να μην επιστρέψουν αν δεν έχουν γραπτή επιβεβαίωση για την διακοπή της υλοποίησης των σχεδίων του υπουργείου ενώ παράλληλα να εξεταστούν από  νομικούς και τεχνικούς όλα τα εμπόδια που μπορούν να τεθούν τα οποία θα αποτρέψουν  η να επιβραδύνουν τις εξελίξεις.

Κανένας δεν μπορεί αμφισβητήσει τη φιλόξενη διάθεση του λαού του Βοΐου κανένας δεν μπορεί να μας κατηγορήσει ως ξενοφοβικούς μιάς και μεγάλο μέρος των κατοίκων της περιοχής προέρχεται από οικογένειες προσφύγων. Κατάγομαι από προσφυγική οικογένεια και υπήρξα για μεγάλο μέρος της ζωής μου μετανάστης. Δεν φοβόμαστε τους ξένους ,τους δικούς μας φοβόμαστε.Και αυτό που φοβόμαστε είναι ότι θα εγκαταλείψουν τους ανθρώπους αυτούς όπως επανειλημμένα έχουν κάνει στο έλεος της τύχης τους στο έλεος των ΜΚΟ δημιουργώντας σοβαρό πρόβλημα στην τοπική κοινωνία και έτσι μια επιχείρηση φιλοξενίας προσφύγων να καταλήξει σε κάτι αρνητικό τόσο για τους ίδιους όσο και για τους ντόπιους.

ΥΓ. όλα αυτά θα είχαν αποφευχθεί αν στο παρελθόν αν είχε ζητηθεί η μεταβίβαση του στρατοπέδου στην ιδιοκτησία του δήμου όπως έγινε με άλλα στρατόπεδα πχ Σιάτιστας, Κοζάνης κλπ

Ζευκλής Χρήστος

 

 
Previous Post

ΚΚΕ: Ανακοίνωση για την φιλοξενία προσφύγων στο Στρατόπεδο «Μιλτιάδη Πόρτη» στην Νεάπολη Κοζάνης.

Next Post

Ανάστατη η Νεάπολη. Επεισοδιακή η συνεδρίαση. Τι ειπώθηκε. Βίντεο

Next Post

Ανάστατη η Νεάπολη. Επεισοδιακή η συνεδρίαση. Τι ειπώθηκε. Βίντεο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: Σε αδιέξοδο εκατοντάδες επενδυτικά σχέδια μικρομεσαίων, ενταγμένα στο Πρόγραμμα Δίκαιης Μετάβασης
  • Δράσεις Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Νοεμβρίου 2025
  • Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο
  • 58η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
  • Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης:  Βιολέτα Ίκαρη – Μανόλης Ανδρουλιδάκης «Βόλτα»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr