• Latest

Αυξημένη κατά 18%, σε σχέση με πέρυσι, επισκεψιμότητα της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς.

7 Μαΐου 2018
Αγιασμός και έναρξη χορευτικών τμημάτων στον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης

Αγιασμός και έναρξη χορευτικών τμημάτων στον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης

18 Σεπτεμβρίου 2025
ΤΕΕ: Αίτημα για παράταση στις καταληκτικές ημερομηνίες υποβολής αιτήσεων για το κτηματολόγιο

Τεχνικό Επιμελητήριο: Επιστημονική Αναδιάρθρωση και Παράταση των Προγραμμάτων «Εξοικονομώ»: Εξισορρόπηση Θεσμικών και Τεχνικών Απαιτήσεων

18 Σεπτεμβρίου 2025
Πρόσκληση για συμμετοχή σε όλα τα E-shop της Περιφερειακής Eνότητας Κοζάνης για Δωρεάν Διαφήμιση με Google Ads και Meta Αds

Πρόσκληση για συμμετοχή σε όλα τα E-shop της Περιφερειακής Eνότητας Κοζάνης για Δωρεάν Διαφήμιση με Google Ads και Meta Αds

18 Σεπτεμβρίου 2025
Κοζάνη: Εκδήλωση εγκαινίων του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Λασσάνη και Περιξ Οδών»

Κοζάνη: Εκδήλωση εγκαινίων του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Λασσάνη και Περιξ Οδών»

18 Σεπτεμβρίου 2025
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

e-ΕΦΚΑ: Με ένα κλικ στο κινητό τα ένσημα των ασφαλισμένων

18 Σεπτεμβρίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Καστοριά: 65χρονος κατέρρευσε και «έσβησε» κατά τη διάρκεια κυνηγιού με τους φίλους του

18 Σεπτεμβρίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ποιοι δικαιούνται το ειδικό εποχικό επίδομα έως 1.375 ευρώ – Τα ποσά ανά επάγγελμα και οι αιτήσεις

18 Σεπτεμβρίου 2025
καιρός

Καιρός: Θυελλώδεις βοριάδες, μικρή πτώση της θερμοκρασίας και καταιγίδες – Πού θα βρέχει και πόσο θα ανέβει ο υδράργυρος

18 Σεπτεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Λύκος θανάτωσε κυνηγετικό σκύλο κατά τη διάρκεια άσκησης θήρας

Νέα επίθεση λύκου σε γυναίκα που είχε βγάλει βόλτα τον σκύλο της

18 Σεπτεμβρίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Άνδρας εντοπίστηκε νεκρός μέσα σε κάδο ανακύκλωσης

18 Σεπτεμβρίου 2025
taxis εφορια ταξις

Έρχεται το 2026 οριστικό τέλος για το γνωστό Taxis – Αλλάζει η εφορία

18 Σεπτεμβρίου 2025
Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

17 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Αυξημένη κατά 18%, σε σχέση με πέρυσι, επισκεψιμότητα της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς.

sierafm by sierafm
7 Μαΐου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
9
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η αυξημένη κατά 18%, σε σχέση με πέρυσι, επισκεψιμότητα της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς, σε συνδυασμό με την εμπορική κίνηση που δημιουργήθηκε το τετραήμερο της λειτουργίας της (3-6 Μαΐου), ευνόησε την ψυχολογία των γουνοποιών της Δυτικής Μακεδονίας, δίνοντας τους την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα προϊόντα τους  και να προβούν σε εμπορικές πράξεις με τους 1.339 επισκέπτες που προσήλθαν από 43 χώρες από όλο τον κόσμο.

Η παρουσία των Ρώσων και Ουκρανών πελατών ήταν ισχυρή και αυξημένη σε σχέση με την περυσινή διοργάνωση, σε αντίθεση με τις δύο Εκθέσεις που προηγήθηκαν, σε Μιλάνο και Χονγκ Κονγκ, ενώ σημαντική ήταν η παρουσία εμπόρων από χώρες της Ευρώπης, αλλά και την Αμερική.

Πιο συγκεκριμένα, στο σύνολο των εμπορικών επισκεπτών, το 35,40% αυτών προήλθαν από την Ρωσία, το 8,36% από την Ουκρανία, ακολούθησαν η Ιταλία και η Τουρκία με ποσοστό 5% και 4,71% αντίστοιχα, ενώ αξιοσημείωτη ήταν για πρώτη ίσως φορά μετά από αρκετά χρόνια και η παρουσία των Αμερικανών εμπόρων σε ποσοστό 3,96%.

Επίσης, ενθαρρυντικό ήταν το ενδιαφέρον των Κινέζων και Κορεατών εμπόρων, γεγονός το οποίο δίνει προοπτικές για το άνοιγμα των ανατολικών αγορών.

Η Έκθεση ξεκίνησε στις 3 Μαΐου 2018, με την Τελετή των Εγκαινίων, όπου παρευρέθηκε ο Υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιος Πιτσιόρλας, στον οποίο ο πρόεδρος του Συνδέσμου Γουνοποιών Καστοριάς, Γιάννης Κορεντσίδης, κατέθεσε μία σειρά αιτημάτων, τα οποία αφορούν στην παροχή φορολογικών ελαφρύνσεων και κινήτρων για την εξωστρέφεια και την καθιέρωση του Brandname του κλάδου της γούνας σε συνδυασμό με την πιστοποίηση του προϊόντος, προκειμένου να ενισχυθεί η επιχειρηματικότητα της Δυτικής Μακεδονίας, που σε έναν μεγάλο βαθμό βασίζεται στην τοπική βιομηχανία της γούνας.

Ο Υφυπουργός, από την πλευρά του, έδωσε έμφαση στην ποιότητα και την ανταγωνιστικότητα των παραγόμενων στη χώρα προϊόντων, θεωρώντας ότι η γούνα είναι ένα από τα λίγα παραδείγματα εξωστρέφειας της Ελλάδος, επισημαίνοντας, ταυτόχρονα,  πως η Πολιτεία πρέπει να υποστηρίξει τον κλάδο στα θέματα προώθησης της γούνας στο εξωτερικό, ως πιστοποιημένο ελληνικό προϊόν.

Σύντομο χαιρετισμό απηύθυναν η βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς, Μαρία Αντωνίου, ως εκπρόσωπος της Ν.Δ. και η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ, Ολυμπία Τελιγιορίδου, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Θόδωρος Καρυπίδης, ο οποίος εξήγγειλε την άμεση υλοποίηση προγράμματος ύψους 2,5 εκατομμυρίων ευρώ για την πιστοποίηση του προϊόντος της γούνας με χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ,  πρόγραμμα κατάρτισης 500 εργατοτεχνιτών γούνας, καθώς και χρηματοδότηση δράσεων εξωστρέφειας ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ σε φορείς και επιχειρήσεις.

Καλή επιτυχία στους γουνοποιούς ευχήθηκαν ο πρόεδρος της ΔΕΘ – HELEXPO, Αναστάσιος Τζήκας, ως συνδιοργανωτής φορέας της 43ης Διεθνούς Έκθεσης Γούνας Καστοριάς  και ο δήμαρχος Καστοριάς, Ανέστης Αγγελής.

Κατά τη διάρκεια της Τελετής, έγινε η απονομή τιμητικών πλακετών σε πρόσωπα και φορείς που διαχρονικά στήριξαν τον Σύνδεσμο και τον κλάδο της γούνας και πιο συγκεκριμένα, στον Υφυπουργό Οικονομίας και Ανάπτυξης, Στέργιο Πιτσιόρλα, στα τρία μεγαλύτερα δημοπρατήρια γούνας σε παγκόσμιο επίπεδο: NAFA, KOPENHAGEN, SAGA FURS, στη διοίκηση της ΔΕΘ – HELEXPO για την πολύτιμη συνεργασία της τα δύο τελευταία χρόνια, αλλά και την Ιταλίδα εκδότρια DILETA PAGIN για την ανελλιπή της παρουσία στις Εκθέσεις Γούνας Καστοριάς για 30, περίπου, χρόνια.

Το ίδιο βράδυ πραγματοποιήθηκε το φαντασμαγορικό GALA FASHION SHOW της Έκθεσης, όπου 11 από τις σημαντικότερες ελληνικές γουνοποιητικές επιχειρήσεις παρουσίασαν τις κορυφαίες, υψηλής ραπτικής  δημιουργίες τους, ενώ την έναρξη του cat walk έκανε το Σχεδιαστικό Κέντρο της KOPENHAGEN FUR, που ήταν ο αποκλειστικός χορηγός της εκδήλωσης, αναδεικνύοντας 7 πανέμορφα κομμάτια από τη νέα του κολεξιόν.

Την παρουσίαση έκανε η Ζέτα Μακρυπούλια, ενώ ανάμεσα στα μοντέλα ξεχώρισε η παρουσία του Γιάννη  Σπαλιάρα. Το GALA, μεταξύ άλλων, παρακολούθησαν η υπουργός Μακεδονίας Θράκης, Μαρία Κόλλια – Τσαρουχά, ο Λάκης Γαβαλάς, και ο ρώσος σχεδιαστής μόδας, Sergey Efremov.

Την 43η Δ.Ε.Γ.Κ. συνδιοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Γουνοποιών Καστοριάς, η ΔΕΘ – HELEXPO και η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Μεγάλος χορηγός της διοργάνωσης ήταν το Δημοπρατήριο Γουνοδερμάτων της NAFA, Χρυσός Χορηγός η SAGA FURS και ασημένιος χορηγός η Εθνική Τράπεζα. Την 43η Διεθνή Έκθεση Γούνας Καστοριάς υποστήριξαν οι Δήμοι Καστοριάς και Άργους Ορεστικού.

 

 

 

 

Previous Post

Λ. Ιωαννίδης: Η τοπική αυτοδιοίκηση να μην αποτελεί αντικατοπτρισμό της πόλωσης της κεντρικής πολιτικής αλλά χώρος συνύπαρξης και συνεργασίας

Next Post

Διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Σπάρτου στις 8-5-2018, λόγω εργασιών

Next Post
ΔΕΥΑΚ

Διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Σπάρτου στις 8-5-2018, λόγω εργασιών

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αγιασμός και έναρξη χορευτικών τμημάτων στον Σύλλογο Βοϊωτών Κοζάνης
  • Τεχνικό Επιμελητήριο: Επιστημονική Αναδιάρθρωση και Παράταση των Προγραμμάτων «Εξοικονομώ»: Εξισορρόπηση Θεσμικών και Τεχνικών Απαιτήσεων
  • Πρόσκληση για συμμετοχή σε όλα τα E-shop της Περιφερειακής Eνότητας Κοζάνης για Δωρεάν Διαφήμιση με Google Ads και Meta Αds
  • Κοζάνη: Εκδήλωση εγκαινίων του έργου «Ανάπλαση Πλατείας Λασσάνη και Περιξ Οδών»
  • e-ΕΦΚΑ: Με ένα κλικ στο κινητό τα ένσημα των ασφαλισμένων

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr