• Latest

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κοζάνη

17 Μαρτίου 2022
Άγιες ημέρες σε ένα τόπο που έμαθε να παράγει, να αντέχει και να προσαρμόζεται. (Του Χάρη Κάτανα)

Χάρης Κάτανας: Το στοίχημα του 2026. Όχι μόνο οι αποφάσεις, αλλά και το ήθος στην πολιτική

8 Ιανουαρίου 2026
Τροχαία

Δυτική Μακεδονία: Πως γίνεται η κίνηση των οχημάτων λόγω μπλόκων

8 Ιανουαρίου 2026
ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ

Δήμος Βοΐου: Κλειστοί δρόμοι στις περιοχές Νεάπολης–Χειμερινού και Πλατανιάς–Βογατσικού λόγω έντονων καιρικών φαινομένων

8 Ιανουαρίου 2026
Διαμαρτυρία επαγγελματιών των λαϊκών αγορών έξω από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας-Μαζί και αγρότες με τρακτέρ-Τι είπαν με Αμανατίδη και Λυσσαρίδη. Βίντεο

Διαμαρτυρία επαγγελματιών των λαϊκών αγορών έξω από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας-Μαζί και αγρότες με τρακτέρ-Τι είπαν με Αμανατίδη και Λυσσαρίδη. Βίντεο

8 Ιανουαρίου 2026
Σφοδρή χιονόπτωση στη Βασιλίτσα. Βίντεο

Σφοδρή χιονόπτωση στη Βασιλίτσα. Βίντεο

8 Ιανουαρίου 2026
βοτανα, μπαχαρικα

Πέντε αρωματικά βότανα που καταπολεμούν το φούσκωμα και «ρίχνουν» την κοιλιά

8 Ιανουαρίου 2026
Οριστικά αποτελέσματα Κοινωνικού Τουρισμού 2025: Πού τα βλέπετε

Κοινωνικός τουρισμός: Τι καλύπτουν τα vouchers – Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε

8 Ιανουαρίου 2026
Έκλεισε ο δρόμος Πλατανιάς- Βογατσικού λόγω πλημμύρας. Βίντεο

Έκλεισε ο δρόμος Πλατανιάς- Βογατσικού λόγω πλημμύρας. Βίντεο

8 Ιανουαρίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Χειμερινές Εκπτώσεις 2026: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε πριν βγείτε στα μαγαζιά!

8 Ιανουαρίου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη ανήλικος για κλοπή μοτοποδηλάτου, στην Πτολεμαΐδα από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Εορδαίας

8 Ιανουαρίου 2026
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

Ανατριχίλα προκαλούν τα στοιχεία για τον θάνατο του 17χρονου στις Σέρρες – Η αγριότητα της επίθεσης και οι συνθήκες που ζούσε ο 16χρονος

8 Ιανουαρίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Δευτέρα 12/1

8 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 8 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η επίσκεψη Κουτσούμπα στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
17 Μαρτίου 2022
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνάντηση με τον δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρης Κουτσούμπας, στα πλαίσια της επίσκεψής του στη Δυτική Μακεδονία.

Στις επιπτώσεις από την απολιγνιτοποίηση αναφέρθηκε κατά τη συνάντηση ο δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, επισημαίνοντας ότι θα έχει αρνητικό αποτύπωμα στην περιοχή. Πρόσθεσε ότι οι εξελίξεις με την ακρίβεια και ο πόλεμος την Ουκρανία αποδεικνύουν ότι ο λιγνίτης είναι πολύτιμος και θα πρέπει να συνεχιστεί η αξιοποίησή του. Επίσης αναφέρθηκε στις ελλείψεις προσωπικού και στην υποχρηματοδότηση του δήμου από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Ο δήμαρχος δώρισε τοπικά προϊόντα στον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ.

Σε δηλώσεις του, μετά την συνάντηση, ο ΓΓ τόνισε:

Μεγάλη υποκρισία τα κυβερνητικά μέτρα

«Αυτά που είπε ο κ. Μητσοτάκης για τις αντοχές της οικονομίας είναι μεγάλη υποκρισία, από την άποψη ότι η κυβέρνηση βλέπει η οικονομία μας να έχει αντοχές για τους λίγους επιχειρηματικούς ομίλους, ενώ όταν πρόκειται να μιλήσει για τους εργαζόμενους, για τα λαϊκά στρώματα, η οικονομία δεν έχει αντοχές. Είναι μεγάλη υποκρισία.

Εδώ και τώρα χρειάζονται άμεσα μέτρα προστασίας του εισοδήματος των εργαζομένων, των ανέργων, των αγροτών, των αυτοαπασχολουμένων, όλου του λαού. Πρώτα απ’ όλα χρειάζεται άμεσα κατάργηση του ΦΠΑ, των Ειδικών Φόρων σε καύσιμα και σε είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης. Χρειάζεται προστασία του εισοδήματος, με αυξήσεις μισθών εδώ και τώρα. Και μια σειρά άλλα τέτοια μέτρα όπως στον τομέα της Ενέργειας, όπου χρειάζεται να χρησιμοποιηθούν όλες οι μορφές της Ενέργειας».

Η απολιγνιτοποίηση είναι εγκληματική πολιτική

«Βλέπουμε τι συμβαίνει με την οικονομική κρίση, βλέπουμε τι συμβαίνει με τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο. Η απολιγνιτοποίηση είναι εγκληματική πολιτική διαχρονικά όλων των κυβερνήσεων. Ο λιγνίτης χρειάζεται, δεν υπάρχει πρόβλημα προστασίας του περιβάλλοντος.

Δεν θα ζήσει μόνο ο λαός, οι εργαζόμενοι της Πτολεμαΐδας, της Εορδαίας, του Νομού Κοζάνης, αλλά όλος ο ελληνικός λαός ο οποίος χρειάζεται φθηνό ρεύμα και ο λιγνίτης μπορεί να συμβάλλει σ’ αυτό. Πρόκειται για μεγάλη κοροϊδία αυτό που λέγεται για την ακρίβεια του λιγνίτη. Ο λιγνίτης έγινε ακριβός όταν οι ελληνικές κυβερνήσεις συμφώνησαν με την ΕΕ για το χρηματιστήριο των ρύπων, για το εμπόριο των ρύπων που ακρίβυναν τον λιγνίτη.

Κι ήρθε τώρα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος -η απαράδεκτη επέμβαση της Ρωσίας στην Ουκρανία και ο εξελισσόμενος πόλεμος με τους ανταγωνισμούς Ρωσίας, ΝΑΤΟ, ΕΕ και ΗΠΑ- να φέρει στην επιφάνεια την εκτίναξη του φυσικού αερίου και ξανά ο λιγνίτης να είναι φθηνότερος από το φυσικό αέριο, πράγμα που δείχνει πως όλοι ξέχασαν ξαφνικά την προστασία του περιβάλλοντος και όλα αυτά που λέγανε πριν. Άρα, χρειάζεται και ο λιγνίτης, χρειάζεται και η γεωθερμία, χρειάζονται και οι υδρογονάνθρακες -η έρευνα και ανάπτυξη τους- χρειάζονται και οι Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας -είτε ανεμογεννήτριες είτε φωτοβολταϊκά. Όλα αυτά σε συνδυασμό, και για να υπάρχει δουλειά στους εργαζόμενους, να μην υπάρχει ανεργία, να μην απολύονται. Και για να υπάρχει φθηνό ρεύμα, φθηνή Ενέργεια, φθηνά καύσιμα για όλο τον ελληνικό λαό. Και να υπάρχει επάρκεια, να μην έχουμε δηλαδή ενεργειακή φτώχεια, να μην έχουμε ενεργειακή εξάρτηση, να μην έχουμε εκμετάλλευση και οδυνηρή αλλαγή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομένων».

 

Στη συνέχεια ο ΓΓ του ΚΚΕ μίλησε σε εργαζόμενους στον ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου. Εγκληματική χαρακτήρισε την απολιγνιτοποίηση ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας κατά την ομιλία του. Πρόσθεσε πως η απολιγνιτοποίηση έφερε ενεργειακή φτώχεια στον λαό, ενεργειακή εξάρτηση στη χώρα και ανεργία στους εργαζόμενους της περιοχής.

Σημείωσε ότι το ΚΚΕ είναι υπέρ της αξιοποίησης όλων των μορφών Ενέργειας.

Αναφερόμενος στον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία και τη συμμετοχή της χώρας σε αυτόν, τόνισε ότι οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να επιλέξουν στρατόπεδο ληστών, αλλά να έχουν μια αυτοτελή και ανεξάρτητη στάση δίχως εμπλοκή της χώρας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια.

Ο Δ. Κουτσούμπας υπογράμμισε προς τους εργαζόμενους ότι το ΚΚΕ παλεύει μαζί τους για όλες τις δίκαιες διεκδικήσεις τους και τους κάλεσε να πάρουν μέρος στην πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη και να ενώσουν τη φωνή τους με όλους τους εργαζόμενους της χώρας.

Τόνισε ακόμα πως το ΚΚΕ δίνει το χέρι σε όλους τους εργαζόμενους, άσχετα με το πόσο συμφωνούν μαζί του, για να συμπορευτούν στον δρόμο του αγώνα που είναι η μόνη διέξοδος από την κατάσταση που ζουν σήμερα.

Στη συνέχεια ο Δ. Κουτσούμπας είχε συνάντηση με τον διευθυντή του ΑΗΣ, Γρηγόρη Τσαλιάνη.

Δεν θα πραγματοποιηθεί η συνάντηση με το ΔΣ της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων και ΚΥ Δυτικής Μακεδονίας καθώς υπάρχουν κρούσματα κορονοϊού σε μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου.

Η σημερινή επίσκεψη του, θα κλείσει με την μεγάλη πολιτική συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στις 7.00μμ στην Αίθουσα Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης.

Tags: κκε κουτσουμπας
Previous Post

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης τη Δευτέρα 21 Μαρτίου

Next Post

Η εικόνα των κρουσμάτων την Πέμπτη 17/3 στη Δυτική Μακεδονία – 24256 κρούσματα στη χώρα

Next Post
Δωρεάν rapid test

Η εικόνα των κρουσμάτων την Πέμπτη 17/3 στη Δυτική Μακεδονία - 24256 κρούσματα στη χώρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Χάρης Κάτανας: Το στοίχημα του 2026. Όχι μόνο οι αποφάσεις, αλλά και το ήθος στην πολιτική
  • Δυτική Μακεδονία: Πως γίνεται η κίνηση των οχημάτων λόγω μπλόκων
  • Δήμος Βοΐου: Κλειστοί δρόμοι στις περιοχές Νεάπολης–Χειμερινού και Πλατανιάς–Βογατσικού λόγω έντονων καιρικών φαινομένων
  • Διαμαρτυρία επαγγελματιών των λαϊκών αγορών έξω από την Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας-Μαζί και αγρότες με τρακτέρ-Τι είπαν με Αμανατίδη και Λυσσαρίδη. Βίντεο
  • Σφοδρή χιονόπτωση στη Βασιλίτσα. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr