• Latest
ΡΟΝΑΣ

Η παράνομη μετανάστευση διχάζει και τους Βοϊώτες… Του Ιωάννη Ρόνα

14 Φεβρουαρίου 2020
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

210 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

5 Ιανουαρίου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Ποιοι είναι οι 28 φιναλίστ που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό

5 Ιανουαρίου 2026
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Ποιες συναλλαγές ελέγχει άμεσα η ΑΑΔΕ το 2026

5 Ιανουαρίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτη επιχορήγηση 369.000,00 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για κάλυψη λειτουργικών αναγκών

5 Ιανουαρίου 2026
Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

5 Ιανουαρίου 2026
ΚΚΕ

Συνεστίαση το Σάββατο 10 Γενάρη, στο Ioannou Resort Hotel στην Πτολεμαΐδα, από την Τ.Ε. Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

5 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: 8 με 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης σοβαρής βλάβης σε κεντρικό αγωγό της ΔΥΠΡΑ

5 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο Φιλώτα με κλείσιμο δρόμου και γλέντι!!!!

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Συνέλευση την Δευτέρα 05/01 στις 18:00

5 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Οι αγρότες κλείνουν τα πάντα για 48 ώρες!

4 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

4 Ιανουαρίου 2026
Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη.  Βίντεο

Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη. Βίντεο

4 Ιανουαρίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Ο καφές μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου, αλλά μόνο αν τον πίνεις αυτή την ώρα

4 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η παράνομη μετανάστευση διχάζει και τους Βοϊώτες… Του Ιωάννη Ρόνα

sierafm by sierafm
14 Φεβρουαρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΡΟΝΑΣ
44
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Επανερχόμαστε στο θέμα μετά το σχετικό δημοσιευθέν άρθρο μας την 7/2/2020, επειδή αντιλαμβανόμαστε το ενδιαφέρον στην ενημέρωση και επειδή είναι «ζεστό» το κλίμα και για να μη «παγώσει» και πάει στις καλένδες, το θέμα, ή αποφασιστεί η κατασκευή «ελεγχόμενης ή ανοιχτής δομής» ή δεν αποφασιστεί και αφήσει άλλους μεν ευχαριστημένους, άλλους δε δυσαρεστημένους και  με τις δικές τους απόψεις.

Πάντως οι συνδημότες, κατά το πλείστον αυτών,  και όχι μόνο αυτοί, δείχνουν ότι είναι αντίθετοι , ενώ  κάποιοι από τους υπόλοιπους  μάλλον το βλέπουν ως μια οικονομική λύση στο αδιέξοδο. Τουλάχιστον έτσι τους λένε ή το πιστεύουν.

Την προηγούμενη βδομάδα έγιναν συναθροίσεις δημοτών του άνω, λεγόμενου, Βοϊου Koζάνης, με θέμα την αποδοχή ή όχι της πρότασης,  προκειμένου να αποφασιστεί με δημοκρατικές διαδικασίες η δημιουργία «ελεγχόμενης δομής» ή αλλιώς  «κλειστής δομής» στην εκεί περιοχή. Κατά  βάσιμες πληροφορίες  η άρνηση υπερίσχυσε συντριπτικά.

Στο κάτω, λεγόμενο, Βόϊο,  φαίνεται ότι υπάρχει μάλλον αδιαφορία επ αυτού του θέματος και τηρείται μια  παγερή «σιγή ιχθύος», θα λέγαμε.

Σε μεγάλο πρόβλημα λοιπόν αναδείχθηκε η παράνομη και ανεξέλεγκτη εισροή «μεταναστών» και «προσφύγων» στη χώρα μας, και αυτό μάλλον εξ αιτίας  της γεωγραφικής μας θέσης, αλλά και άλλων σκόπιμων λόγων, μιας χρεοκοπημένης χώρας που τελεί υπό την εποπτεία των δανειστών της – εταίρων, ιδιαίτερα,  και η κατάσταση αυτή, όπως φαίνεται, υιοθετείται με την ανοχή πολιτικών, με δεσμεύσεις και σύμφωνα διαφόρων οργανισμών.

Μια τέτοια ανοχή, που οι παραπάνω γνωρίζουν, δεν μπορεί να μη έχει συνέπειες στη χώρα μας, όπως στην αύξηση της εγκληματικότητας, στην ακόμα περισσότερο επιδείνωση της οικονομίας, γενικότερα, στο σύστημα της υγείας και στον κίνδυνο αλλοίωσης  της ταυτότητας, της κουλτούρας  και της γλώσσας του λαού, για να μη αναφερθούμε και σε πολλά άλλα.

Σοβαρό πρόβλημα θα αντιμετωπίσει ο Χριστιανισμός, η Ορθοδοξία, στον τόπο μας, αφού εισβολείς  είναι και αλλόθρησκοι. Άρα, πολύ σύντομα,  μπορεί να επέλθει μια ανώμαλη κατάσταση φανατισμού που δεν αρμόζει να υποστούν οι Έλληνες.

Ήδη εδώ και χρόνια εμφανίστηκαν τέτοιες σκόπιμες ομαδικές διαδηλώσεις, ιδιαίτερα στην Αθήνα όπου είναι ο πολύς πληθυσμός, και μάλιστα από νομίμως διαμένοντες στη χώρα.

Άλλωστε, γνωρίζουμε το τι επικρατεί σε χώρες της Ευρώπης που έχουν δεχθεί μετανάστες Μουσουλμανικών  χωρών για εργασία, εδώ και πολλά χρόνια, νομίμων στην μετακίνηση, εν πολλοίς, και όχι παράνομων, για τους οποίους το θέμα μας.

Τελευταία μάθαμε ότι το Τέμενος των Αθηνών είναι έτοιμο προς χρήση ενώ το «Τάμα του ‘Εθνους» που από δεκαετίες συζητείται δεν συγκινεί κανέναν πολιτικό αλλά και ούτε άλλους που κάνουν τους αρμόδιους.

Η λεγόμενη παγκοσμιοποίηση παρασύρει πολιτικούς να δεχθούν τέτοιους εξαθλιωμένους ανθρώπους για να εργάζονται με επίσης εξαθλιωμένα μεροκάματα, αλλά σε βάρος όμως των αξιοπρεπών Ελλήνων εργαζομένων.

Η μετανάστευση  αυτού του παράνομου είδους, βλέπουμε ότι έχει αφεντικό που κινεί τα νήματα κατά το δοκούν. Αφεντικό αυτών είναι ο γνωστός γείτονας μας που συνεχώς απειλεί Ευρώπη και Ελλάδα ανενόχλητος, ανοίγοντας, όταν κρίνει, την λεγόμενη στρόφιγγα. Άρα κάτι προγραμματίζει.  Αυτό κάποτε δεν θα έχει συνέπειες; Θα έχει οπωσδήποτε και μάλιστα Εθνικές συνέπειες, όπως συνέβει και στην Κύπρο, αλλά τώρα εδώ θα είναι άλλης μορφής συνέπειες που ο Ελληνικός πληθυσμός σήμερα δεν το αντιλαμβάνεται καλώς, βασικά, λόγω των ανθρώπινων συναισθημάτων που διακατέχει την μεγάλη μερίδα του λαού και λόγω οικονομικών συμφερόντων σύγχρονων «κοτσαμπάσηδων» που παρασύρουν.

Σήμερα και κάθε μέρα μεγαλώνει το θέμα της διαμάχης με τις ΑΟΖ στα υπό  αμφισβήτηση,  εκ μέρους της Τουρκίας,  θαλάσσια οικόπεδα υδατανθράκων κ.λ.π. Είναι θέμα που μας βάζει σε επιφυλακή μη γνωρίζοντας τι μέλει γενέσθαι. Η δημιουργία «ελεγχόμενων δομών» στα επιλεγμένα γι αυτό το σκοπό νησιά του Αιγαίου, με αυτούς τους «μετανάστες- πρόσφυγες», ίσως είναι και μια επιλογή φραγμού ή δισταγμού για πολεμικές ενέργειες σε βάρος της Ελλάδας εκ μέρος της γείτονος, που μόνο προβλήματα θα αντιμετωπίσει. Ίσως.

Παλαιότερα η Ελλάδα, όχι αυτή των μνημονίων, πράγματι φιλοξένησε σωρεία μετακινούμενων ανθρώπων από τις πρώην κομμουνιστικές χώρες και την γείτονα Αλβανία. Οι περισσότεροι όμως, της πρώτης περίπτωσης, ήταν  Έλληνες του Πόντου ( που εμείς τους ονομάσαμε Ρωσσοπόντιους ) , οι δε της δεύτερης περίπτωσης, επί το πλείστον αυτών, ήταν  επίσης Έλληνες,  Βορειο-ηπειρώτες, όλοι τους Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Παρόλα αυτά ακόμα υπάρχουν δυσκολίες αφομοίωσης σε κάθε πόλη και κάθε χωριό που διαμένουν, αν και έχουν περάσει τριάντα περίπου χρόνια.

Με αυτούς βεβαίως υπήρχαν οφέλη αλλά το μεγαλύτερο προϊόν της εργασίας των διέφευγε και διαφεύγει στις χώρες προέλευσης των που εκεί  διαμένουν γονείς και συγγενείς, εξ αιτίας  των εκεί  μεγαλύτερων οικονομικών δυσκολιών ή και άλλων λόγων.

Θα πρέπει να λάβουμε υπόψιν ότι οι «μετανάστες» και «πρόσφυγες» Μουσουλμάνοι, σχεδόν όλοι τους, δεν θα μπορέσουν να ενσωματωθούν με τους Έλληνες εύκολα και πολλά προβλήματα θα γεννώνται. Το ίδιο συμβαίνει και σε άλλες Ευρωπαϊκές χώρες εδώ και δεκάδες χρόνια για να μη πούμε ότι με παρόμοια δυσκολία συμβίωσης αντιμετωπίστηκαν και οι καθαρόαιμοι Έλληνες πρόσφυγες του Πόντου και της Μικράς Ασίας, απ ότι γνωρίζουμε, εδώ και δεκάδες χρόνια, ώσπου να τα βρούν με τους Ελλαδίτες , αν και εκείνοι τότε είχαν πολύ μεγαλύτερο και καλύτερο το βιοτικό και μορφωτικό τους επίπεδο απ ότι οι εδώ αυτόχθονες.

Δεν μπορούν οι άνθρωποι της Ανατολής  να προσαρμοστούν με τη ζωή και τα πολιτιστικά του Έλληνα Ορθόδοξου Χριστιανού. Αυτό είναι αδύνατον.

Θα πείτε πως προσαρμόσθηκαν οι κατακτητές Οθωμανοί με τους Έλληνες της Πόλης, της Σμύρνης και άλλων Ελληνικών εκεί περιοχών. Δεν προσαρμόστηκαν . Φόβος επικρατούσε στους Έλληνες, μίσος υποκρυπτόμενο και αρκετές φορές εκδηλούμενο  στους κατακτητές και η «ειρηνική» συμβίωση αποδείχθηκε ποια ήταν το 1922 με τους βίαιους, τουλάχιστον, διωγμούς των Ελλήνων από τα ίδια τα εδάφη τους .

Συνεπώς, οι ίδιοι οι «μετανάστες» και «πρόσφυγες» δεν πρέπει να περιμένουν ένα καλύτερο μέλλον εδώ αλλά να πιστεύουν ότι η χώρα τους είναι αυτό που χρειάζονται αυτοί και τα παιδιά τους. Ας φροντίσουν να αλλάξει η πατρίδα τους, να ηρεμίσει, να ειρηνεύσει μακριά από μίσος και πάθος που διακατέχονται και  να επιστρέψουν σύντομα στα σπίτια τους. Είναι το καλύτερο, αλλά χρειάζεται αγώνας και να μη αναπαύονται.

Οι πολιτικοί μας πρέπει να προστατέψουν τον λαό τους. Είναι υποχρεωμένοι να σταματήσουν να διοχετεύουν σε όλη τη χώρα αυτούς τους παράνομους «μετανάστες» και « πρόσφυγες» για να κατασκευάσουν σε πόλεις και χωριά «ελεγχόμενες δομές» που τώρα έτσι μας τις βάφτισε η Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ. Άρα όχι φυλακές που χρειάζεται προσωπικό.

Σκεφτείτε μόνο μια διασπορά (όχι φυλακισμένων) ανοιχτών δομών εξαθλιωμένων ανθρώπων , αλλόθρησκων, κάποια στιγμή που δεν θα είναι ελεγχόμενοι και θα διεκδικήσουν μοιραία δικαιώματα νομίμως, πέραν από τα παιδιά τους που εδώ θα γεννηθούν.

Έτσι λοιπόν πρέπει να ληφθούν άμεσα πολύ δυναμικά μέτρα.

Αυτό που περιμένουμε και εμείς και ο ταλαίπωρος λαός ,όπου το θέατρο των πολέμων, είναι ο ΟΗΕ να παρέμβει δυναμικά και να επιβάλλει στα κράτη να συμμορφωθούν και να σταματήσουν οι πόλεμοι.

Κατά την γνώμη μας, πρώτα πρέπει να καταργηθεί ο νόμος 4332/15 περί Ελληνικής Ιθαγένειας,  γιατί νομίζουμε ότι την αντισυνταγματικότητα ενός προτέρου αυτού νόμου, με το ίδιο περιεχόμενο, την έχει κρίνει ήδη το Ανώτατο Δικαστήριο.

Ύστερα ή ταυτόχρονα,  αυτή η συνθήκη του Δουβλίνου ΙΙ (;) , όπως και αν λέγεται, προσβάλλει όλες τις χώρες της Ε.Ε και βεβαίως χρήζει κατάργησης.

Ακόμα, η ύπαρξη και οι ενέργειες της λεγόμενης FRONTEX δεν κάνει τίποτα άλλο παρά να συμβάλλει στην εισροή αυτών των ανθρώπων στην Ελλάδα.

Επιτέλους,  ας κλείσουμε τα σύνορα,  να ηρεμήσουν πρώτα τα νησιά και με στρατό που μπορεί να παράξει έργο φυλάσσοντας τα από την μία άκρη ως την άλλη των ακτών μας.

Σε καμιά περίπτωση δεν μπορεί η Τουρκία να μη ενοχληθεί από την Ε.Ε και τον ΟΗΕ για τις ενέργειες της. Οι έλεγχοι των ανθρώπων, των «μεταναστών» και ‘προσφύγων», πρώτα στη χώρα τους (την Τουρκία) πρέπει να γίνονται για την νομιμότητα και μετά να αποστέλλονται στην Ευρώπη, και εφ όσον πληρούν τους διεθνείς κανόνες της νομιμότητας.

Ναι, αλλά χρειάζεται πολιτική βούληση απ όλους και δυναμικές ενέργειες. Ε, αυτό και εμείς λέμε και το υποστηρίζουμε.

Όσοι εισήλθαν παράνομα στη χώρα μας δεν μπορεί να πάρουν συγχωροχάρτι αλλά να ελεγχθούν  και αν το κράτος προέλευσης των βρίσκεται σε εμπόλεμη κατάσταση και ο έλεγχος ταυτοτήτων και διαβατηρίων είναι απαραίτητος,  όσοι μείνουν είναι ελεγχόμενοι,  με ανοχή περιορισμένου χρόνου φιλοξενίας , αλλιώς υπάρχει η οδός της άμεσης επιστροφής.

Δεν ξέρουμε αν τα παραπάνω είναι ενοχλητικά ή όχι, αλλά είναι δίκαια, νομίζουμε, και δεν βλάπτουν τη χώρα αλλά την ωφελούν. Όμως,  ας τα έχουν υπόψη οι δημότες μας και όχι μόνο αυτοί, όπως θα έχουν οι ίδιοι και τα αντίθετα που ακούγονται.

Δυστυχώς, για πολλά χρόνια το θέμα αυτό του μεταναστευτικού , που έτσι λέγεται, θα μας απασχολεί και δεν θα μας εγκαταλείψει.

Tags: ΓΙΑΝΝΗΣ ΡΟΝΑΣ
Previous Post

Σύλληψη 42χρονου αλλοδαπού, σε περιοχή της Καστοριάς, για παράνομη μεταφορά 5 αλλοδαπών

Next Post

Το Υπόμνημα του Δημάρχου Βοΐου, που κατατέθηκε στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για το θέμα των αιολικών στο Μπούρινο

Next Post

Το Υπόμνημα του Δημάρχου Βοΐου, που κατατέθηκε στον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας για το θέμα των αιολικών στο Μπούρινο

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 210 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • Eurovision 2026: Ποιοι είναι οι 28 φιναλίστ που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό
  • Ποιες συναλλαγές ελέγχει άμεσα η ΑΑΔΕ το 2026
  • Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτη επιχορήγηση 369.000,00 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για κάλυψη λειτουργικών αναγκών
  • Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr