• Latest

Η περιοδεία του Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ, στην Κοζάνη

4 Οκτωβρίου 2020
Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο

17 Σεπτεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας. Βίντεο και φωτογραφίες

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΟΠΥΥ

ΕΟΠΥΥ: Προσοχή για απάτη με δήθεν επιστροφή χρημάτων – Πώς θα αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά email

17 Σεπτεμβρίου 2025
bullying, βια, ξυλο, σχολειο, ξυλοδαρμος

Με σπασμένη την κάτω γνάθο 15χρονος έπειτα από επεισόδιο ξυλοδαρμού – Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ο πατέρας του

17 Σεπτεμβρίου 2025
Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΛΥΚΟΣ

Χαλκιδική: 5χρονο κοριτσάκι δέχθηκε επίθεση από λύκο σε παραλία

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Συνελήφθη 13χρονος για ΑΙ παιδική πορνογραφία

17 Σεπτεμβρίου 2025
ΑΝΑΠΗΡΙΑ, ΑΜΕΑ

Επίδομα 165 ευρώ τον μήνα για ΑμεΑ – Ποιοι το δικαιούνται

17 Σεπτεμβρίου 2025
Τα SOS για μετεγγραφές φοιτητών – Τι πρέπει να προσέξουν οι υποψήφιοι

Φοιτητικό Στεγαστικό Επίδομα: Άνοιξαν ξανά οι αιτήσεις

17 Σεπτεμβρίου 2025
Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025

Αιμοδοτικός Σύλλογος Σιάτιστας: Εθελοντική Αιμοδοσία την Κυριακή 21 Σεπτεμβρίου 2025

17 Σεπτεμβρίου 2025
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

Εφιάλτης για 14χρονη: Έπεσε θύμα revenge porn από 25χρονο που γνώρισε στο διαδίκτυο – Είχε εκβιάσει κι άλλες κοπέλες

17 Σεπτεμβρίου 2025

Σιάτιστα: Έσπασε βιτρίνες καταστημάτων τα ξημερώματα της Τετάρτης

17 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Η περιοδεία του Λεωνίδα Στολτίδη, βουλευτή του ΚΚΕ, στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
4 Οκτωβρίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περιοδεία στην Κοζάνη πραγματοποίησε σήμερα το πρωί ο βουλευτής του ΚΚΕ,Λεωνίδας Στολτίδης, όπου με συνοδεία κλιμακίου του Κόμματος συναντήθηκε με το Σωματείο Εργαζομένων ΔΕΥΑ Κοζάνης, με τους αυτοκινητιστές που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις, στη Ζώνη Ενεργού Πολεοδομίας (ΖΕΠ) και την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Κοζάνης.

Οι αυτοκινητιστές, συνεχίζουν τον αγώνα για το δικαίωμά τους στην εργασία το οποίο χτυπιέται ως αποτέλεσμα της «απολιγνιτοποίησης», συμπληρώνοντας σήμερα την 8η ημέρα κινητοποιήσεων διατηρώντας έτσι τραβηγμένο το χειρόφρενο στα φορτηγά τους τα οποία έχουν παρατάξει έξω από το κτίριο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Αίτημά τους είναι να συνεχίσουν να απασχολούνται στα έργα αποκαταστάσεων των ορυχείων της ΔΕΗ στη περιοχή, τα οποία έχουν παγώσει. Παρά τις διαβεβαιώσεις που έλαβαν το πρωί από τον περιφερειάρχη, Γ. Κασαπίδη, καταγγέλλουν πως σύμφωνα με αυτά που τους έχει μεταφέρει ο διευθυντής του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας, η ημερομηνία έναρξης των αποκαταστάσεων είναι ασαφής, την ίδια ώρα που το κόστος για κάθε μήνα που για ένα φορτηγό που παραμένει αδρανές φτάνει τα 800 ευρώ. Παράλληλα, μετέφεραν στο κλιμάκιο του Κόμματος, πως σχετικά με το μέλλον των εργασιών, οι οποίες σύμφωνα με το Master Plan της κυβέρνησης θα συνεχιστεί το 2023-24, εγείρονται τεχνικά προσκόμματα με τους διαγωνισμούς που αυτοί αναλαμβάνουν από την ΔΕΗ με βάση τα οποία πετιούνται εκτός δουλειάς.

Από την άλλη, οι εργαζόμενοι της ΔΕΥΑΚ, μετέφεραν στο κλιμάκιο του Κόμματος τις σοβαρές τους ανησυχίες για το μέλλον της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης στη περιοχή της Κοζάνης, το οποίο βρίσκεται στον αέρα καθώς η «απολιγνιτοποίηση» κλείνει τις μονάδες της ΔΕΗ που μέχρι τώρα προμήθευαν με θερμικό φορτίο το δίκτυο της τηλεθέρμανσης. Όπως είπαν, ο φετινός χειμώνας θα είναι δυσκολότερος για το δίκτυο τηλεθέρμανσης, το οποίο παρέχει θέρμανση με χαμηλές τιμές για το λαό της περιοχής, καθώς τα προβλήματα που αντιμετωπίστηκαν τον περασμένο χειμώνα, όταν λόγω του χαμηλού θερμικού φορτίου χρειάστηκε να λειτουργήσουν συμπληρωματικά καυστήρες πετρελαίου -αυξάνοντας έτσι το κόστος- θα είναι φέτος μεγαλύτερα.

Ακόμα, πρόσθεσαν πως σύμφωνα με το σχέδιο του υπουργείου για σύνδεση των δικτύων τηλεθέρμανσης με καυστήρες φυσικού αερίου, όταν θα κλείσουν όλες οι λιγνιτικές μονάδες, θα υπερδιπλασιάσει το κόστος λειτουργίας του το οποίο θα μετακυλιστεί στους εργαζόμενους και τα άλλα λαϊκά στρώματα σε μια περιοχή με ιδιαίτερα βαριούς χειμώνες και με συνεχώς αυξανόμενα ποσοστά ανεργίας και μειώσεις μισθών ως αποτέλεσμα της «δίκαιης» όπως την χαρακτηρίζει η κυβέρνηση, ενεργειακής μετάβασης.

Ο Λ. Στολτίδης, χαιρέτισε τον αγώνα των αυτοκινητιστών της περιοχής, και τόνισε στις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν κατά την διάρκεια της περιοδείας πως το ΚΚΕ διαθέτει ακούραστα τις δυνάμεις για την διεκδίκηση της κάλυψης των λαϊκών αναγκών τόσο σε επίπεδο κινήματος όσο και σε κοινοβουλευτικό.

Στις συζητήσεις με τους εργαζόμενους και το συντονιστικό αγώνα συνταξιούχων, ο βουλευτής του ΚΚΕ τόνισε την επιτακτική ανάγκη να ξεσηκωθεί παλλαϊκό, ενιαίο και αδιαίρετο μέτωπο αντεπίθεσης απέναντι στην κοινή ρίζα των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι συνταξιούχοι, οι αγρότες και η νεολαία της Κοζάνης και της Δυτικής Μακεδονίας συνολικά, δηλαδή την πολιτική της «απολιγνιτοποίησης» που αποτελεί πρόσταγμα των μεγάλων μονοπωλιακών ομίλων, η οποία σχεδιάστηκε από την ΕΕ και υλοποιείται από τις ελληνικές αστικές κυβερνήσεις με συνέχεια, παρά τις κυβερνητικές εναλλαγές.

«Η προπαγάνδα από τα κυβερνητικά επιτελεία», ανέφερε μεταξύ άλλων, «αλλά και οι μηχανισμοί όλων των αστικών κομμάτων μέσα στις βαθμίδες της δημόσιας διοίκησης, προσπαθεί να πείσει τον λαό της περιοχής πως έχει η μόνη επιλογή που έχει είναι να διαλέξει πως θα μοιραστεί τα ψίχουλα της “δίκαιης μετάβασης” όπως την διαφημίζουν τα αστικά επιτελεία. Ωστόσο δεν μπορούν να κρύψουν σοβαρότατα ζητήματα που έρχονται στην επιφάνεια στην καθημερινότητα του λαού και τις εφιαλτικές τους διαστάσεις».

Σχετικά με ζήτημα της λειτουργίας της τηλεθέρμανσης, σχολίασε πως ο λαός της περιοχής θα βρεθεί δεκαετίες πίσω σε περίπτωση που δεν εξασφαλιστεί η φθηνή θέρμανση μέσω της λειτουργίας του δικτύου, προσθέτοντας πως και αυτό το ζήτημα αποτελεί παράδειγμα για το πως οι κατακτήσεις του λαού και των εργαζομένων ξεριζώνονται άρδην με μόνο στόχο την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας μιας χούφτας επιχειρηματικών ομίλων.

«Στο σύνολό του ο λαός και οι εργαζόμενοι της περιοχής, να προτάξουν άμεσα διεκδικήσεις στον αντίποδα της στρατηγικής του κεφαλαίου» είπε ακόμα, «με πρόταγμα μια επιχείρηση που ενεργειακά θα μπορεί να καλύψει τις ενεργειακές ανάγκες του λαού της χώρας, με αξιοποίηση τεχνολογιών που θα μειώσουν στο ελάχιστο δυνατό το περιβαλλοντικό αποτύπωμα και χωρίς να οδηγηθεί η χώρα μας σε ενεργειακή εξάρτηση και ώστε να αξιοποιηθεί για την φιλολαϊκή ανάπτυξη με τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής στα χέρια της εργατικής τάξης, και να βάλει πλώρη για διεκδικήσεις στο ύψος της κάλυψης των σύγχρονων αναγκών».

Επίσης, ο βουλευτής του Κόμματος παρέλαβε από την Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Συνταξιούχων Κοζάνης υπόμνημα που αυτή είχε καταθέσει στον περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας με το πλαίσιο αιτημάτων της σχετικά με την Υγεία, την αντίθεση των συνταξιούχων στην «απολιγνιτοποίηση» και τα προωθούμενα σχέδια καρκινογόνας καύσης απορριμάτων κ.ά.

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Κορονοϊός: Που εντοπίζονται τα 229 κρούσματα της Κυριακής

Next Post

Κρούσμα κορονοϊού στα δικαστήρια της Κοζάνης

Next Post
ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ

Κρούσμα κορονοϊού στα δικαστήρια της Κοζάνης

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γήπεδο Σιάτιστας: Τι πρέπει να ξέρουν όσοι χρησιμοποιούν το στίβο
  • Σιάτιστα: Ο Αγιασμός του Μακεδονικού και της Ακαδημίας. Βίντεο και φωτογραφίες
  • ΕΟΠΥΥ: Προσοχή για απάτη με δήθεν επιστροφή χρημάτων – Πώς θα αναγνωρίσετε τα παραπλανητικά email
  • Με σπασμένη την κάτω γνάθο 15χρονος έπειτα από επεισόδιο ξυλοδαρμού – Συνελήφθησαν ένας 16χρονος και ο πατέρας του
  • Του έσκασε ηλεκτρονικό τσιγάρο στο στόμα – Του έκαψε τα ούλα

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr