• Latest
περιφερειακο ταμειο αναπτυξης περιφερεια

Η περιφέρεια απαντάει στην Ομοσπονδία γούνας για τα προγράμματα κατάρτισης: «Δεν αφορούν εργαζόμενους στη γούνα, αλλά γενικώς ανέργους»

20 Μαΐου 2020
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Καιρός: Έρχεται διήμερο κακοκαιρίας με ισχυρά φαινόμενα στη μισή χώρα – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία

21 Νοεμβρίου 2025
Συμμετοχή της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο 21ο Τακτικό και Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

Συμμετοχή της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο 21ο Τακτικό και Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.

21 Νοεμβρίου 2025
κινητο, τηλεφωνο, ιντερνετ

Κενό ασφαλείας έβαλε σε ρίσκο 3,5 δισ. προφίλ στο WhatsApp, λένε ερευνητές -Τι μπορούσαν να… δουν

21 Νοεμβρίου 2025
ΚΕΘΙ

Ενημερωτικό Σημείωμα με αφορμή  την 25η Νοεμβρίου  “Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών”.

21 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική με εκτός έδρας αποστολές για Κοζάνη και Εορδαϊκό

21 Νοεμβρίου 2025
ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ

Εορταστικό ωράριο: Ποιες Κυριακές θα λειτουργήσουν τα καταστήματα

21 Νοεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Η δράση επιστρέφει με ντέρμπι πρωτοπόρων σε Α και Β Κατηγορία

21 Νοεμβρίου 2025
Δικαστήριο δικη

Φυλάκιση 15 μηνών σε δήμαρχο για παράβαση καθήκοντος

21 Νοεμβρίου 2025
πορτοφολι, χρημα

Επίδομα 250 ευρώ: Πόσοι θα τα λάβουν τελικά την Παρασκευή

21 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Έκλεισε λόγω πλημμύρας ο επαρχιακός δρόμος Βογατσικού – Πλατανιάς. Βίντεο

Άνοιξε ο δρόμος στην Πλατανιά

21 Νοεμβρίου 2025
Ημέρα Καριέρας & Δικτύωσης με την τοπική αγορά εργασίας

Ημέρα Καριέρας & Δικτύωσης με την τοπική αγορά εργασίας

21 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

21 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 21 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Η περιφέρεια απαντάει στην Ομοσπονδία γούνας για τα προγράμματα κατάρτισης: «Δεν αφορούν εργαζόμενους στη γούνα, αλλά γενικώς ανέργους»

sierafm by sierafm
20 Μαΐου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
περιφερειακο ταμειο αναπτυξης περιφερεια
4
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διευκρινίσεις της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την πρόσκληση (59),αναφορικά με 4 έργα κατάρτισης που είναι ενταγμένα στο επιχειρησιακό πρόγραμμα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

 Η Ομοσπονδία Γούνας, τα Επιμελητήρια Καστοριάς και Κοζάνης και ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Ηλεκτρονικών Εφαρμογών, Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών που έχει έδρα τη Σιάτιστα υπέβαλαν, τον Ιούνιο του 2018,  στο πλαίσιο σχετικής πρόσκλησης της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας προτάσεις για την υλοποίηση προγραμμάτων κατάρτισης, που θα συνοδεύονταν με δράσεις συμβουλευτικής των συμμετεχόντων ανέργων για δημιουργία κύρια επιχείρησης.

Τα προγράμματα αυτά εντάχθηκαν για χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Δυτική Μακεδονία 2014-2020” τον Οκτώβριο του 2018.

Τα προγράμματα αυτά αντίστοιχα για τον καθένα από ως άνω δικαιούχους  είναι:

  1. Συμβουλευτική – Κατάρτιση – Πιστοποίηση Ανέργων στον Τομέα Παραγωγής και Εμπορίας Γούνας σε 86 άνεργους, με φορέα υλοποίησης την Ελληνική Ομοσπονδία Γούνας.
  2. Συμβουλευτική Υποστήριξη και Αναβάθμιση Δεξιοτήτων Ανέργων στους Τομείς Μεταποιητικής Δραστηριότητας και Εξωστρέφειας Γουνοποιίας σε 86 άνεργους, με φορέα υλοποίησης το Επιμελητήριο Καστοριάς.
  3. Κατάρτιση Πιστοποίηση και Συμβουλευτική για την Ενδυνάμωση Δεξιοτήτων Ανέργων σε Ειδικότητες του Τομέα Αγροδιατροφής σε 88 άνεργους, με φορέα υλοποίησης το Επιμελητήριο Κοζάνης.
  4. Αναβάθμιση Προσόντων Ανέργων σε Ηλεκτρονικές Εφαρμογές για την Ενθάρρυνση της Επιχειρηματικότητας και της Αυτοαπασχόλησης με Έμφαση στους Τομείς Της Έξυπνης Εξειδίκευσης σε 80 άνεργους, με φορέα υλοποίησης τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Επιχειρήσεων, Ηλεκτρονικών Εφαρμογών, Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών.

Τα εν λόγω προγράμματα επουδενεί δεν αφορούν εργαζόμενους και υφιστάμενες επιχειρήσεις του κλάδου της γουνοποιίας αλλά, όπως οι εν λόγω δικαιούχοι επέλεξαν, απευθύνονται σε ανέργους, γενικά, που θα καταρτιστούν από Κέντρα Δια Βίου Μάθησης μέσω προγραμμάτων κατάρτισης και με την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών θα δημιουργήσουν κύρια δική τους επιχείρηση.

Σημειώνουμε ότι στην πρόταση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας σχετικά με το ποιοι θα είναι οι ωφελούμενοι του προγράμματος αναφέρεται επί λέξη ότι το πρόγραμμα : “Απευθύνεται στο σύνολο των ανέργων των περιοχών παρέμβασης, Περιφερειακής Ενότητας Καστοριάς και Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, από τους οποίους θα αντληθούν οι 86 ωφελούμενοι/ες, μέσα από διαφανείς διαδικασίες επιλογής”. Κατά συνέπεια στο εν λόγω πρόγραμμα, όπως και στα άλλα, στα οποία υπάρχει πανομοιότυπα η ίδια διατύπωση, δεν προτείνονται ως ωφελούμενοι άνεργοι προερχόμενοι από τον κλάδο της γουνοποιίας αλλά άνεργοι ανεξαρτήτως εκπαιδευτικού επιπέδου και προέλευσης που θα θέλουν να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση στον κλάδο της γουνοποιίας. 

Συνεπώς αυτά που ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας περί προγραμμάτων που θα ενισχύσουν υφιστάμενες θέσεις εργασίας στις επιχειρήσεις γούνας ή τις ίδιες τις επιχειρήσεις γούνας δεν είναι ακριβή και κύριος στόχος τους, όπως προκύπτει και από τις δράσεις συμβουλευτικής που περιλαμβάνονται σ’ αυτά τα προγράμματα είναι οι άνεργοι καταρτιζόμενοι, να δημιουργήσουν δική τους επιχείρηση και όχι να εργαστούν σε επιχειρήσεις.

Τα προβλεπόμενα στο Νόμο 4314/2014 “για τη διαχείριση, τον έλεγχο και την εφαρμογή αναπτυξιακών παρεμβάσεων για την προγραμματική περίοδο 2014−2020…”, την Υπουργική Απόφαση για το Σύστημα Διαχείρισης του ΕΣΠΑ και την Υπουργική Απόφαση για το Σύστημα Δημοσιονομικών Διορθώσεων και διαδικασίες ανάκτησης αχρεωστήτως ή παρανόμως καταβληθέντων ποσών από πόρους του κρατικού προϋπολογισμού ΕΣΠΑ 2014-2020 εφαρμόζονται πλήρως από την Ειδική Υπηρεσία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την υλοποίηση των εν λόγω δράσεων και έχουν εξηγηθεί επαρκώς στον Πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας Γούνας στο πλαίσιο σχετικής τηλεδιάσκεψης με την  Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020.

Επιπλέον ενημερώνουμε ότι η Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Επιχειρησιακού Προγράμματος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας 2014-2020 έχει ήδη προχωρήσει στην εξειδίκευση δράσης κατάρτισης εργαζομένων η οποία εγκρίθηκε από την Επιτροπή Παρακολούθησης του Επιχειρησιακού Προγράμματος “Δυτική Μακεδονία 2014-2020” και σύντομα θα εκδοθεί σχετική πρόσκληση για υποβολή προτάσεων.

Στο πλαίσιο αυτής της δράσης θα μπορούν να είναι ωφελούμενοι και οι εργαζόμενοι στις γουνοποιητικές επιχειρήσεις.

 

Tags: ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Previous Post

Επίσκεψη κλιμακίου του υπουργείου Μεταναστευτικής Πολιτικής για εξεύρεση χώρου εγκατάστασης δομής φιλοξενίας στο δήμο Βοΐου. Στην επιλογή – στόχο του στρατόπεδου Πόρτη στη Νεάπολη αντίθετος ο δήμαρχος Χρ. Ζευκλής

Next Post

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020: Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος

Τετάρτη, 20 Μαΐου 2020: Η εικόνα ως προς τα  κρούσματα και τα ύποπτα κρούσματα για κορωνοϊό στην Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Καιρός: Έρχεται διήμερο κακοκαιρίας με ισχυρά φαινόμενα στη μισή χώρα – Ποιες περιοχές θα «χτυπήσει» η κακοκαιρία
  • Συμμετοχή της ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ στο 21ο Τακτικό και Εκλογοαπολογιστικό Συνέδριο της Π.Ο. Ε.Μ.Δ.Υ.Δ.Α.Σ.
  • Κενό ασφαλείας έβαλε σε ρίσκο 3,5 δισ. προφίλ στο WhatsApp, λένε ερευνητές -Τι μπορούσαν να… δουν
  • Ενημερωτικό Σημείωμα με αφορμή  την 25η Νοεμβρίου  “Παγκόσμια Ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών”.
  • Γ’ Εθνική με εκτός έδρας αποστολές για Κοζάνη και Εορδαϊκό

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr