• Latest

Θέμης Μουμουλίδης: «Κρίσιμες οι επιλογές της επιτροπής ακαδημαϊκών για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Από τον Σεπτέμβριο αρχίζει η λειτουργία των πρώτων τμημάτων διετούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης»

3 Μαρτίου 2018
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Τελευταία σέντρα και πάμε για γιορτές

19 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Με την πρωτοπόρο Καλαμαριά η Κοζάνη στη Γ’ Εθνική

19 Δεκεμβρίου 2025
Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης διέθεσε παιχνίδια στην Κιβωτό

Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης διέθεσε παιχνίδια στην Κιβωτό

19 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Εναρκτήρια Συνάντηση του Έργου ReWaste: Δημιουργία κυκλικών οικονομιών μέσω της επιβράβευσης της υπεύθυνης συμπεριφοράς

Δήμος Βοΐου: Εναρκτήρια Συνάντηση του Έργου ReWaste: Δημιουργία κυκλικών οικονομιών μέσω της επιβράβευσης της υπεύθυνης συμπεριφοράς

19 Δεκεμβρίου 2025
Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους

Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους

19 Δεκεμβρίου 2025
Έρχεται το πιο μαγικό ταξίδι των Χριστουγέννων – Το «Πολικό Εργαστήρι» στην Καστοριά!

Ξεκινούν τα δρομολόγια του Χριστουγεννιάτικου Τρένου προς και από τη «Μαγική Λιμνοπολιτεία»

19 Δεκεμβρίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Εντάσσεται σε χρηματοδότηση ο κόμβος της Μπάρας Σιάτιστας

18 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο Αντιγόνου: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Την Παρασκευή 19/12 στις 15:30 συνέλευση στο μπλόκο και 16:00-19:00 κλείσιμο δρόμου

18 Δεκεμβρίου 2025
Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

18 Δεκεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική ταλαιπωρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδερού»

18 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

18 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Θέμης Μουμουλίδης: «Κρίσιμες οι επιλογές της επιτροπής ακαδημαϊκών για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Από τον Σεπτέμβριο αρχίζει η λειτουργία των πρώτων τμημάτων διετούς Επαγγελματικής Εκπαίδευσης»

sierafm by sierafm
3 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η συζήτηση για το μέλλον του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, έχει ξεκινήσει.

Οι συναντήσεις των ακαδημαϊκών πυκνώνουν, οι συζητήσεις «ζεσταίνονται» και οι συνεδριάσεις της επιτροπής ακαδημαϊκών εκπροσώπων της περιοχής, που συγκρότησε το Υπουργείο Παιδείας, γίνονται πλέον τακτικές.
Στόχος της επιτροπής του Υπουργείου, της οποίας η πλειοψηφία αποτελείται από ακαδημαϊκούς του Π.Δ.Μ, η κατάθεση πορίσματος και η πρότασή της για την επόμενη μέρα του Πανεπιστημίου. Το πόρισμα θα πρέπει να κατατεθεί μέχρι το τέλος Απριλίου.
Σ’ αυτό το στάδιο, οι συζητήσεις γίνονται αποκλειστικά μεταξύ των εκπροσώπων του Π.Δ.Μ.. Μετά την κατάθεση του πορίσματος θα ακολουθήσει διαβούλευση με εκπροσώπους τοπικής αυτοδιοίκησης και θεσμικούς παράγοντες της Δυτ. Μακεδονίας.
Η πρόσφατη ψήφιση του νομοσχεδίου για την ίδρυση του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, αποτελεί προάγγελο σημαντικών καινοτόμων και δομικών αλλαγών στον χώρο της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης.
Η συζήτηση ολοκληρώνεται σε όλα τα περιφερειακά πανεπιστήμια της χώρας. Υπάρχουν περιοχές [Ήπειρος] που τα πανεπιστημιακά της ιδρύματα αναβαθμίζονται θεαματικά.
Για το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας τώρα είναι η ώρα.
Οι ακαδημαϊκοί εκπρόσωποι καλούνται να προτείνουν σχέδιο για την ανάπτυξη του Π.Δ.Μ., κυρίως όμως σχέδιο για την δημιουργία ενός βιώσιμου Πανεπιστημιακού Ιδρύματος που θα αναβαθμίζει θεαματικά την λειτουργία του.
Από την πλευρά της η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να υιοθετήσει προτάσεις που θα συμβάλλουν στην ανάπτυξη του Πανεπιστημίου, να βελτιώσει τον τακτικό προυπογισμό του ιδρύματος και να επιχειρήσει την υπέρβαση.
Είναι μια κρίσιμη περίοδος για την επόμενη μέρα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας. Το μέλλον η βιωσιμότητα και η ουσιαστική σύνδεση του Πανεπιστημίου με την περιοχή είναι προυποθέσεις.
Οι συνενώσεις σχολών δημιουργούν οικονομία κλίμακος και είναι αναπόφευκτες. Η ρεαλιστική αντιμετώπιση προβληματικών σχολών είναι υποχρέωση των ακαδημαικών εκπροσώπων. Η δημιουργία νέων σχολών είναι αυτονόητη διεκδίκηση των ιδρυμάτων. Η σύνδεση σχολών με το παραγωγικό μοντέλο της περιοχής καθώς και η δημιουργία τμημάτων που θα ξεχωρίζουν σε εθνικό επίπεδο είναι απολύτως αναγκαία και επιβεβλημένη.
Ταυτόχρονα τα Κέντρα Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, που θα λειτουργήσουν με την ευθύνη των Πανεπιστημίων, είναι μια καινοτόμα πρόταση που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε για την επιστημονική ανάπτυξη διαφόρων παραγωγικών τομέων. Είναι μια πρόκληση που πρέπει να αξιοποιήσουμε με υπευθυνότητα και σεβασμό.
Η Δυτική Μακεδονία έχει μια μεγάλη ευκαιρία να κερδίσει το στοίχημα ανάπτυξης και δημιουργίας ενός ισχυρού πανεπιστημιακού ιδρύματος, με σημαντικό αριθμό Σχολών και Τμημάτων. Ο διάλογος που ξεκίνησε θα συνεχιστεί συστηματικά στο αμέσως επόμενο διάστημα. Οφείλουμε να είμαστε όλοι παρόντες με την ευθύνη που μας αναλογεί.
Εκφράζω την βαθειά μου εμπιστοσύνη και πίστη στους ακαδημαϊκούς εκπροσώπους της περιοχής μας. Είμαι βέβαιος πως θα προτάξουν το μέλλον του Πανεπιστημίου και της περιοχής στις θέσεις και στις τελικές προτάσεις τους. Άλλωστε είναι για όλους μας μια κορυφαία στιγμή ευθύνης για το μέλλον της περιοχής μας.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών – Ευρωπαϊκών και Οικονομικών Υποθέσεων

Tags: ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Previous Post

Εκδήλωση για τη γυναίκα από την εθελοντική δράση πολιτών Σιάτιστας

Next Post

ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάσφαιρος Μακεδονικός – Μεγάλο διπλό η Γαλατινή

Next Post
ποδοσφαιρο

ΕΠΣ Κοζάνης: Εξάσφαιρος Μακεδονικός - Μεγάλο διπλό η Γαλατινή

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΕΠΣ Κοζάνης: Τελευταία σέντρα και πάμε για γιορτές
  • Με την πρωτοπόρο Καλαμαριά η Κοζάνη στη Γ’ Εθνική
  • Η Ένωση Στρατιωτικών Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης διέθεσε παιχνίδια στην Κιβωτό
  • Δήμος Βοΐου: Εναρκτήρια Συνάντηση του Έργου ReWaste: Δημιουργία κυκλικών οικονομιών μέσω της επιβράβευσης της υπεύθυνης συμπεριφοράς
  • Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  2. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  3. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  4. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr