• Latest
Πυρκαγιά

Καίγεται η Αττική, σπίτια στις φλόγες

23 Ιουλίου 2018
Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+

3 Μαρτίου 2026
Το Γυμνάσιο Εράτυρας, ευχαριστεί τη Νεολαία για τη δωρεά

Το Γυμνάσιο Εράτυρας, ευχαριστεί τη Νεολαία για τη δωρεά

3 Μαρτίου 2026
Voiorace: Εκκίνηση στη Νεάπολη στις 22 Μαρτίου

Voiorace: Εκκίνηση στη Νεάπολη στις 22 Μαρτίου

3 Μαρτίου 2026

GREEN as GREVENA – Στηρίζοντας τα Γρεβενά που Παράγουν

3 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»

3 Μαρτίου 2026
ΔΕΗ myHome Maxima: Νέο σταθερό προϊόν για οικιακούς πελάτες με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες

ΔΕΗ myHome Maxima: Νέο σταθερό προϊόν για οικιακούς πελάτες με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες

3 Μαρτίου 2026
Προμήθεια οικοδομικών & ηλεκτρολογικών υλικών στο 15ο ΣΠ«XV ΜΠ» από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Καστοριάς

Προμήθεια οικοδομικών & ηλεκτρολογικών υλικών στο 15ο ΣΠ«XV ΜΠ» από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας- Π.Ε. Καστοριάς

3 Μαρτίου 2026
Η συνέντευξη του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή στο West. Βίντεο

Η συνέντευξη του Δημάρχου Βοΐου Χρήστου Ζευκλή στο West. Βίντεο

3 Μαρτίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»

3 Μαρτίου 2026
φορολογια

ΑΑΔΕ: Όλες οι αλλαγές στους ΚΑΔ – Αλλαγή χωρίς πρόστιμο έως 1η Ιουνίου

3 Μαρτίου 2026

Επιχείρησαν να περάσουν μέσω drone σε φυλακές απαγορευμένα αντικείμενα

3 Μαρτίου 2026
Προσοχή στις απάτες τύπου Caller ID spoofing: Από πλαστές τηλεφωνικές κλήσεις μέχρι deepfake φωνές και βίντεο χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι

Το λάθος που κάνουν οι 9 στους 10 με PIN και password

3 Μαρτίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 3 Μαρτίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Καίγεται η Αττική, σπίτια στις φλόγες

sierafm by sierafm
23 Ιουλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
Πυρκαγιά
5
SHARES
3
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Δύσκολη θα είναι η νύχτα στην Αττική, καθώς μεγάλες πυρκαγιές μαίνονται ανεξέλεγκτες σε Κινέτα και ανατολική Αττική, με την Πυροσβεστική να δίνει μάχη με το χρόνο για την κατάσβεσή τους.

Δραματική η κατάσταση στην Κινέτα

Η πυρκαγιά στην Κινέτα ξεκίνησε το μεσημέρι από πευκόφυτη έκταση στα Γεράνεια Όρη και επεκτάθηκε ταχύτατα, κατακαίγοντας στο διάβα της σπίτια και οχήματα, με αποτέλεσμα να εκκενωθούν οικισμοί. Ειδικότερα, για προληπτικούς λόγους εκκενώθηκαν οι οικισμοί Γαλήνη, Πανόραμα 1 και Πανόραμα 2, στην ευρύτερη περιοχή της Κινέτας.

Λόγω της μεγάλης πυρκαγιάς, είναι κλειστές η νέα και η παλαιά εθνική οδός Αθηνών – Κορίνθου και στα δύο ρεύματα, από το 39ο έως το 57ο χλμ, ενώ οι πυκνοί καπνοί έχουν καλύψει πολλές περιοχές της Αττικής. Το έργο της Πυροσβεστικής δυσχεραίνουν οι πολύ ισχυροί άνεμοι έντασης 7 μποφόρ που πνέουν στο σημείο.

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής στην περιοχή είναι τεράστια. Αρχικά κινητοποιήθηκαν 15 οχήματα με 35 πυροσβέστες, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα, ενώ άμεσα οι δυνάμεις ενισχύθηκαν και συνολικά επιχειρούσαν στις 18:00 47 οχήματα με 110 πυροσβέστες, 40 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 4 αεροσκάφη Canadair CL-415, 1 αεροσκάφος Canadair CL-215, 2 ελικόπτερα CH-47 Chinook, 3 ελικόπτερα Sikorsky S-64 και 2 ελικόπτερα Super Puma του Πυροσβεστικού Σώματος.

Προς ενίσχυσή των δυνάμεων, μεταβαίνουν άλλα 17 οχήματα με 45 πυροσβέστες από όμορες Πυροσβεστικές Διοικήσεις, καθώς και 30 άτομα πεζοπόρο τμήμα από Θεσσαλονίκη.

Το έργο των πυροσβεστών συνδράμουν:

  • οι ένοπλες δυνάμεις με 3 προωθητήρες γαιών και 1 αεροσκάφος c-27 για τη μεταφορά 30 πυροσβεστών (πεζοπόρο τμήμα) από Θεσσαλονίκη,
  • η Περιφέρεια Αττικής με 6 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα,
  • ο δήμος Μεγαρέων με 7 υδροφόρες και 2 ερπυστριοφόρα οχήματα,
  • ο δήμος Λουτρακίου με 4 υδροφόρες, 3 εθελοντικά πυροσβεστικά οχήματα και 2 φορτωτές,
  • ο δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης με 1 εθελοντικό πυροσβεστικό όχημα.

«Από τα χειρότερα σενάρια»

Χαρακτηριστικά των πυρκαγιών του 2007 αλλά με χαμηλότερες θερμοκρασίες έχει η πυρκαγιά στην Κινέτα σύμφωνα με τον Γενικό Γ Πολιτικής Προστασίας Γιάννη Καπάκη. «Αυτή η πυρκαγιά είναι από τα χειρότερα σενάρια που απευχόμασταν να αντιμετωπίσουμε φέτος» δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Καπάκης και συμπλήρωσε:

«Πρόκειται για μία από τις πιο δύσκολες πυρκαγιές καθώς οι ισχυροί άνεμοι σε συνδυασμό με την πυκνή καύσιμη ύλη συνεργούν στην ταχύτατη εξέλιξή της. Καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για τον περιορισμό των συνεπειών αλλά οι καταβατικοί άνεμοι έχουν εξαπλώσει τις φλόγες και δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών».

Όπως είπε ο κ. Καπάκης η πυρκαγιά δημιουργεί μικροκλίμα και καταβάλλονται προσπάθειες ώστε να μην κινηθεί προς τη βορειοανατολική πλευρά των Γερανείων και συγκεκριμένα προς το Αλεποχώρι.

Μεγάλη φωτιά στην ανατολική Αττική

Μεγάλη φωτιά ξέσπασε εξάλλου το απόγευμα στην Καλλιτεχνούπολη, στην Πεντέλη Αττικής, ενώ η πυρκαγιά σύντομα επεκτάθηκε και στην περιοχή του Νέου Βουτζά, καθώς και στον Άγιο Ανδρέα και το Μάτι.

Στο σημείο έχουν σπεύσει 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, ενώ, από πλευράς εναέριων μέσων, συνδράμουν αυτή την ώρα στη μάχη για την κατάσβεση της πυρκαγιάς τρία αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει και στον Κάλαμο Αττικής στη θέση Πανόραμα, σε περιοχή με πυκνή βλάστηση.

Λόγω της πυρκαγιάς στην ανατολική Αττική, διενεργείται από το απόγευμα εκτροπή της κυκλοφορίας σε σημεία της λεωφόρου Μαραθώνος. Ειδικότερα, η εκτροπή γίνεται στη λεωφόρο Μαραθώνος, από το ύψος της οδού Φλέμινγκ στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με τη Χρυσοστόμου Σμύρνης, στο ρεύμα προς Μαραθώνα, στη συμβολή με την Αγίας Μαρίνας, στο ρεύμα προς Αθήνα και στην οδό Ποσειδώνος, από το Κόκκινο Λιμανάκι, στο ρεύμα προς Μαραθώνα.

«Είδα με τα μάτια μου 200 οχήματα και πάνω από 100 σπίτια να καίγονται»

Για 100 σπίτια και 200 οχήματα που παραδόθηκαν στις φλόγες από τη μεγάλη πυρκαγιά σε Νέο Βουτζά, Άγιο Ανδρέα και Μάτι έκανε λόγο ο δήμαρχος Ραφήνας-Πικερμίου, Βαγγέλης Μπουρνούς, μιλώντας στον Alpha.

Ο κ. Μπουρνούς μίλησε για εικόνα «καθολικής καταστροφής», καθώς η φωτιά «έχει κατακάψει ολόκληρο τον οικισμό του Ματιού από τη λεωφόρο Μαραθώνος μέχρι κάτω τη θάλασσα».

Επιβεβαίωσε εξάλλου ότι δόθηκε εντολή εκκένωσης των κατασκηνώσεων στον Άγιο Ανδρέα και ανέφερε πως κάποιοι άνθρωποι, λίγοι ευτυχώς, έχουν εγκλωβιστεί μέσα σε σπίτια.

Στο Μάτι, όπως είπε, «είδα με τα μάτια μου πάνω από 200 οχήματα που καίγονται, πάνω από 100 σπίτια που καίγονται, χωρίς να έχω γυρίσει ολόκληρο τον οικισμό», ενώ ανέφερε ότι μεγάλη είναι η καταστροφή και στην πρώτη είσοδο του Νέου Βουτζά.

«Είχαμε κι άλλες φωτιές σε αντίθετες κατευθύνσεις που μαρτυρούν ότι υπάρχουν ενδείξεις για εμπρησμούς», τόνισε, και στάθηκε στο σοβαρό πρόβλημα που προκαλούν οι ισχυροί άνεμοι.

Εκκενώνονται οι παιδικές κατασκηνώσεις

Εκκενώνονται τα θερινά θέρετρα της Πολεμικής Αεροπορίας στο Ζούμπερι και του Στρατού Ξηράς στον Αγιο Ανδρέα, όπως επίσης και οι παιδικές κατασκηνώσεις του Αγίου Ανδρέα, για προληπτικούς λόγους, λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή.

Στην περιοχή επιχειρούν 50 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 20 εθελοντές, 3 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα.

Τσίπρας: Με προβληματίζουν τα παράλληλα μέτωπα

Τον προβληματισμό του για τα τρία πύρινα μέτωπα στην Αττική εξέφρασε από το Μόσταρ της Βοσνίας – Ερζεγοβίνης, όπου βρίσκεται, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, υπογραμμίζοντας όμως πως «παρά τις αντίξοες συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τεθούν σε έλεγχο».

«Πριν ξεκινήσω να κάνω μια αναφορά σε μια μεγάλη δυσκολία που αντιμετωπίζουμε στην Ελλάδα και έχει να κάνει με τρία παράλληλα μέτωπα στην Αττική, μια πολύ δύσκολη κατάσταση στην Αττική.

Είμαι σε ανοιχτή επικοινωνία με τους υπουργούς. Όλες οι επίγειες και εναέριες δυνάμεις επιχειρούν. Θέλω να πιστεύω ότι παρά τις αντίξοες συνθήκες θα καταφέρουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να τεθούν σε έλεγχο.

Με προβληματίζουν τα παράλληλα τρία μέτωπα, οι παράλληλες εστίες , η σκέψη μου είναι εκεί» δήλωσε ο πρωθυπουργός.

Τόσκας: Δεν είναι αθώες αυτές οι πυρκαγιές

«Όλος ο κυβερνητικός και κρατικός μηχανισμός είναι σε πλήρη ετοιμότητα, για να μη θρηνήσουμε θύματα και να περιορίσουμε όσο γίνεται τις ζημιές από την εξαιρετικά δύσκολη πυρκαγιά στην Κινέτα», δήλωσε στο ΑΠΕ- ΜΠΕ ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας, από το Κέντρο Επιχειρήσεων του Πυροσβεστικού Σώματος στο Χαλάνδρι, όπου συμμετέχει σε διαρκή σύσκεψη για τις ενέργειες των δυνάμεων Πυρόσβεσης και τον συντονισμό όλων των συναρμόδιων φορέων και των δυνάμεων, που ενισχύονται συνεχώς.

Ο κ. Τόσκας, άφησε να εννοηθεί ότι η μεγάλη πυρκαγιά στην Κινέτα μπορεί να είναι και έργο εμπρησμού, κάτι ωστόσο που θα διερευνηθεί από την Διεύθυνση Εγκλημάτων Εμπρησμού, η οποία βρίσκεται ήδη στην περιοχή για την έναρξη των ερευνών, μόλις το επιτρέψουν οι συνθήκες.

«Δεν είναι και τόσο αθώες αυτές οι πυρκαγιές», υπογράμμισε ο κ. Τόσκας και συνέχισε: «Χθες το βράδυ και πάλι στα Γεράνεια, στην ίδια περίπου περιοχή που εκδηλώθηκε η σήμερα η πυρκαγιά, είχαμε άλλες δύο πυρκαγιές, οι οποίες όμως τέθηκαν γρήγορα υπό έλεγχο. Σήμερα το απόγευμα και ενώ η φωτιά στην Κινέτα έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις, εκδηλώθηκε και άλλη πυρκαγιά πάνω από τα διυλιστήρια Ασπροπύργου. Και αυτή αντιμετωπίστηκε γρήγορα, όμως όλα αυτά δεν μπορεί να μην μας βάζουν σε σκέψεις».

Σε ό,τι αφορά την κινητοποίηση του μηχανισμού, ο αναπληρωτής υπουργός ανέφερε τα εξής:

Η Πυροσβεστική ειδοποιήθηκε για την πυρκαγιά στις 12.03΄το μεσημέρι και υπήρξε άμεση κινητοποίηση όλων των δυνάμεων και συγκεκριμένα του Πυροσβεστικού Σώματος, των Ενόπλων Δυνάμεων, της Περιφέρειας και των δήμων Μεγαρέων Βάρης, Βούλας Βουλιαγμένης και άλλων δυνάμεων που έσπευσαν με υδροφόρες και άλλα μέσα, για συνδράμουν το έργο των πυροσβεστών.

«Το σημαντικό είναι ότι ο συντονισμός και η οργάνωση λειτούργησε άψογα και τα μέσα που διαθέτουμε, παρά το γεγονός ότι είναι παμπάλαια, έχουν συντηρηθεί καλά, όπως τα αεροπλάνα που ανακατασκευάστηκαν οι κινητήρες τους στην Αμερική και η χρησιμοποίηση τους είναι εφέτος πιο αξιόπιστη» είπε ο κ. Τόσκας και συμπλήρωσε:

«Δυστυχώς οι καιρικές συνθήκες είναι ακραίες, την ώρα που ξέσπασε η πυρκαγιά φυσούσαν άνεμοι 7 μποφόρ και σε συνδυασμό με το πυκνό και ακαθάριστο δάσος και τα σπίτια, η αντιμετώπιση της είναι εξαιρετικά δύσκολη. Το πρόβλημα εντοπίζεται στην περιοχή πάνω από την εθνική οδό και το βόρειο τμήμα της Κινέτας, ενώ δύο γλώσσες φωτιάς που πέρασαν την εθνική προς την παραλία, ελπίζουμε ότι θα τις ελέγξουμε.

Δεν έχουμε ακριβή εικόνα αλλά σίγουρα έχουν γίνει ζημιές. Το σημαντικό είναι να μην υπάρξουν ανθρώπινα θύματα, γι’ αυτό πρέπει να προσέξουν και οι ίδιοι οι πολίτες».

 

Tags: ΠΥΡΚΑΓΙΑ
Previous Post

Εορτασμός του Αγίου Παντελεήμονα στο ομώνυμο εκκλησάκι, στη θέση «Τσάμια» στο Μπούρινο

Next Post

Νεάπολη: Πάρτυ νεολαίας για την ενίσχυση των ΑΜΕΑ Βοΐου

Next Post

Νεάπολη: Πάρτυ νεολαίας για την ενίσχυση των ΑΜΕΑ Βοΐου

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επίσκεψη στο Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας στα πλαίσια του προγράμματος Erasmus+
  • Το Γυμνάσιο Εράτυρας, ευχαριστεί τη Νεολαία για τη δωρεά
  • Voiorace: Εκκίνηση στη Νεάπολη στις 22 Μαρτίου
  • GREEN as GREVENA – Στηρίζοντας τα Γρεβενά που Παράγουν
  • Καλλιόπη Βέττα : «Ποια είναι η ετοιμότητα της Χώρα μας ενόψει της πλήρους εφαρμογής από την 10η Απριλίου 2026, του νέου Συστήματος Εισόδου-Εξόδου (EES) της European Union»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
  2. Εκδήλωση για τη Μάχη της Οσνίτσανης - GreekHumans στο Δήμος Βοΐου: Η Εκδήλωση για τον εορτασμό της Μάχης της Οσνίτσανης στη Δαμασκηνιά. Φωτογραφίες
  3. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  4. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  5. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

νεα casino για ελληνες παικτες

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr