• Latest
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ

Κακοί άνθρωποι: Δείτε τα σημάδια ότι κάποιος είναι μοχθηρός

16 Μαΐου 2019
Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

20 Δεκεμβρίου 2025
Πέμπτη 9 Οκτωβρίου, διακοπή υδροδότησης και αρρυθμίες σε Τοπικές Κοινότητες του Δήμου Κοζάνης

Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ

20 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα.  Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες

20 Δεκεμβρίου 2025
Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο

20 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

20 Δεκεμβρίου 2025
Θεόδωρος Πήττας: « Όταν δεν έχεις τι να πεις στη λογοδοσία, συκοφαντείς για να προκαλέσεις θόρυβο». Απάντηση στη Λαϊκή Συσπείρωση

Βόιο: Καταδίκη της θανάτωσης ζώων στο Σισάνι

20 Δεκεμβρίου 2025
Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

Πράσσος: Φθηνό ρεύμα στους αγρότες και εγγυημένες τιμές στα Προϊόντα

20 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Να γίνει πράξη η προσωπική διαβεβαίωση του Υπουργού ότι θα λυθεί το πρόβλημα με τις αγροτικές ιδιοκτησίες στην Π.Ε. Κοζάνης»

20 Δεκεμβρίου 2025

ΑΕΚ – ΟΦΗ: Με φόρα από την Ευρώπη

20 Δεκεμβρίου 2025
Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

Η Ένωση Στρατιωτικών Κοζάνης στο Σύλλογο Γονέων Ατόμων με Αυτισμό νομού Κοζάνης ΄΄Ταξιδευτές της Ελπίδας΄΄

20 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις της Κυριακής 21 Δεκεμβρίου

20 Δεκεμβρίου 2025
Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την Τρίτη 13 Αυγούστου 2024

Σε φάση υλοποίησης δύο κομβικά έργα του Δήμου Κοζάνης – Νέα Κοιμητήρια και Πρόγραμμα Αναπλάσεων οδεύουν προς ένταξη στο ΔΑΜ

19 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 21 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κακοί άνθρωποι: Δείτε τα σημάδια ότι κάποιος είναι μοχθηρός

sierafm by sierafm
16 Μαΐου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
13
SHARES
79
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ακόμα και ένα βλέμμα φτάνει. Είναι αρκετό για να καταλάβεις ότι είναι μοχθηρός και δε θέλει τίποτα άλλο παρά να σε βλάψει. Γιατί οι κακοί άνθρωποι υπάρχουν και δεν είναι ένας απλά γενικός, καθημερινός όρος.

Μπορεί να είναι η αδερφή σου που σε ζηλεύει και σου λέει ότι τίποτα από αυτά που φοράς δεν σου ταιριάζει. Μπορεί να είναι ο πατέρας σου που συνέχεια σε χαρακτηρίζει άχρηστο και ανίκανο να φέρεις κάτι εις πέρας. Μπορεί να είναι ο σύζυγός σου που δεν χάνει λεπτό να συγκριθεί μαζί σου και να δείξει σε τι είναι καλύτερος, αν καταφέρει να βρει κάτι δηλαδή.

Μήπως να αρχίσεις να απομακρύνεσαι;

Αυτές οι περιπτώσεις, όπως και παρόμοιές τους, σου… χτυπούν το καμπανάκι ότι κάτι δεν πάει καλά. Μήπως να αρχίσεις να απομακρύνεσαι; Μήπως να βάλεις «φρένο» ακόμα και στα κοντινά σου άτομα; Γιατί δεν σημαίνει ότι επειδή κάποιος φέρει ένα… τίτλο, ότι μπορεί και να τον υποστηρίξει μέχρι τέλους.

Όλοι αυτοί οι άνθρωποι που τους κυριεύει το μίσος, η κακία και η δόλια συμπεριφορά πάσχουν από σύμπλεγμα κατωτερότητας. Ή αλλιώς- πιο λαϊκά- κόμπλεξ. «Μα τι έκανα που να τον ώθησε να πει αυτό;», σκέφτεσαι. Και νορμάλ. Αλλά για εσένα. Γιατί για εκείνον και μόνο που υπάρχεις και σε λογίζει ως ον καλύτερό του, είναι πρόβλημα.

Όχι είσαι πρόβλημα γενικά, μα είσαι πρόβλημα ειδικά. Έτσι σε βλέπει. Και πιθανόν έτσι να σε έβλεπε πάντα. Για αυτό το ερώτημα είναι ένα: Μπορείς να αναγνωρίσεις τα σημάδια ότι ανήκει στην κατηγορία με τους κακούς ανθρώπους;

  • Είναι απίστευτα χειριστικός

Θέλουν να σε ελέγξουν. Κάθε σου κίνηση, κάθε σου σκέψη. Η φράση «στα έλεγα εγώ» αποκτά άλλη έκφανση μόλις το ξεστομίσουν εκείνοι. Νιώθουν ότι δεν είναι σε θέση να ελέγξουν τη δική τους ζωή. Φτάνουν σε σημείο να είναι εμμονικοί με τους άλλους. Τους ενδιαφέρει οποιαδήποτε λεπτομέρεια τους δώσεις. Γιατί για εσένα μπορεί να είναι άχρηστη, μα για εκείνους σωστός… θησαυρός. Η «μάσκα» του καλού και πονόψυχου συνανθρώπου είναι μια βιτρίνα που δύσκολα καταρρέει. Και όλο αυτό, μόνο και μόνο για σε πλησιάσουν ώστε να πάρουν μια… γεύση από τη δυστυχία σου.

  • Απολαμβάνει τη δυστυχία των άλλων

Εκεί που οι περισσότεροι λυπούνται και θλίβονται με κάποιο δυσάρεστο γεγονός, εκείνος ξεχειλίζει από τοξική ενέργεια και κακία. Βρίσκει παρηγορία στο ότι κάποιος άλλο βιώνει κάτι επώδυνο, είτε σωματικά είτε ψυχικά είτε συναισθηματικά. Τέτοιοι άνθρωποι απολαμβάνουν να σε βλέπουν να υποφέρεις. Και δεν κάνουν καν τον κόπο να σε βοηθήσουν. Γιατί λατρεύουν να σε βλέπουν σε αυτή τη θέση. Μέσα στο μυαλό και την ψυχή τους φαντάζεις τόσο κατώτερός τους, σε σημείο που… ηδονίζονται. Κανόνας τους: Η Δυστυχία σου είναι η Ευτυχία τους. Και το χειρότερο; Μπορεί να είναι εκείνοι που σου προξένησαν το κακό, μόνο και μόνο για να «παίξουν» μαζί σου.

  • «Πιάνεις» μια αρνητικότητα

Έχεις ακούσει για την ενέργεια αλλά δεν ξέρεις τι να πιστέψεις. Υπάρχει; Δεν υπάρχει; Ποιος να ξέρει; Αλλά το σίγουρο είναι πως εσύ «πιάνεις» μια αρνητική αύρα από μέρους του. Δεν είναι ανάγκη να σου μιλήσει για να καταλάβεις ότι κάτι δεν πάει καλά. Αρκεί και μόνο να τον δεις και οι ματιές σας να διασταυρωθούν. Είναι λες και κάνει τα μαγικά του. Δεν είναι απαραίτητο να τον καταλάβεις από κάτι που θα κάνει, αλλά είναι βέβαιο πως θα το αισθανθείς.

  • Ζει με στερεότυπα

«Οι γυναίκες είναι μόνο για να κάνουν οικογένεια και να μένουν στο σπίτι», «οι μετανάστες μας πήραν τις δουλειές» και «αυτή η χοντρή δεν μπορεί να είναι μοντέλο» είναι μερικά παραδείγματα στερεοτύπων που έχουν φωλιάσει μέσα του. Τα πιστεύει, τα προτάσσει, τα υποστηρίζει. Και μην τολμήσεις να του πας κόντρα. Γιατί; Γιατί θα ξεκινήσει καβγάς μεγάλος που βέβεια θα λήξει με ένα «άντε παράτα μας που έχεις και γνώμη». Αφού η μόνη άποψη που επιτρέπε(τα)ι είναι η δική του και των όμοιών του. Εύκολα τον χαρακτηρίζεις ρατσιστή, σεξιστή ή και ομοφοβικό.

  • Δεν έχει ηθική

Ίσως ο πιο οφθαλμοφανής τρόπος έκφρασης αυτής της συμπεριφοράς. Καθώς αν είχε ηθικούς φραγμούς, δεν θα ευχαριστιόταν με την ατυχία του διπλανού του. Ενώ θα είχε και τύψεις για ό,τι κάνει ή σκέφτεται. Εξάλλου, είναι μία λέξη άγνωστη στο λεξιλόγιό του. Δεν στεναχωριέται, ούτε καν λυπάται για το κακό που προκαλεί στους άλλους. Αξίες και θεσμοί όπως η οικογένεια, η φιλία και η αγάπη περισσεύουν στην καθημερινότητά του. Δεν αναγνωρίζει τίποτα από όλα αυτά. Τέτοιοι άνθρωποι είναι επικίνδυνοι.

  • Σε υποτιμά

Μπορεί να σε κοροϊδέψει, παίζοντας το θύμα. Μπορεί να σε μειώσει για κάτι που δεν κάνεις και πολύ καλά. Ή μπορεί να υποτιμήσει ένα κατόρθωμά σου όπως την προσπάθειά σου στη δουλειά ή τη βοήθειά σου μέσα στην οικογένεια. Οι τρόποι είναι πολλοί και εκείνος δεινός στο να σκαρφίζεται τεχνάσματα για να σε φέρει σε δύσκολη θέση. Και εσύ συνήθως «μασάς» από τα καψόνια του γιατί, όπως είπαμε και παραπάνω πρόκειται για άτομο από το κοντινό σου περιβάλλον. Άρα του έχει δοθεί- με κάποιον τρόπο- ο χώρος να συμπερφιφέρεται έτσι.

 Διαφέρει για άνδρες και γυναίκες;

Πάντα το ερώτημα του φύλου θα επικρατεί. Αλλά φαίνεται πως στην προκειμένη δεν υπάρχουν ουσιαστικές διαφορές. Η αλήθεια είναι πάντως, πως οι άνδρες έχουν θέματα- κυρίως- με την κυριαρχία και τα επιτεύγματα σε αντίθεση με τις γυναίκες που ασχολούνται κυρίως με την εμφάνιση και τα εξωτερικά χαρακτηριστικά.

Ωστόσο, μπορεί ο ένας να μεταπηδήσει στην άλλη… κατηγορία και μια γυναίκα να θέλει να υπερισχύσει για παράδειγμα, γιατί θεωρεί πως είναι πιο ικανή.

«Καταστροφική» η κακία

Παρότι, σύμφωνα με βρετανικά άρθρα, όσοι είναι κακοί δεν τείνουν να είναι βίαιοι ή να χειροδικούν, κατά γενική ομολογία, οι συνέπειες της συμπεριφοράς τους μπορεί να είναι καταστροφικές. Γιατί σε φέρνουν σε δύσκολη θέση. Σε ένα φαύλο κύκλο του «δεν είμαι καλός» και «δεν αξίζω».

Κι όταν προέρχεται από άτομα που θαυμάζεις και νομίζεις πως θες στο πλευρό σου, τότε είναι ακόμα πιο δύσκολο για εσένα να πιστέψεις πως ένας δικός σου άνθρωπος μπορεί να σου φέρεται με τέτοιο, ανέντιμο τρόπο. Είναι, επίσης, απογοητευτικό μόλις συνειδητοποιήσεις ότι δεν μπορείς να τους αλλάξεις.

Ήταν, είναι και θα είναι αυτό που σιχαίνεσαι αλλά δεν φωνάζεις. Παρά μόνο αν το θέλουν οι ίδιοι. Αλλά μάλλον έχουν βολευτεί στο να είναι οι κακοί. Και τους αρέσει.

Με πληροφορίες από psychologytoday

Tags: ΚΑΤΑΘΛΙΨΗ
Previous Post

Τα λάθη που δεν πρέπει να κάνει μια μαμά που μεγαλώνει αγόρια

Next Post

«13η σύνταξη»: Τα 10 κλειδιά για να πάρετε τα χρήματα

Next Post
ΣΥΝΤΑΞΗ

«13η σύνταξη»: Τα 10 κλειδιά για να πάρετε τα χρήματα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επίσκεψη του ΕΠΑΛ Σιάτιστας στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου
  • Βόιο: Πιθανή διακοπή νερού για τρεις μέρες λόγω σοβαρής βλάβης σε αγωγό της ΔΥΠΡΑ
  • Σιάτιστα: Τα Δημοτικά σχολεία συνεργάστηκαν σε μια όμορφη εκδήλωση για τα Χριστούγεννα. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έκθεση τοπικών προϊόντων στο Ζάππειο. Ο Ζευκλής στο περίπτερο του Γεωπάρκου. Βίντεο
  • Αναβάλλεται η παρουσίαση του βιβλίου «Πορτρέτα του Κώστα Ντιό»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  2. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  3. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  5. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr