• Latest
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Κινητοποίηση σωματείων και φορέων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Νοέμβρη στη ΖΕΠ, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην Κοζάνη

25 Νοεμβρίου 2021
Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού

7 Νοεμβρίου 2025
Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025

7 Νοεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».

7 Νοεμβρίου 2025
Ο Πάρις Κουκουλόπουλος για τις συνεργασίες διακυβέρνησης

Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΙΤΑ, ΖΥΓΑΡΙΑ

7 fitness μύθοι που πρέπει να σταματήσεις να πιστεύεις

7 Νοεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 41χρονος για κατοχή ναρκωτικών ουσιών σε περιοχή της Κοζάνης 

7 Νοεμβρίου 2025

Έφτιαχνε πισίνα στο σπίτι του, βρήκε θησαυρό και τον κράτησε

7 Νοεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

Δήμος Βοΐου: 8η Γουρ’νοχαρά στη Βουχωρίνα από το Σύλλογο Βοιωτών Κοζάνης ” Η Αγία Παρασκευή”

7 Νοεμβρίου 2025
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ

Διακοπή Ηλεκτρικού Ρεύματος

7 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση ούτε θέλει, ούτε μπορεί να πάρει γενναία μέτρα για τη μείωση των ανισοτήτων και την στήριξη των πολιτών»

7 Νοεμβρίου 2025
Επιμελητήριο Κοζάνης

Aνοιχτή εκδήλωση στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Κοβεντάρειο – Συνάντηση με επιχειρήσεις που έχουν ενταχθεί στα προγράμματα του ΔΑΜ

7 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 7 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Κινητοποίηση σωματείων και φορέων θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Νοέμβρη στη ΖΕΠ, με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού στην Κοζάνη

sierafm by sierafm
25 Νοεμβρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σωματείο Εργατοτεχνιτών και Εργαζομένων στην Ενέργεια- ΣΕΕΕΝ

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Σωματείο Ιδ. Υπαλλήλων Κοζάνης

Σωματείο Γουνεργατών -τριων Σιάτιστας

Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Κοζάνης

ΠΑΣΑΣ ΔΕΗ – παραρτήματα Κοζάνης και Πτολεμαΐδας

Καλούμε τους εργαζόμενους , το λαό της περιοχής να συμμετέχει μαζικά στην  κινητοποίηση σωματείων και φορέων που θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 26 Νοέμβρη και 11:00π.μ στη ΖΕΠ (κτήριο Περιφέρειας).

Να διατρανώσουμε μαζικά την αντίθεση μας στην πολιτική που μας μαυρίζει τη ζωή.

  • Ενάντια στην πολιτική της απολιγνιτοποίησης και της «πράσινης» μετάβασης που εντείνει την ενεργειακή φτώχεια των εργατικών – λαϊκών νοικοκυρών  με την εκτίναξη των τιμών σε ρεύμα , θέρμανση. Που εκτινάσσει την ανεργία και σμπαραλιάζει τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζόμενων στον κλάδο. Που μετατρέπει το περιβάλλον σε  πεδίο επιχειρηματικής αξιοποίησης και υποβάθμισης του. Που θέτει σε κίνδυνο την ενεργειακή επάρκεια της χώρας.
  • Ενάντια στην ακρίβεια που ροκανίζει το εργατικό – λαικό εισόδημα και μας οδηγεί στην φτώχια και την εξαθλίωση ως αποτέλεσμα της επεκτατικής πολιτικής και της καπιταλιστικής ανάπτυξης. Πληρώσαμε την κρίση με περικοπές μισθών, συντάξεων κ.α. και τώρα στην ανάπτυξη βιώνουμε την ακρίβεια και την ένταση της εκμετάλλευσης.
  • Ενάντια στην διαχείριση της πανδημίας στην λογική «κόστους – οφέλους» που στοιχίζει ανθρώπινες ζωές. Που έχει οδηγήσει σε άθλια κατάσταση στο Δημόσιο σύστημα υγείας (Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας ,περιφερικά ιατρεία). Που αντιμετωπίζει το ζήτημα της υγεία του λαού σαν επενδυτική ευκαιρία και με το «νέο ΕΣΥ» συγχωνεύει τμήματα, κλινικές και νοσοκομεία, ανοίγει το δρόμο στους επιχειρηματικούς ομίλους της υγείας, μετατρέποντας το αγαθό της υγείας σε ακριβοπληρωμένο εμπόρευμα.
  • Ενάντια στους αντεργατικούς νόμους όπως αυτό το έκτρωμα του Χατζηδάκη που μετατρέπει τους εργαζόμενους σε «ομιλούντα εργαλεία» στην διάθεση του εργοδότη καταργώντας το 8ωρο, τις υπερωρίες κ.α. οδηγώντας μας στο μεσαίωνα . Που καταστρατηγεί συνδικαλιστικές ελευθέριες που έχουν κατακτηθεί με αίμα, απαγορεύοντας την απεργία σε μια σειρά κλάδους, φακελώνει τους αγωνιστές εργαζόμενους κ.α.

Δεν θα ανεχτούμε να ζούμε σαν δούλοι τον 21ο αιώνα. Διεκδικούμε την ζωή που μας αρμόζει με βάση τα επιτεύγματα της επιστήμης και της τεχνολογίας. Δεν τσιμπάμε στις αυταπάτες που θέλουν να δημιουργήσουν με τις «εμβληματικές» επενδύσεις που ετοιμάζουν, αφού αυτές θα βασιστούν στα σμπαραλιασμένα δικαιώματα μας. Ούτε στα διάφορα προγράμματα κατάρτισης, επανακατάρτισης που έχουν ημερομηνία λήξης. Οι νίκες των εργαζόμενων στην Cosco, στην Efood, στην ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη, στην Μαραγκός κ.α δείχνουν ότι μπορούν να ακυρώνονται στην πράξη οι αντεργατικές –αντιλαϊκές πολιτικές όταν  οι εργαζόμενοι είναι οργανωμένοι και αποφασισμένοι.

Συνεχίζουμε τον αγώνα:

  • Να μην πληρώσει ο λαός τις συνέπειες της απολιγνιτοποίησης. Όχι στο κλείσιμο μονάδων και ορυχείων. Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους με ΣΣΕ που να ανταποκρίνονται στις σύγχρονες ανάγκες. Μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος.
  • Ρεύμα και θέρμανση φθηνά για όλο τον λαό , καμιά διακοπή σε κανένα λαϊκό σπίτι. Να καταργηθεί ο ΦΠΑ σε είδη μαζικής λαϊκής κατανάλωσης. Να καταργηθούν οι φόροι στα καύσιμα.
  • Μαζικές προσλήψεις όλου του αναγκαίου μόνιμου προσωπικού για την αποφασιστική ενίσχυση του δημόσιου συστήματος Υγείας. Ενίσχυση της πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας. Ενίσχυση του ΕΟΔΥ με προσωπικό και πόρους. Μέτρα προστασίας των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, στα σχολεία και τα πανεπιστήμια.
  • Κατάργηση του νόμου – εκτρώματος Χατζηδάκη. Αυξήσεις στους μισθούς. Κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που περιορίζουν και καταργούν εργασιακά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Σταθερή δουλειά με σύγχρονα δικαιώματα, 7ωρο – 5νθήμερο – 35ωρο.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ –ΟΛΟΙ ΣΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Previous Post

Καλλιόπη Βέττα:  Η αδιαφορία για τα Μουσικά Σχολεία της Π.Ε. Κοζάνης είναι χαρακτηριστική της αντίληψης που έχει για την Παιδεία και τον Πολιτισμό η κυβέρνηση – Κατάθεση κοινοβουλευτικής ερώτησης

Next Post

Ενημέρωση για τον Επιβλαβή Οργανισμό καραντίνας Xylella Fastidiosa στην Ρώμη και στο Κανίνο της Ιταλίας

Next Post
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ενημέρωση για τον Επιβλαβή Οργανισμό καραντίνας Xylella Fastidiosa στην Ρώμη και στο Κανίνο της Ιταλίας

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Ευχαριστήριο Δήμου Κοζάνης και Νίκου Κουρού
  • Η επιστημονική φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής ASPiRE του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας στο EuRoC 2025
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: «Ο Υπουργός Εθνικής Οικονομίας Κυριάκος Πιερρακάκης έκανε δεκτό το αίτημα να συμπεριληφθεί και η Αιανή στις περιοχές όπου μειώνεται και καταργείται ο ΕΝΦΙΑ τα επόμενα δύο χρόνια.».
  • Π. Κουκουλόπουλος για την Αιανή: «Το Νομοσχέδιο διορθώθηκε – Η κοινοβουλευτική προσπάθεια απέδωσε καρπούς»
  • Ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Αθανάσιος Δαβάκης στην Καστοριά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr