• Latest
KKE: Concentration of KOV Serbs

KKE: Announcement of the OP of Western Macedonia of the KKE for the landfill in Zidani

13/01/21 11:48
Deadly earthquake 6,4 Richter in Kos: Two dead, over 100 Injured - Lots of damage

Δυνατός σεισμός 5,9 Ρίχτερ στην Λάρισα. Αισθητός σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

03/03/21 12:26
Designation: "University of Western Macedonia" by Giannis Theofylaktos Member of Parliament SYRIZA N. Kozani

University of Western Macedonia | Εκδηλώσεις της Επιτροπής Ισότητας των Φύλων (Ε.Ι.Φ.) με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

03/03/21 12:02
Agiasmos at the Music School of Siatista

Έκλεισε το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας, λόγω κρουσμάτων

03/03/21 12:02
Kastoria at full speed for lockdown!!

Lockdown: Εκτακτες ανακοινώσεις Χαρδαλιά με Κικίλια για τα μέτρα

03/03/21 11:59
KKE: Concentration of KOV Serbs

KKE: «Παράλληλη πανδημία»

03/03/21 11:36
At the hospital, a 21-year-old woman who swallowed glass in a nightclub

What happens to your body if you drink a glass of wine every night

03/03/21 11:33
Why should we not eat late at night

Αυτές είναι οι τροφές που «κόβουν» την πείνα

03/03/21 11:31
New data on the effects of lack of sleep on our health

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Τρία «γιατροσόφια» που λύνουν το πρόβλημα

03/03/21 11:27
Βασικοί λόγοι που τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται από τις 9 the evening

Να γιατί είναι τόσο σημαντικό το παιδί να κοιμάται στην ώρα του

03/03/21 11:24
Five signs that you need more rest

Τι να κάνετε αν νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι

03/03/21 11:19
  • Listen Live
  • The Station
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Program
  • Range
  • Advertise
  • Contact
Wednesday, March 3, 2021
  • Login
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
No Result
View All Result
  • GREECE-WORLD
  • LOCAL NEWS
  • SPORTS
  • RIGHT
  • HEALTH-NUTRITION
  • interviews
  • VIDEOS
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Siatista
No Result
View All Result
Home LATEST NEWS

KKE: Announcement of the OP of Western Macedonia of the KKE for the landfill in Zidani

by sierafm
13/01/21 11:48
in LATEST NEWS, LOCAL NEWS
0
KKE: Concentration of KOV Serbs
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter



No discount on quality of life and environmental protection sacrificed on the altar of profit.

Τα σχέδια για τη δημιουργία ΧΥΤΑμιάντου στην περιοχή Ζιδανίου ξεδιπλώνονται σε μια περίοδο που η αστική τάξη προσπαθεί να επιταχύνει την υλοποίηση των σχεδιασμών για τη διαχείριση των αποβλήτων, προωθώντας χρυσοφόρες για το κεφάλαιο επενδύσεις, εχθρικές όμως για το περιβάλλον, την υγεία των λαϊκών στρωμάτων, το εισόδημά τους. Η νέα καπιταλιστική κρίση, η ανάγκη για επένδυση των υπερσυσσωρευμένων κεφαλαίων με το μεγαλύτερο δυνατό κέρδος, οδηγεί στην αντιμετώπιση του φυσικού και ανθρώπινου περιβάλλοντος σαν πεδίο κερδοφορίας αδιαφορώντας για τις συνέπειες στα δικαιώματα και την υγεία του λαού.

Τα σχέδια για το ΧΥΤΑ Αμιάντου στο Ζιδάνι συμβαδίζουν με την πολιτική της απελευθέρωσης – απολιγνιτοποίησης που εξαθλιώνει το λαό της χώρας και ειδικά της περιοχής μας και αξιοποιείται πολύπλευρα για να προωθηθούν σχεδιασμοί του κεφαλαίου που θα επιδεινώσουν παραπέρα την ποιότητα ζωής του.(Ειδικές οικονομικές Ζώνες, ανεξέλεγκτη κατασκευή ΑΠΕ, καύση απορριμμάτων κ.α). Εντάσσονται στην προσπάθεια δημιουργίας ευνοϊκού επενδυτικού κλίματος με μεροκάματα πείνας, tax exemptions, επιδοτήσεις κ.α. Η εξέλιξη αναδεικνύει επίσης ότι η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων είναι πυξίδα τους είτε με «προοδευτική» είτε με «συντηρητική» κυβέρνηση η περιφερειακή αρχή μιας και τα σχέδια αυτά ξεκινούν επι της προηγούμενης κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ και περιφερειακής αρχής Καρυπίδη που παρέδωσαν την σκυτάλη στην κυβέρνηση της Ν.Δ και την περιφερειακή αρχή Κασαπίδη.

Η επιχειρηματολογία από εκλεγμένους στην Τοπική Διοίκηση για την ανάγκη δημιουργίας ΧΥΤΑΜ στο Ζιδάνι αποκαλύπτει το κριτήριο με βάση το οποίο προωθείται η συγκεκριμένη λύση. Επιχειρήματα όπως «αφού η περιοχή είχε από πριν Αμίαντο δεν πειράζουν οι επιπλέον ποσότητές» την στιγμή που ακριβώς επειδή είναι επιβαρυμένη θα έπρεπε να προστατευτεί, ότι ενδείκνυται από άποψη «κόστους» θυσιάζοντας την υγεία του λαού για τα κέρδη.

Τα ανταποδοτικά που χρησιμοποιούνται σαν το τυράκι στη φάκα για να προωθηθούν τα σχέδια τους δεν πείθουν τον λαό της περιοχής που αντιδρά και ανησυχεί για την συγκεκριμένη εξέλιξη βλέποντας ότι η περιοχή μας αντιμετωπίζεται σαν ένα σύγχρονο El Dorado όπου οι φυσικοί , πόροι, οι εργαζόμενοι αντιμετωπίζονται σαν καύσιμή ύλη για τα κέρδη τους. Tο σχέδιο θα υλοποιηθεί από ιδιωτική εταιρεία που στόχο έχει την κερδοφορία της γεγονός που εγείρει δίκαια ανησυχίες στο λαό της περιοχής.

Any jobs will be created , τα ανταποδοτικά από τη λειτουργία του ΧΥΤΑΜ σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να μπουν στο ζύγι με την καταστροφή που θα δημιουργηθεί στο περιβάλλον και στην ποιότητα ζωής του λαού. Οι επισημάνσεις επιστημόνων για το υδατοπερατό των πετρωμάτων, τη σεισμικότητα της περιοχής, το γεγονός ότι ο Αμίαντος είναι καρκινογόνος και από τα συγκεκριμένα ύδατα υδροδοτείται η Θεσσαλονίκη δεν μπορούν σε καμία περίπτωση να αγνοηθούν.

Κάτω από την βιασύνη για γρήγορα κέρδη δεν έχουν παρουσιαστεί ολοκληρωμένες μελέτες

για τον όγκο του Αμιάντου που υπάρχει πανελλαδικά για να θαφτεί, δεν υπάρχουν μελέτες για άλλες σύγχρονες επιστημονικές μεθόδους επεξεργασίας του Αμιάντου που μπορούν να αξιοποιηθούν. Τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων επιβάλλουν την εύκολη λύση που μεγιστοποιεί τα κέρδη τους. Η λύση διαχείρισης των αποβλήτων μέσα από αλλά σχήματα όπως ΣΔΙΤ δεν αναιρεί την εμπορευματοποίηση που θα έχει τις ίδιες συνέπειες για τους εργαζόμενους και το λαό.

Για ολοκληρωμένη διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων όπως είναι και ο αμίαντος πρέπει να υπάρχει σημαντική μέριμνα που να λαμβάνει υπόψη κατάλληλα σταθμισμένα κριτήρια που θα παίρνουν υπόψη το σύνολο των λαϊκών δικαιωμάτων και υποχρεώσεων.

Ειδικό υψηλό βάρος έχει η ποιότητα ζωής των κατοίκων των όμορων περιοχών. Οι περιοχές που είναι ήδη επιβαρυμένες πρέπει να αποτελούν περιοχές αποκλεισμού από την εγκατάσταση ανάλογων μονάδων αποβλήτων. Δεν είναι τυχαίο ότι επιλέγονται τέτοιες περιοχές. Ο στόχος τους είναι η περιοχή να γίνει μια χαβούζα που δεν θα βγαίνει άκρη για το τι και ποιος φταίει, όταν διαπιστωθεί μόλυνση και επιβάρυνση.

Καλούμε το λαό της περιοχής με την πάλη του να ακυρώσει στην πράξη τους σχεδιασμούς για τη δημιουργία ΧΥΤΑ Αμιάντου στα πρώην ΜΑΒΕ. Να μην υποκύψει στους εκβιασμούς και στα διλήμματα φτώχια, ανεργία η καταστροφή του περιβάλλοντος.

Το ζήτημα της ορθολογικής διαχείρισης του Αμιάντου όπως και όλων των επικίνδυνων αποβλήτων, ο χωροταξικός σχεδιασμός προς όφελος του λαού απαιτεί ένα ριζικά διαφορετικό δρόμο ανάπτυξης, όπου η γη και τα συγκεντρωμένα μέσα παραγωγής θα αποτελούν κοινωνική ιδιοκτησία και η παραγωγή θα αναπτύσσεται με κεντρικό επιστημονικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο, με κίνητρο τη διευρυνόμενη ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών. Σ’ έναν τέτοιο ριζικά διαφορετικό τρόπο παραγωγής και κοινωνικής ανάπτυξης η διαχείριση των επικίνδυνων αποβλήτων θα αντανακλά τις νέες, μη εκμεταλλευτικές σχέσεις παραγωγής, θα αποτελεί τη «χωρική έκφραση» του οικονομικού κεντρικού σχεδίου προς όφελος των λαϊκών αναγκών. Θα μπορεί να εκπληρώνει στόχους για προστασία του φυσικού περιβάλλοντος,την ισόρροπη ανάπτυξη των κλάδων της οικονομίας και των περιοχών της χώρας, φιλολαϊκή αξιοποίηση του ορυκτού πλούτου, με αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου του συνόλου των εργαζόμενων

  • Όχι στην δημιουργία ΧΥΤΑμιάντου στο πρώην Ορυχείο των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι.
  • Δεν θυσιάζουμε την υγεία μας, το περιβάλλον για τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων. Διαχείριση αποβλήτων προς όφελος του λαού.

Tags: KKE
ShareTweet

Related Posts

KKE: Concentration of KOV Serbs

KKE: «Παράλληλη πανδημία»

by sierafm
03/03/21 11:36
0
5

Η «παράλληλη πανδημία», που βρίσκεται σε εξέλιξη και αφορά όλους όσοι στερούνται την αναγκαία ιατροφαρμακευτική περίθαλψη στο δημόσιο σύστημα Υγείας...

KKE: Concentration of KOV Serbs

KKE: The anger of the self-employed and small traders is justified. Now to demand with their fight, immediate measures to support them!

by sierafm
21/02/21 17:34
0
44

These days, the names approved by the program of the region for the "strengthening of small enterprises that ...

KKE: To complete 43 years since the invasion of Cyprus by Turkish troops

KKE: Announcement for the maintenance of strict restrictive measures in the area of ​​Eordea

by sierafm
13/02/21 09:22
0
13

The maintenance of the strict restrictive measures decided by the government for the region of Eordea has brought to their limits..

KKE: Concentration of KOV Serbs

The Committee of the Region of Western Macedonia of the KKE expresses its great sorrow for the loss of its comrade Ismini Spyridonidou

by sierafm
10/02/21 10:56
0
20

The Committee of the Region of Western Macedonia of the KKE expresses its great sorrow for the loss of its comrade Ismini Spyridonidou, where...

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

CAPTCHA
Refresh

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.


https://www.AUTOdoc.GR






Facebook Twitter
The upgrade was subsidized by the "Digital Step" program

Website Translation

EnglishΕλληνικά
 Edit Translation

Listen to us live

Contact

sierafm@sierafm.gr, sierafm1053@gmail.com
Directorate-General (Samaras Vassilis)
Tel.Fax:2465023300
Voulgaropoulou 3
Siatista, Kozani

Copyright © Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • GREECE-WORLD
  • LOCAL NEWS
  • SPORTS
  • RIGHT
  • HEALTH-NUTRITION
  • interviews
  • VIDEOS

Copyright © Sierafm.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Create New Account!

Fill the forms below to register

All fields are required. Log In

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
This site uses cookies to enhance your experience. Suppose you are okay with that, but you can opt out if you wish.