• Latest

Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία! Μετατρέποντας τις ιδέες σε αποτελέσματα

21 Ιουλίου 2017
Έναρξη εργασιών οδοποιίας για τη σύνδεση Χρυσαυγής με Τρίκορφο – Ένας νέος αναπτυξιακός άξονας για το Δήμο Βοΐου

Έναρξη εργασιών οδοποιίας για τη σύνδεση Χρυσαυγής με Τρίκορφο – Ένας νέος αναπτυξιακός άξονας για το Δήμο Βοΐου

25 Ιουλίου 2026
Δήμος Βοΐου: Εντυπωσιακή η δεύτερη νύχτα του Fiesta Voio – Σήμερα η σκηνή υποδέχεται τον Γιάννη Χαρούλη, τον Novel 729 και τον Jaul

Δήμος Βοΐου: Εντυπωσιακή η δεύτερη νύχτα του Fiesta Voio – Σήμερα η σκηνή υποδέχεται τον Γιάννη Χαρούλη, τον Novel 729 και τον Jaul

25 Ιουλίου 2026
Παιδιά εντόπισαν νεκρό 70χρονο χωρίς τα ρούχα του στην άκρη του δρόμου

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Παλαιόκαστρο

25 Ιουλίου 2026
Το Ιατρείο Υπερήχων Τσοτυλίου Γ. Ζιμπιλίδη, εγκαινίασε τη λειτουργία του νέου συστήματος υπερήχων G. E.  VERSANA ACTIVE

Το Ιατρείο Υπερήχων Τσοτυλίου Γ. Ζιμπιλίδη, εγκαινίασε τη λειτουργία του νέου συστήματος υπερήχων G. E.  VERSANA ACTIVE

25 Ιουλίου 2026
Γέφυρα Ζωής: Καλοκαιρινή 19η Αιμοδοσία του 2025

Εθελοντική Αιμοδοσία για την Ελένη

25 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: Με υπογραφή ΝΔ, ο σιδηροδρομικός αποκλεισμός της Δυτικής Μακεδονίας έως το 2044

25 Ιουλίου 2026
Fiesta Voio Day 2. Υπέροχη βραδιά με Μποφίλιου, Σπανού,  και Εθισμός.  Βίντεο και φωτογραφίες

Fiesta Voio Day 2. Υπέροχη βραδιά με Μποφίλιου, Σπανού, και Εθισμός. Βίντεο και φωτογραφίες

25 Ιουλίου 2026
Χιόνισε 25 Ιουλίου στον Όλυμπο!

Χιόνισε 25 Ιουλίου στον Όλυμπο!

25 Ιουλίου 2026
καιρός

Πώς θα κινηθεί η κακοκαιρία σήμερα – Πότε φτιάχνει ο καιρός

25 Ιουλίου 2026
Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Λευκής Νύχτας – Ιούλιος 2026

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Πραγματοποιήθηκε η κλήρωση της Λευκής Νύχτας – Ιούλιος 2026

25 Ιουλίου 2026
Συνάντηση του Συλλόγου για την Απολιγνιτοποίηση και την Αποκατάσταση των εδαφών με το δήμαρχο Κοζάνης

Συνάντηση του Συλλόγου για την Απολιγνιτοποίηση και την Αποκατάσταση των εδαφών με το δήμαρχο Κοζάνης

25 Ιουλίου 2026
«Ξήλωναν» εξωλέμβιες μηχανές από θαλάσσια σκάφη στη Χαλκιδική και τα πουλούσαν στη Γεωργία – Πάνω από 530.000 ευρώ η αξία τους

«Ξήλωναν» εξωλέμβιες μηχανές από θαλάσσια σκάφη στη Χαλκιδική και τα πουλούσαν στη Γεωργία – Πάνω από 530.000 ευρώ η αξία τους

25 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 25 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία! Μετατρέποντας τις ιδέες σε αποτελέσματα

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2017
in Uncategorized
0
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η πρωτοβουλία «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία»,  επιδιώκει να δημιουργήσει το έρεισμα για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή δράσεων ανοιχτής καινοτομίας στον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ενσαρκώνει τη βούληση του Δήμου Κοζάνης και των φορέων της περιοχής να υποστηρίξουν με όλο το δυναμικό που διαθέτουν την ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας με έμφαση στην καινοτομία,  ενθαρρύνοντας τους νέους ανθρώπους να αντιληφθούν τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης αγοράς και φέρνοντάς τους πιο κοντά με την πραγματικότητα της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης, σε συνεργασία με:

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Tο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

To Επιμελητήριο Κοζάνης

Την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας

και την ΑΝΚΟ – Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας

«Η μετάβαση της περιοχής σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης αποτελεί μονόδρομο για το Δήμο Κοζάνης και ολόκληρη την περιοχή. Μέσω της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μπορούμε να προσβλέπουμε στη δημιουργία πλούτου για την περιοχή μας και στη δυνατότητα μείωσης του μεγάλου αριθμού των ανέργων. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται οι κατάλληλες υποδομές αλλά και η κατάλληλη κουλτούρα. Κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση θέλοντας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς στους ενδιαφερόμενους,  πως στην Κοζάνη υπάρχει μία κοινότητα φιλική προς την επιχειρηματικότητα, έτοιμη  να σταθεί δίπλα τους σε κάθε τους βήμα.

Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει επίσης έμπρακτα την πεποίθηση του Δήμου Κοζάνης  πως τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα  της περιοχής μας, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας , με τους εξαίρετους  Καθηγητές τους και τη δυναμική των φοιτητών τους- των φοιτητών μας , είναι βασικοί πυλώνες στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής.

Ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων της περιοχής και της δυναμικής που μπορεί να αναπτυχθεί, όταν υπάρχει κοινή στόχευση» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης.

Τι είναι το «KOZANΗ 2017 – ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»;

Το «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία» αποτελεί μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην δημιουργία ενός φυτωρίου καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, μέσω μια πλατφόρμας “Aνοιχτής Kαινοτομίας” στο Δήμο Κοζάνης.

Ποια είναι η διαδικασία;

Κατά τη διάρκεια του «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία» επιλεγμένες υφιστάμενες ή και νεοφυείς (start ups) επιχειρήσεις θα αναθέσουν πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις ανάπτυξης ή διαμόρφωσης  ενός νέου προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, με στόχο να εντοπιστούν και να επιλυθούν τυχόν προβλήματα ή αστοχίες ως προς την επιτυχή αποδοχή του από την αγορά.

Αναλυτικότερα, η επιχειρηματική αυτή πρόκληση θα τεθεί σε διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ δύο (2) επιλεγμένων ομάδων οι οποίες θα κληθούν να αναπτύξουν μία συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης του προτεινόμενου προϊόντος/υπηρεσίας.

Παράλληλα, ένας εξειδικευμένος μέντορας με εμπειρία στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση νέων καινοτόμων προϊόντων, θα υποστηρίζει τις ομάδες.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία» απευθύνεται σε:

Yφιστάμενες επιχειρήσεις

Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ενώ, παράλληλα, θα πρέπει να βρίσκονται στη φάση σχεδιασμού & ανάπτυξης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών με έμφαση στην καινοτομία. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τουλάχιστον δύο ομάδες εργασίας 3-5 ατόμων οι οποίες θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για να προτείνουν στρατηγικές ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης του προϊόντος ή της υπηρεσίας που σχεδιάζουν.

Nεοφυείς επιχειρήσεις

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις* μπορούν να προέρχονται και από περιοχές εκτός της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενώ θα πρέπει και αυτές να βρίσκονται στη φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών με έμφαση στην καινοτομία και στη διαδικασία εκκίνησης μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τουλάχιστον δύο ομάδες εργασίας 3-5 ατόμων οι οποίες θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για να προτείνουν στρατηγικές ανάπτυξης ή και διαφοροποίησης της επιχειρηματικής ιδέας τους, αν απαιτηθεί, διεξάγοντας έρευνα αγοράς και αξιολογώντας τις συνθήκες -τάσεις των διεθνών αγορών. (*δεν απαιτείται να έχει πραγματοποιηθεί έναρξη δραστηριότητας )

Nέους επίδοξους επιχειρηματίες

Οι νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες που μπορεί να προέρχονται και από περιοχές εκτός Δυτικής Μακεδονίας ή από όμορες Περιφέρειες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες αξιολόγησης κατά τη φάση ανάπτυξης ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας με στόχο την υλοποίηση με μικρότερη πιθανότητα αστοχίας.

Που εστιάζει το πρόγραμμα

Η πρωτοβουλία «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία» εστιάζει, στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων υφιστάμενων και νέων επίδοξων επιχειρηματιών, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών μέσω της εφαρμογής των αρχών ανοιχτής καινοτομίας, στη δικτύωση με τους τοπικούς φορείς και στη συμβουλευτική καθοδήγηση.

Η πρωτοβουλία συμβάλλει:

Στην ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων, δίνοντας τη δυνατότητα σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας να αξιοποιήσουν εμπράκτως τη γνώση νέων ανθρώπων, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση κατά τη διαδικασία ανάπτυξης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών

  • Στην ανάπτυξη ή και τη διαφοροποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδιασμού, με στόχο την επίτευξη θετικότερων για την επιχείρηση αποτελεσμάτων

Στην ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειρίας από τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων και παράλληλα στην ανάπτυξη αντίληψης για τις ανάγκες της σύγχρονης, ανταγωνιστικής αγοράς σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Υλοποίηση του προγράμματος

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις (3) φάσεις με χρονική διάρκεια από τον Ιούλιο 2017 έως και τον Νοέμβριο 2017, συνολικά πέντε (5) μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχών στην ιστοσελίδα http://innokozani.gr/

Previous Post

Συνελήφθη 31χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστεία

Next Post

Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης… Γιατί δεν έγινε το έργο..

Next Post
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης... Γιατί δεν έγινε το έργο..

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Έναρξη εργασιών οδοποιίας για τη σύνδεση Χρυσαυγής με Τρίκορφο – Ένας νέος αναπτυξιακός άξονας για το Δήμο Βοΐου
  • Δήμος Βοΐου: Εντυπωσιακή η δεύτερη νύχτα του Fiesta Voio – Σήμερα η σκηνή υποδέχεται τον Γιάννη Χαρούλη, τον Novel 729 και τον Jaul
  • ΔΕΥΑΒ: Διακοπή νερού στο Παλαιόκαστρο
  • Το Ιατρείο Υπερήχων Τσοτυλίου Γ. Ζιμπιλίδη, εγκαινίασε τη λειτουργία του νέου συστήματος υπερήχων G. E.  VERSANA ACTIVE
  • Εθελοντική Αιμοδοσία για την Ελένη

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr