• Latest

Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία! Μετατρέποντας τις ιδέες σε αποτελέσματα

21 Ιουλίου 2017
Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Διπλασιασμός πόρων και ενταγμένων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης

3 Ιουλίου 2026
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: Πρόταση για μεικτό όργανο διερεύνησης των υποθέσεων με περισσότερο δικαστικά και λιγότερο πολιτικά κριτήρια

3 Ιουλίου 2026
Βόιο: Πολιτισμοί από όλο τον κόσμο στο 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ

Δήμος Βοΐου: Στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιάτιστας μεταφέρεται η Κεντρική Παράσταση του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ

3 Ιουλίου 2026
Παγκόσμια διάκριση για τον μαθητή του Δημοτικού σχολείου Τσοτυλίου Κοζάνης Δημήτρη Χατζόπουλο στο διεθνές εκπαιδευτικό πρόγραμμα υγείας «ΧΟΠΑ Ήρωες 112»

Δήμος Βοΐου: Συγχαρητήρια για τη Διεθνή πρωτιά του μαθητή Δημήτρη Χατζόπουλο από το Τσοτύλι

3 Ιουλίου 2026
Βόιο: Πολιτισμοί από όλο τον κόσμο στο 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ

Βόιο: Πολιτισμοί από όλο τον κόσμο στο 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ

3 Ιουλίου 2026
Οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση

Οι καλύτερες ασκήσεις που μπορείτε να κάνετε μπαίνοντας στην εμμηνόπαυση

3 Ιουλίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

17χρονος έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

3 Ιουλίου 2026
πυροσβεστικη, φωτια, πυρκαγια

Δύο νεκροί από ένα τσιγάρο οδηγού στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο-ντοκουμέντο τη στιγμή που ξεσπά η φονική φωτιά

3 Ιουλίου 2026
Aναστάτωση και περιπολικά το βραδάκι της Τρίτης στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης-Γυναίκα φέρεται να χτύπησε την ηλικιωμένη μητέρα της σε χωριό της περιοχής

Απάτη σε βάρος 84χρονης με τη μέθοδο του «λογιστή» – Αρπαξαν λίρες, κοσμήματα και μετρητά

3 Ιουλίου 2026
γαμος

Ψηφιακό «μάτι» της ΑΑΔΕ σε γάμους, βαπτίσεις και δεξιώσεις

3 Ιουλίου 2026
Άγριος ξυλοδαρμός 15χρονης από τρεις 16χρονες – Στο νοσοκομείο το κορίτσι

Πήγε να πνίξει με μαξιλάρι 8χρονο επειδή τον ενόχλησαν οι φωνές!

3 Ιουλίου 2026
πισινα

Νεκρό ανασύρθηκε εξάχρονο παιδί από πισίνα

3 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 3 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home Uncategorized

Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία! Μετατρέποντας τις ιδέες σε αποτελέσματα

sierafm by sierafm
21 Ιουλίου 2017
in Uncategorized
0
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η πρωτοβουλία «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία»,  επιδιώκει να δημιουργήσει το έρεισμα για τον σχεδιασμό και την εφαρμογή δράσεων ανοιχτής καινοτομίας στον επιχειρηματικό κόσμο του Δήμου Κοζάνης αλλά και της ευρύτερης περιοχής.

Ενσαρκώνει τη βούληση του Δήμου Κοζάνης και των φορέων της περιοχής να υποστηρίξουν με όλο το δυναμικό που διαθέτουν την ανάπτυξη επιχειρηματικής κουλτούρας με έμφαση στην καινοτομία,  ενθαρρύνοντας τους νέους ανθρώπους να αντιληφθούν τις πραγματικές ανάγκες της σύγχρονης αγοράς και φέρνοντάς τους πιο κοντά με την πραγματικότητα της λειτουργίας των επιχειρήσεων.

Αποτελεί μια πρωτοβουλία του Δήμου Κοζάνης, σε συνεργασία με:

To Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Tο ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

To Επιμελητήριο Κοζάνης

Την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Δυτικής Μακεδονίας

και την ΑΝΚΟ – Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας

«Η μετάβαση της περιοχής σε ένα βιώσιμο μοντέλο ανάπτυξης αποτελεί μονόδρομο για το Δήμο Κοζάνης και ολόκληρη την περιοχή. Μέσω της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας μπορούμε να προσβλέπουμε στη δημιουργία πλούτου για την περιοχή μας και στη δυνατότητα μείωσης του μεγάλου αριθμού των ανέργων. Για να γίνει αυτό όμως χρειάζονται οι κατάλληλες υποδομές αλλά και η κατάλληλη κουλτούρα. Κινούμαστε σε αυτή την κατεύθυνση θέλοντας να στείλουμε ένα ηχηρό μήνυμα προς στους ενδιαφερόμενους,  πως στην Κοζάνη υπάρχει μία κοινότητα φιλική προς την επιχειρηματικότητα, έτοιμη  να σταθεί δίπλα τους σε κάθε τους βήμα.

Η πρωτοβουλία αυτή δείχνει επίσης έμπρακτα την πεποίθηση του Δήμου Κοζάνης  πως τα δύο ακαδημαϊκά ιδρύματα  της περιοχής μας, το Πανεπιστήμιο και το ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας , με τους εξαίρετους  Καθηγητές τους και τη δυναμική των φοιτητών τους- των φοιτητών μας , είναι βασικοί πυλώνες στο νέο αναπτυξιακό μοντέλο της περιοχής.

Ταυτόχρονα αναδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας μεταξύ των φορέων της περιοχής και της δυναμικής που μπορεί να αναπτυχθεί, όταν υπάρχει κοινή στόχευση» δήλωσε ο Δήμαρχος Κοζάνης κ. Λευτέρης Ιωαννίδης.

Τι είναι το «KOZANΗ 2017 – ΑΝΟΙΧΤΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ»;

Το «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία» αποτελεί μια πρωτοβουλία που αποσκοπεί στην δημιουργία ενός φυτωρίου καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών, μέσω μια πλατφόρμας “Aνοιχτής Kαινοτομίας” στο Δήμο Κοζάνης.

Ποια είναι η διαδικασία;

Κατά τη διάρκεια του «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία» επιλεγμένες υφιστάμενες ή και νεοφυείς (start ups) επιχειρήσεις θα αναθέσουν πραγματικές επιχειρηματικές προκλήσεις ανάπτυξης ή διαμόρφωσης  ενός νέου προϊόντος ή μιας υπηρεσίας, με στόχο να εντοπιστούν και να επιλυθούν τυχόν προβλήματα ή αστοχίες ως προς την επιτυχή αποδοχή του από την αγορά.

Αναλυτικότερα, η επιχειρηματική αυτή πρόκληση θα τεθεί σε διαγωνιστική διαδικασία μεταξύ δύο (2) επιλεγμένων ομάδων οι οποίες θα κληθούν να αναπτύξουν μία συγκεκριμένη στρατηγική ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης του προτεινόμενου προϊόντος/υπηρεσίας.

Παράλληλα, ένας εξειδικευμένος μέντορας με εμπειρία στην ανάπτυξη και εμπορευματοποίηση νέων καινοτόμων προϊόντων, θα υποστηρίζει τις ομάδες.

Σε ποιους απευθύνεται

Το πρόγραμμα «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία» απευθύνεται σε:

Yφιστάμενες επιχειρήσεις

Οι υφιστάμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να δραστηριοποιούνται στην περιοχή της Δυτικής Μακεδονίας ενώ, παράλληλα, θα πρέπει να βρίσκονται στη φάση σχεδιασμού & ανάπτυξης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών με έμφαση στην καινοτομία. Οι επιχειρήσεις θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τουλάχιστον δύο ομάδες εργασίας 3-5 ατόμων οι οποίες θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για να προτείνουν στρατηγικές ανάπτυξης και εμπορευματοποίησης του προϊόντος ή της υπηρεσίας που σχεδιάζουν.

Nεοφυείς επιχειρήσεις

Οι νεοφυείς επιχειρήσεις* μπορούν να προέρχονται και από περιοχές εκτός της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενώ θα πρέπει και αυτές να βρίσκονται στη φάση σχεδιασμού και ανάπτυξης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών με έμφαση στην καινοτομία και στη διαδικασία εκκίνησης μιας νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας. Οι επιχειρήσεις αυτές θα έχουν τη δυνατότητα να συνεργαστούν με τουλάχιστον δύο ομάδες εργασίας 3-5 ατόμων οι οποίες θα ανταγωνιστούν μεταξύ τους για να προτείνουν στρατηγικές ανάπτυξης ή και διαφοροποίησης της επιχειρηματικής ιδέας τους, αν απαιτηθεί, διεξάγοντας έρευνα αγοράς και αξιολογώντας τις συνθήκες -τάσεις των διεθνών αγορών. (*δεν απαιτείται να έχει πραγματοποιηθεί έναρξη δραστηριότητας )

Nέους επίδοξους επιχειρηματίες

Οι νέοι επίδοξοι επιχειρηματίες που μπορεί να προέρχονται και από περιοχές εκτός Δυτικής Μακεδονίας ή από όμορες Περιφέρειες θα έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γνώσεις και δεξιότητες αξιολόγησης κατά τη φάση ανάπτυξης ενός νέου προϊόντος ή υπηρεσίας με στόχο την υλοποίηση με μικρότερη πιθανότητα αστοχίας.

Που εστιάζει το πρόγραμμα

Η πρωτοβουλία «Κοζάνη 2017 – Ανοιχτή Καινοτομία» εστιάζει, στην ανάπτυξη γνώσεων και δεξιοτήτων υφιστάμενων και νέων επίδοξων επιχειρηματιών, στην ανάπτυξη νέων προϊόντων και υπηρεσιών μέσω της εφαρμογής των αρχών ανοιχτής καινοτομίας, στη δικτύωση με τους τοπικούς φορείς και στη συμβουλευτική καθοδήγηση.

Η πρωτοβουλία συμβάλλει:

Στην ανάπτυξη νέων και καινοτόμων προϊόντων, δίνοντας τη δυνατότητα σε υφιστάμενες επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας να αξιοποιήσουν εμπράκτως τη γνώση νέων ανθρώπων, με υψηλή επιστημονική κατάρτιση κατά τη διαδικασία ανάπτυξης νέων προϊόντων ή υπηρεσιών

  • Στην ανάπτυξη ή και τη διαφοροποίηση ενός επιχειρηματικού σχεδιασμού, με στόχο την επίτευξη θετικότερων για την επιχείρηση αποτελεσμάτων

Στην ανάπτυξη γνώσεων, δεξιοτήτων και εμπειρίας από τον πραγματικό κόσμο των επιχειρήσεων και παράλληλα στην ανάπτυξη αντίληψης για τις ανάγκες της σύγχρονης, ανταγωνιστικής αγοράς σε εθνικό και παγκόσμιο επίπεδο.

Υλοποίηση του προγράμματος

Το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί σε τρεις (3) φάσεις με χρονική διάρκεια από τον Ιούλιο 2017 έως και τον Νοέμβριο 2017, συνολικά πέντε (5) μήνες.

Περισσότερες πληροφορίες και δήλωση συμμετοχών στην ιστοσελίδα http://innokozani.gr/

Previous Post

Συνελήφθη 31χρονος σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε Ένταλμα Σύλληψης για ληστεία

Next Post

Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης… Γιατί δεν έγινε το έργο..

Next Post
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Λιμνοδεξαμενή Αναρράχης... Γιατί δεν έγινε το έργο..

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Διπλασιασμός πόρων και ενταγμένων επιχειρήσεων στο πρόγραμμα ενίσχυσης
  • Στάθης Κωνσταντινίδης: Πρόταση για μεικτό όργανο διερεύνησης των υποθέσεων με περισσότερο δικαστικά και λιγότερο πολιτικά κριτήρια
  • Δήμος Βοΐου: Στο Κλειστό Γυμναστήριο Σιάτιστας μεταφέρεται η Κεντρική Παράσταση του 4ου Διεθνούς Φολκλορικού Φεστιβάλ
  • Δήμος Βοΐου: Συγχαρητήρια για τη Διεθνή πρωτιά του μαθητή Δημήτρη Χατζόπουλο από το Τσοτύλι
  • Βόιο: Πολιτισμοί από όλο τον κόσμο στο 4ο Διεθνές Φολκλορικό Φεστιβάλ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr