• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Κορονοϊός: 1.736 εισαγωγές σε νοσοκομεία σε 7 ημέρες – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

12 Αυγούστου 2021
Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Δίλοφο

Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Δίλοφο

13 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Ένας πρακτικός οδηγός για όσους την επισκεφθούν με αφορμή το Έθιμο των Καβαλάρηδων

Σιάτιστα: Ένας πρακτικός οδηγός για όσους την επισκεφθούν με αφορμή το Έθιμο των Καβαλάρηδων

13 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι Το πρόγραμμα της Παρασκευή  14 Αυγούστου

13 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Όλοι μια παρέα στο γλέντι του Aravani Horse. Βίντεο

Σιάτιστα: Όλοι μια παρέα στο γλέντι του Aravani Horse. Βίντεο

13 Αυγούστου 2026
Τα Ζουπάνια στον Πεντάλοφο, Πέμπτη 13 έως  Κυριακή 16 Αυγούστου

Τα Ζουπάνια στον Πεντάλοφο, Πέμπτη 13 έως  Κυριακή 16 Αυγούστου

13 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό καλοκαίρι 2026. Όλο το πρόγραμμα, Περισσότερες από 160 εκδηλώσεις σε κάθε γωνιά του Βοΐου!

Δήμος Βοΐου: Οι εκδηλώσεις για την Πέμπτη  13 Αυγούστου 2026

13 Αυγούστου 2026
ΚΑΡΔΙΑ

Καρδιολόγοι συμβουλεύουν: Τα 5 πράγματα που μπορείτε να κάνετε για την υγεία της καρδιάς – Είναι πιο απλά από όσο νομίζετε

13 Αυγούστου 2026
Πτολεμαΐδα: 53χρονη βρέθηκε νεκρή στο σπίτι της

Ογκολογική φροντίδα στη Δυτική Μακεδονία: Νέα εποχή με επένδυση 27 εκατ. ευρώ στο Μποδοσάκειο

13 Αυγούστου 2026
ΣΥΛΛΗΨΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Πλησίασε ολόγυμνος μάνα και κόρη και άρχισε να αυνανίζεται μπροστά τους

13 Αυγούστου 2026
Μοναχός πήδηξε από το εν κινήσει ασθενοφόρο!

Νεκρός 17χρονος από ηλεκτροπληξία σε μπανιέρα!

13 Αυγούστου 2026
«Τσίμπησαν» σπείρα που εξαπατούσε με… δορυφορική εφορία!

Γειτόνισσα γλίτωσε 13χρονη από απάτη 17χρονου

13 Αυγούστου 2026
Φρόντιζε τον ηλικιωμένο γείτονά της και εκείνος της άφησε το σπίτι του – «Τα παιδιά του είναι έξαλλα επειδή δεν κληρονόμησαν τίποτα»

Προσωπικός Βοηθός: Μέχρι 1.939 ευρώ μηνιαίως -Ποιοι μπορούν να συμμετάσχουν

13 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 13 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: 1.736 εισαγωγές σε νοσοκομεία σε 7 ημέρες – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

sierafm by sierafm
12 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Κόκκινο» χτύπησαν και χθες οι διαγνώσεις νέων κρουσμάτων στην επικράτεια. Συνολικά 3.475 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 524.871.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα», η χαλάρωση της τήρησης των μέτρων και ο χαμηλός ρυθμός εμβολιασμών λόγω καλοκαιριού εντείνουν τον προβληματισμό των επιστημόνων για τα επόμενα βήματα. Χθες είχαμε ακόμα 19 θανάτους συμπολιτών μας, ενώ σε διάστημα μίας εβδομάδας (2-8 Αυγούστου) είχαμε 1.376 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Παρόλα αυτά οι επιστήμονες θεωρούν ότι αν παραμείνουμε στο επίπεδο των 3.000-4.000, ακόμα και των 5.000 κρουσμάτων ημερησίως, η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη, καθώς από τη μία τα περισσότερα κρούσματα είναι άτομα νέας ηλικίας, άρα νοσούν ελαφρύτερα και από την άλλη, ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, ειδικά στους ηλικιωμένους, είναι εμβολιασμένοι.

 Καμπανάκι

Ωστόσο η επίτευξη του τείχους ανοσίας έως τέλος Αυγούστου θεωρείται σχεδόν άπιαστη, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη (ΣΚΑΪ). Για αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει μαραθώνιος για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί με την επιστροφή του κόσμου στα αστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη σε κάθε περίπτωση να ανακόψει την αλυσίδα της διασποράς, λαμβάνοντας ακόμα πιο συγκεκριμένα και αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμάζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα προσέρχονται στους χώρους εργασίας με την υποχρέωση για διπλό τεστ, μοριακό ή ράπιντ, με δικά τους έξοδα. Αυτό θα ισχύσει και για τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 226, με διάμεση ηλικία τα 65 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.854 ασθενείς, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 246 (ημερήσια μεταβολή +16,59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 212 ασθενείς.

Από το σύνολο των 3.475 νέων κρουσμάτων τα 22 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η πλειονότητα των κρουσμάτων (949) εντοπίζεται στην Αττική, ακολουθεί η Κρήτη με 468 και η Θεσσαλονίκη με 284.

Απολογισμός εβδομάδας

Πιο ξεκάθαρη εικόνα της πορείας της πανδημίας δείχνουν τα στοιχεία της εβδομάδας 2 έως 8 Αυγούστου, όταν το ποσοστό θετικότητας έφθασε το 3,05% σε σύνολο 623.985 εργαστηριακών ελέγχων και 0,79% σε σύνολο 709.364 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,47%. Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.376, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.024.

Τρεις νέες θεραπείες

Εν τω μεταξύ, την έναρξη νέων κλινικών δοκιμών παγκοσμίως για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας έναντι της Covid-19 τριών επιπλέον θεραπειών ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Εχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την προσεχή φάση της μελέτης Solidarity, που ονομάζεται Solidarity PLUS και θα δοκιμάσει τρία φάρμακα: την αρτεσουνάτη, μια αγωγή κατά της ελονοσίας στη βαριά μορφή της, την ιματινίμπη, ένα φάρμακο κατά ορισμένων καρκίνων, την ινφλιχιμάβη, μια αγωγή για τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος» όπως η νόσος του Κρον ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οπως είπε, τα φάρμακα αυτά επιλέχθηκαν από ομάδα ανεξάρτητων ειδικών και δήλωσε ότι οι δοκιμές θα διεξαχθούν σε περισσότερα από 600 νοσοκομεία σε 52 χώρες.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ ειδοποιήθηκε για τα 200 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19, μόλις έξι μήνες μετά το όριο που ξεπεράστηκε των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων. Και γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος», υπογράμμισε ο δρ Τέντρος. «Το ερώτημα αν θα φτάσουμε τα 300 εκατομμύρια και με ποια ταχύτητα θα τα φτάσουμε, εξαρτάται από όλους εμάς. Αν η τρέχουσα πορεία συνεχιστεί, μπορεί να ξεπεράσουμε τα 300 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα στις αρχές της επόμενης χρονιάς».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου και Οχημάτων για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών στην Π.Ε. Κοζάνης

Next Post

meteo: Τι προβλέπει για τις βροχές -Τοπικές καταιγίδες σήμερα, πού θα χτυπήσουν

Next Post
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

meteo: Τι προβλέπει για τις βροχές -Τοπικές καταιγίδες σήμερα, πού θα χτυπήσουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Παραδοσιακό Πανηγύρι στο Δίλοφο
  • Σιάτιστα: Ένας πρακτικός οδηγός για όσους την επισκεφθούν με αφορμή το Έθιμο των Καβαλάρηδων
  • Δήμος Βοΐου: Πολιτιστικό Καλοκαίρι Το πρόγραμμα της Παρασκευή  14 Αυγούστου
  • Σιάτιστα: Όλοι μια παρέα στο γλέντι του Aravani Horse. Βίντεο
  • Τα Ζουπάνια στον Πεντάλοφο, Πέμπτη 13 έως  Κυριακή 16 Αυγούστου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr