• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Κορονοϊός: 1.736 εισαγωγές σε νοσοκομεία σε 7 ημέρες – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

12 Αυγούστου 2021
Οι Δάσκαλοι ένωσαν την Ελλάδα σ’ έναν κύκλο χορού στην Κοζάνη

Οι Δάσκαλοι ένωσαν την Ελλάδα σ’ έναν κύκλο χορού στην Κοζάνη

15 Ιουνίου 2026
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Εγκρίθηκε η πρότασή μου για την υλοποίηση δύο σημαντικών αθλητικών έργων στον Νομό Κοζάνης

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Εγκρίθηκε η πρότασή μου για την υλοποίηση δύο σημαντικών αθλητικών έργων στον Νομό Κοζάνης

15 Ιουνίου 2026
Δήμος Κοζάνης: Έναρξη 44ων Λασσανείων με την παράσταση «LOOM-QUANTA»

Δήμος Κοζάνης: Έναρξη 44ων Λασσανείων με την παράσταση «LOOM-QUANTA»

15 Ιουνίου 2026
Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης για τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων

Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης για τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων

15 Ιουνίου 2026
ξερα χορτα οικοπεδο

Πρόληψη πυρκαγιών στον Δήμο Κοζάνης – Υποχρεώσεις ιδιοκτητών για καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων – Παράταση έως τις 22 Ιουνίου 2026

15 Ιουνίου 2026
Ενημερωτική δράση του «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Καστοριάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Κακοποίηση των Ηλικιωμένων

Ενημερωτική δράση του «Βοήθεια στο Σπίτι» Δήμου Καστοριάς με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Ενημέρωσης για την Κακοποίηση των Ηλικιωμένων

15 Ιουνίου 2026
Τσοτύλι: Ξεκίνησαν οι εργασίες για το πρόβλημα των πλημμυρών. Φωτογραφίες

ΔΕΥΑΒ: Κλειστή Οδός στο Τσοτύλι λόγω εργασιών

15 Ιουνίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα 2026 για ΑΜΕΑ

15 Ιουνίου 2026
Πέμπτη 8-8, διακοπή υδροδότησης στο κάτω τμήμα της Τ.Κ.  Πετρανών, 10.00 με 13.00, λόγω εργασιών στο δίκτυο ύδρευσης

Τρίτη 16 Ιουνίου, πιθανή διακοπή υδροδότησης στην Τ.Κ. Α. Κώμης λόγω εργασιών

15 Ιουνίου 2026
Γρεβενά: «Όλοι οι Χοροί, Μια Παρέα»

Γρεβενά: «Όλοι οι Χοροί, Μια Παρέα»

15 Ιουνίου 2026
Συναυλία Μουσικών Συνόλων Δημοτικού Ωδείου Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

Συναυλία Μουσικών Συνόλων Δημοτικού Ωδείου Βοΐου «Χαρίλαος Περπέσας»

15 Ιουνίου 2026
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

Δυτική Μακεδονία: 269 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος με 19 παραβάσεις

15 Ιουνίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 15 Ιουνίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: 1.736 εισαγωγές σε νοσοκομεία σε 7 ημέρες – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

sierafm by sierafm
12 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Κόκκινο» χτύπησαν και χθες οι διαγνώσεις νέων κρουσμάτων στην επικράτεια. Συνολικά 3.475 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 524.871.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα», η χαλάρωση της τήρησης των μέτρων και ο χαμηλός ρυθμός εμβολιασμών λόγω καλοκαιριού εντείνουν τον προβληματισμό των επιστημόνων για τα επόμενα βήματα. Χθες είχαμε ακόμα 19 θανάτους συμπολιτών μας, ενώ σε διάστημα μίας εβδομάδας (2-8 Αυγούστου) είχαμε 1.376 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Παρόλα αυτά οι επιστήμονες θεωρούν ότι αν παραμείνουμε στο επίπεδο των 3.000-4.000, ακόμα και των 5.000 κρουσμάτων ημερησίως, η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη, καθώς από τη μία τα περισσότερα κρούσματα είναι άτομα νέας ηλικίας, άρα νοσούν ελαφρύτερα και από την άλλη, ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, ειδικά στους ηλικιωμένους, είναι εμβολιασμένοι.

 Καμπανάκι

Ωστόσο η επίτευξη του τείχους ανοσίας έως τέλος Αυγούστου θεωρείται σχεδόν άπιαστη, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη (ΣΚΑΪ). Για αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει μαραθώνιος για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί με την επιστροφή του κόσμου στα αστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη σε κάθε περίπτωση να ανακόψει την αλυσίδα της διασποράς, λαμβάνοντας ακόμα πιο συγκεκριμένα και αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμάζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα προσέρχονται στους χώρους εργασίας με την υποχρέωση για διπλό τεστ, μοριακό ή ράπιντ, με δικά τους έξοδα. Αυτό θα ισχύσει και για τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 226, με διάμεση ηλικία τα 65 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.854 ασθενείς, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 246 (ημερήσια μεταβολή +16,59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 212 ασθενείς.

Από το σύνολο των 3.475 νέων κρουσμάτων τα 22 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η πλειονότητα των κρουσμάτων (949) εντοπίζεται στην Αττική, ακολουθεί η Κρήτη με 468 και η Θεσσαλονίκη με 284.

Απολογισμός εβδομάδας

Πιο ξεκάθαρη εικόνα της πορείας της πανδημίας δείχνουν τα στοιχεία της εβδομάδας 2 έως 8 Αυγούστου, όταν το ποσοστό θετικότητας έφθασε το 3,05% σε σύνολο 623.985 εργαστηριακών ελέγχων και 0,79% σε σύνολο 709.364 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,47%. Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.376, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.024.

Τρεις νέες θεραπείες

Εν τω μεταξύ, την έναρξη νέων κλινικών δοκιμών παγκοσμίως για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας έναντι της Covid-19 τριών επιπλέον θεραπειών ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Εχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την προσεχή φάση της μελέτης Solidarity, που ονομάζεται Solidarity PLUS και θα δοκιμάσει τρία φάρμακα: την αρτεσουνάτη, μια αγωγή κατά της ελονοσίας στη βαριά μορφή της, την ιματινίμπη, ένα φάρμακο κατά ορισμένων καρκίνων, την ινφλιχιμάβη, μια αγωγή για τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος» όπως η νόσος του Κρον ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οπως είπε, τα φάρμακα αυτά επιλέχθηκαν από ομάδα ανεξάρτητων ειδικών και δήλωσε ότι οι δοκιμές θα διεξαχθούν σε περισσότερα από 600 νοσοκομεία σε 52 χώρες.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ ειδοποιήθηκε για τα 200 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19, μόλις έξι μήνες μετά το όριο που ξεπεράστηκε των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων. Και γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος», υπογράμμισε ο δρ Τέντρος. «Το ερώτημα αν θα φτάσουμε τα 300 εκατομμύρια και με ποια ταχύτητα θα τα φτάσουμε, εξαρτάται από όλους εμάς. Αν η τρέχουσα πορεία συνεχιστεί, μπορεί να ξεπεράσουμε τα 300 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα στις αρχές της επόμενης χρονιάς».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου και Οχημάτων για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών στην Π.Ε. Κοζάνης

Next Post

meteo: Τι προβλέπει για τις βροχές -Τοπικές καταιγίδες σήμερα, πού θα χτυπήσουν

Next Post
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

meteo: Τι προβλέπει για τις βροχές -Τοπικές καταιγίδες σήμερα, πού θα χτυπήσουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Οι Δάσκαλοι ένωσαν την Ελλάδα σ’ έναν κύκλο χορού στην Κοζάνη
  • Μιχάλης Παπαδόπουλος: Εγκρίθηκε η πρότασή μου για την υλοποίηση δύο σημαντικών αθλητικών έργων στον Νομό Κοζάνης
  • Δήμος Κοζάνης: Έναρξη 44ων Λασσανείων με την παράσταση «LOOM-QUANTA»
  • Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς με τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Τεχνόπολης Θεσσαλονίκης για τον σχεδιασμό των επόμενων δράσεων
  • Πρόληψη πυρκαγιών στον Δήμο Κοζάνης – Υποχρεώσεις ιδιοκτητών για καθαρισμό οικοπέδων και ακάλυπτων χώρων – Παράταση έως τις 22 Ιουνίου 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  2. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
  3. Η Εμπειρία Διακοπών που Συνεχίζεται στο Σπίτι - SieraFM στο Παρουσίαση των Βιβλίων του Δημήτρη Χριστόπουλο, “Ταξίδι στο Κράτος” και “Χρόνια Δοκιμασίας”
  4. Νεότερες πληροφορίες για την 59χρονη γυναίκα που βρέθηκε νεκρή σε ακάλυπτο οικοδομής στην Πτολεμαΐδα - SieraFM στο Σοκ στην Πτολεμαΐδα: Νεκρή βρέθηκε γυναίκα σε ακάλυπτο οικοδομής
  5. Γεωργιος Κεραμαρης Τζεινας στο Bόιο: Απορρίφθηκε η προσφυγή του Πολιτιστικού Συλλόγου Ροδοχωριτών «Η Πρόοδος» και 18 κατοίκων για τα παγκάκια στην πλατεία Ροδοχωρίου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr