• Latest
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος

Κορονοϊός: 1.736 εισαγωγές σε νοσοκομεία σε 7 ημέρες – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

12 Αυγούστου 2021
Σιάτιστα: Στο ΣΤΕ η προσφυγή για τα αιολικά στο Μπούρινο στις 21 Οκτωβρίου

Στο ΣτΕ η καταστροφή υποδομών του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και η κατασκευή ΑΠΕ στο Μπούρινο

20 Οκτωβρίου 2026
Ολοκληρώθηκε η τεχνική συνάντηση και η επίσκεψη μελέτης των εταίρων του έργου BiodIvErSe στη Δυτική Μακεδονία

Ολοκληρώθηκε η τεχνική συνάντηση και η επίσκεψη μελέτης των εταίρων του έργου BiodIvErSe στη Δυτική Μακεδονία

20 Οκτωβρίου 2026
Οι Γιατροί του Κόσμου και η ΔΕΗ προάγουν την ενεργό και υγιή γήρανση στην Κοζάνη

Οι Γιατροί του Κόσμου και η ΔΕΗ προάγουν την ενεργό και υγιή γήρανση στην Κοζάνη

20 Οκτωβρίου 2026
Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος,  Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»

Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος,  Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»

20 Οκτωβρίου 2026
Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης: «Έκφραση στήριξης στις κινητοποιήσεις του αγροτικού κόσμου».

ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά

20 Οκτωβρίου 2026
Στην Κοινότητα της Λευκόβρυσης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Στην Κοινότητα της Λευκόβρυσης ο Δήμαρχος Κοζάνης Γιάννης Κοκκαλιάρης (Βίντεο+Φωτογραφίες)

20 Οκτωβρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος από τις Βρυξέλλες: Δεν υπάρχει ισχυρή Ευρώπη χωρίς τους πολίτες της

Π. Κουκουλόπουλος: Λύσεις τώρα, για να μη σβήσει ο ερασιτεχνικός αθλητισμός στη Δυτική Μακεδονία

20 Οκτωβρίου 2026
Στη Δυτική Μακεδονία φορολογείται το κρύο – Μια ανοιχτή πληγή ισονομίας. Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό

Στη Δυτική Μακεδονία φορολογείται το κρύο – Μια ανοιχτή πληγή ισονομίας. Ανοιχτή επιστολή στον Πρωθυπουργό

20 Οκτωβρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Β’ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλιού

Δήμος Βοΐου: Β’ Εμποροπανήγυρη Τσοτυλιού

20 Οκτωβρίου 2026
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Καταχώρηση εθιμικών δρώμενων στο εορταστικό πρόγραμμα «8με8» του Δήμου Καστοριάς

20 Οκτωβρίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Αγροτικό πετρέλαιο: Από την 1η Νοεμβρίου η απαλλαγή από ΕΦΚ και ΦΠΑ απευθείας στην αντλία

20 Οκτωβρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η κυβέρνηση αρνείται τη μείωση του αριθμού μαθητών ανά τμήμα – Παιδεία δύο ταχυτήτων και λογιστική αντιμετώπιση των σχολείων της Δυτικής Μακεδονίας»

20 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 20 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Κορονοϊός: 1.736 εισαγωγές σε νοσοκομεία σε 7 ημέρες – Ποιες περιοχές είναι στο «κόκκινο»

sierafm by sierafm
12 Αυγούστου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, διασωληνωμένος, κορονοιος
0
SHARES
14
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

«Κόκκινο» χτύπησαν και χθες οι διαγνώσεις νέων κρουσμάτων στην επικράτεια. Συνολικά 3.475 εργαστηριακά επιβεβαιωμένα νέα κρούσματα καταγράφηκαν σε 24 ώρες, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων σε 524.871.

Η αυξημένη μεταδοτικότητα της μετάλλαξης «Δέλτα», η χαλάρωση της τήρησης των μέτρων και ο χαμηλός ρυθμός εμβολιασμών λόγω καλοκαιριού εντείνουν τον προβληματισμό των επιστημόνων για τα επόμενα βήματα. Χθες είχαμε ακόμα 19 θανάτους συμπολιτών μας, ενώ σε διάστημα μίας εβδομάδας (2-8 Αυγούστου) είχαμε 1.376 νέες εισαγωγές στα νοσοκομεία της χώρας.

Παρόλα αυτά οι επιστήμονες θεωρούν ότι αν παραμείνουμε στο επίπεδο των 3.000-4.000, ακόμα και των 5.000 κρουσμάτων ημερησίως, η κατάσταση θα είναι διαχειρίσιμη, καθώς από τη μία τα περισσότερα κρούσματα είναι άτομα νέας ηλικίας, άρα νοσούν ελαφρύτερα και από την άλλη, ένα σημαντικό κομμάτι του πληθυσμού, ειδικά στους ηλικιωμένους, είναι εμβολιασμένοι.

 Καμπανάκι

Ωστόσο η επίτευξη του τείχους ανοσίας έως τέλος Αυγούστου θεωρείται σχεδόν άπιαστη, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε η πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Ματίνα Παγώνη (ΣΚΑΪ). Για αυτό, πρόσθεσε, πρέπει να γίνει μαραθώνιος για να αυξηθούν οι εμβολιασμοί με την επιστροφή του κόσμου στα αστικά κέντρα.

Η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη σε κάθε περίπτωση να ανακόψει την αλυσίδα της διασποράς, λαμβάνοντας ακόμα πιο συγκεκριμένα και αυστηρά μέτρα για τους ανεμβολίαστους. Σε αυτό το πλαίσιο, ετοιμάζεται Κοινή Υπουργική Απόφαση, σύμφωνα με την οποία οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα που δεν έχουν εμβολιαστεί θα προσέρχονται στους χώρους εργασίας με την υποχρέωση για διπλό τεστ, μοριακό ή ράπιντ, με δικά τους έξοδα. Αυτό θα ισχύσει και για τους εκπαιδευτικούς.

Σύμφωνα με τη χθεσινή ενημέρωση του ΕΟΔΥ, ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 226, με διάμεση ηλικία τα 65 έτη. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 2.854 ασθενείς, ενώ οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 246 (ημερήσια μεταβολή +16,59%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 212 ασθενείς.

Από το σύνολο των 3.475 νέων κρουσμάτων τα 22 είναι εισαγόμενα, εκ των οποίων 15 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Η πλειονότητα των κρουσμάτων (949) εντοπίζεται στην Αττική, ακολουθεί η Κρήτη με 468 και η Θεσσαλονίκη με 284.

Απολογισμός εβδομάδας

Πιο ξεκάθαρη εικόνα της πορείας της πανδημίας δείχνουν τα στοιχεία της εβδομάδας 2 έως 8 Αυγούστου, όταν το ποσοστό θετικότητας έφθασε το 3,05% σε σύνολο 623.985 εργαστηριακών ελέγχων και 0,79% σε σύνολο 709.364 αυτοδιαγνωστικών ελέγχων. Στο σύνολο των ελέγχων, το ποσοστό θετικότητας ήταν 1,47%. Στο ίδιο χρονικό διάστημα οι εισαγωγές νέων ασθενών ήταν 1.376, ενώ το σύνολο των εξιτηρίων λόγω ίασης ήταν 1.024.

Τρεις νέες θεραπείες

Εν τω μεταξύ, την έναρξη νέων κλινικών δοκιμών παγκοσμίως για τη μέτρηση της αποτελεσματικότητας έναντι της Covid-19 τριών επιπλέον θεραπειών ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

«Εχουμε τη χαρά να ανακοινώσουμε την προσεχή φάση της μελέτης Solidarity, που ονομάζεται Solidarity PLUS και θα δοκιμάσει τρία φάρμακα: την αρτεσουνάτη, μια αγωγή κατά της ελονοσίας στη βαριά μορφή της, την ιματινίμπη, ένα φάρμακο κατά ορισμένων καρκίνων, την ινφλιχιμάβη, μια αγωγή για τις διαταραχές του ανοσοποιητικού συστήματος» όπως η νόσος του Κρον ή η ρευματοειδής αρθρίτιδα, δήλωσε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγεσούς, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου. Οπως είπε, τα φάρμακα αυτά επιλέχθηκαν από ομάδα ανεξάρτητων ειδικών και δήλωσε ότι οι δοκιμές θα διεξαχθούν σε περισσότερα από 600 νοσοκομεία σε 52 χώρες.

«Την περασμένη εβδομάδα, ο ΠΟΥ ειδοποιήθηκε για τα 200 εκατομμύρια κρούσματα της Covid-19, μόλις έξι μήνες μετά το όριο που ξεπεράστηκε των 100 εκατομμυρίων κρουσμάτων. Και γνωρίζουμε ότι ο πραγματικός αριθμός των κρουσμάτων είναι πολύ μεγαλύτερος», υπογράμμισε ο δρ Τέντρος. «Το ερώτημα αν θα φτάσουμε τα 300 εκατομμύρια και με ποια ταχύτητα θα τα φτάσουμε, εξαρτάται από όλους εμάς. Αν η τρέχουσα πορεία συνεχιστεί, μπορεί να ξεπεράσουμε τα 300 εκατομμύρια καταγεγραμμένα κρούσματα στις αρχές της επόμενης χρονιάς».

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΚΟΡΟΝΟΙΟΣ
Previous Post

Προμήθεια Μηχανημάτων Έργου και Οχημάτων για την Αντιμετώπιση Καταστάσεων Εκτάκτων Αναγκών στην Π.Ε. Κοζάνης

Next Post

meteo: Τι προβλέπει για τις βροχές -Τοπικές καταιγίδες σήμερα, πού θα χτυπήσουν

Next Post
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

meteo: Τι προβλέπει για τις βροχές -Τοπικές καταιγίδες σήμερα, πού θα χτυπήσουν

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο ΣτΕ η καταστροφή υποδομών του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου και η κατασκευή ΑΠΕ στο Μπούρινο
  • Ολοκληρώθηκε η τεχνική συνάντηση και η επίσκεψη μελέτης των εταίρων του έργου BiodIvErSe στη Δυτική Μακεδονία
  • Οι Γιατροί του Κόσμου και η ΔΕΗ προάγουν την ενεργό και υγιή γήρανση στην Κοζάνη
  • Πραγματοποιήθηκε ο Εορτασμός του Προστάτη του Σώματος,  Μεγαλομάρτυρα Αγίου Αρτεμίου και της «Ημέρας της Ελληνικής Αστυνομίας»
  • ΑμεΑ Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας: Θερμές ευχαριστίες προς τον Δήμαρχο Εορδαίας, Παναγιώτη Πλακεντά

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr